Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Bais

 Str: [1] 2 3 4 ... 7
1
Operacija kraljeznice / Odg: METRIx metoda
«  : Rujan 12, 2010, 13:22:07 poslijepodne »
druga nedoumica mi je sama OP-tj. predložena metoda. Potpuno vjerujem doktoru, našem neuru i sretna sam što sam konačno došla do njega, no fale mi još neki odgovori.. gdje god čitam o toj metodi  piše da je to uglavnom za hernije diska s radikularnim simptomima. E sad budući da ja nemam probleme u nogama i sl. malo me bu to sve buni, kako će onda meni ta diskektomija pomoći?  Razumijem da pomogne ljudima s maloprije spomenutim problemima – izvadi se taj dio diska koji pritišće živac i oni odmah osjete poboljšanje. No budući da je moj problem diskogena bol, kako se zna koji diska boli i što i koliko treba „izvaditi“? Kako „zalijepiti“ prsten diska i da li se tako nešto uopće radi? Ako ne, kako spriječiti da jezgra diska opet ne krene van kroz te rascjepe u prstenu? Što s priraslicama nakon takvih metoda?
Eh, to su neka pitanja (kažu da nema glupih pitanja, pa nemojte zamjeriti na mojima ;)) zbog kojih sam u nedoumici, pa molim pametnije da nešto kažu na to sve skupa..
budite dobro..

ovakva pitanje proizlaze iz straha od operacije i siguran sam da ih je svatko imao. Doslovce i najmanja nedoumica postaje izvor sumnje u uspjeh. Ništa ne brini, ako ti je doktor indicirao TAJ zahvat sigurno zna zašto, a što se tiče priraslica tu stvarno ne trebaš brinuti kad je minimalno invazivni zahvat u pitanju. Dakle, samo hrabro..

2
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Kada boli samo noga...
«  : Srpanj 31, 2010, 15:58:23 poslijepodne »
evo mene je bolila samo noga prije operacije, a sad me boli uvo što me bolila noga...kuc kuc drvo...

3
Ostalo / Odg: Štednja, zdravstveno osiguranje ili sudbina...
«  : Srpanj 30, 2010, 11:03:20 prijepodne »
kako si riješio status zdravstvenog osiguranja?

4
Oporavak nakon operacije / Odg: Tražim ohrabrenje
«  : Srpanj 27, 2010, 21:23:21 poslijepodne »
glavno da ti je dobro i da ne boli...sve drugo stigneš

5
Predstavljanje novih članova / Odg: Još jedan prolaps....
«  : Srpanj 26, 2010, 09:22:38 prijepodne »
zna li itko koliki je postotak pacijenata sa ekstruzijom koji su operirani PLDD metodom i kakve su indikacije?

ne moraš se time zamarati...i doktorska mišljenja se kose oko indikacija. Ako ne laser ići ćeš na Metrx ili nešto treće

6
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Srpanj 21, 2010, 15:17:39 poslijepodne »
Jel treba kome Flector flaster protiv bolova (navodno Voltaren)?...ostalo mi još od prošlogodišnje epizode s kralježnicom, a vrijede do 2012. Dajem cijelu kutiju za džaba kao zavjet dobrom zdravlju.......samo da se ne ureknem  ;D ;D

7
pa valjda je to onaj web centar za kralježnicu o kojem je GSM govorio...izgleda da ga je otvorio.. ;D

8
Ostalo / Odg: �tednja, zdravstveno osiguranje ili sudbina...
«  : Srpanj 10, 2010, 15:10:39 poslijepodne »
Ovaj trend će se i dalje nastaviti sasvim sigurno. Nekad je u ekomonici zdravstva bila aktualna teorija o isplativosti visokih ulaganja u zdravstvenu zaštitu jer bi ona u budućnosti donijela zdravije stanovništvo i time manje troškove. To se pokazalo potpuno promašenim. Potražnja za zdravstvenom zaštitom postoji dokle god postoji kakva-takva mogućnost liječenja, a kako se ta lista tehnološkim napretkom stalno povećava, nije nikakvo čudo da i troškovi zdravstvene zaštite rapidno rastu dostiužući i do 15% BDP-a. Jasno je da ih država neće niti moći, a niti htjeti izravno servisirati.
U svijetu je inače, bez obzira na krizu, trend redukcije prava zdravstvene zaštiti i njenog prebacivanja na konto osobnih financija. Čak i Švedska smanjuje troškove zdravstva, a onda znate koliko je sati. Preko čijih se to leđa prebija?...zna se...

9
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
«  : Srpanj 07, 2010, 19:53:46 poslijepodne »
kako ono ide?  extruzija=operacija jelde?

10
meni se čini da je to zračenje opasnije za operatera nego pacijenta s obzirom da je on stalno izložen jer operira na dnevnoj razini.. iili ipak ne?

11
Ovo apsolutno nije tačno jer su se slične metode radile i u Dubrovačkoj bolnici ali su ih "vinogradski" piarovci  ;D slično kao i ja konstantno pljuvali.

Ja recimo nisam dojma da su te metode baš direktno usporedive. A i da su slične moglo bi se razgovarati

12
Sad kad sam opet pročitao sve ove postove postaje mi potpuno jasno zašto postoje PR agencije koje sam uvijek volio ismijavati i zašto velike tvrtke imaju glasnogovornika. Ako kažeš par riječi iskreno odmah krene lavina- puno bolje je da sve ide u "najte kaj zamerit" paketima.
I dalje draga Jasna ne kužim gdje si izvadila Neurovu izjavu da na Traumi ne rade DDD. Iz čega to proizlazi tako ti svega? Meni se čini da je poanta u (pred)zadnjoj rečenici. Općenito sam dojma da svi misle da mogu operirati DDD pa onda nije nikakvo čudo da ovaj forum uopće i postoji.

Nema nikakve potrebe susprezati se od vlastitog mišljenja i stava jer upravo oni koji se vole pozivati na jednakost i uvažavanja tuđeg mišljenja ne vide da se u takvom "kolekcionarskom" pristupu različitih mnijenja krije njihovo obezvrjeđivanje. U tom slučaju bi za napredne metode liječenja znali samo oni sretnici koji su se na takvoj vrsti liječenja zatekli. Zar bi GSM-ova majka došla do uspješnog završetka da joj sin nije uzeo stvar u svoje ruke i dao si truda? (ako te smeta gsm izbrisat ću ovo).

Još jednom ću naglasiti da se ne radi o hvaljenju dotičnog doktora već METODE !!

13
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 15:42:56 poslijepodne »
Ja sam blagajnik u Konzumu hvala na pitanju  ;D  ali to i nije važno s obzirom da ja ne radim nikakvo istraživanje niti si to dajem za pravo

14
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 15:15:13 poslijepodne »
vidiš ko bi reko.. ipak je to "najjednostavniji neurokirurški zahvat"  ;D ;D ;D ;D

15
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Klinika za traumatologiju Zagreb
«  : Lipanj 03, 2010, 13:04:00 poslijepodne »
Mislim da bi se trebalo maknuti od ad hominem razine na koju se polako počela svoditi ova diskusija. Ovdje se ne radi o hvaljenju ili kuđenju određenog doktora ili bolnice već METODE liječenja. Jel ti Jasna lijepo neuro rekao da se ovdje radi o degenerativnim bolestima, a ne o traumatologiji. Uostalom, zašto se Traumatološka zove Traumatološka???
Način na koji postavljaš paralelu Saftić-Stančić je u stilu "moje jabuke su bolje od tvojih kruški". Osim toga i kod Saftića se svakodnevno dolazi na pregled i operira sa HZZO uputnicom.
Što se tiče istraživanja, ne znam koliko si obučena za obavljanje takvog posla s obzirom da to traži poznavanje određenih statističkih (a i medicinskih) vještina jer će se inače sve svesti na priče sa bolničkih hodnika u čekaonici. Osim ako ne misliš to objavljivat u Areni/Gloriji/Doktor u kući..

16
a što to znači pobogu? da je bol od diska?

17
Fuzija svakako zvuci kao slijedeca postaja ako se ispostavi da je kandidat... Medjutim cudno je sto kod Renate ima i boli u nozi i stopalu, tu fuzija tesko da ce pomoci...

kako neće? jel ta bol od kompresije ili čega?

18
a fuzija?

 Str: [1] 2 3 4 ... 7