Predstavljanje novih članova > Predstavljanje novih članova

Bojan

<< < (3/3)

bojan:
Da malo osvježim temu sa svojim stanjem. Prije godinu dana sam uselio u vlastiti stan. Nakon godina i godina smucanja po podstanarskim stanovima. I to mi je dalo novi motiv da probam dalje. Godinu dana sam vježbao dosta redovito i stanje je relativno ok. I dalje imam problema s vožnjom auta po lošoj cesti, nošenjem iole veće težine, guranjem težih vrata, sjedenje isto nije baš idealna stvar i tako to. Pitanje je hoću li bilo što od toga uspjeti riješiti.
Uglavnom ove godine sam godišnji od 3 tjedna proveo vježbajući skoro svaki dan. Jedan dan plivanje 2 km u bazenu, a drugi dan vježbanje od 2-2,5 sata. U super sam kondicji ali to ništa ne znači za probleme koje imam. Ali nema mi druge nego probati dalje i vidjeti hoće li biti napretka. Volim sport i umor ali monotnija vježbanja i plivanja malo ubija.
S obzirom da sam u vrlo neobičnom stanju odlučio sam si napraviti vlastiti program vježbanja. Možda upali. Radim polako i osluškujem što mi radi probleme. Prije dvije godine sam bio u Ligamentu. Doktor me pregledavao sat vremena i na kraju je rekao da je mene bolje ne dirati jer imam svoje obrasce ponašanja. Kad vam netko ne želi uzeti novce onda znate da nije baš najbolje. Ali nema druge nego probati.

Inače kad pomislim da sam 2000 godine došao u Zagreb turistički jer mi je tada bilo užasno teško sjediti i mislio sam da nema šanse da radim normalno 8 sati, a sada sam u vlastitom stanu to mi je motiv na kvadrat. 2004-2005 sam išao na privatne treninge i rehabilitaciju i taman kada sam plivao 2 km, radio trbušnjake s ispruženim nogama strgao sam se do kraja s običnim prelaskom preko tramvajskih tračnica i mislio sam da idem nazad doma. Nisam mogao sjediti više od 15 minuta. Tada još nije bilo foruma. 3 mjeseca masaža i nekih glupih vježbi svaki dan bez ikakvog pomaka. I onda Reaktiva gdje sam na sreću valjda prvi put dobio pravu rehabilitaciju 14 godina nakon operacije.
Mislim da su problemi s kralježnicom najbolji mentalni trening. Dugo traje i sve je na klimavim nogama.
I zato treba biti pozitivan. Nema predaje.

Henrik VIII:
Bravo, to je zbilja pozitivna priča i čestitam za vlastiti stan.
I ja više uopće ne mogu u auto, niti u gradski bus, pa ih izbjegavam. Ali jedan dobar Jeep bi bio sasvim OK. :)
Istina, problemi s kralježnicom dugoročno znače jedan dobar mentalni trening, a ne kažu bezveze da je kronična bol bio-psihosocijalni poremećaj. Svašta smo naučili i svašta još budemo!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju