Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - amajstro

 Str: [1]
1
Operacija kraljeznice / Odg: Ekstrurzija diska L5 S1
«  : Svibanj 25, 2010, 23:39:23 poslijepodne »
Da vam dalje previše ''ne kukam'' sutra idem za Zagreb, prekosutra sam u Vinogrdaskoj, nadam se najboljem i brzom oporavku.
Pozdrav svima....

2
Operacija kraljeznice / Odg: Ekstrurzija diska L5 S1
«  : Svibanj 19, 2010, 19:50:24 poslijepodne »
Hvala Bezecu i GSM-u. Izgleda da ste me uvjerili pa ću se najvjerojatnije sljedeći tjedan uputiti put bijelog Zagreb grada...

3
Operacija kraljeznice / Odg: Ekstrurzija diska L5 S1
«  : Svibanj 15, 2010, 21:10:33 poslijepodne »
Možda Neuro može reći par riječi o mom slučaju, Samo da pripomenem da se u Dubrovniku više na izvode operacije o kojima se ranije pisalo na forumu i koje su imale, po pacijentima, dosta loše rezultate. Prije par mjeseci oformljen je novi Odsjek za neurokirurgiju kojega vodi dr. Walter Bini i rezultati dosadašnjih operacija su puno bolji od onih liječnika iz Izraela.

4
Operacija kraljeznice / Odg: Ekstrurzija diska L5 S1
«  : Svibanj 15, 2010, 20:29:28 poslijepodne »
Hvala GSM-u

5
Operacija kraljeznice / Odg: Ekstrurzija diska L5 S1
«  : Svibanj 15, 2010, 16:48:24 poslijepodne »
Hvala Davoru, a posebno GSM-u!

U mom slučaju nalaz radiologa kaže: ''U razini i.v. prostora L5-S1 vidi se dorzomedijalna i u lijevo više pozicionirana protruzija-ekstruzija i.v. koja se distriburira prema kranijalno, skoro do visine polovine trupa L5 kraljška, imprimira duralnu vreću mediolateralno lijevo i komprimira radiks L5 lijevo i reducira periradikularni prostor korijena S1 lijevo na izlazištu. Artrotske promjene malih zglobova''. Svi neurokirurzi koji su vidjeli nalaz i snimke su mi predložili operaciju. Zadnji neurokirirg kojeg sam kontaktirao je stranac i u nalazu je naveo ''microsurgical decompression as soon as possible''. Rekao je i da je, po njemu, ekstruzija diska prevelika da bi se tretirala laserom.  Molim GSM-a da mi odgovori (novi sam na forumu, ali ako on nije liječnik onda je i meni sa diskom sve o.k.) da li je po njemu bolje podvrgnuti se ''mikrooperacijskoj dekompresiji'' koja se, by the way, izvodi u Dubrovniku i to na uputnicu ili ako je već ekstruzija tako velika da se ne može tretirati laserom izabrati drugu minimalno invazivnu metodu koja se izvodi u Vinogradskoj, mikro-endoskopsku metodu s METRx sustavom. (Skoro da pomislim da se radi o istim metodama)
I još nešto. Strani neurokirurg mi je, ako sam ga dobro razumio, rekao da nakon operacije više neću imati diska između L5 i S1 (što me, priznajem, jako plaši) i ako je to točno kako se popunjava prostor između kralježaka.

Pozdrav

6
Operacija kraljeznice / Ekstrurzija diska L5 S1
«  : Svibanj 14, 2010, 21:53:10 poslijepodne »
Pozdrav svima!
Novi sam na forumu i zanima me sve o liječenju ekstrurzije (ili tako nešto) diska. Neurokirurzi sa kojima sam razgovarao su mi svi predložili operativni zahvat, ali različitim metodama. Naime, čuo sam da se u Vinogradskoj tzv. minimalno invazivnom metodom vrlo učinkovito rješavaju navedeni problemi i da se to izvodi laserom. Međutim, jedan ugledan liječnik mi u mom slučaju u kojem je nukleus diska poprilično iscurio ne preporučuje laser budući da se njime, po njemu, mogu uspješno rješavati samo manje hernije diska. Stoga predlaže mikrokirurgiju kao način izvođenja opeartivnog zahvata. Zanima me rade li u Vinogradskoj u sklopu minimalno invazivnih metoda i neke bez lasera i u kojim slučajevima. Također bih volio nešto saznati i o mikrokirurškom tretmanu, što je, gdje se u RH izvodi i koliko je uspješan.

Hvala unaprijed!

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre