Autor Tema: Priraslice na kraljeznici  (Posjeta: 14017 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

fairytopia

• Newbie
  • *
Priraslice na kraljeznici
« : Svibanj 15, 2012, 10:36:46 prijepodne »
Naime operirala sam L5 S1 prije dva mjeseca, kirurg mi je rekao da je odstranio poprilicno necega...ja sam sva neuka jesu li to priraslice???ili su priraslice ono sto dolazi s vremenom na oziljak(ispod njega)???  i jos mi kaze da postoji mogucnost da cjeli zivot na promjene vremena osjecam to desno stopalo.
Kad sam prosla rehabilitaciju pri pregledu moje doktorice saznala sam da jos uvjek nemam dobre reflekse u desnom stopalu a i ponekad osjecam da mi palac i drugi prst bole, trebam li se zabrinuti?
A jos uvjek nisam obavila kontrolu kod kirurga kad moj pametni muž lijen zapisati me >:(  lako njemu kad nije njegova gujica u pitanju.
Inace ovaj forum mi je u mnogo cemu pomogao, ispricavam se ako je ova tema vec negdje postojeca(ja ju nisam pronašla  :-\ )
operirana u Splitu 13.03.2012
interlaminectomia L5-S1 lat dxt
extirpatio disci iv L5-S1

ddario

• Forumas
Odg: Priraslice na kraljeznici
« Odgovori #1 : Svibanj 15, 2012, 21:52:21 poslijepodne »
Ako si imala ekstuziju diska 12 mm,onda i ako ti je prva operacija,onda nikako nisi mogla operirati priraslice,jer one su posljedica operacije,stvaraju se na operiranom dijelu,i u najgorem slučaju ti se "omotaju" oko živca,a većinom osoba ima osječaj kao prije operacije.Znači da je dr. vjerojatno odstranio dio diska koji je izašao van.Inače se trebaš više razgovarati sa doktorom da znaš šta ti je radio.
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

fairytopia

• Newbie
  • *
« Odgovori #2 : Svibanj 15, 2012, 22:05:17 poslijepodne »
Ma ne zamjeri mi, zbilja sam neinformirana, sad kuzim sta su priraslice ok hvala ti...a sta se tice informiranja s doktorom onih 5 dana poslje operacije bila sam sva ne svoja i nije me iskreno zanimalo sta je radio i na koji nacin, i bilo je cca 13 mm
(i pronasla sam texstove o priraslicama tu, i sad mi je zbilja sve jasnije)
 ddario jos jednom hvala i ne zamjeri mi
operirana u Splitu 13.03.2012
interlaminectomia L5-S1 lat dxt
extirpatio disci iv L5-S1

ddario

• Forumas
« Odgovori #3 : Svibanj 17, 2012, 12:48:36 poslijepodne »
Ma ne zamjeri mi, zbilja sam neinformirana, sad kuzim sta su priraslice ok hvala ti...a sta se tice informiranja s doktorom onih 5 dana poslje operacije bila sam sva ne svoja i nije me iskreno zanimalo sta je radio i na koji nacin, i bilo je cca 13 mm
(i pronasla sam texstove o priraslicama tu, i sad mi je zbilja sve jasnije)
 ddario jos jednom hvala i ne zamjeri mi
Ma nemam se ja šta ljutiti,nego znam da 50% pacijenata nema pojma šta su operirali,nepitaju doktora šta je bilo,u najgore slučaju doktor im ni nekaže,iako ja doslono neshvaćam takvo ponašanje,jer nebih pristao na nikakvu operaciju ako neznam šta će mi raditi.Pozdrav!
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.