Autor Tema: Problem s kraljesnicom - savjet o doktoru i vrsti operacije  (Posjeta: 180863 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

madagaskar

• Hero Member
Odg: Problem s kraljesnicom - savjet o doktoru i vrsti operacije
« Odgovori #54 : Kolovoza 31, 2009, 22:10:41 poslijepodne »
Draga faustina,obavezno odnesi nalaz od MR-a stručnoj osobi,dakle neurokirurgu da on procijeni kako se trebaš liječiti,ne trebaš takvu odluku prepustiti fizijatrima,koji nisu dovoljno stručni za takvu odluku.A što se tiče ciste,ne boj se,to je sigurno dobročudna cista ali ne bi bilo nikakvo čudo da ti i ona izaziva neke dodatne bolove,jer sam već čula za takav slučaj

faustina

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #55 : Rujna 01, 2009, 11:27:17 prijepodne »
Hvala svima na savjetima...prošla sam ja već fizikalne...bila nekoliko puta pokočena i nepokretna...ja se volim kretat i vježbat ali mi više ništa leđa ne dozvoljavaju...nekad sam nakon mora i puno plivanja bila mjesecima mirna od trnaca i i tog "cvikanja" koje me zbloka i ne da hodati...al' sad  više ništa ne mogu...od svega mi je gore...ta jaka presjecajuća trenutna bol samo me zaustavi i pokosi, trnci izluđuju, a onaj suludi grč koji mi deformira stopalo i nogu,lomi kosti, me totalka isprepadao..no nadam se da postoje neke druge vježbe od onih koje sam naučila na fizikalnoj i da će mi pomoći...javit ću vam se nakon što negdje odem...

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #56 : Rujna 01, 2009, 11:39:50 prijepodne »
Draga Faustina, super da je nalaz MR tako dobar, ali očigledno prema simptomima da ti i tako mala protruzija radi probleme, pa sigurno moraš otići do fizijatra itd. Znam da liječnici uče svoje studente da se "ne liječi nalaz nego simptomi" i zbilja ne možeš dopustiti da ti tako velike smetnje zagorčavaju život, vjerujem da će vježbice i plivanje pomoći...
L5/S1 ekstruzija

GSM

• Gost
« Odgovori #57 : Rujna 01, 2009, 16:15:14 poslijepodne »
Faustina, mislim da trebas ici u Daruvar kod Dr. Egica.

Pozdrav

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #58 : Rujna 01, 2009, 18:40:55 poslijepodne »
Faustina,
evo ovako,ja imam slican problem kao ti u smislu da mi magnetska nije tako loša al imam jako velikih problema( 6. mjeseci sam ovu godinu provela na bolovanju, tri puta takvi bolovi da se uopce ne mogu pomaknit iz krevete niti do zahoda nego bi sve potrebe obavljala na krevetu i ovcaj sad put je takvo stanje trajalo 2 tjedna,nakon 2. tjedna s hodalicom do WC, pa nakon toga sa stapom, evo sad je 4.-tjedan jos uvik ni blizu ne mogu sjedit, hodat mogu).
Sad sam slala nalaze  drugom neurokirurgu koji se slaže s mišljenjem prvoga, nije za operaciju i nalaz nije strašan.
Al ja se i dalje mučim ko pas.
E sad, ovaj drugi neurokirurg mi je rekao da odem na ginekoloski ultrazvuk pa snimit magnet zdjelice da vidim jel mozda imam cistu na jajnicima jer da cista na jajnicima moze takodjer pritisnit zivac i da simptomi budu isti kao kod discus hernije.
Prema tome mozda je tebi to zaista od ciste na jajnicima, odnesi taj nalaz magneta zdjelice nekom neurokirurgu pa da vidi jel ti  pritisak na zivac mozda od tud.
Ja nemam nikakve ciste tako da moj problem jos uvijek nije rijesen.
Nadam se da ce se tvoji problemi uskoro rijesit
Pozdrav
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #59 : Rujna 01, 2009, 19:22:16 poslijepodne »
Logičan je slijed da ti sad fizijatar pogleda snimke i nalaze MR-a, da odluči o terapijama i eventualnom pregledu kod neurokirurga.
Vjerujem da će ti fizikale terapije olakšati trenutne tegobe. A onda nastojati redovito vježbati i uopće više se kretati. I važno je i promjeniti loše navike  koje su nas sve ovdje dovele do problema s kralježnicom.
Sad kad ti nalaz nije tako strašan probaj se malo opustiti, a možda bi ti  neka dobra masaža dobrodošla.

Za promjenu je lijepo vidjeti da neko ima nalaz s minimalnom protruzijom :)
A da ti pravo kazem ne znam sta je tu lijepo obzirom da žena ima puno gore tegobe nego vecina ljudi s maksimalnom protruzijom odnosno ekstruzijom...
Stalno i ja slusam isto, nalaz nije tako loš, ne triba operacija,idi na fizikalnu,plivaj, a ja vec treci put u godinu dana ne mogu na zahod nego obavljam u krevet sta vecina onih sa lošim nalazima i operacijom nikad nije doživila...Znam par ljudi sta su dosli do operacije, a nisu se ni jedan dan napatili niti blizu ko ja.(ili kako vidim Faustina s kojom iskreno suosjecam:))
Tako da sve je to relativno...

Denis.

• Forumas
« Odgovori #60 : Rujna 03, 2009, 23:38:51 poslijepodne »
Znam par ljudi sta su dosli do operacije, a nisu se ni jedan dan napatili niti blizu ko ja.(ili kako vidim Faustina s kojom iskreno suosjecam:))

Ne znam što bih rekao,suosječam se sa ljudima koji su imali takve bolove a oni koji nisu nedo im bog da ih imaju.Eto mene su krpali ti bolovi par godina na početku od prvog puta akutne faze poslije čega sam bio 6 puta po mjesec i pol,poslije toliko vremena bolovi su akutni nestali,al je sad ostalo kontinuirana bol tj svakodnevna i uvjek ista koja mi se nekad manifestira jače ili manje imam osjećaj da je nekad bol jača ako sam nerasppoloženiji.A vrag zna više što napraviti i kome reći,taman kad budem doživio 100 onda ću znati sve o kralješnici.
Za operaciju nikad nije kasno jer se tamo ne ljubi slasno ;))

faustina

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #61 : Rujna 09, 2009, 13:03:45 poslijepodne »
Kad završim svoju priču, budem vam ispričala gdje sam bila i što sam obavila, a sad još trebam obaviti EMG nogu (preporučili su mi kod Božićević/Grbavac) pa me samo zanima kakav je to pregled i kak to izgleda??

glagen

• Forumas
« Odgovori #62 : Rujna 09, 2009, 13:19:02 poslijepodne »
faustina, taj pregled zna biti neugodan ljudima. meni nije bio.
uglavnom, bodu ti iglice, ti napneš mišić i liječnik očita.

ja sam to radila kod dr. šoštarko u jednoj privatnoj poliklinici. košta 600 kn, ali koriste se jednokratne elektrode (te igle) pa nije bolno. igle koje se inače koriste idu u sterilizator na visoku temperaturu pa otupe i nešto su deblje od jednokratnih.

sve u svemu, nije nešto strašno :)
ekstruzija l5-s1, srpanj '09. interlaminektomija. dobro mi je, što jest jest :)

Denis.

• Forumas
« Odgovori #63 : Rujna 09, 2009, 13:41:02 poslijepodne »
gelegen ima još bolji aparat sa manjim iglicama ;)mislim da je tvoja tehnologija zastarjela

faustina

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #64 : Rujna 09, 2009, 14:06:33 poslijepodne »
Pa imate li vi preporuku gdje je ta bolja tehnologija i koliko taj pregled traje?

Denis.

• Forumas
« Odgovori #65 : Rujna 09, 2009, 14:22:15 poslijepodne »
Faustina meni je prijatelj neki dan radio u općoj bolnici i kaže da su mu radili sa tim manjim iglicama,dok su meni sa tim velikim,pregled je meni koliko se sijećam nekih 30 minuta trajao sa tim pripremama,sve u svemu ništa strašno,ono igla ružno zvući al nebojte se ja nisam ni osjetio.

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #66 : Rujna 09, 2009, 15:28:42 poslijepodne »
Ako si u Zagrebu, u Vinogradskoj se radi EMNG bez iglica, s elektrodama koje idu na kožu i potpuno je bezbolan.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #67 : Rujna 09, 2009, 15:37:36 poslijepodne »
Samo ne idi u Dubravu na EMNG,mene su izboli i bilo je dosta krvi a i struja je pošteno tresla.Može se podnijeti ali zašto da se maltretiraš,odi negdje dalje

glagen

• Forumas
« Odgovori #68 : Rujna 09, 2009, 18:51:14 poslijepodne »
Ako si u Zagrebu, u Vinogradskoj se radi EMNG bez iglica, s elektrodama koje idu na kožu i potpuno je bezbolan.

istina, meni je šoštarko dio pregleda radila tako, ali mi je objasnila da neke stvari jednostavno nije moguće tako ispitati... zapravo ovisi o tome što treba pregledati, ali stvarno nije strašno, iglica je poput vlasi i ne osjeti se, vađenje krvi je u usporedbi s tim strahota.
ekstruzija l5-s1, srpanj '09. interlaminektomija. dobro mi je, što jest jest :)

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #69 : Rujna 09, 2009, 19:10:04 poslijepodne »
Ali meni je jedan neurolog rekao da taj pregled s tim manjim iglicama (koji nije bolan) nije dobar kao ovaj drugi, odnosno da  ovaj drugi daje puno vjerodostojnije podatke.
Ja bila na jedan i drugi, drugi je malo neugodan al nista strasno. Mislim da svima koji su prosli bolove i patnje od kraljeznice nebi trebao bit problem.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #70 : Rujna 09, 2009, 20:40:11 poslijepodne »
Kad završim svoju priču, budem vam ispričala gdje sam bila i što sam obavila
A reci mi jel neko sumnja da ti cista na jajnicima pritišće živac?

faustina

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #71 : Rujna 10, 2009, 14:54:53 poslijepodne »
Da, moguće je...rekao je i ginekolog i neurokirug ali opet ne bi trebala imati od toga sve te siptome...trebam i sve drugo isključiti...razgovori sa tim dr. su tak šturi i tak morate svaku riječ izvlačit iz njih da se na posljetku osjećam ko neka glupača koja je to dobro debelo privatno platila  s osjećajem kao da mi treba biti neugodno zato kaj mi uopće kaj je...ah..najsretnija sam kad nigdje ne moram ići...ne znam jel vaše iskustvo takvo...kad završim sve budem vam ispričala...