Druge teme povezane s kralježnicom > Pitanja - zatražite pomoć i savjet

VRTOGLAVICA

(1/13) > >>

petraa07:
Pozdrav svima! Konačno forum za mene  :)

Imam problema s vratnom kralježnicom. Tretiram ju kod privatnog fizijatra. Počelo je jakim vrtoglavicama prije puno godina, trajalo neko vrijeme pa se smirilo, a onda opet počelo i tad sam otišla kod privatnika. Ne znam točno dijagnozu (na poslu sam) pa ću sutra napisat.

Zanimaju me iskustva s vrtoglavicom? Jel ju ima netko? Kako se osjećate i koliko vam traje?
Ja sam već luda od svega. Počela sam opet ići na svakakve pretrage jel mislim da nije sve u vratnoj kralježnici. Skoro svi nalazi uredni, osim EEG-a.

Hvala

bojan:
Odgovor koji sam primio e-mailom od jedne liječnice:

----------------------------------------------------
Poštovana gđa. Ksenija,

Iako smetnje koje navodite najvjerojatnije nisu znak neke teže bolesti, svakako Vam savjetujem da se javite svom liječniku obiteljske medicine koji će Vas uputiti na daljnje pretrage i preglede ako to smatra potrebnim. Niste nam navali Vašu dob, kao niti da li bolujete od nekih drugih bolesti ili da li uzimate neke lijekove koji mogu imati utjecaj na pojavu vrtoglavica. Savjetujem Vam da pokušate pripaziti na životne navike, zdravu prehranu i dovoljnu količinu sna. Redovito vježbajte i izbjegavajte nagle kretnje glavom u vrijeme kada su tegobe najizraženije.

denis 68:
Petra vjerujem vam kako vam je uz lumbalni dio imam i promjene na vratnoj kralješnici i to godinama vrtoghlavice su nepodnošljive gubim ravnotežu a napravio sam sve vrste pretraga sve je po dr nalazima u granicama normala te iste sad tretiraju po psihijatru odakle me vraćaju neurologu pa fizijatru i tako već godinama neznam što da kažem ako ste mlada osoba odgovori će vam bit da što više vježbate ako ste stariji ona vam možda ko i povjeruje ja znam da mi nije dobro i ružno reć al nekad molim dan da padnem da me odvezu i pregledaju al mislim da ništa neće opet vidjeti jel sam radio i magnetsku glave vratne kralješnice te lumbalne kralješnice et kao što rekoh sad kažu da na bazi psihe al ko što bojan kaže javite se vašoj dr opće prakse te će vas ona upućivat dalje nadam se da će te rješiti svoj problem brzo samo strpljenja držim vam palćeve ;)

Jasna:
I ja imam vrtoglavice...doduše, jako sam i anemična, pa već dulje vrijeme uzimam željezo u nekim tabletama koje se ne piju, nego žvaču. Liječnica mi je rekla da ako to ne pomogne, da će me poslati na dodatno ispitivanje u bolnicu. Bolje mi je od kako uzimam to željezo, no povremeno - posebno kad se saginjem, a ponekad čak i kad ležim - imam osjećaj da propadam u nekakv bezdan, da ne stajem....strašno mi se vrti...još kad mi se to "složi" s glavoboljom, zna biti jako gadno  :(

denis 68:
A moja Jasna ovaj lumbalni dio boli već nekako se s njim naučiš živit al što se tiće vratnog djela,ajme ti ga meni samo me nosi ruši ,zanosi ko da tonem propadam,uf srašno neznam ni ja više što da napravim a po dr.nalazima mi je sve u granicama normale,nego jedno mene muči a to je da ništa od prepisanih ljekova ne djeluje ,a kad se napijem ništa mi se ne vrti inače nepijem al nekad ked je neka prilika popijem i meni dobro :D :D :Dhahahah,reko sam ja to i doktorima a oni meni na to pa vi pijte ako vam je tako dobro pihhhhhh a najbolje da se počmen i drogirat u ovin godinama ;D ;D ;D,možda neki sudu po sebi hehehheh ma strava su sve me dovodi do toga da kad dođem kod nekog specijaliste da se s pojedinima sprdam jel mislim da nisu ni zaslužili više od tog ;)
Eh da ćuo sam da su dobre neke Betaserc tablete inače se ne izdaju na lječnički recept nego se kupuju kutija dođe oko 100 kn i poželjno je valjda piti bar koji mjesec,mada iste mom frendu nisu pomogle

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju