Autor Tema: UPOMOĆ-opet nešto ne štima!  (Posjeta: 35241 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

brinetka

• Forumas
Odg: UPOMOĆ-opet nešto ne štima!
« Odgovori #18 : Lipnja 25, 2009, 11:30:07 prijepodne »
Magi svi smo mi ljudi, bojimo se....naravno kad nesto takvo prodjes, kako ces biti "normalan"...Naravno da ne treba ocekivai, da ce biti sve u najboljem redu i da nikad nece biti problema...sigurno ce jih biti, a ja to nazivam slabim danima...neko ima glavobolju, mi imamo bockanje, kvockanje hahahh...sve to pripise kicmi i nekako prihvati, da mozda mora biti tako...jer totalno bez problema ne vjerujem da ce biti. Ti radi na tom da jacas polako misice i sve dok mozes hodati ne brini....sve dok ujutru mozes stati na svoje nogice, ne brini....kako je to ljep osjecaj. Budi jaka i ne boj se, sve je to normalno...vazno je da nemas kakvih vecih deficita...da padne stopalo, da ne mozes mokriti....al eto tu smo, pa cemo ti pomoci.
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

magi

• Full Member
« Odgovori #19 : Lipnja 25, 2009, 12:45:58 poslijepodne »
Hvala još jednom svima na pomoći! Vi križoboljci to razumijete drugi ne-govore operacija je prošla sve je ok-nastavi gdje si stala! Ne razumiju oni da ja pokušavam nastaviti ali treba vremena,ne razumiju koliko se bojim svakog pokreta i zato mi je i teško jer radim posao u kojem nemaš vremena razmišljati o pokretu (odgajatelj). Znam da mogu raditi taj posao i dalje,upoznala sam cure koje su kao i ja operirane i dalje rade,nije im lako ali rade. Stvar je u tome da ja u glavi moram posložiti neke prioritete i da moram shvatiti da toj djeci neću dati ništa manje ljubavi ako ih ne uzmem u ruke kao što sam do sada činila. Često odem u posjetu na posao i shvaćam malo po malo koliko ću se morati prilagoditi ali sve dok imam želju i imalo snage bit ću ustrajna u tome da se vratim. Veliki pozdrav

brinetka

• Forumas
« Odgovori #20 : Lipnja 25, 2009, 12:52:06 poslijepodne »
Magi morat ces nauciti ziviti sa tim, da kicme ne teretis bez veze...nauci one robotske kretnje, sve iz cucnja da radis, i kad to savladas, neces primjetiti razliku....posebno pazi kod dizanja a djecici razlozi da tetu "bubaju" ledja i djeca shvate, oni su takva iskrena bica, da shvate i prilagode. se...al niposto ne radi nesto da sebe rizikiras. Sretno Magi, ma hrabri si ti nama.....bit ce sve u redu, sta si prosla....ovo je sve "normalno".
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

magi

• Full Member
« Odgovori #21 : Lipnja 25, 2009, 12:57:16 poslijepodne »
Hvala ti brinetka, ponekad me ovaj forum ubije u pojam koliko nesretnih sudbina pročitam na njemu ali upravo zbog ovakve podrške poput tvoje ustrajem i dalje u javljanjima. Stvarno ti iskreno želim svu sreću i u tvojoj borbi jer znam da ti uopće nije lako. Puno ti hvala još jednom i veliki pozdrav

brinetka

• Forumas
« Odgovori #22 : Lipnja 25, 2009, 14:23:29 poslijepodne »
Duso moja, hvala....gledaj to ovako....mi smo jos dobro prosli, ipak hodamo..nemoj dozvoliti da ti mladost unistavaju negativne misli, misli na to da si dobro prosla, sta da nije uspljelo...vidi, da sam ja imala ovaj forum 15 godina unazad, mozda sad ne bi bilo ovako grozno kao sto je. Mogu biti zahvalna, sto mi zivim vani i mogu dobiti ljekove, imate preglede, prevoz do bolnica placan....tako da nije fer, da onda razmisljam o slabim stvarima...sama sebe forsiram da razmisljam o stvarima koje imam, a ne na one koje nemam...pokusaj i ti, i pusti svjetlost u svoj zivot..a forum je poticaj da znas kako dalje...da ne pogrijesis i nista ni vise, ni manje.
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #23 : Lipnja 25, 2009, 17:09:16 poslijepodne »
Magi ja vjerujem kada ti prodje godina dana od operacije da ces biti dobro, jer oporavak traje 6 mjeseci do godinu. Ja sam sa svojim problemima bio u najvecoj krizi 6 mjeseci nakon op.. Sada sam nakon godinu, kad usporedim dosta bolje, jer mogu ici na rehabilitaciju, za razliku od prije par mjeseci. E sad zamisli u tebe pokazuje nalaz da je dobar. Znaci vrijeme ce izlijeciti uz vjezbe i disciplinu.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

magi

• Full Member
« Odgovori #24 : Lipnja 25, 2009, 18:51:47 poslijepodne »
brinetka, tesla a šta da vam kažem osim jeno veliko hvala no svoj sili pozitivnih misli i energije koju ste danas prenjeli na mene! i ja vama želim da iz dana u dan imate sve manje bolova te da jedan dan ona potpuno nestane te da ostanete tako pozitivni usprkos svemu.Sljedeći tjedan krećem na terapije pa ćemo vidjeti reakcije. Veliki pozdrav ;D

brinetka

• Forumas
« Odgovori #25 : Lipnja 28, 2009, 21:44:35 poslijepodne »
Ljudi sa velikom tugom i razocarenjem se javljam...prekjucer sam ustala normalno, sve je bilo dobro i upola 12 nakon rucka osjetima sam veliki pritisak u kicmi, kao da mi je prsljen puko...zovnila sam svog, jer mi e noga oduzela...stavio me leci....tako meje bolilo, da sam preplakala cjelo popodne....dodso i doktor i imam isijas...kako je to moguce...nije mi jasno....ne mogu se javljti jer ne mogu maketi pa se cujemo....toliko o mojoim nekoliko sretnim danima...
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #26 : Lipnja 28, 2009, 22:03:21 poslijepodne »
A joooooj Brinetka, bas mi je zao sto sve to opet prozivljavas! Nadam se da ces uskoro biti bolje!!! Drzi se, mada znam da je tesko biti pozitivnog duha u takvoj situaciji. Zelim ti od srca sto brzi oporavak!
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

goga

• Forumas
« Odgovori #27 : Lipnja 28, 2009, 22:52:42 poslijepodne »
Brinetka pa ovo su dosta loše vijesti. Možda si se nezgodno zakrenula jer uglavnom krivac za išijas je krivi pokret. Živac se uklještio a to jako boli. Nekoliko puta sam imala to uklještenje živca. Primala sam inekcije većinom voltaren od kojih me nije nimalo manje bolilo. Dok to nije samo po sebi popustilo nije bilo bolje. Nadam se da će tebi biti bolje i da će bol što prije nestati. Sretno!  :-* :-* :-*

frenky

• Forumas
  • spinal cord stimulation
    • AOL Instant Messenger - frenk
    • Email
« Odgovori #28 : Lipnja 29, 2009, 00:05:37 prijepodne »
 Još je meni bilo nešto čudno kako nema ni riječi od tebe 2 dana,mislim da nije nešto...kad ono stvarno,moj savjet jer sam na žalost prošao tu ataku na nervus ishialgicus nekoliko puta ali prije operacija-samo MIRUJ i budi strpljiva,nađi položaj u kome najmanje osjećaš bol i tako budi kao mumija-nekad je meni to trajalo i po 10 dana ali sam bio ko bubica i prošlo je,mislim prošlo je da bi opet došlo ali to je tako kod nas sa bad kralježnicom.Samo mir,zbog male nužde ne ustaj,a zbog ovog drugog pažljivo sa bočne strane polako se rukom o krevet podiži u sjedeći i onda polako,po mogućnosti uz nećiju pomoć na noge,štake pod pazuh i mic po mic do tamo,sjesti na wc isto kao na krevet.Znam da ti to sve znaš ali ponekad i sam zaboravim na te "sitnice" a koje nas ovakve može koštati puno ,pa čak i novu operaciju.Nadam se da je to kod tebe samo posljedica prehlade i upale i da ćeš već za koji dan skakutati,mislim po forumu,naravno,puno pozdrava uz suosjećanje,Frenk
frenk

glagen

• Forumas
« Odgovori #29 : Lipnja 29, 2009, 16:39:20 poslijepodne »
jako mi je žao da te opet boli :(

meni je u tim fazama jake boli dosta odgovaralo ležanje na trbuhu. u prvi bi se mah bol možda i pojačala, ali nakon nekog  bi vremena postala podnošljivija. i led (ona plava vrećica s gelom) na bolno mjesto.
ekstruzija l5-s1, srpanj '09. interlaminektomija. dobro mi je, što jest jest :)

brinetka

• Forumas
« Odgovori #30 : Lipnja 29, 2009, 17:10:25 poslijepodne »
Poz svima  hvalana ljepim rjecima, bit cu kratka jer mi je prenosni odapeo, pa dok a ne poprave imam ovaj obicni, a na njemu, pred njim mislim, moras sjediti? a ja to ne mogu.
Malkice je bolje....primam inekcije i opet su mi dali sulfat morfij.....boze kako me je bolilo, izplakala samse, bila sam totalno razocarana, jer sam se uzdala u taj vrag Rhizolyze, i onda odjednom....ne mogu vjerovati, da sam bila dobro, napravila rucak, jela i slusala onu pjesmu od Opce opasnosti i kazem dragom "duso ovo je za tebe", i odnesem pladanj kad pritisak u prsljenu, i odjednom kao grc cjelog ishiadicnog nerva....skupilo me i zapomagala sam....imam tu srecu da mi dolaze kuci davati inekcije, i doktor je doso...reko je da sam mozda se previse dobro osjecala, pa sam neku kretnju napravila...sve u svemu, pitala sam se dal postoji bog???Jos dan prije sam se Frenky veselila sto cu ti moci pomoci, toliko sam se veselila da sam u dusi osjecala svjetlost...i drugi dan me tako strefi...al necu vise cmizdriti, to nek mi bude opomena da ne glumim zdravu osobu,kad to nisam....med. brat koji mi daje inekcije kaze da je to jako tezko zdraviti od mene, al covjek je takav, da kad padne pokusa ustati....ar ja ustajem. Imm stake pa si pomazem al mozete misliti kako mi je tezko ici na wc, brisanje i to....pozelim duze ruke hahahahhah, mislim da znam da me razumijete. Frenky da ti odgovorim, da ne brini sve ces dobiti na vreme, samo da se ja pridignem, onaj moj radi po cjele dane, pa ne mozeon slati i nista ne brini, ja to radim sa radoscu i nista ne treba placati.
Puno vas voli vasa brinetka, cujemo se uskoro....da vas ne nabrajam
p.p
Men je bolje nego M. Jacksonu  ;)......crni humor
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

Tesla

• Forumas
    • Email
« Odgovori #31 : Lipnja 29, 2009, 18:21:51 poslijepodne »
Brinetka zao mi te. Dali je uredu sa nervima, jesili dobila novo trnjenje i dali imas zatezanje u nozi (slicno grcu), radi li noga kako treba, ili je ona tupa bol akutne faze i upale zivca u kojoj rade sve funkcije. Nadam se da ce te proci, kao sto vecinu ljudi prodje isijas. Sretno!

Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12

frenky

• Forumas
  • spinal cord stimulation
    • AOL Instant Messenger - frenk
    • Email
« Odgovori #32 : Lipnja 29, 2009, 21:48:39 poslijepodne »
Brinetka zao mi te. Dali je uredu sa nervima, jesili dobila novo trnjenje i dali imas zatezanje u nozi (slicno grcu), radi li noga kako treba, ili je ona tupa bol akutne faze i upale zivca u kojoj rade sve funkcije. Nadam se da ce te proci, kao sto vecinu ljudi prodje isijas. Sretno!
  Svima će nama to proći , za utjehu...
frenk

Tesla

• Forumas
    • Email
« Odgovori #33 : Lipnja 30, 2009, 00:04:45 prijepodne »
Frenky, tako je covjeku u psihi, kada boli vjeruje da ce proci. U velikoj vecini slucajeva tako i bude, jer je tjelo takvo da sanira bolove, ali eto potrefi se nekim ljudima da ostane duze vremena u bolovima nego ijedna nada moze dosegnuti, kao sto je slucaj kod tebe. Nazalost ti si mozda nakon svojih losih iskustava i zaboravio sta znaci rijec oporavak.
Mene kada je bandera pritisla ja sam mislio da je to sitnica, bio je u tom momentu i strah pa mi nije izgledalo tesko (kasnije smo utvrdili da je bio pritisak od 200 kg). Ja taj dan odradio na poslu, pa kontam kasnije 2-3 dana ce boliti, pa 2-3 sedmice, pa mjeseca i evo nakraju godina i po.
Ali eto proci ce to nama nekada...

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #34 : Lipnja 30, 2009, 20:14:35 poslijepodne »
Brinetka, žao mi je što prolaziš kroz tolike muke. Iskreno se nadam da ti je sada bar mrvicu bolje  :-*
Operacija L4/L5 2007. godine

brinetka

• Forumas
« Odgovori #35 : Srpnja 01, 2009, 01:18:09 prijepodne »
Poz svima....eto primam inekcije i ide na bolje....kroz nogu osjecam nesto zestoko...stopalo malo trni i cudno mi pada stopalo, neznam ojasniti, valda ce proci...mora proci. Tako je ljepo bilo biti zdrav...sad su me opozorili da moram sve polako raditi, jer su mi valda nervi u komi il sta vec. Razmisljam o toj boli koja me strefila...i ne mogu vjerovati sa kolikom jacinom, jer inace ne placem bas, al to popodne sam na svaki dih plakala...ko da se mi je nesto napuhalo izmedju prsljena...to je najblizi opis...sve u svemu ide na bolje, hodam bez staka i eselim se zivotu...to mi je bila opomena, sad moram samo odmirovati, i ne vrsiti ciscenje...bas tako su mi rekli hahahha..ja volim cistocu.
Javim se dok mognem, mislim na vas i hvala na ljepim rjecima....stvarno mi puno znaci da mi ima tko reci da zna kako je to....mada i sama neznam kako to opisati jer je tako duboka bol....poz i sparne i suncane FR.
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009