Autor Tema: VRATNA KRALJEŽNICA  (Posjeta: 53186 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
Odg: VRATNA KRALJEŽNICA
« Odgovori #18 : Studenoga 01, 2008, 15:30:44 poslijepodne »
Rimiserk, gdje i kolko ste učili Kinesku medicinu?

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #19 : Studenoga 01, 2008, 21:42:09 poslijepodne »
S kineskom medicinom sam se prvi put susreo prije 10g. pri tui-na masaži i konstataciji da mi je najviše ugrožen bladder meridijan. To me počelo zanimati, ali dok nisam počeo raditi qi-gong, nisam dublje u to ulazio. kako sam u svojim prijašnjim postovima naveo, imao sam nekih problema, koje vaša medicina svrstava u "male" i vec su me proglasili hipohondrom, ali pošto sam "znanstvenik" (dipl ing elektrotehnike) i praktičar tzv. internal martial arts, odlučio sam sam otkriti u čemu je problem. tako sam se, između ostalog, susreo s kranio -sakralnom terapijom i qi-gongom koje sam prepoznao kao najefikasnije "alternativne" metode. bavljenje qi-gongom, odvelo me na proučavanje tradicionalne kineske medicine. uzeo sam literaturu, internet i imam par bliskih ljudi koji su liječnici i terapeuti, te počeo učiti.
Pravi razlog su bile te vrtoglavice, lupanje srca pritisak u plućima i to na valove i sve odjednom. Ili je sve OK ili najednom svi simptomi.
Akupresirajući sam sebe po točkama, otkrio sam problematične meridijane, a sad pokušavam spojiti to s kineskom teorijom, da bih otkrio pravi razlog, jer vidim da se to dešava mnogim ljudima, meni bliskim, a i ostalim kako vidim  na forumima. Jedna od "alter" teorija je candida no to nije pravi razlog. Moja teorija je da je razlog CNS virus iz porodice herpesa, no ne znam točno koji od 80 tipova, možda neki mutirani, no to je zasada vrlo teško prihvatiti i medicinarima i alternativcima, tako da se neću dublje upuštati u te rasprave. Možda je razlog zatrovana hrana koja oslabljuje imunitet i stimulira virus (obiteljska prijateljica, toksikologinja, otkrila je tragove otrovnih supstanci u većini hrane koju jedemo, a nisu navedeni na ambalaži, trenutno ne smije objaviti rezultate !?), što potvrđuje globalnu urotu FDA, ali to za neki drugi forum.
Uglavnom, imao sam većinu ovih simptoma koje ljudi navode, a koje medicina ne može svrstati u neku bolest, i dosta toga sam izliječio, nešto još nisam, ali sam na putu. razlog mog "tlačenja" po ovom forumu je taj da ljudi prepoznaju razloge i simptome, te da im ukažem na neke uspješne (jer sam ih probao) "alternativne" metode liječenja, koje nisu skupe. Svijet i zdravstvo ide u smijeru opstanka bogatih, a mi ostali kako znamo. što nas više umre, to bolje, smanjuje se "prenapučenost" i kriminal, te davanja za penzionere i socijalne slučajeve. Možda to još niste shvatili, ali po vašim postovima vidim da ste na dobrom putu da i vi to shvatite.
Da je medicini u interesu stvarno izlječenje čovjeka, preispitala bi i upotrijebila uspješne, trenutno "alternativne" metode, no nema smisla liječiti s nečim što se ne može patentirati, zar ne? Farmacija bi izgubila novce. A zašto su povezani Food and Drugs u istoj administraciji? Morate izići iz kruga same medicine, da bi prihvatili neke nelogičnosti s kojim ste u svom dosadašnjem radu susreli, a to nije lako.
Vidim da se trudite i trošite svoje slobodno vrijeme na ovom forumu, tako da mogu samo reći, BRAVO i samo naprijed
Pozdrav

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #20 : Studenoga 02, 2008, 00:27:11 prijepodne »
Možda je razlog zatrovana hrana koja oslabljuje imunitet i stimulira virus (obiteljska prijateljica, toksikologinja, otkrila je tragove otrovnih supstanci u većini hrane koju jedemo, a nisu navedeni na ambalaži, trenutno ne smije objaviti rezultate !?), što potvrđuje globalnu urotu FDA, ali to za neki drugi forum.
Ovo ja već odavno tvrdim, tj. da jedemo zatrovanu hranu. Kada sam pričala s jednim biologom, on mi je kazao kako je kod nas zemlja toliko zatrovana konvecionalnom poljoprivredom (umjetnim gnojivima i pesticidima koji se nekontrolirano koriste), da bi nam trebalo barem pet godina da se na njoj ništa ne sadi kako bi se bar donekle očistila od tih otrova. Izuzetak je ono što radi Mavrović u požeškom kraju, te jedan dio Like i, naravno, zemlja koja se igrom slučaja nije godinama koristila (minirana područja). Čudi mi se što toksikologinja ne smije objaviti rezultate. Pa riječ je pobogu o zdravlju ljudi koje je ozbiljno ugroženo tim proizvodima. Užas! Da sam na njezinom mjestu, ne bih razmišljala, dostavila bi to medijima. Tada joj ne bi smjeli dati otkaz, jer bi je mediji zaštitili. 
Operacija L4/L5 2007. godine

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #21 : Studenoga 02, 2008, 01:14:09 prijepodne »
Rimiserk, svidja mi se vaše izlaganje al mislim da ipak malo pretjerujete.
Čovjek vrlo brzo razvija toleranciju na razne otrove, jednostavno se prilagođava. Poznajem ljude koji puše tri kutije cigareta dnevno, neki piju po litar žestokog (alkohola) na dan, da ne govorim o narkomanima i ništa ih ne boli sem kada ostanu bez svojih doza.  Ja imam primjer u svojoj obitelji gdje su moj otac i njegov brat živjeli po nekim "zdravim" pravilima: zdrava hrana - čajevi, med, sir domaći itd. bez alkohola i cigareta. Takođe vjera crkva. I jedan je doživio 56 god. drugi 58. Dok treći brat je čitav život pio (bio je alkoholičar) pušio i doživio je 77 god. Sve trojica su umrla od moždanog udara.    NAJVEĆI PROBLEM DANAŠNJICE JE     -S T R E S-    E toga ovaj što je stalno bio pod dozom nije imao.
Napominjem da su moj otac i stric umrli prije rata, dok je ova legenda što je stalno cugala bio u ratu u najgorim uslovima gdje se hranilo ( i ja sam to jeo) konzervama iz strane humanitarne pomoći koje psi nisu htjeli jesti.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #22 : Studenoga 02, 2008, 02:09:40 prijepodne »
Ja nisam nigdje spominjao da se mora živjeti asketski (ja sam najmanje primjer toga), no količina otrova koju nam u zadnje vrijeme stavljaju u sve živo, prelazi sve granice. Ovo o trovanju hrane, čuo sam od svog tasta "tvrdog" doktora, kojem je to bio šok (meni ne, jer to znam već nekoliko godina, ali neki to smatraju "teorijom" zavjere). Pokušavam dogovoriti sastanak s dotičnom gospođom dr., jer me konkretno zanima što je to otkrila i zašto ne smije objaviti. No ne čudim se da ne smije, jer je su tastu prije 20tak godina zaprijetili smrću, ako objavi otkrića vezana uz tumore zbog radijacije izazvane nuklearnim otpadom NE krško (da ne idem u detalje). Zanima me tko u ministarstvu ne dozvoljava objavu takvih rezultata. No to nije tema.

zanima me da li je netko od vas primjetio na sebi i bližnjima ove simptome (ako niste, obratite pažnju):

Povećanu pigmentaciju, sitne crne točkice, madeže i razne bradavice po cijelom tijelu (normalno je do 30 madeža pri odraslom čovjeku)
nečista koža, bubuljice, prištići (lice, ruke, leđa i stražnjica)
krvave oči (konstantno lagano ispucale kapilare) i češći konjuktivitisi
svrbljenje po tijelu (obratite pažnju na nesvjesno svrbljenje), podlaktice, obrve, nos, kosa, prsa, abdomen, potkoljenice
konstantno suh nos i kopanje nosa radi odstranjivanja suhih naslaga (šmrklji)
povećano mašćenje ušiju
ćešće gljivice, svrbljenje anusa, angine, trbušne viroze, alergije, bolovi u križima i vratu
bolovi u nogama od križa nadolje, bol se seli i nije konstantna

eto to su samo neki, ako obratite pažnju, vidjet ćete da većinu toga imate, pa dobro pogledajte svoje bližnje, pa ćete vidjeti da i oni imaju
mogući odgovori: godine, to je normalno, svi to imaju, loša hrana, loš zrak itd...
zatim pogledajte malu djecu, koja isto to sve imaju, pronađite jednog čovjeka s čistom kožom
pažljivo pogledajte na TV-u kožu od današnjih glumaca ili ostalih, zatim pogledajte film od prije 30-40 g, pa usporedite kožu i pigmentaciju i bubuljičavost tadašnjih ljudi (preporučam jugo filmove, ne američke, jer je kod amera već tada počelo, no ne u takvoj mjeri)

Zatim preporučam svim boljim doktorima, neka svoje pacijente upitaju o tim simptomima ili neka obrate pažnju kad ih pregledavaju, pa ih pošaljite na šire i ozbiljnije virološke testove (znam da je skupo, ali nasumce probajte), možda dođete do nekog zaključka
Pozdrav

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #23 : Studenoga 02, 2008, 11:22:15 prijepodne »
Nije ta tvoja teorija bez veze.  Jer vjerovatno kada se organizam bombardira brojnim  otrovima onda se ne može snaći.  Za jedan dva i nekako, jer zamisli da meni neko ubrizga dnevnu dozu otrova od tri kutije cigareta, pa umro bi odmah, al malo po malo čovjek se navikne na to. Al vidi isto kako ovisnik nesmije odjednom prestati sa svojim dozama tako , da ja sada odjednom pređem na zdravu hranu, pa šokirao bi organizam. (šala)

Kod nas u Bosni su nedavno otkrili neko jestivo ulje toliko zatrovano, neki se šale -to se nebi smjelo sipati ni u dizelaše.

Ajd da nebude da smo skrenuli sa teme. Jedite što zdraviju hranu, čistite organizam i manje će boliti vrat.  ;)
« Zadnja izmjena: Studenoga 02, 2008, 11:25:47 prijepodne Jopan »
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #24 : Studenoga 02, 2008, 12:39:37 poslijepodne »
Rimiserk je poprilično u pravu što mogu potvrditi i iz osobnog primjera jer sam jedno vrijeme bila na makrobiotičkoj prehrani uz dodatke po savjetu Zlatka Peića i mogu vam reći da se nikad bolje i snažnije nisam osjećala a imala sam 25 kg manje i svi su mi govorili da izgledam kao da imam Tbc. Tako sam naučila i qui-gong, vježbe disanja, do-in, refleksoterapiju, neke osnove shiatzu masaže, i veliki dio makrobiotičke filozofije koja je strahovito intrigantna i logična. Nažalost većinu navedenih stvari više ne koristim redovito i moje stare navike ponovno su izbile na površinu. Namirnice i suplementi su poprilično skupi, ostali dio obitelji povremeno zahtjeva "tradicionalna jela" što je onda prilično zahtjevno kuhati dvostruku hranu, a vježbe i meditacije koristim samo povremeno ili do 1x tjedno. Namirnice poput shitake gljiva, misa, umebochi šljive i cjelovitih žitarica, načine pripreme i kuhanja i dalje smo zadržali na našoj trpezi uz osnove naše mediteranske kuhinje. Stres kao uzrok i nije direktan razlog poboljevanjima već način na koji se pojedinac nosi sa tim stresom jer na isti događaj ljudi različito reagiraju. U jednom razgovoru mi je gosp Pejić rekao kako pijanac koji pije iz očaja umre brzo i mlad od hepatocelularnog karcinoma iliu ciroze dok onaj koji "loče iz gušta" doživi godine iz Jopanove priče ako ne i dulje. Osobno sam se puno puta osvjedočila u točnost te hipoteze. Najžalosnije je što se velika, krucijalna znanja drevnog Istoka ne uče barem djelom i na našim Med fakultetima jer su izvrsna, praktična, primljenjiva sza svakoga i provjerena 3000 godina, ali strpljenja i vremena neke stvari već polako ulaze kroz mala vrata.SZO prihvatila je akupunkturu, osnove kiropraktike, akupresure,piramidu zdrave ishrane koja je gotovo identična preporukama makrobiotičara, Kushi fondacija je duboko ušla u Harvardsku med školu u okviru seminara iz dijetetike ali kako ste svi ranije naveli farmakokarteli i božanstvo "Profit" ne daju naprijed brzinom kojom bi mi htjeli.

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #25 : Studenoga 05, 2008, 07:47:15 prijepodne »
BIO JE NEDAVNO JEDAN VRLO PAMETAN ČOVJEK KOJI SE U TEŠKIM TRENUTCIMA SVOGA ZIVOTA OKRENUO TZV ALTERNATIVNOJ MEDICINI, NA ZALOST VISE GA NEMA.....LJUDI DAJTE SE UOZBILJITE. DA JE TO TAKO ONDA U KINI, INDIJI I SLIČNIM UPORIŠTIMA TRADICIONALNE MEDICINE NE BI BILO BOLESTI....ALI UOSTALOM, SVATKO IMA SVOJ IZBOR I JA GA KAO LIJEČNIK POSTUJEM. OVO STO SAM NAPISAO VISE JE U SFERI FILOZOFSKE RASPRAVE JER KADA SE DODJE DO PRAKSE ONDA JE PRICA SASVIM DRUGACIJA.

worf

• Hero Member
« Odgovori #26 : Studenoga 05, 2008, 08:24:54 prijepodne »
BIO JE NEDAVNO JEDAN VRLO PAMETAN ČOVJEK KOJI SE U TEŠKIM TRENUTCIMA SVOGA ZIVOTA OKRENUO TZV ALTERNATIVNOJ MEDICINI, NA ZALOST VISE GA NEMA.....LJUDI DAJTE SE UOZBILJITE. DA JE TO TAKO ONDA U KINI, INDIJI I SLIČNIM UPORIŠTIMA TRADICIONALNE MEDICINE NE BI BILO BOLESTI....ALI UOSTALOM, SVATKO IMA SVOJ IZBOR I JA GA KAO LIJEČNIK POSTUJEM. OVO STO SAM NAPISAO VISE JE U SFERI FILOZOFSKE RASPRAVE JER KADA SE DODJE DO PRAKSE ONDA JE PRICA SASVIM DRUGACIJA.

Neuro,ne bih se baš složio s tobom,iako po mojim postovima se da zaključit kako sam se ja razočarao u alternativnu medicinu ;D  Nije baš tako,jer sam svjestan da kod nas ima barem 90% šarlatana,koji sebe nazivaju alternativcima,a zapravo su lovci u mutnom iliti u sivoj zoni,a takvi najčešče barataju certifikatima i diplomama ;D
Isto bi se dalo zaključit kako sam se razočarao i u zvaničnu medicinu,ali nije tako,jeste da ima 90% bahatih,samodopadnih i samodostatnih doktora,ali ima i onih drugih,tj pravih humanista,kojima novac nije na prvom mjestu,kojima je pacijent ponajprije osoba,a ne broj ili zbroj novčanica ;D
U PRAKSI PONAJPRIJE NAČIN ŽIVOTA UVJETUJE NAŠ IZGLED,A ISTO TAKO I BOLESTI U KASNIJOJ DOBI,osim načina života,tu bih dodao STRES,na prvom mjestu kao uzročniku gomile bolesti,jer prenapregnuta žica mora prije ili kasnije puknut,a uvijek puca na najslabijoj točki.A da bismo to spriječili ili odgodili, postoje mnoge metode,ali o njima ne razmišljamo (ili ih zanemarujemo) dok je sve u redu.To važi za sve ljude i na zapadu i na istoku ;D
Meditacija je ustaljena praksa i u katoličkoj crkvi,ali naša crkva svoje meditativne metode skriva od javnosti kao CRKVENU TAJNU ??? Mnoge metode alternativnog liječenja se podudaraju s onima na istoku,ali istočnjačke metode su naprednije,jer nisu bile zabranjivane tokom povjesti,a neke su postale zvanične i u zapadnoj medicini,kao npr.akupunktura,akupresura,makrobiotika,itd
Neuro,sjetite se onih liječnika koji su tijekom povjesti bili smatrani hereticima,samo zbog svog naprednijeg shvačanja medicine ;D
Uostalom,kao šta kaže kineska narodna poslovica: NIJE VAŽNO DAL JE MAČKA CRNA ILI BIJELA,VAŽNO JE DA ONA LOVI MIŠEVE ;D
Isto važi i za alternativnu ili zapadnu medicinu,kada iza nje stoji rezultat,bolesnom čovjeku je svejedno kako je mi nazivamo ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #27 : Studenoga 05, 2008, 15:43:06 poslijepodne »
Dragi Neuro,
vjerojatno znaš, ali nisi svjestan, da kirurzi nisu liječnici. U prošlosti su kirurzi bili mesari i brijači, tj. netko tko je bio spretan s nožem. Ja ne umanjujem spretnost kirurga, mirnu ruku i obrazovanje, no pomiri se s tim da vi niste liječnici. Liječnik je onaj koji zna postaviti pravu dijagnozu i izliječiti ili uputiti pacijenta nekome tko ga zna izliječiti. Nažalost, današnja se zapadna medicina, temelji na profitu. Ono što je ispaltivo se istražuje, ono što nije, ne. kronične, nesmrtonosne bolesti su najisplativije. Obzirom da nisu smrtonosne, ne izazivaju preveliku medijsku buku, a potrebno ih je konstantno liječiti, samim time konstantno kupovati patentirane lijekove. Priznao ti to sebi ili ne.
Isto tako mi je nevjerojatno, da kao medicinari niste u stanju prihvatiti da problem određenog organa, može biti uzrokovan u sasvim nekom drugom organu. Problem kože, npr. u jetri, problem srca u bubrezima ili tankom crijevu itd... Čak su i u medicinskom udžbeniku neurologije (za stomatologe) nacrtana područja dermatoma na tijelo, koja su povezana s određenim organima. Lijepo piše na koje sve organe utječe vagus itd... Zašto se to zanemaruje pri pregledima. Iz perspektive farmacije i profita mi je jasno da za pacijenta imate 2-5 min, no nejasno mi je da ste kao liječnici, toliko ograničeni njihovom diktaturom, da vam je jednostavnije prepisati lijek, koji vam je nametnut (ili ste potpisali ugovor s nekom tvrtkom, koja vas je odvela na neki kongres, seminar ili slično), pa ne ramišljate više. većina vas (ne svi), prvo prepiše antibiotik, pa ako ne djeluje, još jednu kuru, pa ako ne djeluje, ajmo vidjeti, možda je viroza. To je samo jedan primjer.
Slaže se s worfom da je većina alternativaca, prevaranata, čak ni to nije pravi izraz, možda bolje zadojenih naivaca, no nisu svi. Zanimljivo je kako odbacujete metode, koje su čak priznate od strane medicinskih nauka. Ako priznate akupunkturu, onda ne možete nijekati teoriju kineske medicine. Oprostite, ali takav stav, samo govori o vašem neznanju, nerazmišljanju ili zadojenosti. također, ako zanemarujete prehranu, kao bitan faktor zdravlja, ne možete se nazivati liječnikom.
To je kao da gradite kuću od pijeska ili lošeg materijala, pa se čudite da ona raspadne. ne razumijem, zašto je to tako teško shvatiti.
Zapadna medicina se bazira na kemiji, znači kemijski sastav hrane utječe na zdravlje, ili se možda varam. Da li ste upoznati s činjenicom da agenti farm. industrije putuju po svijetu, istražuju plemenske zajednice i njihove lijekove, ispituju koje biljke oni koriste za zdravljenje određenih bolesti, te poslije to stavljaju u svoje lijekove ? Mislim da vi sebe preozbiljno shvaćate.

worf, želio bih ispraviti navode o meditaciji. Nije istina da crkva skriva, možete u knjižarama kupiti knjige meditacijskih vježbi Ignacija Lojolskog, te knjige Anthony de Mello-a (Indijski katolički svećenik, psiholog za svećenike). U kini su komunisti 50tih godina zabranili qigong i kinesku trad medicinu, tako da je masa današnjih tai-chi majstora koji po svijetu zarađuju novce, iz generacije onih koji su radili tai-chi bez tog najvažnijeg aspekta, a to je qi-gong.
Ako bi krenuli u raspravu zašto je to sve tako, brzo bismo došli do ZAVJERE. No to je tako osjetljiva tema, da je možda ovdje ne treba načinjati, iako bi neke činjenice, pojasnile zašto je današnja medicina takva, kakva je. Ako vam se da pogledajte po net-u tko su zagovornici smanjenja svjetskog stanovništva s 6 milijardi na ispod milijarde, pa onda povežite to s medicinom i prehranom, da ne pričamo o ratovima....
Pozdrav svima

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #28 : Studenoga 05, 2008, 17:20:27 poslijepodne »
Rimiserk,

Ja kao jedan inženjer sam jako blizak znanosti što je logično i znanost je odredila moj životni put. Kod mene su 2 i 2 uvijek 4. Znam da u medicini nije uvijek tako, ali mi je nekako bolesno i previše sektaški pisati za jednog neurokirurga da ustvari ne zna osnove svog zanata, a jedna od osnova je i poznavanje opće medicine. Koliko se ja kužim u medicinu, svaki kirurg ovg svijeta MORA imati jako dobru naobrazbu opće medicine, čisto iz razloga da zna kvalitetno reagirati u slučaju eventualnih komplikacija na operaciji. ne misliš valjda da će u slučaju komplikacija kirurg ići po nekog drugog specijalistu da mu pomogne, osim u iznimnim slučajevima? Ako netko misli da branim neurokirurga, u pravu je. Znanost na prvo mjesto. Poznavajući osnove elementarne fizike koja je sastavni dio postojanja svemira, ako se jebeni disk se pomaknuo i pritisnuo živac onda ga treba isto tako vratiti nazad ili što već. Uglavnom mora se fizički reagirati. Kao što je i fizikalna terapija također fizička akcija preko mišića na disk. Ja apsolutno ne vjerujem da bi nekakav tamo kinez "razmišljajući" o mom disku mogao utjecati nekako na poboljšanje osim ako ne pričamo o telekinezi koja, btw, još nije dokazana. Nikako ne mislim da bi ja sad trebao pokupiti neke simpatije kod neurokirurga, ali moram reagirati na ovo vaše pisanje koje je izrazito sektaški nastrojeno. Vi uporno pokušavate promaknuti teoriju da prolaps diska može doći kao posljedica, primjerice, upale prsta uslijed urastanja nokta u meso. A ja vrlo dobro znam da je ekstruzija diska kod mene izazvana mojim neurednim načinom života i ničem više. Jednostavno, fizika...
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #29 : Studenoga 05, 2008, 17:57:49 poslijepodne »
Davore nije sve crno i bijelo ima nešto i između. Kako znaš kako si ti zaradio probleme sa kičmom. Znam i ja da sam nešto podigao i nešto me ukočilo al šta je tome predhodilo. Ja kada vidim vulkanizera kako radi ili recimo dizača utega sve mi nešto nije jasno kako je on nedobije. Ja bi se kladio da ima ljudi kada bi slikali kičmu sa mnogo lošijom kliničkom slikom od tvoje da nisu nikada osjetili bol.
Nemam ništa protiv našeg neura. al oni svjetski "stručnjaci" neurokirurzi što dolaze u Dubrovnik meni su se zamjerili za tri života.
« Zadnja izmjena: Studenoga 05, 2008, 20:27:27 poslijepodne Jopan »

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #30 : Studenoga 05, 2008, 20:40:07 poslijepodne »
sve sto je od moga zadnjeg posta napisano u biti se slažem. mislim da bi trebalo ukinuti zvanje kirurga pa i neurokirurga jer zasto sam ja poslije moga studija 10 godina jos dodatno studirao da mogu raditi ovo sto radim kada to mogu i malo vještiji mesari i brijači. a ako oni ne uspiju brzo kod tradicionalnog liječnika koji je to naučio preko interneta i iz knjiga po topli dodir ili caj ili mozda tigrovu mast......
lijepi pozdrav

Davore nije sve crno i bijelo ima nešto i između. Kako znaš kako si ti zaradio probleme sa kičmom. Znam i ja da sam nešto podigao i nešto me ukočilo al šta je tome predhodilo. Ja kada vidim vulkanizera kako radi ili recimo dizača utega sve mi nešto nije jasno kako je on nedobije. Ja bi se kladio da ima ljudi kada bi slikali kičmu sa mnogo lošijom kliničkom slikom od tvoje da nisu nikada osjetili bol.
Nemam ništa protiv našeg neura. al oni svjetski "stručnjaci" neurokirurzi što dolaze u Dubrovnik meni su se zamjerili za tri života.

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #31 : Studenoga 05, 2008, 21:30:25 poslijepodne »
Rimiserk,

Ja kao jedan inženjer sam jako blizak znanosti što je logično i znanost je odredila moj životni put. Kod mene su 2 i 2 uvijek 4. Znam da u medicini nije uvijek tako, ali mi je nekako bolesno i previše sektaški pisati za jednog neurokirurga da ustvari ne zna osnove svog zanata, a jedna od osnova je i poznavanje opće medicine. Koliko se ja kužim u medicinu, svaki kirurg ovg svijeta MORA imati jako dobru naobrazbu opće medicine, čisto iz razloga da zna kvalitetno reagirati u slučaju eventualnih komplikacija na operaciji. ne misliš valjda da će u slučaju komplikacija kirurg ići po nekog drugog specijalistu da mu pomogne, osim u iznimnim slučajevima? Ako netko misli da branim neurokirurga, u pravu je. Znanost na prvo mjesto. Poznavajući osnove elementarne fizike koja je sastavni dio postojanja svemira, ako se jebeni disk se pomaknuo i pritisnuo živac onda ga treba isto tako vratiti nazad ili što već. Uglavnom mora se fizički reagirati. Kao što je i fizikalna terapija također fizička akcija preko mišića na disk. Ja apsolutno ne vjerujem da bi nekakav tamo kinez "razmišljajući" o mom disku mogao utjecati nekako na poboljšanje osim ako ne pričamo o telekinezi koja, btw, još nije dokazana. Nikako ne mislim da bi ja sad trebao pokupiti neke simpatije kod neurokirurga, ali moram reagirati na ovo vaše pisanje koje je izrazito sektaški nastrojeno. Vi uporno pokušavate promaknuti teoriju da prolaps diska može doći kao posljedica, primjerice, upale prsta uslijed urastanja nokta u meso. A ja vrlo dobro znam da je ekstruzija diska kod mene izazvana mojim neurednim načinom života i ničem više. Jednostavno, fizika...

Ako želite, ja se mogu deklarirati kao član sekte za unaprijeđenje kvalitete života.
također se usudim tvrditi da je g. Neurokirurg zasigurno zaboravio 80% osnova koje je naučio na med fakultetu. Znam par doktora znanosti elektrotehnike, koji ne znaju izračunati trostruki integral, jednostavno zato što ga poslije faksa nisu trebali, tako i doktori specijalisti, nisu doktori opće medicine. Molim vas ne vrijeđajte liječnike opće prakse, jer ovakvom tvrdnjom umanjujete njihovu stručnost i znanje.
Kad bi se liječnici više savjetovali jedni s drugima, možda bi nešto i shvatili. Normalno bi bilo  ukoliko dođe do nekih komplikacija, da se zove kolega specijalist.
zašto mislite da državnike i bogataše, liječe timovi? zato jer  dvije glave znaju, ne dvostruko, nego trostruko. Tu pada matematika u vodu, te 2 i 2 više nisu 4, nego 6 ili 8.
Odakle vam to da je kineska medicina=telekineza (osim što imaju kinez u imenu). Gdje sam ja spomenuo liječenje na daljinu?
Fizika je sastavni dio svemira, ali nažalost (ili nasreću) još nije objasnila nastanak svemira ni mnoge druge banalnije stvari, tako da nemojte uzimati fiziku, kao nešto relevantno, pogotovo što se s novim spoznajama mijenjaju ili odbacuju stare ( 1. i 2. newtonovim aksiomom objašnjavali su cijeli svemir dok nije došao Einstein s svojom teroijom relativnosti, koju je na kraju i on sam smatrao nedostatnom, te ustvrdio da je u "igri" Kreator...) Jao vama s postulatom "znanost na prvom mjestu", ja sam ipak tip "Bog, Familija, Otadžbina", ili ti u prijevodu Ljubav... no to je opet tema za neki drugi forum
I za kraj zanoktica na prstu, npr. zanoktica na nožnom palcu ukazuje na problem meridijana slezene i gušterače koji može uzrokovati probleme i srca...
Pozdrav

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #32 : Studenoga 05, 2008, 22:44:57 poslijepodne »
sve sto je od moga zadnjeg posta napisano u biti se slažem. mislim da bi trebalo ukinuti zvanje kirurga pa i neurokirurga jer zasto sam ja poslije moga studija 10 godina jos dodatno studirao da mogu raditi ovo sto radim kada to mogu i malo vještiji mesari i brijači. a ako oni ne uspiju brzo kod tradicionalnog liječnika koji je to naučio preko interneta i iz knjiga po topli dodir ili caj ili mozda tigrovu mast......
lijepi pozdrav

mesari i brijači su to u početku radili, kasnije su se specijalizirali u kirurge. Ne, zašto ukinuti to zvanje.  Samo se trebate spustiti na zemlju i priznati si neke stvari. Ja imam jako dobrog prijatelja plastičnog rekonstrukcijskog kirurga, koji stalno ponavlja da on nije liječnik već kirurg, iako je mnogim ljudima, poslije strahovitih nesreća  vratio volju za životom, reparirajući njihove oštećene ili uništene dijelove tijela.  Imam strinu koja je, na žalost, operirala kralježnicu i nisam siguran da je sretnija nego prije, a ni ona nije sigurna. Stalno je boli, pati, njoj se čini da joj je i lošije od poslije operacije. Ne znam, možda nekom i koristite, no ja ne poznajem nikog. Vjerujem da vaš posao nekom spašava život, te je stoga i potreban, no ne vjerujem da su potrebne sve te vaše eksperimentalne operacije, koje meni više izgledaju kao vježbanje tehnike operiranja i proučavanje nekih novih spoznaja, tehnika ili ko zna čega. Vjerujem da u dubini svoje duše i vi to znate. volio bih da se na ovaj forum jave ljudi koji su zadovoljni poslije operacija hernija i prolapsa, pa da procijenimo. Vidim da se ovdje većinom javljaju ljudi koji idu na pretrage, a pretrage im pokazuju da je sve u redu. je li  Jopan hipohondar ili lud, ima simptome, a nema uzrok? Znači da je vaša dijagnostika loša ili vam je svejdno pa radite površne pretrage.

I za kraj da malo fizikalno objasnim Qi.

Um si predstavljajte kao razliku potencijala ∆V
Qi si predstavljajte kao struju I
Akciju, djelovanje kao P
Otpor ili zgrčenost  (neopuštenost) mišića kao R
tada po ohmovom zakonu
∆V=IxR, a P=I^2xR

Obzirom da po živcima putuje struja tj. električni impulsi ili kako god već to nazivate, a po žilama fluidi, to je taj famozni Qi, koji može biti blokiran, slab ili prejak, ovisi o bolesti.
U borilačkim vještinama (soft style, kod hard-soft je i grč bitan), ideja je maksimalno opustiti mišiće, da bi protok Qi-ja bio što veći, što možemo primjeniti i na zdravlje.
Meditacijom se povećava ∆V=um, koncentracija i time se smanjuje otpor R tj. opuštaju se mišići te se Qi povećava.

Što se dešava s metabolizmom?
Ako uzmemo u obzir i hranu tada imamo:

glukoza (hrana) + 6xO2 (kisik,duboko disanje) ~ 6xO2 + KCal (toplina, energija), znači duboko i pravilno disanje u kombinaciji s kvalitetnom hranom, dati će nam najviše enregije.

U prijevodu meditacija s pravilnim disanjem i pravilnom ishranom, dati će vam snagu i zdravlje. Koliko je to moguće danas, s konstantnim nedostatkom vremena, nevjerojatno nekvalitetnom hranom i zagađenim zrakom?
I malo je bolje nego ništa. Čovjek je bogat koliko ima slobodnog vremena
zašto se Eu trudi da ljudi nemaju više slobodnog vremena, zašto je hrana otrovna i loša i zašto je toliko zagađen zrak?
Zato da budemo bolesni i slabi, da što prije umremo, a dok ne umremo da i zadnje pare damo na liječenje i lijekove.

« Zadnja izmjena: Studenoga 05, 2008, 23:01:38 poslijepodne rimiserk »

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #33 : Studenoga 05, 2008, 23:01:43 poslijepodne »
Rimiserk, ja sam lani operirana i zahvaljujem Bogu na neurokirurgu u čije sam ruke dospjela. Riješio me je silne boli koje sam godinama vukla i spasio da ne ostanem nepokretna. Danas normalno radim, vozim bicikl, prohodam kilometre i ponekad trčim. Prije operacije nisam mogla prohodati ni 50 metara.
Ti naravno imaš pravo na svoje mišljenje o neurokirurzima, ali ja ću uvijek više cijeniti ljude koji su nakon 6 godina faksa i više od desetljeća svog života posvetili specijalizaciji, nego nekakvog šarlatana koji mi prodaje ovakvu ili onakvu filozofiju. Kao što je rekao Davor, postoje neke stvare gdje "pali" samo egzatna nauka, a to je primjerice situacija da kad ti disk "uleti" u živac, onda tu nema nikakve druge "magije" nego kirurškog noža. Zato, svaka čast svakome, ali ne diraj mi neurokiruge  :)
« Zadnja izmjena: Studenoga 05, 2008, 23:34:32 poslijepodne Jasna »

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #34 : Studenoga 05, 2008, 23:15:42 poslijepodne »
Ja nemam mišljenje o neurokirurzima, nego o Neurokirurgu. Opet napominjem, da ne umanjujem stručnost ni korisnost neurokirurgije, nego zadojenost sistema koji odgaja "doktore" kao robote. A postovi našeg neurokirurga to dokazuju.
Također naša medicina nema lijeka za virusna oboljenja i što se kaže onda: pojačajte imunitet. kako? Idite u ljkearnu i kupite kolekciju raznih vitamina.
Za kašalj pijte sirupe ili antibiotike? Ja sam svoj više mjesečni kašalj riješio plućnjakom (Pulmonaria officinalis) u 7 dana pijenja čaja. Kad sam pitao svoju tetu pulmologinju, je li kad čula da to pomaže, rekla je da su joj neki pacijenti rekli da im je pomoglo. Zašto onda prvo ne preporuči pijenje tog čaja, već daje antibiotike ili razne farmako sirupe, zato jer joj je to ispod medicinske časti.
Moja je preporuka svima:
idite na sve preglede koje možete, utvrdite stanje svog organizma, saslušajte prijedloge liječnika, a onda ako vam nije o glavu, te imate vremena, probajte manje i bezopasnije, u krajnjem slučaju jeftinije metode liječenja. Na kraju uvijek stignete pod nož i kemiju.
promijenite prehranu, očistite crijeva i jetru, namjestite si kosti (ne kiropraktikom), te idite stručnom akupunkturologu (time se mogu baviti samo liječnici, samo nisu svi dobri ). Ako vam netko želi uzeti previše novaca, znajte da je prevarant.
Sretno

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #35 : Studenoga 05, 2008, 23:31:32 poslijepodne »
Ja nemam mišljenje o neurokirurzima, nego o Neurokirurgu. Opet napominjem, da ne umanjujem stručnost ni korisnost neurokirurgije, nego zadojenost sistema koji odgaja "doktore" kao robote. A postovi našeg neurokirurga to dokazuju.

Brkaš kruške i jabuke. Naš je neurokirug vrstan stručnjak koji je s kolegom uveo novu metodu operacije kralježnice, o čemu se nedavno moglo čitati u novinama. Uz sve to što radi (a pouzdano znam da im radni dan ne traje 8 sati nego daleko, daleko više), on je voljan pomoći pacijentima i na ovom forumu. E pa ja mu na tome skidam kapu i duboko mu se klanjam. Da ne bi bilo zabune, osobno ga ne poznam i ne vjerujem da ću ikada otići kod njega na pregled jer sam zadovoljna sa svojim neurokirurgom. 
Ovo o čemu ti govoriš, spada u preventivu i liječenje nekih drugih bolesti. Zato mislim da brkaš puno stvari.