Eto dragi moji, ja danas napravila MR i mogu vam reći da sam presretna...nalaz je gotovo ok...Početne degenerativne promjene i.v. diskova, a u visini L5-S1 segmenta, vide se znaci minimalne dorzomedijalne protuzije i.v.diska, uz impresiju prednjeg ruba duralne vreće i pripadajućeg korijena lijevo....eto, nalaz nije loš, a moja leđa u komi...trnci u desnoj nozi i u sredini leđa (grčevi u desnoj i lijevoj nozi, desna sa onim suludim grčevima) i jedva izašla iz auta i vratila se doma...imam max 10-15 min u komadu hoda, ako, i onda to "cvikanje" otraga u kostima...samo me trenutno zbloka i tak ja hodam mic po mic...ne daj Bože, unatrag god. dana da bih sjela negdje na trosjed ili sl., mekanije, odmah sam gotova, pa samo hodam unaokolo sa nekom tvrđom sjedalicom...kad radim neke vježbe, gotova sam...kad sam plivala ovo ljeto, gotova sam bila...više ne znam funkcionirat...dakle, ja vjerujem da meni još ima pomoći sa nekim dobrim vježbama....a kamo sad?? da li mi je sada samo fizijatar dovoljan ili da ipak sve pogleda neurokirug...ne znam jel ima potrebe kad je nalaz solidan...e, da..da vam još samo ispričam kako me malo mrtvački znoj oblio na snimanju...dođe meni radiolog i kaže: gđo. nalaz kičme je u redu, ali imate veliku cistu na zdjelici, da li ste to znali i da li hoćete da snimimo i zdjelicu...ja sam se smrzla i šta ću sad kad sam na stolu..pristala i na to snimanje...na kraju je to cista na desnom jajniku 43*28 mm (a za cistu inače znam da ju imam samo sad je porasla)...valjda ona nema veze s mojim problemom...a ja sam već mislila gotovo je, sigurno sa takvim simptomima u leđima imam tumor zdjelice, a on mi samo blaže kaže da je cista...eto, smrzla sam se malo...da mi je odmah rekao da bi to mogla biti cista na jajniku, uštedjela bih...ovak sam još platila i za mR zdjelice...ah, pogorit ću fin....eto, i dalje mi puno znači svaki vaš savjet...