Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Veronika

 Str: [1] 2 3 4 ... 7
1
Nisam dugo bila aktivna na forumu i sad će vjerojatno krenuti drugi da se preferira, "reklamira" samo jedan doktor i sl. no željela bi odgovoriti na ovaj post.  Činjenica je da je meni dr.Saftić najbolji doktor kod kojeg sam imala prilike liječiti se. Kad su me svi drugi razvlačili godinama sa tabletama i fizikalnim terapijama po bolnicama koje nisu imale smisla i kad me nitko nije ni želio čuti niti me uzimao ozbiljno s obzirom na moje godine (trenutno 32, tada mlađa) on je jedini profesionalno i ljudski odradio svoj posao. Napravio detaljnu dijagnostiku i dao konkretne prijedloge i obavio operaciju. Prošle su 3 godine, ima perioda kada i zaboravim da sam imala problema koliko je dobro, ima i epizoda povratka boli no tada mi uvijek stoji na raspolaganju i pokuša smiriti stvar injekcijama i sl. Barem se trudi naći neko rješenje i pomoći, za razliku od drugih doktora koje nije briga. To je moje mišljenje i moje iskustvo. Ima niz njegovih pacijenata i na ovom forumu koji bi vjerujem se složili sa mnom, no neka ipak svatko iznese svoja mišljenja. Već na samom pregledu pretpostavljam da je vaš brat mogao dobiti dobru sliku o kvaliteti doktora.

2
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: nešto spasonosno!?
«  : Veljača 13, 2013, 08:54:52 prijepodne »
dugo me nije bilo na forumu..valjda zato jer je disk L5-S1 bolje nakon operacije koju sam imala prošle godine.. no i dalje ne živim normalno jer se borim sa torakalnom kralješnicom i HLA B-27 pozitivnim spondiloartritisom. Na lijekovima sam non stop, efekt nikakav jedino na želudac koji mi više ne podnaša lijekove.. bol je svaki dan oko Th8 i u okolnim mišićima. Našli su naravno na posljednjoj MR degenerativne promjene trupa Th8 sa subhondralnom koštanom sklerozacijom i otuda valjda kreću bolovi zbog čega pati i sve okolo. Hodam od reumatologa-fizijatra stalno no nemaju rješenja, po njima je normalno da trpim takve bolove sa 30 jer je to - eto takva bolest. U 21. stoljeću nema ničeg što bi ublažilo bolove u upaljenom zglobu?!

Tražim, kopam, čitam, borim se..nemam para nakon svega, ali ne odustajem. Trenutno mi pune glavu sa injekcijama Orthokinom -autolognim serumom obogacenim blokatorima upale i faktorima rasta, min. 5 injekcija što dođe cca. 1000 eura bez troška MR jer se radi pod kontrolom MR-a..nemam pojma, preskupo mi je sve već, zato pitam sve na forumu i stručne i nestručne da li znaju što o toj metodi i da li to ima smisla s obzirom na moju dijagnozu ili je to isto pranje mozga? Da li je možda netko bio na tome, kakav je efekt..rekli su da bi do 2 godine trebalo biti poboljšanje, no bojim se kao i sve do sad da od toga bolje je ništ ili neko puno kraće vrijeme od 2 godine.
hvala na informacijama..

3
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: nešto spasonosno!?
«  : Svibanj 30, 2012, 13:42:07 poslijepodne »
zanima me vaše mišljenje (još i više me zanima mišljenje stručnih osoba) i da li je netko imao iskustvo s procedurom MBST - Nuclear Magnetic Resonance Therapy ..

čitam na web stranicama poliklinike Terme Selce
http://www.terme-selce.hr/pd/138/pgoid/18/MBST----Nuclear-Magnetic-Resonance-Therapy---Poliklinika-Terme-Selce.wshtml kojom se može regenerirati hrskavica, a indicirana je za međuostalim i za probleme s kralježnicom (spondiloza, spondiartroza, lumbago, lumboishialgija, ukočenost mišića artroza malih zglobova, degeneracija i.v. diska)? Također čitam i na http://www.activamaxima.com/index.php/usluge/mbst.

koliko je to zapravo korisno kod degeneriranog diska?

4
Ostalo / Odg: Kredit za zdravlje
«  : Ožujak 01, 2012, 19:28:29 poslijepodne »

Nije problem toliki problem u cijeni dok je razumna i opravdana, nego je problem u tome što se naplaćuju neuspješni pokušaji.
Primjer: Jedna klinika se reklamira sa uspješnim vraćanjem diska dekompresijom kralježnice.
E sad, ja imam nalaz MR prije tretmana i ako napravim opet MR poslije tretmana i ako nebude poboljšanja, što mislite da će mi vratiti novce.......ahaaaaaaa baš, e to je pljačka, ali bolestan čovjek nema izbora pa mora probati, jer ta klinika nema konkurenciju koja bi u takvom slučaju vratila novce.


neće vratiti pare :-) na MR prije takve dekompresije disk mi je bio vani 4.5mm, a poslije dekompresije kralježnice MR pokazala da je disk bio vani 7 mm..naravno da su oni rekli da to sigurno nije od dekompresije..ne možeš ništa..popušio si lovu..

5
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Fizio pojas Doktora Ho-a
«  : Siječanj 19, 2012, 14:25:55 poslijepodne »
sva sreća da ga nisi platio.. ;)

ma isto ko i ona reklama za kosmodisk gdje žena priča kak je imala probleme s diskovima, da su joj oslabili i onda kad nosi kosmodisk osjeća se čvršćom i stabilnom ???
svatko ko je stavio kosmodisk na sebe zna da se s tim čovjek ne može osjećati čvršćim i stabilnim jer ga praktički niti ne osjetiš na sebi -komad plastike na koncu  ;D

6
Depresija i kako se ne pasti u nju / Odg: Depresija
«  : Siječanj 13, 2012, 00:31:02 prijepodne »
jel psihijatri/psiholozi pomazu sta za kronicnu bol u ledjima. mislim neznam sta bi mi on trebao reci da mi olaksa. kako imam kronicnu bol i neshvacanje okoline,polako mi se razvio sindrom asocijalnosti tj socijalna fobija. kad me pocme ubijat,zastutim i djelujem si ko ludjak.od boli blokiram do kraja,svi se zahebavaju smiju itd,ja zelim samo nestat.
dal psihici ikao pomazu sta u tome? hvala

da, razumijem te potpuno .. to je jedna od cijene koju plaćamo mi svi koji patimo od kronične boli..mijenja se naše ponašanje, ali i emocije, ali mijenja se ponašanje i emocije i naših bliskih i okoline.. jednostavnije je povući se u sebe i biti sam sa tom boli nego se neprestano opravdavati nekome, objašnjavati da ne možeš sad ovo ili ono, da ti je teško, da nemaš volje nikud ići i sl.,sve to s vremenom i nakon svakodnevnog ponavljanja postanu samo prazne riječi koje govorimo a nitko nas ne doživljava ni čuje..no to se očito dogodi i okolini koja nakon nekog vremena više isto ne zna kako nam pomoći i onda se i oni povuku, ne zbog toga što nam ne žele pomoći nego ne znaju kako..
mi sami sebi moramo prije od svih pomoći- pokušati promijeniti život, prestati gledati na ono kakvi smo bili i što smo sve mogli prije boli  i na ovo kakvi smo i što možemo ili ne možemo sad..treba prihvatiti da je bol tu i da možda nikad ni neće nestati i organizirati/prilagoditi život na drugačiji način..
da sve je to lijepo govoriti, svjesna sam ja svega što i kako bi trebalo,  to bi sigurna sam rekli i psiholozi da im se obratimo, no kako to zaista i napraviti? E to i mene samu zanima- kako prihvatiti tu bol i ograničenja, a ujedno biti sretan, veseo, mentalno i emotivno stabilan i odrađivati sve aktivnosti kao da ti ništa nije?!

p.s. pročitaj knjigu Mayo clinic O Kroničnoj boli.. tu je tako nešto objašnjeno kao kako bi trebali naučiti upravljati kroničnom boli.. e sad, sretno nam bilo!

7
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: nešto spasonosno!?
«  : Siječanj 06, 2012, 11:00:31 prijepodne »
surfam ja danas onako bezveze pa naiđem na http://www.24sata.hr/zdravlje/jedna-injekcija-ozona-zauvijek-blokira-kronicnu-bol-u-leima-248666 ..dakle neki kratak članak o injekciji ozona pomiješanog sa steroidima koji zauvijek blokira kroničnu bol u leđima..ja osobno više ne razmišljam o nikakvim takvim metodama, dosta sam ja toga prije operacije isprobavala i izašla siromašnija u novčaniku, pa budući da je puno takvih metoda koje se reklamiraju kao spasonosne za križoboljce, a članci su najčešće nedovoljno jasni i upitni jako me zanima što naš Neurokirurg misli o tome! Pa molim za komentar..

8
Predstavljanje novih članova / Odg: Mitologija
«  : Prosinac 08, 2011, 19:59:46 poslijepodne »
Ja sam imala iskustvo gdje se od mene indirektno tražilo nešto-"poklon" unaprijed, novci ili što god ja odlučila dati..prije 6 godina sam operirala štitnjaču i došla sam po preporuci endokrinologa najboljem doktoru koji operira štitnjače u Zagrebu..već na početku mi je bilo čudno jer se od mene tražilo da se ponovi punkcija iako sam imala sve friške nalaze napravljene doma( i punkcije i scintigrafija i ultrazvuk i sve), no kako su oni rekli mora se napraviti tamo i to sam čekala tek poslijepodne da dođe jedna liječnica poznanica ja bi rekla sudionica u biznisu iz druge bolnice koja to radi?! Došla je ta doktorica i napravila je punkciju na vrlo neprofesionalan način, da ne pričam sad detalje..uglavnom to mi je bilo naplaćeno 600 kuna i naravno da nisam dobila račun. To se sve dogodilo u bolnici u Zagrebu, ali očito mimo pravila. Zašto nisam nigdje doma u bolnici nikad platila tu pretragu?! A uz to nije ni bilo potrebe jer sam imala friške nalaze.. Nadalje kad sam došla u bolnicu trebala sam biti operirana isti ili drugi dan,tako je bilo rečeno,  no držali su me tjedan dana na groznom odjelu gdje su bili teški bolesnici oboljeli od raka grla i sl. i nagledala sam se svega. Nije mi bilo jasno zašto tako dugo čekam, svako jutro nisam niti jela doručak jer kao možda dođem na red..?!?! Sve mi je to bilo čudno i pitala sam otvoreno ženu koja je bila sa mnom u sobi da li je ona nešto dala ili platila pa je onako jedva priznala da je.. taj tren sam zvala mamu da dođe u Zg (100 km u jednom smjeru) i neka donese bar nešto jer ja tamo više ne mogu biti i nikako da me operiraju. Isti dan kad je mama došla i donijela nemam pojma neki viski i kavu za početak, odmah me doktor zvao na dogovor i rekao sutra ideš na operaciju. Također najednom su i sve sestre na hodniku mi rekle da sutra idem na operaciju. Tako je i bilo..No, nagledala sam se ta dva tjedna koliko su me držali u bolnici kako svaki dan taj doktor ide sa punim rukama doma i to ne samo taj.. Žalosno, ali to sam ja iskusila. Nedugo nakon toga je izbila i ona afera vezana uz  mito na Šalati, a ja sam upravo tamo bila operirana. Taj doktor nije bio obuhvaćen,već neki drugi što pokazuje da je to tamo bio standard očito..a ovaj koji je mene operirao danas radi u jednoj drugoj bolnici.

9
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Klub DDD (Degenerative Disc Disease)
«  : Prosinac 05, 2011, 20:42:13 poslijepodne »
dugo nije bilo razgovora u ovoj temi pa bi ja pitala, tj. zanima me vaše mišljenje (još više me zanima mišljenje stručnih osoba) i da li je netko imao iskustvo s procedurom MBST - Nuclear Magnetic Resonance Therapy ..

čitam na web stranicama poliklinike Terme Selce
http://www.terme-selce.hr/pd/138/pgoid/18/MBST----Nuclear-Magnetic-Resonance-Therapy---Poliklinika-Terme-Selce.wshtml kojom se može regenerirati hrskavica, a indicirana je za međuostalim i za probleme s kralježnicom (spondiloza, spondiartroza, lumbago, lumboishialgija, ukočenost mišića artroza malih zglobova, degeneracija i.v. diska)?

10
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: "NADO CENTAR", iskustva?
«  : Studeni 16, 2011, 20:14:30 poslijepodne »
šteta što prije nisam znao za ovaj forum.. bio sam na 10 tretmana u nado centru i nažalost mi ništa nije pomoglo.. dakle bio sam 19.5. na magnetskoj, zatim lipanj i spranj na terapiji u nado centru te sam 15.10. opet išao na magnetsku.. sad je nalaz da imam ekstruziju 14m a prije je bila 10mm..

moram priznat da vježbe koje su mi tamo davali da radim su bile totalno kontra efekta, savijanje u mačji položaj i sl.. prije mj dana sam tražio po netu mišljenja drugih doktora, vidio sam u americi da savjetuju savijanje kralježnice obrnuto od mačjeg položaja. znači legnem na trbuh i gornji dio podižem rukama.. od kad to radim 20x u jednoj seriji po par puta dnevno, puno mi je bolje!

inaće još nisam bio na operaciji koju odgađam konstantno jer me strah posljedica....

eh da, ja sam isto prije 3 godine kad sam imala protruziju diska L5-S1 od 4.5 mm išla na ta istezanja u Nado centar. Već sam pisala o tom iskustvu, i također nova MR nakon toga je bila ekstruzija od 7 mm. Naravno da su oni rekli da to nije od tih istezanja!


A što se tiče tog straha od posljedica od operacije, treba misliti na to koje posljedice nastaju zbog odugovlačenja operacije, naravno ako je indicirana.

11
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Ponovno javljanje hernije
«  : Rujan 29, 2011, 20:19:57 poslijepodne »
Kristiana, drago mi je da se dobro osjećaš, da je op iza tebe. Želim ti brzi oporavak i da je to sada konačno to. Reci mi molim te kakvu op ti je radio dr. Saftić? Ja se spremam ovih dana na op kod njega pa me sve zanima :)

12
Predstavljanje novih članova / Odg: Trebam savjet
«  : Rujan 25, 2011, 20:41:11 poslijepodne »
Odlična vijest! Samo tako i nek bude dalje! Uživaj!! Svaka čast dr. Saftiću!

13
Ja na podrucju sternuma iliti prsne kosti i imam to. Tocnije, drugo rebro na lijevoj strani,doktor mi rekao da je hrskavica,tj neki mali zglob,neznam. Odkada mi je dao injekciju puno mi je bolje(pricam za prsni dio),dok mi je iza koma. Da bi bar netko postojao u hrvatskoj ko bi davao injekcije u taj dio IZA di se rebra spajaju na kicmu....
A za tebe neznam,gledao sam malo tvoje simptome,ali imas vise hernija od mene,tako da nisam siguran ali pretpostavljam da ti je od diskova...samo nagadjam. To jedino diskografija moze potvrditi.

ne znam, vjerojatno si bio i tamo budući da se dugo s tim boriš..no pitam ne rade to nešto u poliklinici Lumbago možda? Budući da i mene taj grudni dio iza boli, jednom sam bila tamo pa je spominjao doktor da nek prvo riješim donji dio kičme, a ako će i dalje boljeti u tom grudnom dijelu da dođem da napravi terapijsko-dijagnostičke injekcije baš u te neke zglobove pa ak će prestati boljeti znači da je taj neki zglob problem..

14
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Nalaz nakon MR
«  : Srpanj 18, 2011, 13:55:52 poslijepodne »
Novi sam na forumu, pa vas sve pozdravljam!

Imam problem s kičmom par godina, pa sam odlučio potraziti stručnu pomoc. Bio sam na rengenu, EMNG-u i na kraju na MR i nalazi su pokazali sljedece:

Kod MR LS kralježnice na učinjenim transverzalnim i sagitalnim presjecima primjenom različitih tehnika snimanja trupovi kralježaka primjerene su visine, bikonkavne forme, oštro ocrtanih kontura.

Uredna je sirina i.v prostora na svim razinama osim L5-S1 gdje je intervertebalni prostor reduciran sa vidljivom dorzomedijalnom centralno polozenom hernijom diska oko 6,4mm koja se utiskuje u duralnu vreću.

Na razini L3-L4 stenoza oba lateralna recesusa hipertrofičnim artikulacijskim nastavcima. Na razini L4-L5 rubni osteofiti koji prominiraju prema neuralnim foramenima te uz hipertroficne art. nastavke uzrokuju subtotalnu stenozu podjednako izrazenu na obje strane.

Konus medularis vidljiv na razini L1 kraljeska.
ne nalazi se znakova intra ili ekstraduralnog tumora.


S tim nalazima sam išao jednom kiroprakticau i napricao mi je sve i svasta. Kako ce mi pomoc, kako ce sve biti u redu itd, ali nakom par odlazaka k njemu ne osjecam nikakve znacajne pomake. Nakon terapije bolje mi je dan, dva i onda sve po starom. Mlad sam, imam 25 godina, bavim se sportom, pa me to dosta brine.
Ima li netko sličnih iskustva ili zna otprilike što ovaj nalaz govori?Moj savjet ti je: nemoj samo dugo trošiti vrijeme i novac tamo gdje vidiš da nema pomaka..ja sam također još na početku svojih problema išla kiropraktičaru i to poznatom i isto tako pričao da će pomoći, na kraju je prošlo i 15 tretmana a meni ništ bolje, samo me uvijek jače boljelo nakon toga. A 15 tretmana nije baš malo za platiti..na kraju je i sam rekao nek idem neurokirurgu.
Bilo je takvih puno koji su na početku pričali puno, "pljuvali" sve prije za što sam se nadavala love i govorili da će upravo to njihovo rješiti moje probleme.. naravno da ne želiš odustati nakon par puta, misliš si moram ustrajati i pričekati još par tretmana, a na kraju vidiš da je bilo samo trošenje para.
Slažem se, treba čovjek isprobati sve, mnogima i pomogne nešto od toga što meni nije, ali opet - naučila sam konačno lekciju, no više ni nemam para za davati, ali nažalost sada i teže vjerujem drugima.

Zato prvo odi po stručno mišljenje o dijagnozi, a ta stručna osoba će te usmjeriti kamo dalje.

15
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Klub DDD (Degenerative Disc Disease)
«  : Srpanj 16, 2011, 17:36:43 poslijepodne »
Konačno da je netko ponudio rješenje..drž se sada toga i sretno!

Hvala ti, znam da me ti dobro razumiješ  :)

eh, kad smo u sličnom sosu ..hvala tebi, ti mene također slušaš i bodriš ;)

želim ti da čim prije izbaciš te voltarene iz svakodnevne upotrebe i ideš čim prije planinariti ;)

nadam se da će se i za mene naći neko rješenje..

16
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Klub DDD (Degenerative Disc Disease)
«  : Srpanj 16, 2011, 15:32:52 poslijepodne »
Obavio pregled kod dr. Saftića.. predložena selektivna endoskopska diskektomija s RF anuloplastikom.

Dakle, treba počistiti i zakrpati  ;D

U planu za 10. mjesec.

Konačno da je netko ponudio rješenje..drž se sada toga i sretno!

17
Ovako ljudi, iako sam rekao da neću biti baš često aktivan na forum radi onih depresivaca i dežurnih katastrofičara, ipak sam ja dobra duša i humanista koja svakom želi pomoć ako ništa drugo barem savjetom i ne izazivanjem crnih misli.

Ovako danas sam se drugi puta naručio u Medikol u Čakovcu za Magnetsku rezonanciju, zadnji puta to je bilo u 4 mjesecu i čekao sam samo 3 tjedna da dođem na red, no propustio sam termin jer sam bio spriječen. Danas sam ponovo zvao da se naručim i naručen sam ponovo jako brzo, 20.6.2011.

S toga svakome kome je jako hitno, a nema novaca preporučujem da nazove u Čakovcu u Medikol broj

040-638-500

I neka se naruči, neće čekati više od 3-4 tjedna, a može se desiti da vas nazovu i ako ima neki slobodni termin dođete i puno ranije na red ako budete u mogućnosti.

ne znam kako si ti dobio tako brzo termin, ali ja sam dobila termin tek u 8.mj, a naručila sam se početkom 6.mj.!!! Eto, nigdje nemam sreće  :D

18
Operacija kraljeznice / Odg: Gdje na operaciju - bolnice i lijecnici
«  : Srpanj 08, 2011, 22:11:09 poslijepodne »
Da pojasnimo tko ne zna. Dr. Saftić više ne radi u KBSM niti Vertebralisu već u Zaboku.

otkud sad to, Zabok? Pa koliko ja znam Vertebris je na istoj lokaciji u Zg gdje je bio i Vertebralis.. Jedino ako plus tamo radi i u Zaboku..?

 Str: [1] 2 3 4 ... 7