Predstavljanje novih članova > Predstavljanje novih članova

... :)

(1/2) > >>

bugenvileja:
...što reći...prije desetak godina patila sam od bolova u vratnoj kralježnici...popila tone tableta...sredila želudac...stanje još nije bilo za operaciju...prije 4 godine napravila najmještanje atlasa i od tada nemam više bolova u tom dijelu...sada...ma ne sada...već dugi niz godina osjećam povremene bolove u lumbalnom dijelu kralježnice, ovaj put urađena MR...koji kaže...koji kaže..."MR LS kralježnice standardnim protokolom prikazuje urednu visinu prikazanih trupova kralježaka.
Nalaze se teške degenerativne spondilotske promjene trupova kralježaka sa masivnim ventrolateralnim i dorzalnim spondilofitima, osobito u razini L4-L5.
U segmentu L3-L4 vide se degenerativne promjene iv. Diska sa dorzalnom širokobaznom protruzijom iv. Diska usmjerenom dorzomedijalno i dorzolateralno lijevo sa redukcijom lijevog lateralnog recesusa.
U segmentu l4-l5 vide se teške degenerativne promjene iv. Diska sa znacima osteohondroze i degeneracijom pokrovnih ploha trupova kralježaka. Dorzomedijalno i obostrano dorzolateralno prikazuje se protruzija iv. Diska sa suženjem oba neuralna foramena i obliteracijom perineuralnog masnog tkiva. Teške spondiloartrotske promjene vide se na malim iv. Zglobovima. Hipertrofični su žuti ligamenti.
U segmentu l5-s1 nalazi se dorzomedijalno usmjerena protruzija spondilofit-disk kompleksa, a dorzolateralno lijevo protruzija iv. Diska sa suženjem lijevog lateralnog recesusa. Artrotske promjene malih iv. Zglobova sa blažim suženjima neuralnih foramena.
Conus medularis i cauda equina su urednog izgleda.
U visini malih iv. Zglobova segmenata L2-L3 i L3-L4 desno vide se edematozne promjene periartikularnog mekog tkiva u smislu reaktivnih promjena uslijed degenerativnih promjena iv. Zgloba."
...čekam daljnje preglede i pretrage...i znam da ću se načekati u našem zdravstvenom sustavu...do tada proučavati ću kako je bilo drugima... :)

Henrik VIII:
Nekako bih volio da to ne moram nikome reći, no dobrodošli na forum!
Teško mi je komentirati Vaš nalaz, ovdje smo svi "stručnjaci po iskustvu" i ne možemo davati nikakve medicinske savjete. Sve proizlazi iz naših osobnih proživljavanja i spoznaja. Ono što mogu reći da kada sam vidio samo RTG nalaz sa početnim osteohondrotskim promjenama pokrovnih trupova svih kralježaka u TH i LS kralježnici da sam znao što me čeka. Kod Vas se situacija čini puno složenija, ali svakako bez odgode i odmah krenite na pregled kod fizijatra i neurokirurga.

ladyanita:
I ja Vam želim dobrodošlicu na forum,ali se već sad ne mogu sjetiti pod kojim ste se imenom predstavili.. :P hahaha to je vjerojatno posljedica anestezije jer sam tek jučer stigla doma iz bolnice. Svašta je vama nalaz pokazao,ali najviše budete znali kad neurokirurg otvori vaše slikice sa cd-a. Zna se desiti da recimo radiolog vidi nešto,a nerokirurg ne ili obrnuto. Zato i moj savjet je da odete kod neurokirurga jer on je ipak najveći stručnjak za kralježnicu,ovo ostalo je kako bi se reklo mlaka voda. On bude dao savjet što i kako dalje.
I dobro ste napisali da do onda budete čitali naša iskustva,a tu na forumu ih ima ko u priči. Ja sam isto najviše stvari o kralježnici eto isto naučila iz ovog foruma.
Sretno u pohodima po bolnicama i javljajte se i dalje  :-*

bugenvileja:
...hvala na "dobrodošlici"...ne željeli je nikome...u tijeku je fizikalna terapija koja me baš i nije usrećila, treći dan terapije ponovo su se pojavili lagani bolovi i nelagoda u nozi koji su  tijekom mirovanja "gotovo" prestali :( fizijatrica me uputila da se javim za pregled neurokirurgu dr. Rotimu u KBC Sestre milosrdnice...idemo dalje...

Natali34:
Sretno i nadam se da ce ti profesor pomoci  :) .
Moguce da ti je rekacija na terapije sada, zna se to desiti nakon duzeg mirovanja.
Javi kad dodjes da profesora da cujemo sto ti je rekao.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju