Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - ddario

 Str: [1] 2 3 4 ... 12
1
Fizikalna terapija / Odg: TENS za kućnu upotrebu
«  : Svibanj 29, 2017, 14:53:49 poslijepodne »
Što se tiče kućnih fizioterapeutskih aparata sam totalni skeptik.Pogotovo sa Top Shopa i navodnog dr.Hoa,ili kako već......steznik da,i to baš kako je objavljeno,max 3 tjedna jer inače dođe do atrofije mišića.Ima puno ponuda na netu steznik za pravilno dtžanje gornjeg djela leđa,čak ih i profi sportaši koriste,ali po mom iskustvu bi rađe koristio plivanje za jačanje svih mišića tjela.Logično..nema velikog otpora,nema silateže i ostalih fizičkih sranja..prošle godine,poslije 3. ESU-a sam imao velikih problema sa torakalnom kralježnicim i scakodnevno plivanje je riješilo problem..

2
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Svibanj 23, 2017, 07:11:05 prijepodne »
Može bilo ko,dolaze ljudi iz cijele hrvatske.

3
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Svibanj 22, 2017, 07:15:16 prijepodne »
Odlicno!I ti si među sretnicima!Inače po nekoj statistici ESI pomaže u 50 do 70% slučajeva..

4
Vjerovatno bi ti fizijatar bolje odgovorio na to pitanje!Također radim neke vježbe i stvari koje fizijatri vjerovatno nebi preporučili,ali ako neboli znači da je dobro,u mom slučaju..

5
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Travanj 02, 2017, 22:46:24 poslijepodne »
Da,može se,ali eto...ili me drže kao stalnog pacjenta,ili će dozvolit ako ESI više nebude djelovao.Bilo bi idealno kad nebi više trebao ići na ESI,ali bolje vrabac u ruci nego golub na grani...

6
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Travanj 02, 2017, 11:05:33 prijepodne »
Natali,kada sam prije dvije godine išao na pregled dr.Radoš je zatražio epiduralizu ali HZZO nije odobrio pa sam dobio ESI.Prošle godine je HZZO odobrio lijek,, za priraslice,ali bolnica je odbila kupiti tako da sam opet dobio ESI.Kada pogledam da sam u ovo vrijeme prije dvije godine nisam mogao sa štakama u jednom komadu prehodati više od 50 metara,nemam se šta žaliti.Mnogi neurokirurzi su prognozirali ti trajno otkazivanje nogu,tako da sam i sa ovim prezadovoljan.

7
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Travanj 01, 2017, 12:22:58 poslijepodne »
Pozdrav!Evo prošlo je 4 dana od ESI-a,sve je kako i treba biti,upala drastično smanjena.Svaki dan lagano oojačavam vježbe leđa,dosta vozim bicikli,čak sam odmah dan poslije zahvata odvozio 12 km kroz šumu,prehodo oko 2 km po "divljini" i usput nabro dvije kile gljiva! ;Hvala Bogu da nemam drugih problema poput okoštavanja kralježaka ili nekih drugih većih degenerativnih promjena što se tiče kralježaka pa mi je opet uspjelo vrlo dobro,jer kako vidim iz tuđih iskustava ko ima i drugih problema da baš i neuspije...eto,toliko samo da kažem kakvo je stanje!Pozzz!!

8
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 07, 2017, 12:17:58 poslijepodne »
Ma bude sve super pol godine i onda se naglo pogorša.Počnu bolit križa,kočit se gornji dio leđa,grčevi u nogama i svaki korak mi bude tri puta teži.Tablete slabo pomažu,samo Esi..zato i idem...

9
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 07, 2017, 10:40:31 prijepodne »
To što pišete da za leđa nepomaže u mom slučaju nije tako.Možda imam sreće,neznam ni sam.Naručen sam 28.3. na novi zahvat pa ćemo vidit...do onda mi je rekao da izbacim zaldijar pošto mi nepomaže a brufen da koristim po potrebi.Sve to zamjenjujem sa Palexiom 2×50 mg,a kad je ovako usrano vrijeme ko ovih dana da poduplam dozu.Čito sam o tom lijeku ,kao zamjena za morfij i oxycontin.Pošto se ni pod živu glavu nevraćam na oxycontin,jer ima netko iskustva s Palexiom da mi pojasni djelovanje?Lijek je prilično nov kod nas pa nepiše puno o njemu...

10
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 05, 2017, 11:21:27 prijepodne »
E da,zaboravio sam..sutra idem opet kod njeg na dogovor pa se nadam da će do kraja mjeseca bit novi zahvat jer me zna dobro šćapit zadnjih dva mjeseca...ovih 7 mjeseci je bilo super,a kad je znalo bolit to je bilo zbog mog pretjerivanja i neozbiljnosti..priznajem..

11
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 05, 2017, 11:17:13 prijepodne »
 Pozz!Evo i mene!Evo redoslijed...6.5.2015. prvi esi zahvat.Do odjela me dovezli autom,dalje sam išao pješke na štakama.Nakon ESI zahvata i par sati ležanja sam štake nosio u ruci kao ribičke štapove.Nije bilo nikakvih bolova samo sam taj dan morao odležati i sutradan je bilo kao da nikad nisam bio bolestan.Rekli su da će mi max trajat 4 mjeseca,međutim sljedeći zshvat je bio 31.3. prošle godine s tim da sam nekih mjesec i pol malo odgađo.Taj drugi zahvat nije radio dr.Radoš nego neka druga doktorica i bilo je jako loše.Stanje je bilo da sam trebao bit opet na štakama ali nisam si to mogao ni zamisliti.Na kraju 5. mjeseca sam bio na kontroli kog Radoša i dogovoreno je da će mi radit 23.6. što je i učinjeno.Taman se otvorii bazen kod nas i pitam ga kad mogu krenit s plivanjem,kaže on sutra.Sutra sam već bik na bazenu,dobro izgorio,a nakon par dana skakao u vodu sa zaletom..sad to zvuči ko da sam bio kod vrača,ali nije.Sve ovisi od organizma,ozljede a i od toga ko radi taj zahvat.Tako sam skužio...

12
Depresija i kako se ne pasti u nju / Odg: Kako ostati normalan?
«  : Studeni 27, 2016, 20:20:50 poslijepodne »
Postoje izložbe zečeva? ???
Postoji izložbe i natjecanja za sve!Jučer je moj susjed obranio naslov prvaka u čvarkijadi.(Topljenju i pravljenja čvaraka).Mene jako opušta degustacija čvaraka!

13
Depresija i kako se ne pasti u nju / Odg: Kako ostati normalan?
«  : Studeni 27, 2016, 07:24:59 prijepodne »
Nažalost to je stvarna situacija kod svake bolesti,tako i ove.Saznaš da više nikad neće bit isto kao prije i potoneš.Mislim da nema osobe koja nakon toliko bolova i ostalih problema koje idu uz to može bit vesela...

14
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Studeni 19, 2016, 21:22:47 poslijepodne »
Hahaha!Ovo je vrlo opširno opisan događaj!Svaka čast!

15
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Studeni 11, 2016, 11:32:44 prijepodne »
Ja sam isto zapamtila rečenicu od Neurokirurga,tu s foruma : NEMA TIH PRIRASLICA KOJE SE NE MOGU OPERIRATI....ehhh sad...
Vjerovatno nema,ali jel ima smisla operirat ako će se u večini slučajeva opet vratit..

16
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Studeni 10, 2016, 11:55:41 prijepodne »
@Buhtlice, tako mi je žao što to čujem.  :'( Ne znam o priraslicama, u tražilici vidim da nema posebne teme. Ali mi se čini da to nije sve moguće operirati odjednom. Trebalo bi odrediti što je od toga najgore i onda operirati samo taj dio.

@Dario, snimka ti super izgleda, ali pripazi sa kretanjem i nošenjem tereta. To drži samo vezivno tkivo, ako popusti kralješci će se spustiti i ukoliko je biomehanika u redu trebali bi normalno zarasti, ali to može biti nezgodno zato što i oni mogu dovesti do kompresije živca. Meni je biomehanika bila potpuno otišla, da se nije zašarafilo u torakolumbalnom prijelazu, s time da nisu povađeni diskovi, to bi se sve raspalo i ubilo me.
Da,pazim kako dižem teret.Maksimalno izbjegavam saginjanje.Ali i to ovisi o anatomiji tjela,bar mislim.Dugo sam se bavio Raznim sportovima i možda i u tome ima nešta,s tim da i sada redovito vježbam,ali samo one vježbe koje neopterečuju dio gdje nemam diskove.

17
Bol i kontrola bolova / Odg: Skala boli
«  : Studeni 10, 2016, 11:49:51 prijepodne »
Upravo tako!Sve si rekao.Vjerujem da epileptični napad koji sam imao početkom godine kads sam bio 4 dana u komi na JIL-u nije došao ssm od sebe.Nakon toliko godina trovalja svakojakim opoidnim lijekovima se moralo nešto dogodit.Trenutno uz brufen bi trebao koristiti i Zaldijar,ali prestao sam.Jednostavno nemogu zaspat iako su to male količine tramadola a neželim se opet navuč na tablete za spavanje,jedva sam ih se riješio.

18
Bol i kontrola bolova / Odg: Skala boli
«  : Studeni 10, 2016, 08:54:23 prijepodne »
Da,neke osobe nepodnose baš THC ali i s tim netreba pretjerivati.To sam koristio večinom nakon pulsne terapije kortikostereoidima jer sam imao strašne nuspojave dva dana nakon terapije.Neizdržive grčeve u mišićima i jake bolove na mjestu gdje prolaz živci u obje noge.Zlo mi ja samo kad se sjetim toga...

 Str: [1] 2 3 4 ... 12