Autor Tema: povratak na posao  (Posjeta: 46286 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
Odg: povratak na posao
« Odgovori #54 : Studenoga 14, 2009, 18:19:04 poslijepodne »
Tajna je jednostavna- "Radi ono što možeš".
Naravno,kolege i šef me štede od podizanja velikog tereta.
No, posao je takav da sve što si nabrojao je sastavni dio njega.
Ali ja bez problema radim s alatkama od pet kila,nosi petnaestak,podižem sve iz čučnja,vozim se dnevno najmanje tri-četri sata,penjem se po skeli(to mi čak paše!)Ma uopće nije loše.Ali kako radim dnevno preko devet sati kada dođem doma preventivno odspavam pol sata na podu ,pa onda vježbanje ili bazen,pa do grada obaviti još kakvu sitnicu..Tako da gledam što ranije u vodoravan položaj.Mislim,društveni život mi je zato nikakav :-\,ali  s našom bolesti nešto se mora žrtvovati.
Već sam napisao kako mi je moj kirurg rekao da se vratim normalnom životu ,da se pazim većih napora i da zaboravim operaciju.
Sokrates,povratak na posao je kao i sve individualna stvar.Zato se nemoj brinuti,većina operacija se napravi korektno i ako čovjek stisne zube i radi na sebi fizički rezultat nemože izostat.
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #55 : Studenoga 14, 2009, 18:23:31 poslijepodne »
Meni pet kila zvuci baš puno.. Pazim se dizanja koliko mogu.. A i ja se kreveta hvatam.. Ionakao kažu da je sjedenje e neprirodan položaj.. neka ležanja i hodanja ;)

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #56 : Studenoga 14, 2009, 18:27:13 poslijepodne »
Ja ne radim pa kao da mi je društveni život nešto bolji ;D Za sve je kriva ta kralježnica,sve joj moramo prilagoditi

socrates

• Full Member
« Odgovori #57 : Studenoga 14, 2009, 18:31:10 poslijepodne »
Hvala Uriel,sad mi je malo jasnije,  btw alati su nam otpr.iste težine,skela je također prisutna ;).

Joško

• Forumas
    • Email
« Odgovori #58 : Studenoga 14, 2009, 18:52:56 poslijepodne »
Ja  se vratio 6 mjeseci poslije operacije. Iako mi je operater rekao da mogu ranije, ja sam malo razvukao bolovanje (uostalom to mi je prvo bolovanje od kad radim), ispucao godišnji koliko sam imao, a kako bi se u što boljoj formi vratio na posao. Iako mi je posao sjedilački uz PC i ne moram biti  "zalijepljen" stalno za stolicu, dakle nije fizički zahtjevan, nekad mi se čini da je lakši fizički posao čak poželjniji za održavanje forme/kondicije jednom kad se vratiš na posao.
Uriel vjerujem da ćeš se za mjesec dana puno bolje osjećati, kad još malo uhvatiš kondiciju, kad eliminraš strahove koji su pretpostavljam još prisutni.
Onda ćeš i doma dolaziti nešto odmorniji. A za 2 mjeseca  naći  ćeš vremena i za pivu na putu do doma ;D
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
« Odgovori #59 : Studenoga 14, 2009, 20:18:52 poslijepodne »
Joško nađem ja i sada vremena za pivo poslje posla,
ali neko mi sada najbolje sjedne travarica u jutro.
Valjda dobro protrese bolesni živac ;D
"Rakijom protiv križobolje".
« Zadnja izmjena: Studenoga 14, 2009, 20:21:45 poslijepodne uriel »
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #60 : Studenoga 14, 2009, 21:12:05 poslijepodne »
Može pivo,a može i gemist.. od njega plešem :) ;) ;D

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #61 : Studenoga 14, 2009, 21:15:44 poslijepodne »
ne volim pivo,i meni bolje paše neka druga žestica,a za bol u leđima je odlična rakija ;D

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #62 : Studenoga 15, 2009, 09:54:38 prijepodne »
Ja ne radim pa kao da mi je društveni život nešto bolji ;D Za sve je kriva ta kralježnica,sve joj moramo prilagoditi

meni je to najtezi dio ove nase boljke...sto sam postala ko penzioner. I sto 70% onoga sto isplaniram, propadne, jer me boli i moram otkazat.
evo bilo mi je 7 dana dobro (najduzi period od operacije da mi je bilo dobro, mada i to dobro znaci da sam imala bolove, ali lagane). Sva sam bila sretna.
U petak me ujutro na poslu pocelo kociti i boljeti. Navecer sam isla na koncert Diane Krall, imala sam karte kupljene pred 2 mjeseca, jako sam zelila ici, makar me bolilo. Otisla. 2 sata sjedenja, uz bol od ranije, do kraja me "unistilo". Toliko da sam jucer ujutro jedva hodala po kuci. Potpuno iskrivljena. Poslije je bilo malo bolje. Uspjela sam pola sata prosetat po kvartu, ali sam se osjecala kao u danima nakon operacije, jedva je to islo. Danas isto boli, mozda malo manje, ali jos uvijek toliko da ne mogu normalno funkcinirati. I eto, cijeli vikend za koji sam imala puno planova, potpuno je "propao". Lezim, citam i to je to. I razmisljam kako cu sutra na poslu odsjediti 8 sati  ???
Tako da stvarno zavidim onima kojima je dobro nakon operacije, jer meni je vise puna kapa te konstantne boli, svaki dan.
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #63 : Studenoga 15, 2009, 10:30:29 prijepodne »
Ma ja sam imala faze prije operacije ludiranja, plesanja.. sad se plašim svakog pokreta... i paše mi hodanja i leženja.. bilo mi frka usissati.. uvijek nekoga molila.. prošle sedmice prvi put uzela usisivač u ruke.. ništa teško ne uzimamam u ruke.. prije odem na pijacu nakupujem i sve strpam u tašnu a ne nosam kese... čak sam znala u prodavnici obuće uzeti cipele, čizme.. i strpati u tašnu ;DPrešla sam na manje tašne da ne dođem u iskušenje..  ;) Na poslu se sjedi,al možes eizacći.... Jedino su dežure nezgodne..  ;)Ne volim žestice, gemišt da.. al piva nekad prija...

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #64 : Studenoga 15, 2009, 12:07:49 poslijepodne »
Pantagana potpuno te razumujem,ja odavno više ništa ne planiram jer puno toga otkažem u zadnji čas a to može shvatiti samo onaj tko prolazi isto,zdravi ne.Mogla bih i ja na koncert,stisnuti zube,pretrpiti a onda ležati 3 dana u bolovima jer sam imala par sati normalan život kao i svi drugi.Ima i boljih dana naravno,ali to je bilo ljeti,sad dok je hladnije i vlažno vrijeme mogu zaboraviti na dane bez bolova.A tek onaj tko radi s tim bolovima,skidam mu kapu.

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #65 : Studenoga 15, 2009, 12:16:36 poslijepodne »
Moram vam reći da mi je iskreno neugodno čitati vaše postooperativne tegobe, jer ja jednostavno ne znam što je to, valjda je to neki random slučaj ili nešto takvoga....mislim evo ja igram nogomet svaki drugi dan, stolni tenis, svaki dan, sjedim po devet sati, ali naravno uz pauze i protezanja....

Iskreno, nadam se da ćete se svi oporaviti bar do neke normale...think positive...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #66 : Studenoga 15, 2009, 12:28:25 poslijepodne »
Ma trudim se ja misliti pozitivno i zivjeti sto normalnije, ali nekad stvarno, kao ovaj vikend, kad se osjecam katastrofa i kad me uzasno boli, tesko je naci poticaj. I znam da u takvim stanjima lose psihicko stanje rezultira jos losijim fizickim, ali nekad stvarno nemam snage. Evo cijeli vikend najosnovnije aktivnosti po kuci mi predstavljaju problem.  :-[
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #67 : Studenoga 15, 2009, 12:32:53 poslijepodne »
Sve jto tako.. meni su baš poslovi po kući utjerivači straha.. saginjanje, ustajanje..<ma sve što ide uz to.. ali abd .. sve dpđe na svoje.. nadajmo se

Denis

• Hero Member
« Odgovori #68 : Studenoga 15, 2009, 12:43:19 poslijepodne »
Moram vam reći da mi je iskreno neugodno čitati vaše postooperativne tegobe, jer ja jednostavno ne znam što je to, valjda je to neki random slučaj ili nešto takvoga....mislim evo ja igram nogomet svaki drugi dan, stolni tenis, svaki dan, sjedim po devet sati, ali naravno uz pauze i protezanja....

Iskreno, nadam se da ćete se svi oporaviti bar do neke normale...think positive...
Davore eto možda je tvoj problem bio tako mali ,ujedno si brzo reagirao,leđni mišići su ti dobri itd tako da sad naravno mora ti biti dobro,što je meni naprotiv drago,al se pitam kako če neko sa par operativnih zahvata riješit problem

goga

• Forumas
« Odgovori #69 : Studenoga 15, 2009, 21:39:09 poslijepodne »
Čitam sve ove postove "povratak na posao" i razmišljam da je o tome razmišljati  velika pozitiva jer to znači da ste se nekako "zakrpali" i kako tako ćete moći raditi. Ja sad trenutno razmišljam o odlasku sa posla jer mi je jako teško raditi. Vidim da mnogi vole popiti pivicu ali meni je jedino bila dobra kad sam imala tri godine. Tada sam popila cijelu flašu tatine pive dok je on odvratio pažnju od mene i pričao neku zanimljivu temu sa jednim gospodinom . Nije mi se ništa dogodilo osim što sam jako puno pričala.  ;D Sad mi jedino pada napamet koktel "voltaren brufen".  :D

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #70 : Studenoga 15, 2009, 22:10:30 poslijepodne »
A  ne mogu se više sjetiti šta sam sve od lijekova pila... ::) Pivo nešto jkao i ne volima,al ni ostalo previše.. ali mi je znala prijati kod bolova .. naravno ako ne pretjeram. uspava me..  ;)

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #71 : Siječnja 16, 2010, 20:42:38 poslijepodne »
Pozdrav forumaši!
Evo da se i ja konačno javim u ovoj temi.Naime i ja sam počeo raditi ovaj ponedjeljak,znači nekih 7 i pol mjeseci nakon operacije.Za sada utisci nisu loši,odradio sam jednu turu,prešao nekih 3000 km i mogu reći da se osjećam dobro po pitanju kralježnice.Jedino mi je neobičan osjećaj kad dugo sjedim(kao da mi odrveni onaj dio na kojem sjedim ;D) ali i to prestane čim ustanem na noge i napravim prvi korak.. Malo neobično za opisati ovako...U svakom slučaju posao je krenuo,idemo raditi kao što netko reče...Sada neću biti tako često na forumu,ali neću vas ni zaboraviti...imam wireless antenu tako da čim negdje uhvatim signal-spajam se i naravno idem na kraljeznica.info.

Lijep pozdrav svima i želim vam što manje križobolje

trucker
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...