Naravno da jest. Ja sam npr, pažljivo analizirajući zaključio da ključne tehnike iz područja fizijatrije, uglavnom se slažu kod većine fizijatara, dok naravno postoje i varijacije na temu.
Druga stvar koju sam zaključio, da terapija ovisi i o politici ustanove u kojoj fizijatar radi, kao npr., ako imaju nepisane upute da smanje broj terapijskih postupaka po pacijentu za boravka u toplicama.
I treća stvar koja je bitna, obzirom da u toplicama ppacijentima terapije određuju i spec.fizijatar, spec.fizijatar reumatolog, spec.neurolog itd..., onda se i terapijski postupci mogu i razlikovati.
I najvažnija stvar, jest da li taj liječnik u datom trenutku u kom ste k njemu ušli, ima sluha za vas ili nema.
Tako je kako je.
A na pitanje o kongresima, evo npr., na Četvrtom hrvatskom kongresu fizikalne i rehabilitacijske medicine, teme su bile: „Evaluacija funkcionalnog statusa lokomotornog sustava“, „Rehabilitacija kod ozljeda i artroplastika zglobova“ i „Dokaz učinkovitosti pojedinih postupaka fizikalne i rehabilitacijske medicine“.
Na Trećem kongresu je pak bila jedna od važnijih tema: "UTJECAJ SOCIJALNO-EKONOMSKIH UVJETA :IVOTA NA REHABILITACIJU PACIJENATA NAKON OPERACIJE LUMBALNE HERNIJE DISKA", čiji abstract možete pročitati ovdje:
http://www.psihijatrija.com/bibliografija/radovi/PoredosD%20UtjecajSocEkRehLumbDiska2x.pdfitd....