Autor Tema: Trebam pomoć ili savjet  (Posjeta: 13381 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Superman

• Full Member
Trebam pomoć ili savjet
« : Siječanj 27, 2009, 17:12:21 poslijepodne »
Ovak

Opisal sam svoje tegobe i probleme DH L5S1 u predstavljanju novih članova, ali počelo se događati nekaj novo.
Zadnjih 5 6 dana imam neku čudnu bol i gadan osjećaj stalne potrebe za sjedenjem na WC-u.
Trne mi desna noga. Ne do kraja i neznam kak bi to najbolje opisal ali probajte zamisliti da vam zatrne noga, i onaj trenutak kad nestanu trnci i ostane samo ona blažena slabost. E tak mi je več par dana i ne prolazi. Normalno hodam ali ne osjećam baš.
Dobro, da ne duljim, masaža ne pomaže pa dal neko od vas ima kakav savjet ili kakv ljek za to
Jako bi bil zahvalan na pomoći jer moram još neko vrijeme čekat na kontrolu kod neura
Bolovi unatrag 6-7 godina
Dijagnoza: Extrusio disci i.v. L V dorsomedialis
               Lumboischialgia bil. preciouae I dex.
OP :25.02.2009. desnostrana interlaminektomija   L5-S1

kokolino

• Guru
  • Hero Member
Odg: Trebam pomoć ili savjet
« Odgovori #1 : Siječanj 27, 2009, 19:10:39 poslijepodne »
Ne razumijem kakav je to nagon za ićui na WC? Imate lažne pozive za stolicu ili mokrenje? Ako je tako odmah kod neurokirurga.

worf

• Hero Member
« Odgovori #2 : Siječanj 27, 2009, 22:11:54 poslijepodne »
Mislim da ti je to s potrebom za sjedenjem na školjci,čisto onak na psihičkoj bazi,a to proizlazi iz tvoje zabrinutosti za vlastitim zdravljem ???  Trnci i obamrlost noge su simptomi pritiska na živac
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

Superman

• Full Member
« Odgovori #3 : Siječanj 28, 2009, 11:01:12 prijepodne »
Za stolicu Kokolino.
Hvala Worf ali mislim da nije u glavi. Tu sam čist.
Možda me malo zbunjuje  širok spektar raznih bolova i tegoba

mel

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #4 : Siječanj 28, 2009, 12:51:46 poslijepodne »
možda odgovor
evo ja imam problema sa kralježnicom pa u mom slučaju imam frakturu 11 kralješka gdje mi je malo izašao van i rečeno mi je ako mi slučajno pobjegne mokraća ili nedaj bože stolica da će to biti od tog kralješka koji pritišče leđnu moždinu, pa provjerite to što prije... kod neurologa
i to nije sve isto tako imam utrnute prste desne noge što je posljedica protruzije 3i4 diska (nalaz emng izrazito teško stanje ljeve, a pogotovo desne noge),pa mislim da smo na istom nalaz i preporuka su toplice.
« Zadnja izmjena: Siječanj 28, 2009, 13:00:06 poslijepodne mel »
Nadam se da ću se jednog dana probuditi bez bolova!

mel

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #5 : Siječanj 28, 2009, 13:19:47 poslijepodne »
evo pitanja i tražim Vaša mišljenja

evo prethodno sam napisala da imam frakturu 11 kralješka, i protruziju 3i4 diska išla sam na magnet koji je to sve pokazao te imam hemagiome(tumore oko 3 x 1,5cm), poslije me je dr. uputila neurokirurgu koji je rekao da mi nije NIŠTA, a ja i dalje osječam utrnutost desne noge gdje privatno odlazim u ZG na pretrage emng-a koja pokazuje izrazito teško stanje ljeve i još teže stanje desne noge te savjete da više ništa ne smijem raditi zbog tog 11 diska koji je provirio na moždinu i koji mi može uzrokovati nekontrolirano (mokrenje i stolicu) te će onda morati biti obrađeno operativno, a što se tiće donjeg djela kralježnice tu mi je savjetovana samo fizikalna i kenezioterapija. disk mi je jako stanjen i gotovo se ne vidi na magnetu ali je još tu (nije iscurio), a kaže ako se to desi onda operacija.
Evo već sam se prijavila za terapije u Bizovcu (pošto sam iz Os),  ali ostalo je još jedno ali što ću ja kada mi  prođe deset dana terapije, a bolovi nisu prestali, kome da se ja dalje obratim....
  da li netko ima sličnih iskustava i kako je to rješeno
napominjem imam 35 god. pa bih odgađala operacije do zadnjeg (a eto koliko me boli da sam jućer operirana mislim da bi bilo kasno) hvala unaprijed

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #6 : Siječanj 28, 2009, 21:46:16 poslijepodne »
Mel postupi po svom vlastitom ophođenju ako ti je jedan rekao da saćekaš do daljnjeg,odi kod još kojeg neurokirurga pa od 3 mišljenja ćeš znat bolje razlućit,a što se tiće iskustava imaš nalaz moj pod predstavljanjem na forumu pa pogledaj što je puno gori od tvog pa evo funkcioniram  ;)
« Zadnja izmjena: Siječanj 28, 2009, 21:48:48 poslijepodne denis 68 »

mel

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #7 : Siječanj 28, 2009, 22:41:20 poslijepodne »
denis 68 hvala na odgovoru,
 ali ja sam prvo išla kod neurologa (više puta), pa neurokirurga (rekao čovjek nije joj ništa) pa prvi  neuro. rekao OK idite kod dr. opće prakse neka prepiše ljekove, odem ja u zg kod kirurga (rekao strašno) šalje ponovo kod neuro (rekao čovjek strašno ali zasada ništa  ??? ??? napravio emng ....upučuje na kronične radikularne lezije L4 srednje teškog stupnja S1 obostrno srednje teškog stupnja izrazitije desno) odem ja još kod ortopeda koji potvrdi sve to i pošalju me na fizikalnu terapiju.
bolovi svakodnevni (više nemogu izdžati) prste desne noge više niti ne osječam radim na mjestu prodavača (katastrofa) bolovi duž obje noge užas kao da imam non-stop grčeve i to na raznim mjestima, bolove koji se šire u kukove da nekažem guzu, pa me samo zanima dali je neko poslje te fizikalne znatno osjetio poboljšanje ili ne i dali si smijem priuštiti nekog masera/ku da mi to proba riješiti ili ..... nastavi dalje s tim
napominjem da bol mogu vrlo lako trpjeti zasada ne pijem ništa od ljekova (iako boli godinama) visok prag boli jer u zg mi doktor rekao da mi je obje noge "strašno" premda nekako to i ne osječam tako :'(

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #8 : Siječanj 29, 2009, 00:32:30 prijepodne »
Ovak

Opisal sam svoje tegobe i probleme DH L5S1 u predstavljanju novih članova, ali počelo se događati nekaj novo.
Zadnjih 5 6 dana imam neku čudnu bol i gadan osjećaj stalne potrebe za sjedenjem na WC-u.
Trne mi desna noga. Ne do kraja i neznam kak bi to najbolje opisal ali probajte zamisliti da vam zatrne noga, i onaj trenutak kad nestanu trnci i ostane samo ona blažena slabost. E tak mi je več par dana i ne prolazi. Normalno hodam ali ne osjećam baš.
Dobro, da ne duljim, masaža ne pomaže pa dal neko od vas ima kakav savjet ili kakv ljek za to
Jako bi bil zahvalan na pomoći jer moram još neko vrijeme čekat na kontrolu kod neura

Da li te probada prolazna bol u ostalim dijelovima tijela? Dal' te svrbi po tijelu, abdomen, prsa, oči, glava, ruke, noge, spolovilo? Imaš li ispucane kapilare u očima, madeže (točkice) i bradavice po tijelu? Masti li ti se kosa, imaš li afte u ustima? dali ti se još kad pojavila bol u želucu, glavobolje? Ako da, onda imaš herpes i on ti uzrokuje većinu problema. herpes na vagusu (X vratni živac) može uzrokovati nepravilan rad svih unutarnjih organa, a na išijasu, ove probleme koje si naveo. Znači bol, presjecanje i blokada u križima, bol se spušta u noge itd. Ovo medicina još ne prihvaća, ali ni ne istražuje, no statistika govori tome u prilog. Naravno, ne treba zanemariti oštećenje diska, no meni je zanimljivo pitanje zašto do njega dolazi kod sve većeg broja ljudi i to relativno mladih. Hrana ili nešto drugo?

p.s. ovaj post nije liječnička dijagnoza i ne snosim nikakvu odgovornost za posljedice (kao ni oni :) )

Superman

• Full Member
« Odgovori #9 : Siječanj 29, 2009, 15:49:45 poslijepodne »
Evo ljudi dobil sam nalaze MR i obavil EMNG i piše ovako
EMNG nije baš sjajan kaj se tiče desne noge. Piše velike kron. lezije (???). Ljeva malo bolje.
Nego na nalazu od MR jedino kaj sam primjetil da je na razini L5S1 disk 10 mm ...... nešto nešto nešto...
I na dnu, pod preporukom piše  Konzultacije s neurom.
Kak sam s neurom na temelju CT-a dogovoril da probamo s terapijama odem sa svim tim nalazima
k fizijatru. I veli doktorica " Mladi gospon po ovom nalazu MR ja vam sad nemogu ništ pomoći"
Vaš disk direktno pritišče ........ vrečicu (splet živaca)
Idite k neuru na hitni pregled pa se vratite k meni da vidimo ako bumo mogli kaj napraviti
To isto mi je napisala u pov. bol.
I tak, mislim da mi nož ne gine.

I samo bi htel pohvaliti polikliniku Sunce VŽ na brzini obrade MR-e
« Zadnja izmjena: Siječanj 29, 2009, 15:51:36 poslijepodne Superman »

mel

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #10 : Siječanj 29, 2009, 16:09:37 poslijepodne »
pa supermen nije to ništa
....evo vidim se u tvojoj slicii meni preporučene samo toplice
(dr. ortoped rekao disk još nije iscurio  ::)  premda je jako stanjen gotovo se i ne vidi na MR)
samo zasad fizikalna dok ne "iscuri" ???

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #11 : Siječanj 29, 2009, 16:50:10 poslijepodne »
Stari meni je na istoj razini disk bio 6 mm i bila je apsoultna indikacija za operaciju, a i EMNG mi je bio bolji od tvog, tako da hitno kod neura i onda vidi.
Evo 7 dana kak sam operiran i sve je dobro osim podizanja na prste, ali eto svi me uvjeravaju da je to od potezanja živca prilikom operacije i da će se kroz neko vrijeme sve srediti uz adekvatan tretman u toplicama.

Moj ti je savjet da  ne čekaš jer ne želiš da ostaneš bez kontrole mokrenja ili stolice...a onda samo hitna operacija riješava stvar.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Superman

• Full Member
« Odgovori #12 : Siječanj 29, 2009, 18:44:07 poslijepodne »
Hvala na savjetima

Nego sutra dolazi neuro kod nas u VŽ pa budem sve znal. Nadam se

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #13 : Siječanj 29, 2009, 21:01:29 poslijepodne »
denis 68 hvala na odgovoru,
 ali ja sam prvo išla kod neurologa (više puta), pa neurokirurga (rekao čovjek nije joj ništa) pa prvi  neuro. rekao OK idite kod dr. opće prakse neka prepiše ljekove, odem ja u zg kod kirurga (rekao strašno) šalje ponovo kod neuro (rekao čovjek strašno ali zasada ništa  ??? ??? napravio emng ....upučuje na kronične radikularne lezije L4 srednje teškog stupnja S1 obostrno srednje teškog stupnja izrazitije desno) odem ja još kod ortopeda koji potvrdi sve to i pošalju me na fizikalnu terapiju.
bolovi svakodnevni (više nemogu izdžati) prste desne noge više niti ne osječam radim na mjestu prodavača (katastrofa) bolovi duž obje noge užas kao da imam non-stop grčeve i to na raznim mjestima, bolove koji se šire u kukove da nekažem guzu, pa me samo zanima dali je neko poslje te fizikalne znatno osjetio poboljšanje ili ne i dali si smijem priuštiti nekog masera/ku da mi to proba riješiti ili ..... nastavi dalje s tim
napominjem da bol mogu vrlo lako trpjeti zasada ne pijem ništa od ljekova (iako boli godinama) visok prag boli jer u zg mi doktor rekao da mi je obje noge "strašno" premda nekako to i ne osječam tako :'(

Mel mislim da će ti fizikalna malo smiriti bolove,da li ti bol ide iz leđa prema guzi pa u noge te završava u stopalu sa velikom trnjenjima.Osobno meni koroz godine sam vidio više paše toplo vrijeme a to što ti opisuješ meni je tako već godinama najgore mi je stajanje koje mi napravi takvo kopanje u leđima te se širi  bol prema bubrezima,kad mi tako bude da me boli stavljam mlake obloge na leđa u predjelu tih oštećenih discova te čim osjetim toplinu odma mi se noga vraća u prvobitno stanje počmem osjećat kako mi proradi cirkulacija prema stopalu te sve to onda nestaje.Čuj jedno je jasno da je teško radit sa bolovima razumjem te u potpunosti al ako to bude tako i još ako si mlađa osoba život ti mora ić dalje pa ćeš se ipakk morat odlućiut na operaciju iako sam ja pobornik iste al što je tuje ako se nemože trpit a treba se radit onda se to mora napravit ,eto ja sam plakao na poslu jer sam morao 12 sati radnog vremena stajat doslovce na jednom mjestu,al eto ko što uvjek kažem ima Boga,pa mi je oslobodio bar tih muka tako da su me radi te ozljede umirovili i ja sad mogu živjeti tako nekad mi je gore nekad bolje tableta i injekcija ne konzumiram često i dok mogu tako ću al da sam ostao radit onda bi sigurno morao na operaciju što je normalno.Što se tiće masaža mislim  da ti neće odmoć al nemoj samo kiropraktiku,neznam puno faktora utjeće na izljećenje,eto želim  ti puno sreće u daljnjem ljećenju i još više zdravlja ;)

mel

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #14 : Veljača 04, 2009, 15:01:01 poslijepodne »
Denis vidim da si ti napisao da ti je disk bio 6mm, da li mi možeš reči tko ti je utvrdio koliki je jer meni samo napisano smanjen (usmeno citiram: na MR-crn, gotovo se i ne  vidi), ali nitko mi nije rekao koliki je.
Dali mi to može reči onaj tko je očito MR?
Hvala!

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #15 : Veljača 04, 2009, 21:15:02 poslijepodne »
Mel kad napravite MR u bolnici trebali bi vam dati očitanje istog nalaza ako radite privatno iz ,mog iskustva nisam dobio već sam morao osobno zamoliti da mi oćitaju,a što se tiće neurokirurga njima očitanje ne znači ništa jel oni uzmu slike il  cd pa pa donesu odluke,što se tiće tih očitanja koliko sam razumio njima nije to mjerodavno jel kao što je Kokolina meni odgovorila svaki stroj nemora znaćit da oćitava isto,s njenim mišljenjem se slažem.Eto  vi možete samo otići u bolnicu gdje ste radili MR pa zatražiti tehničara da vam očita sliku,napominjem ona nije navodno mjerilo jer i sam sam se uvjerio da su se neke osobe operirale sa puno manjim prokliznućem istog diska ;)Pa koliko ste vi rekli a koliko vas ja rumjem preko posta mislim da je vama kao što kažete smanjen znaći da ga ni nema malo mi je to nejasno,nadam se da će vam Kokolina znat malo bolje objasnit o tom smanjenju stvarno sam sad zbunjen ili nisam dobro razumio ;)