Druge teme povezane s kralježnicom > Pitanja - zatražite pomoć i savjet

pozdrav svima !!!

(1/4) > >>

ladyanita:
 Ja sam nova na forumu i baš sam u teškoj panici :'( :'( sutra se ujutro u 7h moram pojaviti kod neurokirurga na odjelu u varaždinskoj bolnici.To sam si sredila prek veze .Nisam još napravila ni CT ni MR. Uglavnom sam na bolovanju već mjesec dana,sa teškim bolovima u lumbalnom dijelu kralježnice i naravno bol se širi u nogu.Emng nalaz upućuje na kroničnu nekompenziranu radikularnu leziju umjerenog stupnja L5 desno i blažu S1 obostrano.Lasaque deno terminalno pozitivan,hipoetezija L5/S1dermatoma desno,desni Rat oslabljen.
RTG nalaz  :( :( tu pa ima nešto svašta. Hiperlordoza sa desnim pomakom L5 u odnosu na S1 za 3 mm dorzalno,skolioza,početna osteohondroza,znakovi početne artroze,pa smanjena pokretljivost svih segmenata lumbalne kralježnice.
Imam 43 god,posao u stoječem položaju i ne baš naporan.
uspjela sam dva dana hodati na fizikalne,međutim opet su mi križa upaljena i takoreči zacementirana...jučer sam u paketu dobila injekciju i infuziju,danas isto (ketonal,normabel,lumidol ostalo ne znam ). I tako to traje još osd Uskrsa prvo injekcije...pa se na dan dva smiri...nakon 12 injekcija počela sam dobivati infuziju....međutim stanje se ne popravlja već se pogoršava.Na ct me naručili tek 16.7.Inače mi je prijateljica bila prije tri mjeseca operirana,sa istim dijagnozama kakve imam i ja.Sva sam sad spreplašena i živci su mi na rezervi !!! :'( :'( :'( HELP !!!

Henrik VIII:
Draga, trebat će strpljenja jer su ove bolesti na žalost takve.  :'( Meni su dijagnosticirane iste bolesti i mučim se već 8 mjeseci, sa poboljšanjima u vratnom i torakalnom dijelu nakon fizikalne, i sa katastrofom u lumbalnom dijelu i bolovima u obje noge, koji se pogoršavaju noću i ujutro. Uzimam narkotike protiv bolova sa sedativima i sad 12.6. idem opet na pregled kod fizijatra, a ima dana kad mislim da to više ne mogu izdržati. Imam 32 godine.

E sad, kako ima dana kad je koma i za objesiti se (samo tad ne mogu iz kreveta), a ima i super dana, onda se cijela priča isplati radi ovih zadnjih. Ne mogu ti preporučiti nikakve vježbe jer bi one trebale biti individualno ordinirane, ali svakako mogu preporučiti plivanje i to što je više moguće, u toplom bazenu po mogućnosti. Zagrijavanje mišića pomaže protiv bolova, a voda jako opušta i manji je otpor prilikom kretanja pa je to zapravo jedna super stvar.

Oko ostalog, nema brzinskog rješenja. :-\ Drž se! :)

ladyanita:
 :) :) Napokon da sam dobila odgovor na moj post. Hvala Henrik VIII !!!! Ja sam u međuvremenu napravila MR u Medikolu Čakovec (akcija 960 kn kao u konzumu) Jučer bila kod neuro kirurga i drugi tjedan operacija 18.6. Sve sam već dogovorila :P :P Mr nalaz ; U razini L5 S1 segmenta širokobrazna dorzomedijalna protruzija intervertebralnog diska od 5mm koja reducira prednji subarahnoidalni prostor te se širi u lateralne recesuse i neuralne foramene,nešto opsežnije na desnu stranu te je u kontaktu sa neuralnim radiksom S1 desno. Kad je doktor Kčira vidio Cd rekao je TO MORA VAN !!! :-\ :-\ sad sam već na predoperacijskim pretragama.....sve brzinski obavljam.... 8) 8)

Henrik VIII:
Drago mi je da ide brzo i da ima koja iznimka. :) Ovakva protruzija je vrlo česta. Pogledaj po Forumu, ima dosta informacija s iskustvima drugih ljudi.

ljiljana252:
Poz.ladyanita, Nadam se da će sve dobro proći,super što sve ide tako brzo.Samo hrabro.Sretno :-)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju