Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Bais

 Str: [1] 2 3 4 ... 7
1
Operacija kraljeznice / Odg: METRIx metoda
«  : Rujan 12, 2010, 13:22:07 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
druga nedoumica mi je sama OP-tj. predložena metoda. Potpuno vjerujem doktoru, našem neuru i sretna sam što sam konačno došla do njega, no fale mi još neki odgovori.. gdje god čitam o toj metodi  piše da je to uglavnom za hernije diska s radikularnim simptomima. E sad budući da ja nemam probleme u nogama i sl. malo me bu to sve buni, kako će onda meni ta diskektomija pomoći?  Razumijem da pomogne ljudima s maloprije spomenutim problemima – izvadi se taj dio diska koji pritišće živac i oni odmah osjete poboljšanje. No budući da je moj problem diskogena bol, kako se zna koji diska boli i što i koliko treba „izvaditi“? Kako „zalijepiti“ prsten diska i da li se tako nešto uopće radi? Ako ne, kako spriječiti da jezgra diska opet ne krene van kroz te rascjepe u prstenu? Što s priraslicama nakon takvih metoda?
Eh, to su neka pitanja (kažu da nema glupih pitanja, pa nemojte zamjeriti na mojima ;)) zbog kojih sam u nedoumici, pa molim pametnije da nešto kažu na to sve skupa..
budite dobro..

ovakva pitanje proizlaze iz straha od operacije i siguran sam da ih je svatko imao. Doslovce i najmanja nedoumica postaje izvor sumnje u uspjeh. Ništa ne brini, ako ti je doktor indicirao TAJ zahvat sigurno zna zašto, a što se tiče priraslica tu stvarno ne trebaš brinuti kad je minimalno invazivni zahvat u pitanju. Dakle, samo hrabro..

2
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kada boli samo noga...
«  : Srpanj 31, 2010, 15:58:23 poslijepodne »
evo mene je bolila samo noga prije operacije, a sad me boli uvo što me bolila noga...kuc kuc drvo...

3
Ostalo / Odg: Štednja, zdravstveno osiguranje ili sudbina...
«  : Srpanj 30, 2010, 11:03:20 prijepodne »
kako si riješio status zdravstvenog osiguranja?

4
Oporavak nakon operacije / Odg: Tražim ohrabrenje
«  : Srpanj 27, 2010, 21:23:21 poslijepodne »
glavno da ti je dobro i da ne boli...sve drugo stigneš

5
Predstavljanje novih članova / Odg: Još jedan prolaps....
«  : Srpanj 26, 2010, 09:22:38 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
zna li itko koliki je postotak pacijenata sa ekstruzijom koji su operirani PLDD metodom i kakve su indikacije?

ne moraš se time zamarati...i doktorska mišljenja se kose oko indikacija. Ako ne laser ići ćeš na Metrx ili nešto treće

6
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Srpanj 21, 2010, 15:17:39 poslijepodne »
Jel treba kome Flector flaster protiv bolova (navodno Voltaren)?...ostalo mi još od prošlogodišnje epizode s kralježnicom, a vrijede do 2012. Dajem cijelu kutiju za džaba kao zavjet dobrom zdravlju.......samo da se ne ureknem  ;D ;D

7
pa valjda je to onaj web centar za kralježnicu o kojem je GSM govorio...izgleda da ga je otvorio.. ;D

8
Ostalo / Odg: �tednja, zdravstveno osiguranje ili sudbina...
«  : Srpanj 10, 2010, 15:10:39 poslijepodne »
Ovaj trend će se i dalje nastaviti sasvim sigurno. Nekad je u ekomonici zdravstva bila aktualna teorija o isplativosti visokih ulaganja u zdravstvenu zaštitu jer bi ona u budućnosti donijela zdravije stanovništvo i time manje troškove. To se pokazalo potpuno promašenim. Potražnja za zdravstvenom zaštitom postoji dokle god postoji kakva-takva mogućnost liječenja, a kako se ta lista tehnološkim napretkom stalno povećava, nije nikakvo čudo da i troškovi zdravstvene zaštite rapidno rastu dostiužući i do 15% BDP-a. Jasno je da ih država neće niti moći, a niti htjeti izravno servisirati.
U svijetu je inače, bez obzira na krizu, trend redukcije prava zdravstvene zaštiti i njenog prebacivanja na konto osobnih financija. Čak i Švedska smanjuje troškove zdravstva, a onda znate koliko je sati. Preko čijih se to leđa prebija?...zna se...

9
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
«  : Srpanj 07, 2010, 19:53:46 poslijepodne »
kako ono ide?  extruzija=operacija jelde?

10
meni se čini da je to zračenje opasnije za operatera nego pacijenta s obzirom da je on stalno izložen jer operira na dnevnoj razini.. iili ipak ne?

11
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ovo apsolutno nije tačno jer su se slične metode radile i u Dubrovačkoj bolnici ali su ih "vinogradski" piarovci  ;D slično kao i ja konstantno pljuvali.

Ja recimo nisam dojma da su te metode baš direktno usporedive. A i da su slične moglo bi se razgovarati

12
Sad kad sam opet pročitao sve ove postove postaje mi potpuno jasno zašto postoje PR agencije koje sam uvijek volio ismijavati i zašto velike tvrtke imaju glasnogovornika. Ako kažeš par riječi iskreno odmah krene lavina- puno bolje je da sve ide u "najte kaj zamerit" paketima.
I dalje draga Jasna ne kužim gdje si izvadila Neurovu izjavu da na Traumi ne rade DDD. Iz čega to proizlazi tako ti svega? Meni se čini da je poanta u (pred)zadnjoj rečenici. Općenito sam dojma da svi misle da mogu operirati DDD pa onda nije nikakvo čudo da ovaj forum uopće i postoji.

Nema nikakve potrebe susprezati se od vlastitog mišljenja i stava jer upravo oni koji se vole pozivati na jednakost i uvažavanja tuđeg mišljenja ne vide da se u takvom "kolekcionarskom" pristupu različitih mnijenja krije njihovo obezvrjeđivanje. U tom slučaju bi za napredne metode liječenja znali samo oni sretnici koji su se na takvoj vrsti liječenja zatekli. Zar bi GSM-ova majka došla do uspješnog završetka da joj sin nije uzeo stvar u svoje ruke i dao si truda? (ako te smeta gsm izbrisat ću ovo).

Još jednom ću naglasiti da se ne radi o hvaljenju dotičnog doktora već METODE !!

13
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 15:42:56 poslijepodne »
Ja sam blagajnik u Konzumu hvala na pitanju  ;D  ali to i nije važno s obzirom da ja ne radim nikakvo istraživanje niti si to dajem za pravo

14
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 15:15:13 poslijepodne »
vidiš ko bi reko.. ipak je to "najjednostavniji neurokirurški zahvat"  ;D ;D ;D ;D

15
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 13:04:00 poslijepodne »
Mislim da bi se trebalo maknuti od ad hominem razine na koju se polako počela svoditi ova diskusija. Ovdje se ne radi o hvaljenju ili kuđenju određenog doktora ili bolnice već METODE liječenja. Jel ti Jasna lijepo neuro rekao da se ovdje radi o degenerativnim bolestima, a ne o traumatologiji. Uostalom, zašto se Traumatološka zove Traumatološka???
Način na koji postavljaš paralelu Saftić-Stančić je u stilu "moje jabuke su bolje od tvojih kruški". Osim toga i kod Saftića se svakodnevno dolazi na pregled i operira sa HZZO uputnicom.
Što se tiče istraživanja, ne znam koliko si obučena za obavljanje takvog posla s obzirom da to traži poznavanje određenih statističkih (a i medicinskih) vještina jer će se inače sve svesti na priče sa bolničkih hodnika u čekaonici. Osim ako ne misliš to objavljivat u Areni/Gloriji/Doktor u kući..

16
a što to znači pobogu? da je bol od diska?

17
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Fuzija svakako zvuci kao slijedeca postaja ako se ispostavi da je kandidat... Medjutim cudno je sto kod Renate ima i boli u nozi i stopalu, tu fuzija tesko da ce pomoci...

kako neće? jel ta bol od kompresije ili čega?

18
a fuzija?

 Str: [1] 2 3 4 ... 7
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com