Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - ivonna

 Str: [1]
1
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Vitamini i ostala "pomagala"
«  : Listopad 05, 2008, 13:29:25 poslijepodne »
Jel konzumirate kakve?

Ja sam sad na multivitaminima + povecana doza kalcija i magnezija + neurobion tablete "kao za regeneraciju zivaca"  :-\

Prije toplica sam nosila pojas kod setanja, ali sad ga vise ne trebam.

Kupili novi (tvrdi) madrac, s njim sa stvarno zadovoljna.

Kupila si baldo natikace sa federom i nakon mjesec dana pukle na pola...sva sreca imala sam racun pa mi u ljekarni vratili 560kn. Nema sanse da kupim opet, samo pazim da mi obuca nije ravna (rekli su mi mnogi da ljudi s problemima s lumbalnom kralj. ne smiju nositi ravni đon)

Koristi li sve to ili samo bacam pare?

2
Evo me natrag iz toplica...

Opce stanje - zadovoljavajuce, s daljnjim osjetom nelagode duz lijeve noge..pretezno kod opterecenja..duljeg stajanja, hodanja..al ajmo to uzet pod "jos je frisko". mozda neke masazice mogu pomoci?

ukratko, razmisljam o povratku na posao.

povijest bolesti - nakon visetjednog umiranja od bolova, dijagnosticirana mi je lijevostreana dorzolateralna ekstruzija iv disla l5-s1 velicine 10-11mm uz kompresiju radiksa lijevo te subrahnoidalnog prostora ventralno. EMNG pokazao na tesku kronocnu, neurogenu leziju u miotomu s1 lijevo, blagu u miotomu l5 obostrano i s1 desno.

 1.kolovoya 2008. me operirao dr. broz u vinogradskoj - ucinjena je lijevostrana interlaminektomija l5-s1 te ablacija pripadajuceg diskusa.

mjesec dana nakon operacije otisla u krapinske, tamo provela 3 tjedna tijekom kojih sam se osjecala prilicno dobro.
sad sam doma, malo vise hodanja, malo vise spusanja u cuceci, kuhanja i slicnih kucanskih aktivnsti. jako se pazim, ne dizem nista tesko, nikakve sumnjive pokrete, jos ne sjedim dulje od 10ak minuta po par puta dnevno (nekako mi nije ugodno), u stopalu ispod zadnja dva prsta jos uvijek kao da imam "oteklinu" i povremeno se javlja bol u nekim tockama (debelo meso, straznja strana kvadricepsa), ali sve je to izdrzljivo

auto jos ne vozim, cak i kad me voze stavim sjedalo u lezeci polozaj.

posao - trebala bi se vratiti sto prije - nije strogo sjedeci, nije tezak fizikalni..samo sto mi treba 45 min do posla autom. to me najvise brine.

kakva su vasa iskustva sa povratkom u normalu nakon operacije? mislite da bi trebala jos ostati doma i "odmarati" ili bi 2.5 do 3 mjeseca nakon operacije mogla natrag na posao?

usput, pozdravljam sve nove i vidim vrlo nam korisne clanove  ;)


3
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Operirana prije 5 dana...
«  : Kolovoz 06, 2008, 16:31:33 poslijepodne »
Cime da pocnem?

Imam 27 godina.
Prije 5 godina pala sam i zadobila frakturu trtice..mislim da je odatle sve krenulo, ali kad je to zaraslo, s ledjima problema nije bilo.

Poprilicno sportski aktivna, visoka, mrsava, malo genetski skoliozna ali nije bed  ;)
Rodila sam dvoje djece zaredom, malene su, 2 i 3 godine.

U veljaci 2008 godine pocinje boljeti u donjem dijelu ledja, kako dani idu, tako se bol spusta nize niz lijevu nogu, prvo bedro, pa vanjska strana koljena. bol ubija. na nkraju je naravno doslo i do stopala. preko prijatlja otisla na traumatologiju, zaprimili me zbog bolova..MR pokazuje protruziju disks L5-S1 za oko 5mm koji pritisce edemozan korijen zivca lijevo. Tjedan dana sam lezala u bolnici i primala lijekove protiv bolova, jos jedan tjedan kod kuce, par posjeta osteopatu i proslo kao rukom odnseno.


Vratila sam se na posao. Radim uglavnom sjedeci, vozim na posao i natrag.

Pocetkom 6 mjeseca vrag mi ne da mira i bacim se na neku fizikalu oko kuce..kad za dva dana-- bolovi kakve ni sam bog ne moze zamisliti. vristim nocima, pila sam 6-7 tramala dnevno i brifene protuupalno svaih 6 sati, i u medjuvremenu bila na 3 blokade kod fizijatrice Nikolic u Traumi (nista nisu opmogle) i jedno 5 intervencija hitne sa koktelom tramal-dexametason-apaurin.

ovaj put nije bilo pomaka ni nakon 6 tjedana agonije. umirala sam od bolova, iskoristila stari godosnji, tri tjedna bolovanja a boli gore nego ikada prije. ali nisam htjela operaciju. NISAM. htjela sam da bol prodje, da idem sa obitelji na more, da uzivam, da budem normalna zena i majka...a sve to vrijeme sam bila sve samo ne to.

cijelo vrijeme bolova odgovaralo mi je samo lezati na stmaku sa tankim jastukom ispod trbuha i lijevom nogom savinutom u koljenu. ispod prstiju na topalu sam osjecala zadebljanje zivca, lijevu nogu sam konstantno vukla,svi misici mi atrofirali..

27.7 zavrsavam na hitnoj neurologiji na sv. duhu i odmah me u bolnici ostavlja neurologinja marinčić (svaka pohvala) koja mi je obavila emng - grozna pretraga ali izdrzi se - teška neuronička oštećenja jednog mišića (ono kad savijate prste prema dolje) i manja oštećenja drugog - nemam sad opvijest bolesti s tocnim nazivima.

mogla sam se dici i na prste i na pete, i kontrolirala sam sfinktere.
EM pokazuje ektruziju diska 10 mm koji se pomaknuo prema dolje i pritisnuo zivac od kost

posto sv duh nema neurokirurgiju pozivaju dr. broza iz vinogradske i on odmah kaze da sam za operaciju.
ja opet odbijam i kazem da cu trazit drugo misljenje. tu no - kao da mi je bog htio pokazat koliko bol moze biti jaka. svaki dan su mi davali 2 koktela, ali ja sam umirala od boli

dr. marinčić dolazi ujutro u vizitu, nalazi me kako klececi perem zube, i molim ju da kaze dr. brozu da zelim operaciju (ovo je vec cetvrtak, a petak je brozu zadnji radni rad prije godisnjeg)

mislim da je visilo o koncu na me ne preuzme nego preda mladjem kolegi, ali u petak ujuto u1.8.2008 u  08,00 izvadili su mi taj disk. cim sam se probudila i malo otrijeznila od droge osjecala sam se preporodjenom. nema boli. nista, nista ne boli
rez na ledjima 3 cm, ni n osjetim ga
odmah sljedeci dan sam sama isla na wc, svaki put je bilo lakse
jos tu i tamo osjetim pokoji trnac kroz lijevu nogu kazu da je to od dugotrajne traume zivca. trebalo bi proci s vremenom.
sad sad doma...danas mi je prvi dan..veselim se setnji s muzem veceras, cak sam i ves stavila da se pere :=
toplice me cekaju oko poxetkom rujna, a dotad ce me mazit i pazit.

eto, to je moje iskustvo. dugo sam se opirala operaciji,  ali sad mi je drago da sam...stovise, voljela bih da sam isla i ranije pa bi mogla i na more...ali ima godina...


 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre