Autor Tema: Pitanje?  (Posjeta: 10766 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

frenky

• Forumas
  • spinal cord stimulation
    • AOL Instant Messenger - frenk
    • Email
Odg: Pitanje?
« Odgovori #18 : Srpnja 09, 2009, 23:10:36 poslijepodne »
Obabrala si pravog , sa dr.Štimcem sam razgovarao poslije/nažalost/ mog potonuća i on me htio operirat da me oslobodi hrpe ožiljaka zbog kojih sam ostao gotovo nepokretan ali nije smio jer je tada na vlasti još uvijek bio mesar Splavski ali me uputio u ZGB. kod svog prijatelja neurokirurga tako da sam se koliko-toliko izvukao iz opakog stanja.Samo radi sve po njegovim uputama i biti će sve OK
frenk

maja

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #19 : Srpnja 10, 2009, 15:36:06 poslijepodne »
Da,jako je dobar dr.Štimac.Čak sam i dobila taj disk u čašici što su mi odstranili,baš je fora!! :)

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #20 : Srpnja 12, 2009, 11:41:03 prijepodne »
ne znam kako da pocmem, ali evo negdje iz sredine.
kao prvo drago mi je da je operacija dobro prosla i da si se rijesila boli.
kao drugo obzirom da si mlada vjerojatno ce sve biti u redu
kao trece, neovisno o operateu i tehnici operacije, u slucaju da imas neuroloski deficit, rana rehabilitacija je imperativ.
cetvrto, rehabilitacija ne znaci odlazak u toplice, rehabilitaciju pacijenti rade sami prema uputama koje operater ili fizijatar da.
peto, nosenje ortoze je proporucljivo maksimalno prvih mjesec dana jer nakon toga ima znacajan kontraucinak na daljnji tijek oporavka.
sesto, poslijeoperacijski rezim koji ti opisujes je nesto zastarjelo i arhaicno i u suvremenoj kirurgiji kraljesnice nepoznato. smisao poslijoperacijkog tijeka je sto ranija mobilizacija i aktivacija muskulature koja je osnovni cimbenik stabilnosti kraljesnice a koja je tzv klasicnim nacinom operacije znatno ostecena.
ako imas jos neko konkretno pitanje javi se,
veliki pozdrav svima korisnicima foruma