Autor Tema: Vitamini i ostala "pomagala"  (Posjeta: 30612 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

rimiserk

• Full Member
Odg: Vitamini i ostala "pomagala"
« Odgovori #18 : Listopada 26, 2008, 12:46:49 poslijepodne »
Sylimarin ili sikavica ili obični oslobod, za jetru.
Smanjio sam hiperbilirubinemiju (Gilbertov sindrom), na normalu, a povećan bilirubin imao sam cijeli život.
Moja majka je smanjila kolesterol, a kaže da je i križa manje bole. kolegi se smanjio šećer. Znači: čistite jetru...

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #19 : Listopada 26, 2008, 22:05:12 poslijepodne »
Jel konzumirate kakve?

Tu i tamo pijem samo vitamin E, i jako, jako pazim na prehranu. Nastojim ne kupovati u trgovinama poput Konzuma, Lidla, Kauflanda i sličnih stovarišta smeća, već obilazim tržnice i seljake u potrazi za organskim uzgojenom hranom. S mora mi šalju svježu ribu i maslinovo ulje...umjesto bijelog koristim integralno brašno, a umjesto bijelog šećera - koristim smeđi. Stalno nešto istražujem i kombiniram i sve sam bliže tome da potpuno izbacim meso iz prehrane. Od kako pazim što jedem, osjećam se puno, puno bolje. Prije sam umirala od gastritisa, a od kako pazim što jedem - evo već gotovo dvije godine nije me nijednom zabolio želudac.
Operacija L4/L5 2007. godine

worf

• Hero Member
« Odgovori #20 : Listopada 26, 2008, 22:24:24 poslijepodne »
Jel konzumirate kakve?

Tu i tamo pijem samo vitamin E, i jako, jako pazim na prehranu. Nastojim ne kupovati u trgovinama poput Konzuma, Lidla, Kauflanda i sličnih stovarišta smeća, već obilazim tržnice i seljake u potrazi za organskim uzgojenom hranom. S mora mi šalju svježu ribu i maslinovo ulje...umjesto bijelog koristim integralno brašno, a umjesto bijelog šećera - koristim smeđi. Stalno nešto istražujem i kombiniram i sve sam bliže tome da potpuno izbacim meso iz prehrane. Od kako pazim što jedem, osjećam se puno, puno bolje. Prije sam umirala od gastritisa, a od kako pazim što jedem - evo već gotovo dvije godine nije me nijednom zabolio želudac.

Jasna,s ovim kupujem na tržnici i od seljaka,podsjetila si me na jedan događaj,hehehe...
2004 god. sam bio završio u bolnici,na zaraznom,zbog ugriza poskoka,niš strašno,al sam morao odradit nekoliko dana na tom odjelu ;D  Tu upoznah jednog domaćeg seljaka,koji mi se stalno hvalio svojim domačim proizvodima i vrhunskim uzgojima i bla,bla... ama sve čisto domaće,a ne galofak,bla,bla... Kad uspijeh doći do riječi,ja ga priupitah, zašto je tu,a on kaže:šprica sam po njivi s otrovima,pa sam se otrova,ma sad sam dobro :D
Pa ti sad vjeruj domaćoj hrani :D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #21 : Listopada 26, 2008, 23:10:34 poslijepodne »
Kad uspijeh doći do riječi,ja ga priupitah, zašto je tu,a on kaže:šprica sam po njivi s otrovima,pa sam se otrova,ma sad sam dobro :D
Pa ti sad vjeruj domaćoj hrani :D

E Worfe, znam ti ja sve to. Zato prvo provjeravam kod koga kupujem. Jadni, nisu ni svjesni koje sve provjere prolaze  :) :). Kupujem zapravo najviše kod poznatih...
Inače, jednom sam radila nekakvo istraživanje na jednom od naših otoka i došla do podatka da je potrošnja tih umjetnih gnojiva i pesticida barem 10 puta veća nego što bi trebala biti. Kad sam nekima rekla da ne bi trebali toliko toga koristiti, većina mi je odgovorila da ih nije briga jer će i tako to prodati turistima pod "domaće". Što se mene tiče, ja bih svima njima kaznenu prijavu, ali to je u našem pravnom sustavu potpuno nemoguće izvesti. Sve bi sama morala dokazivati...

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #22 : Listopada 27, 2008, 16:20:36 poslijepodne »
Oslobad koji ti preporuča Rimiserk je izvrstan i ja bih ti ga preporučila mislim 3x1 caps 3  mjeseca. Dodala bih ti još Zelenu Magmu izvrstan preparat u obliku tbl ili praha (ugodnije je popiti tbl 2x4 tbl 20 min nakon jela) čiji sastojak su mladice ježma i smeđe riže. Jako dobro za čišćenje organizma, jačanje imuniteta.... Isto tako i Ječmeni Miso, pasta od fermentirane soje i ječma, jedino što je malo čudnog ukusa stavlja se u juhe, pitaj u trgovini. Oba preparata naći ćeš u lancu trgovina Bio-Bio ili trgovinama u kojima se prodaje zdrava hrana, makrobiotičke namirnice i sl. Izvrsni preparati koji vrlo brzo daju vidljive rezultate, smanjuju holesterol i trigliceride, čiste kožu, crijeva, ma može se pisati milijun stranica,znam sigurno iz osobnog iskustva.

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #23 : Listopada 29, 2008, 18:18:04 poslijepodne »
Moji su trigliceridi 5, a holesterol 7,4. Prije nekoliko godona trigliceridi su bili preko 11. Ovi sadašnji nalazi su rezultat dijete. Znate li za kakav učinkovit biljni preparat, a da nema nuspojava? Antilipemike ne smijem zbog lezije jetre.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #24 : Listopada 29, 2008, 19:04:10 poslijepodne »
Mile, moja kćer po preporuci liječnika pije laneno ulje. Ovog je proljeća bila završila u bolnici zbog upale srčane ovojnice i mišića. Nismo otkrili što je tomu bio uzrok, a povišene trigliceride rješava s tim uljem. Nije ga jednostavno piti, ali pomaže. Dobro ga je piti i zbog općeg poboljšanja imuniteta. Probaj, mislim da ne može škoditi. Mojoj je kćerki stanje sada stabilno, a trigliceridi se smanjuju.

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #25 : Listopada 29, 2008, 19:24:59 poslijepodne »
Hvala ti, probat ću.

worf

• Hero Member
« Odgovori #26 : Listopada 29, 2008, 22:11:52 poslijepodne »
Mile, moja kćer po preporuci liječnika pije laneno ulje. Ovog je proljeća bila završila u bolnici zbog upale srčane ovojnice i mišića. Nismo otkrili što je tomu bio uzrok, a povišene trigliceride rješava s tim uljem. Nije ga jednostavno piti, ali pomaže. Dobro ga je piti i zbog općeg poboljšanja imuniteta. Probaj, mislim da ne može škoditi. Mojoj je kćerki stanje sada stabilno, a trigliceridi se smanjuju.

Ček,ček,tu mi nešto nije jasno,Jasna ???
Jel to ono laneno ulje koje se upotrebljava u stolariji i od kojeg se pravi Firnes ili je to ulje od lana koje se kupi u biljnoj apoteci???
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #27 : Listopada 30, 2008, 20:45:38 poslijepodne »
To je jestivo laneno ulje koje se kupi u biljim apotekama ili običnim ljekarnama, svakako treba naglasiti da se ne dobije industrijsko, to koje ti spominješ. Izvrsno je zbog omega 6 kiselina. Može se staviti u jogurt lakše je za progutati. caps.Silimarin, biljke sikavica i oslobad su isto tako odličan preparat za jetru i smanjenje masnoća, isto tako i čaj od stolisnika.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #28 : Listopada 30, 2008, 22:43:22 poslijepodne »
Worfe, evo kokolina je pojasnila (kokolina hvala). Mi to ulje kupujemo u trgovini Bio-Bio, gdje ima i niz drugih kvalitetnih - ekoloških i veganskih proizvoda. Kokolina, hvala i za ove druge preporuke za smanjenje masnoća.

worf

• Hero Member
« Odgovori #29 : Listopada 31, 2008, 07:28:45 prijepodne »
Ok,shvatih,al pitanje postavih jer znam da ima ljudi koji iz zdravstvenih razloga,po preporuci nekih alternativaca piju petrolej (žlicu natašte),pa rekoh da nije to isto s lanenim uljem ;D  Kao što napisah,razlikujem laneno ulje i ulje od lana, al ponekad se volim pravit naivan ;D
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #30 : Listopada 31, 2008, 13:54:39 poslijepodne »
Isuse, dobro da im još i solnu kiselinu ne preporuče...

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #31 : Listopada 31, 2008, 15:17:33 poslijepodne »
Isuse, dobro da im još i solnu kiselinu ne preporuče...

Kad ljudi imaju zdravst. probleme svašta pokušavaju. U prošlosti je vlastita mokraća bio prvi lijek izbora.
Ko nevjeruje neka malo prosurfa po int. pa se uvjeri. A ja sam osobno čuo od starih ljudi o tome.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

ivonna

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #32 : Listopada 31, 2008, 17:15:33 poslijepodne »
ja jednom komentirala mami od frendice kak ima lijepi ten...pa mi u povjerenju rekla da se tu i tamo malo namaze po licu mokracom  :o poslije nisam vise nis pitala  :-X

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #33 : Listopada 31, 2008, 19:13:54 poslijepodne »
ja jednom komentirala mami od frendice kak ima lijepi ten...pa mi u povjerenju rekla da se tu i tamo malo namaze po licu mokracom  :o poslije nisam vise nis pitala  :-X

Ma ta je još dobra, malo se namaže, al dezinfekciju usta i piti to.  ??? ??? ???
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

worf

• Hero Member
« Odgovori #34 : Listopada 31, 2008, 20:45:16 poslijepodne »
Meni,kad sam bio mali,kad bi se porezao,obavezno bi mi rekli da se pomokrim na ranu ;D  Alkohola u kučnoj apoteci nije bilo,a rakija je bila preskupa,da bi se koristila za vanjsku dezinfekciju ;D
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #35 : Listopada 31, 2008, 23:29:38 poslijepodne »
jeste li kad pomislili na fitoterapiju? Gospina trava, stolisnik, arnika... riješiti će mnoge vaše probleme