Autor Tema: pozdravcici svima!!!  (Posjeta: 13758 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zamila

• Jr. Member
  • **
pozdravcici svima!!!
« : Rujna 16, 2010, 10:49:16 prijepodne »
Prvo zelim svima koji pate od bolova da pozelim sto brzi oporavak,a onda i da se sama predstavim i zamolim za pomoc(savjet)sve koji mi mogu pomoci bar sa jednom korisnom recenicom.Citam forum od 2.mjeseca ove godine,od kad su mi se i poceli javljati bolovi,ali nisam nikad pisala jer nisam radila nikakve pretrage do unazad 3 mjeseca.Bolovi su poceli iznenada,nikada ali bas nikada nisam imala nikakvih simptoma da imam skoliozu koju su mi dijagnosticirali sa prvim RTG-om koji sam uradila,sto je sve doktore koji su me pregledali i navelo na krivu dijagnozu tj."obicna"upala zivca koja ce izaci "sama od sebe"uz blage analgetike,jer je i EMG nalaz na koji su me poslali pokazao umjereni gubitak mot.neurona koji se registruje u M.tibialis ant.dex. i M extensor dig.brevis dex. sto ukazuje na blazu kompresivnu leziju korjenova desno.Meni su se bolovi pojacavali iz mjeseca u mjesec je bilo sve gore,bol je isla u desnu nogu,ostavljajuci me nepokretnom u momentima nakon duzeg sjedenja(posao 8 h dnevno je postajao nepodnosljiv)ili bilo kojeg brzeg pokreta.Onda sam na svoju ruku otisla privatno kod spec.ortopedije koji mi je dao uraditi CT koji je pokazao na L3/L4 degenarativno prosirenje diska cijelim obodom,granicna sirina verterbralnog kanala ,na nivou L4/L5 deg.prosirenje diska straznjim obodom,granicna sirina verterbralnog kanala,i na nivou L5/S1 dorzolateralno desno izbocenje  diska sa drk.degenarativno prosirenje diska straznjim obodom uzi verterbralni kanal.savjetovali su i da se konsultujem sa fizijatrom i uradim MRI.sto sam sve i uradila gdje MRI pokazuje na nivou L5/S1 vidi se srednje velika zona intenziteta signala diska usmjerena dorzolateralno i desno,koja reducira prednji likvorni prostor i blago komprimira korijen zivca sa desne strane. Moram napomenuti da sam iz BiH gdje je specificno zdravstvo,jer svi imamo doktore opće prakse kojem pripadamo po mjestu tj.naselju u kojem zivimo i koji nas upucuju gdje da idemo tj.bez uputnice ne mozemo nigdje,osim kod nekih privatnih poliklinika,gdje sam i isla raditi sve gore pomenute nalaze i morala sam sve skupo placati jer su me u bolnici gdje imaju i CT i MRI i EMG odbili sa objasnjenjem da mi je tek 24 god i da ima hitnijih slucajeva,a da ja mogu cekati.tako da su me i fizijatri iz mog grada lijepo odbijali sa objasnjenjem da "ne znaju"sta da mi savjetuju jer nece da odgovaraju ako mi se sta pogorsa.savjetovala sam se na kraju opet privatno i sa neurohirurgom koji je rekao cim je pogledao MRI snimke da sam na granici za operativni zahvat jer je disk izasao i pritisce zivac.Ja sam na bolovanju vec vise od mjesec dana i tek sam od ove sedmice krenula na fizikalne koje su se ipak usudili dati oni isti fizijatri koji su me vodali svih ovih mjeseci sa pogresnom dijagnozom.Idem na fizikalne koje moram priznati da mi nimalo ne gode ali nadam se da postoji mogucnost da se izvucem bez operacije jer jako mi je stalo zato sto sam mlada,nemam djece-sto oni navode kao veliki problem jer ce mi u trudnoci biti jos teze,a sad pijem brufen 400 mg i apaurin 5 mg tri puta dnevno jer inace bez njih nebi ni ustala iz kreveta.
Molim vas da mi kazete da li je neko imao slicnih problema i ako imate neki savjet sta da uradim da izbjegnem operaciju ili ako je vec neizbjezna da se ne zavlacim vise odlascima kod raznih "strucnih" doktora koji me samo skidaju sa dnevnog reda,gdje mi je cak jedna rekla "da si bar starija da te do penzije varakamo fizikalnim..."a sta i da jesam?onda bi mogla vozat se u kolicima dok ne umrem?!

Veeeeeeeeeeeeeeliko HVALA SVIMA koji se bar i zamisle da mi nesto napisu,jer ja sam gotovo poludila od ovoga svega.
pusa
28.10.2010.-PLDD operacija-Poliklinika Vertebralis

Veronika

• Forumas
Odg: pozdravcici svima!!!
« Odgovori #1 : Rujna 16, 2010, 12:15:12 poslijepodne »
bok Zamila..dobro došla na forum..

svi mi ovdje, više manje, imamo slične probleme i puteve kojima smo prošli ili prolazimo.. od šetanja od doktora do doktora, od raznih takvih kometara mlad-star, ovakav-onakav, da si barem ovo, da si barem ono..uglavnom si neko vrijeme po fizikalnim terapijama, pa tablete, pa onda ništa ne pomaže i na kraju si kod neurokirurga -nadaj se kod nekog koji ima razumijevanja i volje da se prije svega utvrdi stvaran problem i onda odredi način liječenja. ali uglavnom nekako se nađe "pravi" put. Sve ti je to tako, nije dobro ni dok si mlad s takvim problemima, a bome ni dok si star! Neću ulaziti u tvoju dijagnozu, ima na forumu stručnih ljudi koji će vjerojatno komentirati..Koliko vidim dijagnostiku si napravila, sad ti mogu savjetovati samo da ustraješ, pronađeš prave doktore, fizijatre i sl. pa da se proba poboljšati tvoje stanje.. Današnje operacije nisu bauk (posebno spominjane minimalno-invanzivne - ima puno ovdje na forumu tko to radi i gdje), eto i ja sam u premišljanju oko jedne takve. Sretno!
početkom 2012. dijagnosticiran HLA B-27 pozitivni spondiloartritis

19.10.2011. SED s RF anuloplastikom L5-S1, Vertebris
2009. PLDD L5-S1 Vinogradska
..........................................................................
MR: DDD L5-S1, annular tear, ekstruzija diska
diskogena bol
EMNG: kronična neuralna lezija radiksa S1 obostrano
skolioza

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #2 : Rujna 17, 2010, 09:01:50 prijepodne »
prije svega volio bih naglasiti da covjek nikada nije "premald" za pojavu degenerativne bolesti kralježnice a samim time i diskus hernije ili nekog drugog oblika propadanja diska koje ce rezultirati bolnim sindromom bilo u ledjima ili u nozi ili kombinirano.  posaljite mi slike ili dodjite na pregled pa cu vam nastojati objektivizirati uzrok vasih problema te dati projekcije kako bi to trebalo lijeciti. sto se tice trudnoce, svakako bi bilo bolje rjesiti probleme s kraljeznicom prije a ne cekati da se trudnoca desi a onda rjesavati probelem...

zamila

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #3 : Rujna 19, 2010, 19:00:23 poslijepodne »
Veronika,hvala na dobrodoslici i divnim ohrabrujucim rijecima!!! :D
Neurokirurg,hvala na odgovoru i savjetima kao i pozivu na pregled,koji na zalost ne mogu obaviti kod Vas jer sam ja iz BiH.

Hvala svima,i sretno nam u daljnjem lijecenju.
pozdravi

Veronika

• Forumas
« Odgovori #4 : Rujna 19, 2010, 20:34:14 poslijepodne »
Osobno znam nekoliko ljudi koji su iz BIH pa su dolazili u HR na preglede, pa i na operacije..ne znam kakva je procedura, osim što pretpostavljam da se sve mora platiti. No, kako bilo svakako ti preporučam da pošalješ barem slike našem neurokirurgu (kao što je sam predložio) da ti da svoje mišljenje - jer njegovo mišljenje zlata vrijedi. Sretno dalje!

diskogena bol
skolioza

zamila

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #5 : Rujna 21, 2010, 15:53:30 poslijepodne »
Veronika,
sorry sto sam dosadna,ali danas su mi def.potvrdili da moram na operaciju diska,i rekli su mi da ima u Hrvatskoj neke bolje metode operacije,manje bolne i sa kracim vremenom oporavka.gdje bih mogla naci te informacije,je li poliklinika Lumbago radi privatno takve vrste operacija?ili...

hvala ti

dugavski

• Full Member
« Odgovori #6 : Rujna 21, 2010, 17:50:17 poslijepodne »
Minimalno invazivne operacije kralježnice rade se u klinici Vertebralis.
U Lumbagu ne rade operativne zahvate, bave se dijagnostikom i liječenjem bolova.
Ne znam kakva je trenutno situacija u KB Sestre milosrdnice (Vinogradska).
« Zadnja izmjena: Rujna 21, 2010, 18:05:22 poslijepodne dugavski »
DDD L4/L5
Hernija diska L4/L5

fireman

• Newbie
  • *
« Odgovori #7 : Rujna 21, 2010, 18:41:57 poslijepodne »
U klinici Verterbralis operira naš forumski neuro. Javi se njemu i bit ćeš u dobrim rukama.
Nekad sam imao tumor u vratnoj kralježnici

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #8 : Rujna 21, 2010, 18:47:49 poslijepodne »
Poliklinika Lumbago radi dobre metode RFA malih zglobova te neke metode kod malih hernijacija. Za operativne zahvate puno bolje metode rade se u poliklinici Vertebralis.
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

Veronika

• Forumas
« Odgovori #9 : Rujna 21, 2010, 20:22:48 poslijepodne »
Veronika,
sorry sto sam dosadna,ali danas su mi def.potvrdili da moram na operaciju diska,i rekli su mi da ima u Hrvatskoj neke bolje metode operacije,manje bolne i sa kracim vremenom oporavka.gdje bih mogla naci te informacije,je li poliklinika Lumbago radi privatno takve vrste operacija?ili...

hvala ti

nisi dosadna.. ;) sve su ti već odgovorili forumaši..dakle Vertebralis jer si tamo definitivno u najboljim rukama. Imaš na internetu (http://www.vertebralis.com/hr/) razne informacije. Sretno!

diskogena bol
skolioza

zamila

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #10 : Listopada 17, 2010, 16:15:31 poslijepodne »
Opet pozdrav od mene  :D

samo zelim da se zahvalim svima na odgovorima,puno ste mi pomogli.

pozdravcici...

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #11 : Listopada 17, 2010, 16:50:38 poslijepodne »
I jesi donijela kakve odluke?
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

zamila

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #12 : Listopada 17, 2010, 17:24:30 poslijepodne »
 Laserska dekompresija diska u Verterbralisu?!...nisam jos dogovorila termin

zamila

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #13 : Studenoga 04, 2010, 22:04:51 poslijepodne »
Hej raja!!!
evo mene opet ali  "ko nova",operisana tacno prije sedam dana i yeeee skontala sam da sam svo vrijeme pisala verterbralis a jos gore bila sigurna da se tako i zove...mogli ste mi reci  :'( da se ne brukam...
eh moja prica je pocela super,prva tri dana bila kao da nisam ni operisana,vratila se kuci,sve super ali ja peh onesvijestim se,padnem lijepo ko klada i opet boli,ali danas mi je malo  bolje,natjerala sam se raditi vjezbe,setati i nadati se da nisam nista poremetila i da oporavak ide odlicno.jedva cekam na posao,nadam se da cu opet moci sjediti 8 h bez problema...i nastaviti zivjeti "normalno" jer sam skoro i zaboravila kako to izgleda.

pozdravcici  :D

Veronika

• Forumas
« Odgovori #14 : Studenoga 05, 2010, 09:01:52 prijepodne »
Zamila, baš mi je drago da si dobro..super su to vijesti. Samo tako dalje.. a sad, što ima veze što si pogrešno pisala naziv, glavno da su ti pomogli (iako sam ja neke već i ispravila na forumu vezano uz naziv) :D

p.s. moram priznati da se i ja često pitam kako je to živjeti "normalno" - bez bolova, i ja sam zaboravila kako je to.. :(

diskogena bol
skolioza

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #15 : Studenoga 05, 2010, 20:15:43 poslijepodne »
A zbog čega ste se onesvijestili?

zamila

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #16 : Studenoga 06, 2010, 16:48:23 poslijepodne »
Ne znam od cega sam se onesvijestila,i ja sam se to pitala ali ima niz faktora koje mogu smatrati odgovornim jer taj dan smo putovali kuci nakon operacije,bila sam prehladjena i pila lijek koji snizava pritisak,slabo jela...sve to moze a i ne mora biti razlog,ali bitno mi je da nisam imala slicnih problema posle toga jer onda bih se bas zabrinula.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #17 : Studenoga 12, 2010, 10:02:44 prijepodne »
Nemoj sada zanemariti vježbanje i brigu za svoju kralježnicu, da se problemi ne pojave opet nakon nekog dužeg vremena.