Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - ivonna

 Str: [1] 2
1
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Diskus hernija i bolan seksualni odnos?!
«  : Rujan 22, 2009, 21:17:12 poslijepodne »
u najvecim svojim mukama prije operacije ekstruzije diska l5-s1 ja sam imala strasne bolove pri pokusaju obavljanja nuzde. strasno me sijeklo, neizdrziva bol unutra lijevo, koja se kao i kod tebe sirila u nogu...spolni odnos nisam ni pokusavala ali meni je to fizijatrica objasnila rekavsi da napinjanje misica dodatno opterecuje (isli stisce) zivac koji je upaljen, i stoga takva bol.

2
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: kada se vratiti u automobil?
«  : Rujan 15, 2009, 22:06:50 poslijepodne »
3 mjeseca nakon operaccije, kad sam pocela radit

3
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje novih clanova: jadra79
«  : Rujan 09, 2009, 22:30:38 poslijepodne »
a dobro, i zapravo sad manje bitno..vise bitno je da je meni dobro i da funkcioniram skoro ko prije operacije  ;)

4
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje novih clanova: jadra79
«  : Rujan 09, 2009, 20:18:44 poslijepodne »
a ovaj nastavak recenice.."dodatno se odstrani tkivo diska iz i.v prostora."?
mislim, ja se nadam da ne baratam s krivim informacijama svih ovih 13 mj :) uostalom, u razgovoru s neurom na kontroli poslije rehabilitacije, on mi rece da je sve uklonio..pa sa, ga pitala i kako ce to sad funkcionirati, a on rece da ce srasti  ???

5
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje novih clanova: jadra79
«  : Rujan 09, 2009, 20:13:10 poslijepodne »
GSM, dijagnosticirana mi je lijevostreana dorzolateralna ekstruzija iv disla l5-s1 velicine 10-11mm uz migraciju kaudalno duz trupa s2 kraljeska, kompresiju radiksa lijevo te subrahnoidalnog prostora ventralno.
EMNG pokazao na tesku kronocnu, neurogenu leziju u miotomu s1 lijevo, blagu u miotomu l5 obostrano i s1 desno.

Operirana 1.kolovoza 2008. u vinogradskoj - ucinjena je lijevostrana interlaminektomija l5-s1...ucini se gore navedeni op zahvat. prikaze se korijen s2 lijevo u aksili kojeg se nalazi ekstrudirani sekvestar i.v. diska koji se u potpunosti odstrani, dodatno se odstrani tkivo diska iz i.v prostora. ucini se dekompresija korijena s2 lijevo. hemostaza, savi rane po slojevima, koza intrakutano..

eto, 13 mj nakon operacije ja sam jako dobro. tu i tamo jos osjecam nekakvu "tupost" u lijevom stopalu, ponekad malo grcici niz lijevu nogu, ali to uzimam pod normalno :0

6
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje novih clanova: jadra79
«  : Rujan 07, 2009, 14:06:08 poslijepodne »
meni isto tak pise, i ja sam pricala s neurokirurgom i on mi rece da je sve pocistio..da ce sad ta dva kraljeska srasti (odnosno valjda su vec srasla posto je to bilo prije 13 mjeseci)  ;D pa sad ti budi pametan

7
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Vratio sam se i sada čekam toplice
«  : Lipanj 16, 2009, 17:46:33 poslijepodne »
operirana sam 1.8.2008. sad pjesacim koliko mogu posto sam pocela radit vec 3 mjeseca nakon operacije, ali minimalno 2km na dan (sto i nije bas za pohvalit), ali se trudim navecer popeti se malo na orbitrek i bez rada ruku nego ih stavim na bokove (jer mi se pokazalo da mi nikako ne pase vjezbat na orbitreku s drzanjem rucki - valjda zbog malo pognutog polozaja i dodatnog opterecenja na donji dio ledja).

8
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Vratio sam se i sada čekam toplice
«  : Lipanj 15, 2009, 21:48:33 poslijepodne »
hrcko,  to sam i ja pitala doktora..on mi je rekao da hodam koliko mogu poslije operacije... da krenem pomalo od kilometar, pa postepeno povecavati. meni su savjetovali nikako koristiti pojas dok lagano setam.

mislim da sam nakon 2 tjedna pocela hodati po 3-4 km u komadu , i onda mi se pocela javljati neka tupa bol u donjem dijelu ledja, i imala sam osjecaj ko da cu se prepolovit, da ce mi misici ledja otkazat..(da spomenem i da nisam mogla drzat ruke ispruzene ispred sebe koliko su mi misici bili u komi). doktro mi je rekao ovako: hodaj koliko ti je ugodno. cim postane neugodno - vrijeme je za odmor. hodanje ili vjezbanje koje izaziva bol treba izbjegavat, jer, kako on kaze, bol je u tom slucaju pozitivna - govori nam da trebano smanjit intenzitet.

isto tako, savjet koji sam dobila je odmarati se po pola sata-sat, nikako dugotrajnije lezanje, i lezati obavezno na krevetu ili podu, a izbjegavati kauc zbog kosine, te izbjegavati ravnu i nestabilnu obucu (japanke, i slicno)
vjezbe koje su mi rekli da mogu raditi odmah poslije operacije l5 s1 bile su podizanje na prste/pete i hodanje po istima...spustannje u cucanj sa ledjima ravno prislonjenima uz zid, stiskanje lopte medju nogama dok se lezi na ledjima, i pruzanje otpora koljenima prema van, sklek s osloncem na neku povisenu ravnu povrsinu (poput kuhinjskog stola, sa ravnim ledjima i stisnutim trbusnim misicima)...bilo ih je jos par uglavnom u stojecem polozaju i na ledjima..


9
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: stolci... ne samo stolci, svašta
«  : Lipanj 03, 2009, 21:26:27 poslijepodne »
pegula

to je znaci tempurov jastuk za sjedenje s kosinom? bas namjenski radjen za to?
ja sam naime mislila da oni imaju samo ove za spavanje  ???

ali 500 kn  :o.. mislim da cu cekat akciju u Lidlu :)

10
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: stolci... ne samo stolci, svašta
«  : Svibanj 30, 2009, 20:16:50 poslijepodne »
Pegula, a gdje ima taj jastuk s kosinom za kupiti?
Vidjela sam jedan takav kosi jastuk kod jedne gospodje, jos je i bio napunjen vodom i imao hrapavu (bodljikavu povrsinu- kao za cirkulaciju), ali mi nije znala reci gdje je kupljen :(

11
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Uspješne operacije
«  : Svibanj 25, 2009, 21:35:04 poslijepodne »
nikad nisam pozalila
osjecam se super, funkcioniram ko normalna osoba..a kad pocnem osjecati nogu, to je uvijek i iskljucivo zato jer kad mi je predobro onda se opustim i ne vjezbam redovito, cim opet krenem s vjezbama, stanje je super

12
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: stolci... ne samo stolci, svašta
«  : Svibanj 25, 2009, 21:30:36 poslijepodne »
ja sam presla na auto s automatskim mjenjacem i to mi znatno olaksava stvar. prije sam imala grceve u lijevoj nozi, a sad mi ona miruje i to mi odgovara.
voznju ne mogu zamisliti bez jastucica za lumbalnu potporu (kupila u ducanu s ortopedskim pomagalima, zove se antidekubitalni jastuk/jastuk za lumbalnu potporu). to je najbolje u sta sam investirala. na poslu sjedim na onom napuhanom jastuku s rupom, ali cu i tamo kupit jedan od ovih za lumbalnu potporu. primijetila sam da moram sjediti ravno, sa uvucenim trbuhom i koljena niza od razin bokova. to mi je najudobniji polozaj a fizijatrica kaze i najbolji za moju operiranu kicmu :)

13
meni je jedan doktor rekao..dok pucketa dobro je..problem je kad prestane pucketati. stogod to znacilo
a meni vrat puca od valjda 15 godine pri istezanju glave prema lijevom i desnom ramenu  ???

14
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Tko je operiran?????
«  : Siječanj 24, 2009, 20:59:07 poslijepodne »
jasna, sori sto ti nisam odgovorila, valjda sam previdjela tvoju poruku..a i nisam zadnje vrijeme na forumu jer sam se 3mj nskon operacije vratila na posao pa sam nekako uvijek kratka s vremenom..pozdrav svima!

15
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Tko je operiran?????
«  : Siječanj 24, 2009, 18:22:58 poslijepodne »
operirana u vinogradskoj, 1.8.2008, ekstruzija diska l5-s1, operirao dr. broz

16
svi koji ste trazili broj, posaljem sutra, mob mi ostao valjda u autu, a nema te sanse da se sad dizem iz horizontale i idem ga trazit..a imam i TENS prikopcan  ;D

17
moje iskustvo je odlicno, coovjek se cini strucan, ozbiljan i vrlo oprezan...davao mi je cak i savjete preko telefona, ali sam dugo cekala na tretman. nakraju mi nije mogao pomoci jer je nalaz bio preozbiljan...mozda da sam ranije dosla, mogao bi nesto napraviti pa bi vam imala sta i reci.

18
dr. grgic je dobar ali se na termin kod njega jako dugo ceka...sto opet pozitivno govori :) ako netko treba, mogu poslat broj moba prek pp.

 Str: [1] 2
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre