Autor Tema: Pitanje  (Posjeta: 15974 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
Odg: Pitanje
« Odgovori #18 : Prosinca 26, 2008, 09:38:26 prijepodne »
Nekoliko dana išla na fizikalnu, elektroterapija.i nakon par dana dosadi mi sjedenje kuci i pocnem raditi.Mislim,terapija, pa posao i onda me pocelo boliti pomalo.Zašto?

Po mom mišljenju puno je važnije jačati trbušne mišiće nego leđne. Jer kada razmislim problem mi je i nastao prilikom podizanja tereta sa ispruženim rukama naprijed (tako je u većine ljudi), u to vrijeme su mi trbušni mišići bili dosta zapušteni. Problem i nastaje kada je jedna grupa mišića slabija od druge (većinom je problem u trbušnim, manje leđnim). I kada god idem na fizikalnu oni prvo stave stuje (to im je najlakše), pošto tom strujom bildaju ponovo leđne mišiće problem se povećava, kada im to kažem onda mi ukinu struje i ja opet na istom. Najbolje mi je kada sam vježbama jačam trbušne mišiće. Koliko ja pratim ovu tematiku jedino Peharec to radi zadovoljavajuće i individualno, ovo ostalo (preko osiguranja) je samo da im ispadne iz šaka (svima daju istu terapiju). Možeš se tješit ako te boli pomalo, ako "pomalo" ne boli meni je ono "evo mogu izdržat".

Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

Marinac

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #19 : Prosinca 26, 2008, 10:49:39 prijepodne »
Nekoliko dana išla na fizikalnu, elektroterapija.i nakon par dana dosadi mi sjedenje kuci i pocnem raditi.Mislim,terapija, pa posao i onda me pocelo boliti pomalo.Zašto?

Po mom mišljenju puno je važnije jačati trbušne mišiće nego leđne. Jer kada razmislim problem mi je i nastao prilikom podizanja tereta sa ispruženim rukama naprijed (tako je u većine ljudi), u to vrijeme su mi trbušni mišići bili dosta zapušteni. Problem i nastaje kada je jedna grupa mišića slabija od druge (većinom je problem u trbušnim, manje leđnim). I kada god idem na fizikalnu oni prvo stave stuje (to im je najlakše), pošto tom strujom bildaju ponovo leđne mišiće problem se povećava, kada im to kažem onda mi ukinu struje i ja opet na istom. Najbolje mi je kada sam vježbama jačam trbušne mišiće. Koliko ja pratim ovu tematiku jedino Peharec to radi zadovoljavajuće i individualno, ovo ostalo (preko osiguranja) je samo da im ispadne iz šaka (svima daju istu terapiju). Možeš se tješit ako te boli pomalo, ako "pomalo" ne boli meni je ono "evo mogu izdržat".

...da Mr. J. i ja bi se moga složit s ovom konstatacijom........naime kako se bavim ronjenjem ponekad i od početka 4 mj pa i do kraja 11-og skoro pa nikad (pošto počmem polako nabivat kondiciju) nemam neke teže probleme u tom razdoblju osobito ne kad mi je kondicija na vrhuncu, a trbušni mišići mi trebaju 5-6 polazaka na ronjenje da bi ih ojaća i prošla ona faza kad me više ne bole zbog učestalih zarona...

...problem nastaje u zadnjem mjesecu ronjenja kad odlazim jednom u tjednu ili u 2 tjedna i kad mi opada kondicija , tada moram strašno paziti na pokrete da me ne uklješti  >:(

...pa sam došao i ja do zaključka da me drže trbušni mišići  ;)
...po kuvana, po pečena ............nerasičena !

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #20 : Prosinca 26, 2008, 17:37:00 poslijepodne »
kako god zakon dobre vježbe i plivanje.nego ja kontam da li sam nešto zeznula zato što sam počela raditi?

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #21 : Prosinca 26, 2008, 20:36:32 poslijepodne »

...da Mr. J. i ja bi se moga složit s ovom konstatacijom........naime kako se bavim ronjenjem ponekad i od početka 4 mj pa i do kraja 11-og skoro pa nikad (pošto počmem polako nabivat kondiciju) nemam neke teže probleme u tom razdoblju osobito ne kad mi je kondicija na vrhuncu, a trbušni mišići mi trebaju 5-6 polazaka na ronjenje da bi ih ojaća i prošla ona faza kad me više ne bole zbog učestalih zarona...

...problem nastaje u zadnjem mjesecu ronjenja kad odlazim jednom u tjednu ili u 2 tjedna i kad mi opada kondicija , tada moram strašno paziti na pokrete da me ne uklješti  >:(

...pa sam došao i ja do zaključka da me drže trbušni mišići  ;)
Marinac evo čitam tvoj post nisam stigao vidit u čem imaš problem ,a što se tiče ronjenja to mi je bolna točka ??? :'( :'(ja sam uživo u tom al po preporuci doktora rekli su mi da se neigram,nisam ih slušao pa sam jednom prilikom stavljajuči olovo na noge ,leđa ,i oko pasa te  ,ušavši u more normalno ronio dok me val nije zabio na stjenu gdje sam se našo na vrh stjene pa me val povuko prema dolje na 7 metara dubine ,,ostavši priseban uspio sam olova odbacit sa sebe te sam tako opet povratkom vala završio na stjeni, gdje me je cilog isparalo, tj odjelo mi je bilo ko da su ga morski psi izgrizli,cjelo rasparano.Eto poslije tog događaja morao sam se odreć svojih najdražih trenutaka mada mi vrag neda mira al nesmim ovo ljeto sam proba al su me počeli vatat jaki grčevi tako da sam kompletnu opremu prodao ,al ću ipak morat bar kupit onu malu puškicu na zrak jel ljeti nemogu plivat to mi je tako dosadno al ronit ufffffffff to je tako dobro,to je ljek za psihu ko na drugom svjetu.Eto to se može il mi je poštivat zakon mora il forsirat sebe pa završit na dnu al nemogu se još s tim pomirit,zato Marinac pazi jel ipak je more more      jednom greškom plačaš životom.puno sriće u daljnjem ronjenju i što bolji ulov ;)

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #22 : Kolovoza 27, 2009, 18:35:39 poslijepodne »
jesu li ovo vjezbe za herniju i ko je taj Peharec sunce mu njegovo ?

Superman

• Full Member
« Odgovori #23 : Kolovoza 28, 2009, 12:23:30 poslijepodne »
Nemoj biti prost i bezobrazan.

Stanislav Peharec.
Poliklinika Peharec u Puli.
http://www.peharec.com/                stranica momentalno ne radi ali imaš kontakte gore

Lječio i izlječio ili zalječio mnogo poznatih sportaša, večinom nogometaša (terapijom)
Bolovi unatrag 6-7 godina
Dijagnoza: Extrusio disci i.v. L V dorsomedialis
               Lumboischialgia bil. preciouae I dex.
OP :25.02.2009. desnostrana interlaminektomija   L5-S1

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #24 : Kolovoza 28, 2009, 13:04:50 poslijepodne »
Atletičar,

Pa ti si stvarno neki lik, ono 3. u HR, a nemaš pojma tko je Peharec, eeeee.....svašta ću čuti, počinjem sumnjati u tvoj sport sada, iskreno...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #25 : Kolovoza 28, 2009, 13:34:51 poslijepodne »
a nije culo valjda 70% Hrvatske...pa ima ima i ovdje doktora,sad ja bas moram znati za Peharca iz Pule...ne budi smijesan...

kakve veze ima ono koji sam ja bio u trcanju sa sportskim doktorom...pa nejdu svi kod njega,iz mog kluba niko valjda nema pojma o njemu...

ali kaj mi vrijedi kad je on u Puli...kak cu ja putovati tamo iz Vz-a jbg ga...a kak je sistem,kolko se to placa,kak to funkcionira ,kolko terapija ide itd ?

ps,htio sam pitati na starom topicu jedno pitanje....neki strucniji savjet bi trebao,jel ja smijem raditi zgibove i sklekove sada sa tom hernijom ? kad radim sklekove i zgibove ne boli me kicma,ali svejedno volio bih znati,jel to moze skoditi ili koristiti ,ili ni jednu ni drugo ? pitam zato sto ako ne radim vec 4 mjeseci treninge niti sam 4 mjeseci bio u teretani niti vise nemam namjere ici u nju,dal smijem raditi te 2 vjeze da se ojacam,jer sam vec poceo mlahinjat ,sav sam izgubio na tonusu misica,nisam vise cvrst ko prije...pa zato mi je bitno,da se pocnem pumpati s tim pa da opet budem ko kamen barem da zadrzim tu snagu u rukama i tijelu ako vec ne mogu trcat i istezati se sada ...?

Denis.

• Forumas
« Odgovori #26 : Kolovoza 28, 2009, 13:40:22 poslijepodne »
Atletičar mislim da bi trebao izbjegavati te vježbe i sa dobrim plivanjem možeš ojačati trbušnjake
Za operaciju nikad nije kasno jer se tamo ne ljubi slasno ;))

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #27 : Kolovoza 28, 2009, 14:57:47 poslijepodne »
hmm,to bas nije dobra vijest...ali plivam jedno 4 put tjedno po 1 i pol sat na Cakoveckim bazenima...ali iskreno ne pomaze mi bas nesto,naravno plivanje je jedini sport u kojem ja ne osjecam bolove i probleme kod bilo koje vrste radnje,naravno nebi se u bazenu mogao sagnut rukama do nozih prstiju ali mogu plivati bez probleme...samo kaj je fora kaj je plivam samo Kraul...nakon 1 mjeseca plivanja jos nema poboljsanja...kraul plivam odlicno ali ne znam plivati ledno jbg ga...

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #28 : Kolovoza 28, 2009, 14:59:54 poslijepodne »
« Zadnja izmjena: Kolovoza 28, 2009, 15:18:12 poslijepodne Pegula »
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1