Autor Tema: Spondilolisteza  (Posjeta: 4999 )

0 Članova i 113 Gostiju pregledava ovu temu.

Nerver

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
    • Email
Spondilolisteza
« : Svibanj 16, 2015, 11:15:38 prijepodne »
Lijep pozdrav svima na forumu,
Po zanimanju sam profesionalni vojnik, 37 godina i dijagnosticirana mi je spondilolisteza L5-S1 9mm i protruzija diska L5-S1 6mm.
Naručen sam za operaciju kod prof Stančića (Rebro) u 11. mjesecu.

Dugi niz godina sam povremeno osjećao laganu bol u donjem dijelu leđa koja bi prolazila sa malo voltaren masti ili nečim sličnim. Prije nekih 7-8 god me je prvi put "ukliještilo" te sam od svoje liječnice tražio uputnicu za daljnje pretrage/eventualno liječenje. Dala mi je uputnicu za ortopeda gdje sam pregledan na način "šetaj na prstima, petama, sagni se..."...."pa ti to možeš, nije tebi ništa"..."ali boli me"..."nema veze proći će"... uglavnom bez ikakvih ozbiljnih pretraga sam skoro potjeran iz ordinacije ortopeda. Odlučujem se za kiropraktičara po preporuci, on mi dijagnosticira i rješava problem, preporučuje mi set vježbi za leđa i ponovni dolazak za 2-3 godine na pregled.

Normalno nije me bolilo, nisam otišao na pregled i sve je bilo odlično do unazad nekih godinu dana kada ponovno počinju bolovi u leđima.
Opet voltaren i raznorazni drugi preparati za mazanje leđa do rujna 2014. kad mi na terenu praktički otkazuje lijeva noga od bolova, 5 dana primam nekakve inekcije protiv bolova, a nakon povratka kući moja doktorica mi daje uputnicu za fzijatra i rendgen.
Fizijatrica na rendgenu vidi pomak kralješka za oko 8 mm, šalje me na terapije i na magnetsku. Na magnetskoj se vidi pomak za 9mm, protruzija diska 6mm i još neke, zasad nebitne, sitnice.
Nakon 3 mjeseca terapija nije bilo pomaka na bolje, i dalje trnci i bol u lijevoj nozi te lagana bol u leđima.

Bio sam i na privatnoj terapiji u poliklinici "Korak" (dr.Grgurev) te kod kiropraktičara koji mi je rekao da mi ne može pomoći već samo malo ublažiti bol...
Idem u Split na prvi pregled neurokirurga, preporučili su mi dr. Bušića kao vrhunskog stručnjaka koji je u 10 minuta pregleda zaključio da to nije za operaciju i da se javim za "desetak godina, možda". Nije me ni pitao koj mi je zanimanje i koliko to utječe na moj život već je preporučio terapijama "konzervirati" stanje.
Nisam zadovoljan odgovorom jer mi trenutno stanje ne dopušta fizičke aktivnosti koje su ključne za moj posao.
Tražim uputnicu za drugo mišljenje i naručujem se kod prof. Marina Stančića na Rebru i istovremeno dogovaram privatni pregled kod dr Saftića 2 sata prije pregleda na Rebru.
U međuvremenu me fizijatrica skida sa terapija jer smo eto sve probali, a ništa ne pomaže te na nalazu preporučuje invalidsku komisiju!?!?
Dr. Saftić kaže da situacija jest za operaciju uz detaljno objašnjenje samog stanja i operacije i toplo mi preporučuje prof. Stančić kao osobu koja može obaviti jednu tako "kompleksnu" operaciju.
Nekoliko sati kasnije dolazim na pregled kod prof. Stančića koji prvo gleda nalaz dr. Bušića i nije mu jasno zašto se "cijenjeni kolega" nije odlučio za operaciju, pita me čim se bavim te mi predlaže operaciju koju ja objeručke prihvaćam(tek sam mu nakon toga rekao da sam bio na pregledu kod dr. Saftića).
Također je na moju odluku da prihvatim operaciju kod prof Stančića utjecao niz toplih preporuka koje sam dobio od njegovih pacijenata koji su čekali na kontrolni pregled.
I eto me na listi čekanja za operaciju zakazanu za  02.11.2015.




castanea

  • Newbie
  • *
  • Postova: 11
    • Profil
Odg: Spondilolisteza
« Odgovori #1 : Lipanj 09, 2015, 19:46:22 poslijepodne »
Nerver pozdrav!

Moja dijagnoza je također bila spondilolisteza, ali na segmentu L4L5. Operirana sam 14.10. 2014. kod prof. Stančića na Rebru. Ugrađena su mi 4 šarafa, dvije šipke i dvije titanijske pločice. 

Nakon skoro dvije godine obilaženja raznih fizijatara i fizioterapeuta stanje mi je bilo sve gore, a svi oni su stalno govorili o herniji diska. Prvi mi je za spondilolistezu kao glavni problem rekao dr Sajko, a nakon njega sam još obišla par neurokirurga jer se nisam htjela odlučiti za tako veliku operaciju na osnovu samo jednog mišljenja. Svi ti neurokirurzi su prilikom razgovora i posjeta potvrdili kako mi je potrebna fuzija, ali su i svi u razgovoru spomenuli dr Stančića kao vrhunskog stručnjaka upravo za šarafe i spondilolistezu.

Na kraju sam se i odlučila za operaciju na Rebru kod dr Stančića. I za njega i za sve sestre na odjelu neurokirurgije na Rebru imam samo riječi hvale! 
Moje iskustvo sa operacijom imaš opisano na temi  Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Oporavak nije bio jednostavan i lagan i zapravo još uvijek traje, ali nije bio toliko ni strašan kao što sam očekivala. Ukoliko te bilo šta dodatno zanima pitaj slobodno.

 

 

SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre