Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - lacroma

 Str: [1] 2 3 4 5
1
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: trudnoća poslije operacije L5/S1
«  : Ožujak 18, 2014, 10:42:52 prijepodne »
namarija, vjerujem da si već bila u svih liječnika koje si trebala i da si dobila upute.
Ono što mogu reći je da nije poželjno dobiti puno kilograma, treba nastaviti vježbati radi učvršćivanja mišića, a neurokirurg i fizijatar će procijeniti na koji način roditi (najvjerojatnije na carski rez - meni je disk upravo tijekom poroda protrudirao).

Napiši daljnja iskustva ako ti nije teško. Sretno!

2
Vjerojatno je većina problema s kralježnicom bar u nekoj mjeri pospješena zanemarivanjem.

Problem je što "svih" bole leđa pa se leđobolji može pristupiti nemarno. evo mog primjera- prvi put sam spoznala bol u kralježnici u trudnoći. Ali, svih bole leđa...osobito trudnice. Pa nakon poroda...svih bole leđa...jer nosiš dijete, koristiš dotad nekorištene kretnje...pa kad se ukočiš i završiš na hitnoj pošalju te u ginekologa-jer dojiš. A ti pojma nemaš da je u pitanju ozbiljan problem, zapravo o tome ni ne misliš jer si fokusiran na svoju bebicu. Pa nekako izdržiš do slijedeće trudnoće. Ako si i bio u fizijatra i prošao fizikalnu terapiju...ona ne pomaže. Svi (a i ti sam) misliš - svih bole leđa. Kad u zadnjem tomjesečju imaš neizdržive bolove, misliš opet - trudnoća. kad u porodu izlweti disk, ti to ne shvatiš preozbiljno, a ni fizijatri. Pa preživiš nekako mjesece uz malu bebu i jedva izdžljive bolove, neučinkovite fizikalne terapije- do apsolutne indikacije za operaciju.


3
Bolesti, ozljede, operacije,... / Odg: Previđene i neotkrivene gljivične infekcije
«  : Travanj 10, 2012, 10:40:12 prijepodne »
 :)

4
Bolesti, ozljede, operacije,... / Odg: Previđene i neotkrivene gljivične infekcije
«  : Travanj 05, 2012, 09:57:45 prijepodne »
Sami čajevac je previše iritantan, moraš ga "razrijediti" a kantarion je odličan za to, a usput pridonosi pozitivnom efektu.

Ispiranje sodom-bikarbonnom može samo pogoršati situaciju jer povisi pH rodnice i time pogoduje razvoju baja u njoj. Dapača, trebalo bi sniziti pH, a to se postiže kiselinom (ne znam koja bi i u kojoj koncentraciji došla u obzir, mislim da je bolje ispiranje izbjegavati).


5
Ostalo / Dobivanje određenog postotka invalidnosti
«  : Travanj 04, 2012, 10:28:41 prijepodne »
Žac2255 većina na ovom forumu je operirala kralježnicu, vjerojatno najčešće na razini L4-L5, ali srećom nemaju invaliditet. Sama operacija bez komplikacija nije razlog niti za dugotrajno bolovanje, a kamoli za drugo.
Imate li razloga misliti da imate invaliditet? To bi najprije trebali znati vaši liječnici.

6
Bolesti, ozljede, operacije,... / Odg: Previđene i neotkrivene gljivične infekcije
«  : Travanj 04, 2012, 10:23:33 prijepodne »
Imam ja iskustva i s češnjakom. Ja bih ga stavila u gazu namočenu u ulje kantariona s čajevcem. I stvarno je učinkovito- češnjak djeluje antibiotski, a čajevac protugljivično protuvirusno (a mislim i protuupalno). Koristila sam čajevac i za gljivice na noktima i nisam morala posezat za proizvodima farmaceutske industrije.

Senainter, kantarion ili ulje od gospine trave meni pravi mama (mislim da cvijet gospine trave stavi u maslinovo ulje 40tak dana na sunce???), ali može se kupiti valjda u svim apotekama. A eterična ulja nabavljam ili u Bio-bio ili češće naručujem preko web-shopa koji ima certificirana i kemotipizirana ulja uglednih proizvođača.


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

7
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Život sa sekvestrom
«  : Travanj 03, 2012, 12:36:44 poslijepodne »
Čitam ove postove i ne vjerujem svojim očima. I ja sam bila izvrsno nakon operacije, a evo me tek sad, skoro dvije godine nakon, nije strah napisati da sam dobro. A mislim da sam dobro ne samo zahvaljujući dobroj kirurgiji, nego opreznom ponašanju (koje je moguće zahvaljujući svekolikoj podršci uže i šire rodbine - naime operirana sam kad mi je dijete bilo staro par mjeseci).

Uspori malo čovječe, imat ćeš se kad dovoditi do ruba fizičkih sposobnosti, a ne 10 dana nakon operacije. Operacija je početak novog života, s novim pravilima. Više puta je ovdje napisano da ona omogućuje život s bolesnom kralježnicom, a ne ozdravlja je.

8
Bolesti, ozljede, operacije,... / Odg: Previđene i neotkrivene gljivične infekcije
«  : Travanj 03, 2012, 12:26:01 poslijepodne »
Od prirodnih sredstava za kandidu imam dobro iskustvo s eteričnim uljem od čajevca u kantarionu. treba biti uporan s mazanjem i nakon prestanka tegoba.

9
Alternativa / Odg: preporuke za zaštitu želuca ( tibetanska iliti kefir gljiva )
«  : Prosinac 20, 2011, 12:09:08 poslijepodne »
Meni ta gljiva nije baš legla.

Kad imam problem s gastritisom, sameljem sjemenke lana i stavljam ih ili u jogurt ili u vodu (da malo nabubre). To se dosad pokazalo najučinkovitije.

10
Ostalo / Odg: NEMA NAS
«  : Studeni 28, 2011, 11:12:51 prijepodne »
Odlično sam...toliko da nemam bolnih podsjetnika pa se trudim biti disciplinirana.
I mene boli kad ustajem nakon dužeg sjedenja, ali ne bih ni očekivala ništa drugo (neurokirurg mi je nakon operacije rekao: "it's not a virgin spine"). Zadnju tabletu za bolove sam popila koji dan nakon operacije. Malo više vježbe mi ne bi škodilo, ali mislim da nije loše ni to što hodam koliko mogu više i orbitrekiram gotovo svakodnevno.


Moj je operater odlepršao u toplije krajeve, a nadam se da neću morat tražit drugog.

11
Glazba / Odg: Koju vrstu muzike rado slušate
«  : Studeni 19, 2011, 15:16:17 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

12
Bojim se da nemam mogućnost raditi stojeći.
Znam da je bila tema o stolicama, koje vi koristite? Sjedi li netko na lopti?

Pokušala sam s onim klinastim jastukom za stolicu, ali mi baš ne odgovara.

Znate li išta o nekim stolicama u kojima ne sjedite nego klečite?


13
Posao mi je u velikoj mjeri sjedeći i nastojim se često dignuti, rastegnuti, prošetati.  Do sad sam imala priličnu slobodu organiziranja, ali slijedi jedan projekt koji će me prikovati za kompjuter.

Zanima me kako se vi ponašate na poslu s ograničenim radijusom kretanja. Koje trikove primjenjujete kako bi vam lumbalni dio kralježnice što je moguće manje patio?

14
Teoantun, ovo mi je dobra vijest za Sketchersice (koje su dosta jeftinije od MBTica - doduše imam sandale i zatvorene cipele za koje se nadam da će duuugo potrajati, obzirom na cijenu).
I konačno Crocs.hr - nisam gledala, ali se nadam da će sve one povoljne ponude u outletu vrijediti za Hrvatsku (nadam se, nadam, ali već ove sezone se u Italiju ne mogu naručiti oni turbo jeftini modeli  >:().

15
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Leđni potpornji
«  : Rujan 20, 2011, 13:46:41 poslijepodne »
alyna, upravo tako se i ja osjećam- to je valjda strah.

Inače nastojim ulaziti kao mat2be, ali kako nemam smetnje često u brzini na to zaboravljam

16
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Leđni potpornji
«  : Rujan 17, 2011, 17:00:13 poslijepodne »
alyna, naravno da svatko sebi nađe položaje i načine koji mu odgovaraju (kao što je potpomaganje rukama pri ulasku u auto), ali načelno je ulaženje kakvo je prikazano na videu pogrešno.

Druga je stvar što se mi mnogih preporuka ne držimo, pogotovo ako nemamo smetnje.

17
colateral, kupujem isključivo original sa službenih Crocs stranica.

18
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Leđni potpornji
«  : Rujan 16, 2011, 09:04:42 prijepodne »
Ne koristim nikakvu potporu u autu, zasad niti ne osjećam potrebu, ali možda ne bi bilo loše nabaviti kakav dobar jastuk. Čekam vaša iskustva prije nego se odlučim.
Mene ovaj film koji je postavila senainter odbija kad vidim kako gospođa ulazi u auto. Složit ćemo se da je jedna od prvih promjena u životu križoboljca način ulaska u auto.

 Str: [1] 2 3 4 5
Nagradne igre