Autor Tema: Ortopedska bolnica biograd te primanje kostesteroida  (Posjeta: 117863 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

denis 68

• Hero Member
    • Email
Ortopedska bolnica biograd te primanje kostesteroida
« : Rujna 18, 2008, 16:05:07 poslijepodne »
Dan svima!
   Evo neznam dali je bila ova tema al volio bi znati mišljenje drugih dali je ko bio u navedenoj bolnici i kako su utjecali kostesteroidi na njihovo daljnje zdravlje iste sam primao i sam te me zanimaju vaša mišljenja
Pozdrav svima ;)

worf

• Hero Member
Odg: Ortopedska bolnica biograd te primanje kostesteroida
« Odgovori #1 : Rujna 18, 2008, 22:33:12 poslijepodne »
Dan svima!
   Evo neznam dali je bila ova tema al volio bi znati mišljenje drugih dali je ko bio u navedenoj bolnici i kako su utjecali kostesteroidi na njihovo daljnje zdravlje iste sam primao i sam te me zanimaju vaša mišljenja
Pozdrav svima ;)

Ako si čitao moje postove,mogao si pročitat da sam bio i u Biogrdu na moru.Kortikosteroidi su SUPER ;D  probali su me liječiti s njima i prije Biograda,a i poslije ;D  a i sad u osmom mjesecu sam pio Medrol od 32mg.
U Biogrdu ne primaš samo kortikosteroide,već cijeli koktel lijekova s njima,ne sječam se koji je to mix,ali znam da sadrži i diueretik ;D  znam da oni tim "koktelom" žele razgradit herniju,a tamo me je privukao podatak da navodno liječe s 95% uspjehom,hmmmmm ne bih se baš složio :'(  Do poboljšanja mi je došlo brzo i to poboljšanje mi je trajalo oko mjesec i po dana,a nakon tog perioda se je sve polako opet počelo vračati na staro.Možda i mene svrstavaju u taj 95% uspjeh,jer od mene nisu dobili nikakve povratne informacije,jer nakon Biogradskog neuspjeha sam se odlučio za operaciju ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #2 : Rujna 18, 2008, 22:46:01 poslijepodne »
Denise, kako su meni objasnili, medrol ili bilo koji drugi kortikosteroid ne bi se smio piti dulje od 5 dana, a kad prestaješ ne smiješ odjednom - nego postepeno smanjivati dozu. U suprotnom, može ti otkazati nadbubrežna žlijezda. Ja sam ga pila skoro mjesec dana i skoro oslijepila, ruke su mi nenormalno drhtale i sva sam bila nestabilna (mislila sam da ću se svaki čas srušiti). Jedina dobra stvar je što sam naglo bila izgubila sav višak kilograma  :).
Operacija L4/L5 2007. godine

worf

• Hero Member
« Odgovori #3 : Rujna 18, 2008, 22:57:22 poslijepodne »
Denise, kako su meni objasnili, medrol ili bilo koji drugi kortikosteroid ne bi se smio piti dulje od 5 dana, a kad prestaješ ne smiješ odjednom - nego postepeno smanjivati dozu. U suprotnom, može ti otkazati nadbubrežna žlijezda. Ja sam ga pila skoro mjesec dana i skoro oslijepila, ruke su mi nenormalno drhtale i sva sam bila nestabilna (mislila sam da ću se svaki čas srušiti). Jedina dobra stvar je što sam naglo bila izgubila sav višak kilograma  :).

Ja sam,kao što rekoh,friško pio Medrol od 32mg,a procedura je bila sljedeča:4 dana,4 cijele tablete,zatim 4 dana 3 četvrtine tablete,pa po pola tablete 10 dana.Na mene ti kortikostereoidi djeluju tako da postanem abnormalno hiperaktivan,gotovo da i ne spavam,sat i po do dva sata na noć i dobivam ogroman apetit ;D  tako da sam se odebljao 4 kg,e sad to treba opet skinut ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #4 : Rujna 19, 2008, 11:18:38 prijepodne »
Ja sam u bolnici 8 dana primala Dexamethason (prije i poslije operacije) i to ujutro i navecer po 16mg, na pocetku, poslije manje. Davali su mi ga zbog jake upale zivca.
Uglavnom, kao i worf, ni ja nisam mogla spavati, svih 10 dana u bolnici sam probdjela, ali mi se ni po danu nije spavalo. Poslije kad sam dosla doma, isto sam imala problema sa snom. Tek nakon nekih 6 tjedana mi se stanje popravilo pa sam pocela spavati (uz puno buđenja tokom noci i dan danas).
Imala sam i jos nekih nuspojava, jedna od njih su bile jake promjene tlaka...uglavnom mi je bio nizak 90-50, 100-60, a onda bi odjednom skocio na 140-90 i tada bi se jako lose osjecala.
I treca stvar koju sam osjecala je bila hiperiritabilnost koze...nekada mi je smetala odjeca na meni, posebno hlace. To me jako smetalo..pocela bih se cesati, pa bi onda bilo jos gore. Mislila bih da cu izludjeti od toga  :'(
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #5 : Rujna 19, 2008, 12:51:18 poslijepodne »
Sistemska primjena kortikosteroida za liječenje diskus hernije je neopravkana i nepotrebna i štetna ako se primjenjuje više od jednokratno. Puno bolja metoda je epiduralna primjena određenih vrsta steroida u kombinaciji s dugodjelujućim lokalnim anestetikom a najbolja je tzv transforaminalna primjena koja ima najbolje i najduže djelovanje. U ovoj opciji daju se lijekovi u puno manjim količinama koji ne djeluju sistemski. Lijek ne djeluje na disk on djeluje na živac.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #6 : Rujna 20, 2008, 00:44:37 prijepodne »
Evo gledam postove svih vas  i svak ima pravo na svoj naćin aevo recimo ja sam iz Zadra blizu mmi je bolnica Biograd i tamo sa,m se lječio 6 puta po mjesec i pol dana na odjelu fizijatrije da napomenem ne na odjelu ortopedije što se tiče tih kostesteroida mislim da su jako opasni jel djeluju privremeno imam osjećaj kao neka droga koja traje koji mjesec umrtvi sve živce i kad istekne opet se vratiš na isto:
Što se tiće same bolnice dio koji je fizijatriski odjel mišljenja je da se daje manje tih infuzija a što više vježbanja a što se tiče mišljenja ortopedije isti više radu na tom da se daje više tih infuzija recimo ja sam dobijao pet boca dok neprođu bolovi ili manje a dru na ortopediji su dobijali i po 10 15 boca tih  infuzija neznam nije mi ni sad jasno jel to zbolg njihove zarade jel ovako ispada da u istoj bolnici imaju dva stajališta što se tiče davanja istih ljekova što je meni čudno pa ipak je taj koktel izmislio dr Uhoda možda je to tbog tog radi bolje prodaje reklame il neznam ni ja čeg.
Meni je rečeno iz povjerljivih izvora da ne primam toliko tih ljekova jel da mi neče poboljšati stanje-
Hvala na komentarima svih vas i ipak se isto i ja slažem s vašim mišljenjima ;)

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #7 : Rujna 20, 2008, 01:00:11 prijepodne »
Dan svima!
Pozdrav svima ;)

Ako si čitao moje postove,mogao si pročitat da sam bio i u Biogrdu na moru.Kortikosteroidi su SUPER ;D  probali su me liječiti s njima i prije Biograda,a i poslije ;D  a i sad u osmom mjesecu sam pio Medrol od 32mg.
U Biogrdu ne primaš samo kortikosteroide,već cijeli koktel lijekova s njima,ne sječam se koji je to mix,ali znam da sadrži i diueretik ;D  znam da oni tim "koktelom" žele razgradit herniju,a tamo me je privukao podatak da navodno liječe s 95% uspjehom,hmmmmm ne bih se baš složio :'(  Do poboljšanja mi je došlo brzo i to poboljšanje mi je trajalo oko mjesec i po dana,a nakon tog perioda se je sve polako opet počelo vračati na staro.Možda i mene svrstavaju u taj 95% uspjeh,jer od mene nisu dobili nikakve povratne informacije,jer nakon Biogradskog neuspjeha sam se odlučio za operaciju ;D
Worf slažem se al s ovim djelom da razgrađuje koktel disk nebi se složio mislim da samo smanjuje upalu živca ;)

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #8 : Rujna 20, 2008, 01:06:54 prijepodne »
Ja sam u bolnici 8 dana primala Dexamethason (prije i poslije operacije) i to ujutro i navecer po 16mg, na pocetku, poslije manje. Davali su mi ga zbog jake upale zivca.
Uglavnom, kao i worf, ni ja nisam mogla spavati, svih 10 dana u bolnici sam probdjela, ali mi se ni po danu nije spavalo. Poslije kad sam dosla doma, isto sam imala problema sa snom. Tek nakon nekih 6 tjedana mi se stanje popravilo pa sam pocela spavati (uz puno buđenja tokom noci i dan danas).
Imala sam i jos nekih nuspojava, jedna od njih su bile jake promjene tlaka...uglavnom mi je bio nizak 90-50, 100-60, a onda bi odjednom skocio na 140-90 i tada bi se jako lose osjecala.
I treca stvar koju sam osjecala je bila hiperiritabilnost koze...nekada mi je smetala odjeca na meni, posebno hlace. To me jako smetalo..pocela bih se cesati, pa bi onda bilo jos gore. Mislila bih da cu izludjeti od toga  :'(

[/quote
Pantaganico eto ti si imala nus pojave takve vrste meni je bil a najgora vrsta nus pojave da mi je slabila potencija doslovce rečeno da mi se setra šetala gola u sobi ja nebi ni trepnio nisam mmogo dočekat jutra da nerečem doktorima u viziti koji su se nasmijali i komentirali pa bolje da ti je tako sad imaš problem manje hahhahahah jesu me izrugali i još su mi rekli da će to potrajat duže vremena tako da sam se baš zabrinio :D :D :D :D ;)

worf

• Hero Member
« Odgovori #9 : Rujna 20, 2008, 08:09:32 prijepodne »

Worf slažem se al s ovim djelom da razgrađuje koktel disk nebi se složio mislim da samo smanjuje upalu živca ;)
[/quote]

Normalno da ne razgrađuje disk ;D  Kortkosteroidi smiruju upale to znam,ali ja sam sam pretpostavio da je svrha tog koktela razgradnja hernije,tj nukleusa koji iscuri iz diska?To je bila samo moja pretpostavka,a ne tvrdnja,za smirenje upale bi bili dostatni samo kortikosreroidi,bez ostalih ljekova u koktelu?
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #10 : Rujna 20, 2008, 09:05:51 prijepodne »
Daleko im kuća.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #11 : Rujna 20, 2008, 14:22:53 poslijepodne »

Normalno da ne razgrađuje disk ;D  Kortkosteroidi smiruju upale to znam,ali ja sam sam pretpostavio da je svrha tog koktela razgradnja hernije,tj nukleusa koji iscuri iz diska?To je bila samo moja pretpostavka,a ne tvrdnja,za smirenje upale bi bili dostatni samo kortikosreroidi,bez ostalih ljekova u koktelu?
[/quot
Ma sve ok ; malo smo se zbrkali krivo skužili ma što bilo bilo bitno je nać riješenje ;)
« Zadnja izmjena: Rujna 20, 2008, 16:01:31 poslijepodne denis 68 »

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #12 : Rujna 26, 2008, 15:52:16 poslijepodne »
Daleko im kuća.
Kokolinicve može pojašnjenje na ovo Daleko im kuća?? neznam nisam dobro shvatio .

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #13 : Rujna 26, 2008, 15:55:00 poslijepodne »
Neke stvari samo su u Hrvatskoj moguće. To što se tamo radi van svake je teorije, struke, knjige, reference a posebice medicine utemeljene na dokazima.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #14 : Rujna 26, 2008, 16:48:56 poslijepodne »
  Aha sve ok to sam i predpostavljo ;)

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #15 : Listopada 01, 2008, 07:54:22 prijepodne »
sistemski kortikosteroidi su opasni!!!! ( za indikacije u svezi"upale zivca") to s se naprosto ne radi

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #16 : Listopada 04, 2008, 15:45:56 poslijepodne »
Neurokirurg pozdrav!!
Neznam ja koje sam ja dobijao kortikosteroide znam da su stavljeni u boce infuzije te sam iste primao tako kad bi sebi postavio pitanje samo bi se upitao što sam ja to dobijao jel nigdje to nepiše u nalazima kao i otpusnom pismu,znači da su isti strogo povjerljiva tajna iste bolnice.Dali sam dobijao kortikostesteroide il samo boce slane otopine neznam tako su me mogli spojit i na pivu ,vino,vodu,sok i svi bi vikali da im je dobro.Hmmm pišući ovo iskreno pada mi napamet da možda i ja stvorim neki brzi koktel te ga unovčim dobro naravno samo če se morat vodit na nekog doktora koj ipak ima ta prava kako bi ista bogao unovčit stravično zvuči al počinjem sumljat u svaštaa,nekad su govorili našli čovjeku skalpel u trbuhu a sad sad se možda istog puni običnom vodom neznam ne tvrdim al po svim stvarima tako to ispada.Jedino u svemu što mogu reć u svezi infuzija da mi je pomoglo u akutnim bolovima a što se tiće rješavanja problema ne.
  Pozdrav od Denisa!!

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #17 : Listopada 05, 2008, 19:08:43 poslijepodne »
prema važećim hrvatskom zakonima vrlo jasno i detaljno u dokumentu mora pisati šta se daje pacijentu. izraz koktel ne volim niti cuti a vrlo mi ga je bilo tesko napisati(izaziva duševne boli).....to je ono nesto sto zvuči čarobno i privlaci neuke (mislim medicinski) ....