Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - paketic

 Str: [1]
1
Predstavljanje novih članova / Haj
«  : Prosinac 28, 2014, 01:47:15 prijepodne »
Pozdrav svma vama!

Vec sam bila nesto pisala o sebi pa se necu ponavljati.
Uglavnom citam ovaj forum vec neko vrjeme I sakupljam info. Po svemu napisanome vidim sto me ceka, grrrrrrrrr
Inace,39 mi je, zivim u Zadru.


2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Da se predstavim..
«  : Studeni 29, 2014, 22:13:13 poslijepodne »
Podrav,

I sama imam problema, pitanja i to.

Kroz nekoliko godina (2-3) sam već imala bolove u lumbalnom dijelu, nekoliko puta dosta jake epizode (ali ne dugotrajne), popila bih tabletu i nastavila sa životom (posao i to). Onda sam se upoznala s dekompresijskim pojasom s reklame, i zaista mi je pomogao na prvu. Već sam se toliko bila naviknula na nepravilno  hodanje, i kad sam počela koristiti taj pojas polako sam se vratila u normalu (ali naravno s tabletama), malo fizkalne terapije, vježbe itd.
Posao koji  radim je fizički dosta zahtjevan i naravno da tu nije moglo stati. Pojas sam koristila najviše u poslu, da sebi malo olakšam. Glupost, ali zbilja se čovjek na svašta navikne, na bolove, ma na svašta. Tako sam i ja, jednostavno zaboravila što je normalno. Na kraju mi je taj pojas učinio više štete nego koristi.

Uglavnom, da skratim priču, krajem veljače ove godine nisam više mogla lijevom nogom dotaknuti pod. Svaki dan su bolovi bili sve jači. Išla sam kod svoje dr., pa kod fizijatra gdje dam dobila preporuku za injekcije kod svoje dr. i uputnicu za magnetsku reonancu (termin mi je u rujnu 2015. ;D). Serija injekcija mi nije pomogla, niti olakšala bol, kao ni šake tableta. Išla sam zatim kod ortopeda, dobila nove tablete, više nisam mogla stajati, ležati, hodati sjediti, spavala sam u serijama po dvadeset minuta na kuhinjskom stolu na trbuhu, nogu nisam mogla više dotaknuti.... na kraju sam završila u bolnici na koktelima, nekih mjesec dana. I tako sam se polako ispravila (u bolnici sam koristila hodalicu, pa štake). Dr je rekao da sam se jedva izvukla, uglavnom njegovi kokteli su mi smanjili upalu i počela sam se oporavljati. Bolovi u nozi su prestali ima nekih mjesec, skoro je prosinac i prekosutra počinjem ponovno raditi. Idem na fizikalnu terapiju, vježbam kući, dan je nekada ok, nekada ne, znam iz čista mira imati oštru bol u lumbalnom dijelu.

Dok ne napravim magnet neću ništa znati, ali ovo što je sada, to je lumbago s lumboišialgiom, znamo i razinu, l5 s1, moderna bolest  :P.

Treba raditi i živjeti, ali kad se sjetim što sam prošla umirem od straha,  brrrrrrrr.
Trenutno se dosta čuvam, ništa ne podižem, izbjegavam nositi bilo kakav teret itd. To naravno neću moći na poslu, ne uspijem uvijek ni ovako u kućanskim poslovima ipak, čuvam se.
Znam puno toga na ovu temu i puno toga ne znam.

Najbolje se osječam kad radim statičke vježbe, one bez puno mrdanja, zatezanje mišića i to.


Ufff, izjadala sam se,
Eto to sam ja,
Pozdrav svima!

 Str: [1]