Predstavljanje novih članova > Predstavljanje novih članova

POMOĆ

(1/2) > >>

blackwoman:
Dobar dan svima :)
Napravila sam si profil dok sam vidjela sta ste svi prosli, a imate toliko pozitive u sebi :D
Imam 28 godina, i veliku skoliozu, godinama sam se plasila krenuti sa postupkom rjesavanja toga, do dana kada je pocela boljeti...
Sada moram samo odabrati bolnicu i kirurga i hitno na operacijski stol...
Pa bi molila da mi napisete svoja iskustva sa bolnicama i ljecnicima :)

Trupovi kraljezaka su mi isto deformirani kao i grudni kos, Cobbov kut mi iznisi jedan 30 stupnjeva, drugi 45

Hvala vam svima sto pisete svoje postove i dajete snage drugima, mene nije toliko strah operacije koliko tog oporavka i misljenja da vise nikada nece biti nista isto... :'(

Henrik VIII:
Dobrodošla! Da li je operativni zahvat preporučio ortoped i gdje?
Nije da je baš svima bolnica i liječnik operater stvar odabira, nego se ide tamo gdje liječnik hoće operirati i ako se uspostavi povjerenje s njime. Kod hitnih operacija nema baš puno odabira. Moja skolioza je bila 50 st prema Cobbu pa svejedno nije bila odmah operabilna samim time, čekalo se da se pogorša, a meni se pak nije operiralo osim ako nije baš da se mora. Ta igra s vremenom može biti loša. Na kraju kad se jako pogoršalo onda su mi pak rekli da se više ne može operirati, ali se ipak na kraju moglo, samo je trebalo naći nekoga tko ima iskustva i to se usudi.

topalo:
Kažu da za deformitete bajbolji dr. kovač u kb Dubrsva. Rsdi i privatno ja mislim u Aritheri. On je operirao skoliozu jednoj curi koju poznam. Imala je tad cca 20 godina ( sada 26) i poslije toga nikad bolova.

Henrik VIII:
Meni je dr. Kovač indicirao operativni zahvat, ali je zauzeo ekspektativan stav i da treba vidjeti hoće li se pogoršati i ordinirao mi je nošenje ortoze. Prognoza je bila da će biti dobro ako ostane tako deformirano kako jest. To me nije toliko estetski smetalo, nego što je nastao raspad sistema. Kako je nastao problem sa živcima od nestabilnosti kralježnice, više nisam imao povjerenja u ortopeda i radije sam odabrao neurokirurga.

blackwoman:
pa da li ste na kraju isli na operaciju ili ne?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju