Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Plavuša

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 37
55
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Nada
«  : Lipanj 02, 2010, 18:10:54 poslijepodne »
Bile smo na istoj vrsti operacije (tvoja prva operacija), imamo isti nalaz EMNG samo sam ja "jedan kat iznad" - L4/L5... Žao mi je, znam što prolaziš! Nažalost rješenje ne znam ni ja!

56
Krenut ću redom:

1. @ frenky - hvala na savjetu za ibuprofen - za sada nemam problema sa želucom, jedino od tableta što ne smijem piti je lubor, on mi zbilja smeta za želudac
1.a hvala i kokolini za odgovor...

2. @ jasna - poznata mi poliklinika lumbago, međutim, nemam novaca za pregled kod njih, a kad sam im poslala svoju povijest bolesti, odgovorili su da mi ne mogu bez pregleda ništa odgovoriti...

3. @ Bais & GSM - kao što je napisao GSM, imam pozitivnu diskografiju i moj 2006. "stručno" operirani disk je uzrok moje boli... naš Neuro smatra da mi fuzija ne bi pomogla, jer kao što je i GSM napisao, imam bolove i u nogama i posebice stopalima (u zadnje vrijeme hodam ko "raca" - kaže moj dragi  ;D)... to "zbunjuje" (ne znam koji drugi izraz da upotrijebim) liječnike oko mene, pa ne znaju što bi sa mnom i tako sam tu gdje jesam - barem za sad... neurologica tvrdi da me bole noge od oštećenja živaca koji se vide na EMNG i zbog kojih sam dobila priznato tjelesno oštećenje i čak nekoliko kuna veću plaću zbog manjeg poreza - koje li koristi...

i sad  ??? - stavila mi smajlija koji lupa glavom o zid ali toga nema...

57
Nikako. Ne liječim se - osim ako to podrazumijeva "žvakanje" tramacura od 125 mg i ibuprofena 600 mg 2x dnevno. Stanje je isto, ustvari taman pomislim da mi je malo bolje, pa ne pijem tablete 2-3 dana i onda opet iz početka.

58
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdraf
«  : Lipanj 01, 2010, 17:18:06 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
tek na 25 mg, ali navodno se postepeno povećava. nisam skužila neke velike pomake sa bolom u nozi. dali netko još pije liricu? jel točno da se to pije trajno?  ???

Pa povećava se. Nije ti onaj/ona tko ti je prepisao Lyricu dao tablicu kako se pije? Za ostale odgovore je nadležan Frenky jer on pije Lyricu - ja probala i skoro dobila infarkt kad sam povisila dozu.
FRENKY JAVI SE, JAVI SE!

59
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
slušam Renata

koga ili što?  ???

60
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdrav
«  : Lipanj 01, 2010, 16:09:54 poslijepodne »
Ako ćeš ići na diskografiju - sretno! - u dobrim si rukama za tu pretragu - iz vlastitog iskustva znam!  ;)
Nadam se da će ti ESI potrajati! (meni samo 48 sati uvrh glave)

61
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdraf
«  : Lipanj 01, 2010, 16:07:04 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pitala si preporuku kad ti je Renata savjetovala drugo misljenje... Preporucam istu ustanovu, ali drugog doktora. Robert Saftic, naruci se, vidjet ces da nije greska.

Potpisujem! Sretno!

p.s. Do koliko si dogurala sa Lyricom - mg?

62
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdraf
«  : Svibanj 31, 2010, 20:53:27 poslijepodne »
Pozdraf!

Potraži savjet još jednog neurokirurga - pa nije taj kod kojeg si bila jedini i najpametniji! Sretno!

63
Ja sam ga počela koristiti nakon 5 mjeseci jer me dugo boljelo poslije operacije i nakon toga sam dobila dozvolu od fizijatrice jer moj operater ne zna što je orbitrek.  :o  ;D

64
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
  dargi forumaši  interesira me jel ima neko iskustva sa  power platom , jel ona pomaže ili odmaže kod križobolje

Nemam iskustva ali s obzirom da se radi o vibracijama ne bih to ni isprobala. Koristila sam orbitrek dok sam bila u "privremenom 2-godišnjem bezbolnom" periodu i bila veoma zadovoljna. Čitam na stranim forumima da ih liječnici preporučuju pacijentima nakon određenog vremena nakon operacije kralježnice, čak i fuzije.

65
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Sashan,

Poanta je da MOŽE BITI RADI PSIHE, kužiš....?

Znači....vedar i veseo čovjek vjerovatno nema problema sa kralježnicom radi psihe....

A kak da budem vedra i vesela kad sam danas jedva došla s posla doma? Popiknula sam se 100 puta i skoro poljubila pod, a sve zato jer su me noge boljele kao da sam prešla 1000 km, a ne sjedila na poslu 7,5 sati, a o bolovi u kralježnici neću ni pričati.
Začarani krug!

66
Hvala na ideji!  ;) Možda zaradim hrpu love savijanjem žlica, pa si omogućim "normalno" liječenje negdje u inozemstvu!

67
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Niste opisali konzistenciju otekline, izgled kože, temperaturu, fluktuira li na opip(osjećaj tekućine)...Najbolje da vas vidi operater ako je to nešto što do sada niste imali. Od tensa teško da je ali u medicini su 2 i 2 3 ili 5..Ako ste koristili stalno frekvencije za elektrostimulacijju nije isključeno nakon što eliminirate sve druge uzroke.

Tzv oteklina izgleda da je ispod kože umetnut jastučić, vidi se kad mi netko gleda u leđa odostraga i s boka. Nije jako ispupčeno ali jest ispupčeno kad je vidljivo otprve golim okom mojih ukućana. Koža je iste boje na svim mjestima, ispod je lagano bolno kao i iznad tog mjesta oko šava na L4-L5.
Operatera nemam - onaj koji je izveo operaciju na zadnjem pregledu mi je rekao da glumim i poslao me psihijatru, a kada sam ga ponovno susrela na diskografiji u bolnici (bila sam pacijent drugog liječnika) opet mi je rekao da glumim, a nakon što mu je predočen pozitivan nalaz diskografije više nije želio razgovarati sa mnom.
TENS koristim popodne kad dođem s posla 20 min i navečer prije spavanja 20 min ali ne stavljam ga nikad na to mjesto. Stavljam ga ili oko šava ili na desni gluteus - ovisi gdje me jače boli.
Na Rtg nalazima od prije 10 godina i više i na nalazima neurologa piše da imam "dorzalni koštani rascjep S1 segmenta". Čitala sam se na tom mjestu pojavljajuje kao jedan od znakova i "nakupljanje masnog tkiva", pa je možda to i od toga ali do sada to nije nitko tako primijetio ili je sada jače vidljivo. ?  ???
Nemam pojma! Možda pišem gluposti ali nemam koga pitati.

68
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Renata koliko je ono prošlo od tvoje zadnje operacije? Menije ta oteklina bila jako dugo na leđima pored šavova,ne vidim tu ništa sporno što se tiće lječničke greške

3 godine i 6 mjeseci je prošlo. Ne mislim da to ima veze sa liječničkom pogreškom, nego mojim trenutnim zdravstvenim stanjem koje opet ima veze sa liječnicima i njihovim greškama ali neću sad o tome.

69
Danas sam bila u ambulanti za bol. Otišla sam po pomoć jer ne mogu više piti tablete i biti prikopčana na TENS.
Čim sam maknula odjeću za donjeg dijela leđa doktor-anesteziolog me upitao - odakle mi oteklina na leđima. Ja kažem MOLIM?  :o On uzme ogledalo i pokaže mi dva prsta ispod šava (L4-L5 inače) oteklina u obliku četverokuta tri prsta u širinu od kralježnice i dva prsta u dužinu. Čudili se i on i ja. Ona me malo prstima pritiskao na tom mjestu i otkrili da me tu i oko šava najviše boli.
Dao mi injekciju anestetika na par mjesta gdje me boli, nakon toga tretman akupunkture, poželio mi da će mi bar malo pomoći u otklanjanju boli i to je to.

Molim Neura, a i ostale, da se izjasne o toj oteklini - ako im je to poznata situacija. Hvala!

p.s. Da li spina bifida ima veze s tim (ali nemam uvijek vidljivu tu oteklinu)?

70
Baš mi je drago čuti dobre vijesti! Samo naprijed i sretno!  :D

71
Bol i kontrola bolova / Odg: Tens u Burst nacinu rada
«  : Svibanj 09, 2010, 21:39:07 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pita te li se da li nam bol šalje znak da je problem velik i da ga treba riješiti jer bi šteta mogla biti veća i nepopravljiva. Analgezija sama za sebe nije svrha osim ako ste isporbali baš sve i ostaje vam jedino to.

Ja imam problem, da li je velik - ne znam - ja mislim da jest kad stvara toliku bol, neurokirurg smatra da mi se operacijom ne može otkloniti bol (ako sam dobro shvatila) - detalji su pod "mojom temom" tako da ih ovdje ne ponavlja i odem u off. Moja liječnica opće medicine "vodi" me pod dijagnozom "kronična bol" - očito i ona odustala od mene.
Za sada smo TENS i ja najbolji drugovi - bolje i to nego tramali koji ionako baš i previše ne pomažu, a raditi se mora, a uostalom bolovi su tu i kad mirujem i praktički uopće ne sjedim preko vikenda.

72
Bol i kontrola bolova / Odg: Tens u Burst nacinu rada
«  : Svibanj 09, 2010, 13:40:41 poslijepodne »
Ima moj TENS 20 programa i još sama mogu složiti isto toliko programa. Budem proučila uputstva, tvoj post i članak i nešto "smućkala" jer mi zbilja TENS jedino najbolje pomaže. Iako mi je još problem kako ga koristiti na poslu jer me onda i najviše boli, ali budem ga probala nekako sakriti ispod šire majice i košulje jer je meni bitno da mi je na leđima - na nogama ne treba.

Sretno i tebi u borbi!  ;)  Čestitam na odličnom prijedlogu!

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 37
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre