Druge teme povezane s kralježnicom > Pitanja - zatražite pomoć i savjet

Pitanja oko oporavka nakon interlaminektomije

(1/3) > >>

Plajvek:
Pozdrav ljudi,
za početak imam 25 godina i 16.6.2016. sam imao gore nazvan zahvat na L5S1. Visok sam 188, bio sam težak 115 kg kad su počele tegobe, ali sam bio u dobroj atletskoj spremi što se toga tiče, ali moj način života mi nije pomogao oko današnje tegobe. Sad sam na 95 kg nakon operacije. Prije operacije sam bio na 100. Prvih dva tjedna nakon operacije su bili super, hodao sam sve više i više, vježbao sam vježbe koje su mi dali u bolnici, malo i više nego što sam trebao. Tegobe od prije operacije su nestale, nema bolova u nogama, list i stopalo mi nisu utrnuti kao prije. Sad mi je problem, smatram da sam previše hodao. Upaljen mi je donji dio leđa i gluteusi, povremeno imam grčeve u nogama, osjetim laganu bol u preponama. Mogu reći da sam radi tih spazmova koji se tokom hodanja javljaju i u donjem dijelu leđa podosta nestabilan na nogama. Danas mi je neurokirurg propisao više odmaranja što zadnjih tjedan i pol već i radim. Uglavnom ustajem radi nužde i hranjenja. Problem mi je u tome što sam prijavio ispite ovaj tjedan, te sad mi je kasno za odjaviti ih. Sutra imam jedan pismeni, a ostalo idem samo skupiti ocjene. Čisto me zanima da li je netko imao slične tegobe, danas sam na faks nosio steznik, mogu reći da mi je malo pomogao što se toga tiče. Osobno mogu reći da kratkotrajno toplo hladni tuševi mogu pomoći, mažem upaljeno područje sa voltaren kremom. Problem mi je također sjesti na krevet prije samog ustajanja iz kreveta. Unaprijed hvala, i tko god prolazi kroz slične tegobe, držite se i budite pozitvni.

ladyanita:
Pozdrav Plajvek( nadam se da sam ime zapamtila) svi mi na forumu koji smo aktivni prolazimo kroz takve ili slične probleme. Moje je mišljene da si ipak prerano počeo sa fizičkim aktivnostima. Ne mislim pri tom na lagane vježbe,ali hodanja je ipak malo previše pogotovo za prva dva do tri tjedna. Ja sam se malo bolje pazila,ali sam svejedno išla u toplice sa upaljenim živcom. Onda pa sam se tamo počela ponašati kao da i nisam bila na operaciji,pogotovo kaj se tiće sjedenja tak da mi sjedenje i dan danas ne odgovara,živac se očito nikad nije smirio mada sam dobila u međuvremenu i ESI blokadu i pulsne terapije.Drugi tjedan idem na novu operaciju,MR ne pokazuje novu herniju,ali je zato korijen živca upaljeni i to jako. Tak da treba otvoriti i vidjeti kaj je za problem.
Moj savjet je odmaraj da se živac pokuša smiriti i što manje sjedenja. Mlad si,ali to je ipak bila operacija kralježnice.
Pozdrav i nadam se da će se sve smiriti.

ljiljana252:
Slažem se s Anitom,i moja preporuka da ne sjediš dok pišeš ispit na faksu,ako bi se mogao dogovorit s prof.da stojiš dok ga pišeš,ili lagano hodaš oko stola,jer ni stajanje na mjestu nije bajno.dosta teška odluka u vezi faksa :-\

Plajvek:
da, rijetko kad sjedim što se tog tiče jer mi nikako ne paše, a nadam se da će mi dozvoliti da za katedrom pišem, jednostavno u tome ne vidim problem. mogu se malo više kretat što se toga tiče, ali je više slabost u leđima i nogama što me muči. sa živcem nemam problema, također sjedenje ću izbjegavat što više mogu. znam da je možda malo preoptimistično, čak toliko da je glupavo od mene ići na ispite, ali si ne mogu dozvolit ganjanje 9 ispita na jesen. kao što sam rekao 4 ispita idem samo po ocjene i nebude bilo teško. danas u 15:00 idem napisat kaj znam pa ako prođem prođem

Natali34:
Sjedenje ti ni ja ne preporucam, ipak si frisko operiran a dugotrajno stajanje je problem za L5-S1 jer se radi jos veci pritisak. Odluka je na tebi ali sretno u svakom slucaju.  :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju