Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Hrki

 Str: [1]
1
Alternativa / dr. Saša Tešić (ZG) - iskustva?
«  : Listopad 23, 2012, 11:35:59 prijepodne »
Šta mislite o navedenom doktoru? Dijagnoza je diskus herninije. Fizikalna terapija za sada nije pomogla, svi kažu da ako terapije ne pomažu da je operacija jedino riješenje. Nama će to biti zadnje riješenje, jer se radi o mladoj osobi.

Dali alternativna medicina ima smisla za liječenje diskus hernije? Kakva su vaša iskustva?

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / hernija diska, tražim preporuku
«  : Srpanj 12, 2012, 18:16:04 poslijepodne »
Priča ukratko ide ovako: cura (24 god.) mi je prije 2-3 mjeseca na fitnessu vježbala sa kettlebell-ovima (očito nepravilno) radi čega ju je bolila kičma u nekim pozicijama, ta bol je skoro cijela splasnula ali je prije mjesec dana (možda i više) pokisla nakon čega joj se bol vratila ali 100x jača. Otišla je kod Misture u Rijeci koji je naplatio 2 pregleda kao diagnoza, pitala ga nešto u vezi problema, a on joj odgovara ništa se ti ne brini, u 3. susretu ju je pregledao neki dr. koji radi kod njega za kralježnicu koji ju je masirao po kičmi i još više ugrozio stvar i pojačao bol. Onda smo se odlučili za DRŽAVNE doktore , ali su se pokazali još više nesposobni, nakon krajnje bedastih dijagnoza doktorice opće medicine da je problem skolioza, nepotrebno slanje ortopedima i rengen donjeg djela koji joj je ugrozio maternicu i plodnost bez razloga, te brdo tableta koje ne pomažu, posumnjali smo (bez doktora, jer mi više google pomaže nego njihov doktorat) na IŠIJAS (jer joj bol ide dolje u nogu) te smo sami odlučili potražiti fizijatra, pošto su je svi fizijatri odbili primit jer nije težak slučaj (ne može uopće sjedit, već 4 tjedna leži u krevetu) odlazili smo na terapije (laserom, strujicom, trakama) kod privatnih fizioterapeuta, bol se malo smanjila ali ništa značajno. Nakon što je sama nazvala sve fizijatre i bila uporna prije par dana ju je pregledala fizijatrica i preporučila joj MR, naravno išla je kod privatnika na slikanje jer bi ga u bolnici čekala 4 mjeseca, nakon pregleda snimke ustanovljena je hernija diska (njen tata, sestra su podložni problemima sa koljenima, kostima i zglobovima valjda se i uništila radi toga na fitnessu).


Koliko sam skužio ima 2 opcije, vježbanje ili operacija, ali oporavak vježbanjem je relativan. Ja Vas LIJEPO MOLIM da mi preporučite klinike (privatne, dobre) može i ODLIČNE I PROVJERENE državne doktore koji bi ju operirali najnovijim metodama (laser i slično) jer sam čuo da kod takvog zahvata oporavak minimalan (čak se ni ne spava u bolnici) i već drugi dan možeš hodati bez problema uz minimalan rizik. Nikakve starije riskantne metode ne dolaze u obzir.

Hvala unaprijed!!!

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com