Druge teme povezane s kralježnicom > Pitanja - zatražite pomoć i savjet

trudnoća poslije operacije L5/S1

(1/5) > >>

namarija:
Evo i mene sa hrpom pitanja.Operirala sam kralježnicu 3.5.2013 godine oporavak je išao super toplice terapije i 4 mj poslije op počela sam raditi.Moje posao nije nimalo lagan ( radim u hitnoj)ali izdržala sam sve. Do sada sam bila na samo jednoj kontroli.I pripremala se da se upišem za drugu međutim ovaj tj sam saznala da sa trudna 5 tjedana.E sad što se sve može dogoditi? kako roditi? prirodno ili carskim? iskreno malo me strah a nikoga nisam mogla to pitati kako ni hrpu drugih stvari koje su me zanimala tokom oporavka.Pa ako netko zna išta ili je imao sličnog iskustva dok ne dođem na red u Zg na kontrolu odgovorite mi..Hvalaaaa

lacroma:
namarija, vjerujem da si već bila u svih liječnika koje si trebala i da si dobila upute.
Ono što mogu reći je da nije poželjno dobiti puno kilograma, treba nastaviti vježbati radi učvršćivanja mišića, a neurokirurg i fizijatar će procijeniti na koji način roditi (najvjerojatnije na carski rez - meni je disk upravo tijekom poroda protrudirao).

Napiši daljnja iskustva ako ti nije teško. Sretno!

Fiumanka:
dobro ti je napisala lacroma.

upravo to, ovisno o tome kakva će ti biti trudnoća, nadam se uredna, treba lagano vježbati da se ojača kičmeni stup kako bi mogao nositi ipak težinu. i paziti na posturu tijela, saginjanje, nošenje težine itd.

ne znam kako u zg, ali u ri operacija kralježnice nije indikacija za carski, razgovarala sam sa ginekologom, ali vjerujem da može biti. meni osobno je drugi pord bio CR, tako da vjerujem da će i trećim, upravo radi OP DH. (nisam trenutno trudna, ali planiramo, ja sam operirana u prosincu 2012)

u svakom slučaju sretno!

sanjacilic:
ja sam u sličnoj situaciji...

3 operacije kraljeznice prije skoro 2.5 godine. Trenutno 8 mjesec trudnoće.Danas sam bila kod neurokirurga i napisao mi je da idem na prirodni porod al ja jos nisam sigurna...jos koji savjet il slično iskustvo bi super došlo...

ljiljana252:
Osobno mislim da nebi trebalo biti problema,naime ja sam imala prvi porod prirodnim putem,a imala sam na L3,L4,L5 ugrađene pločice i šarafe,sve prirodno i na termin, 2 porod je bio malo teži,jer sam izvadila pločice,a bebac nije htio van pa sam dobila drip na suho...i zaradila malu protruziju  l5 s1 4 mm ,sve u svemu nesmije se dobit puno kila,i  netreba im dat da vam daju drip bez trudova...sretno ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju