Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - senainter

 Str: [1] 2 3 4 ... 28
1
Predstavljanje novih članova / Odg: Ako moze pomoc
«  : Siječanj 04, 2014, 13:59:20 poslijepodne »
Ako te bolovi ne prolaze, ides na minimalno invazivnu operaciju. To se radi u Vinogradskoj ako se ne varam, ili privatno kod dr.Saftica u njegovoj klinici.
Pa se raspitaj jos malo na forumu. I ja imam 32 i operisala bas taj disk. Danas zivim bez bolova, puno vjezbam i idem na posao. Moj posao ne podrazumjeva dizanje teskog tereta, sto se ne preporucuje sa ovim tipom problema. SRetno

2
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstvaljanje... ;)
«  : Siječanj 04, 2014, 13:54:23 poslijepodne »
U sta gledamo  :)

3
Druge dijagnoze / Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
«  : Srpanj 10, 2013, 11:59:02 prijepodne »
Samo da se javim ovdje jer je izvjesna gospodja pokusala da me dobije na mail, al ja ne mogu odgovoriti jer nesto joj nije u redu sa mailom ili ovim forumom jer u PP nemam njenu poruku.
Pa nek mi se javi na drugi nacin, jer nesto nije u redu sa njenim mailom.

4
Oporavak nakon operacije / Odg: Kako do normalnog zivota nakon operacije?
«  : Srpanj 10, 2013, 11:08:57 prijepodne »
A sta si tacno povrijedila kad si pala? Disk?
Izgleda da ipak tvoj oporavak tece pozitivnim tokom, al moras biti strpljiva jer je to klasicna operacija i oporavak traje duuuugo.
Ti smijes raditi sve sto te ne boli, sjedi po malo do granice boli, izbjegavaj i nizbrdice i stepenice jer oziljku treba vremena da se formira dugo.
Ja bih sacekala sa autom, seksom  jos jedno vrijeme, jer ja sam pocela voziti nakon 3 mjeseca a moja operacija je bila min invazivna, a sa seksom nakon 4 mjeseca cini mi se.
Moras da shvatis da nikad vise neces biti ona stara. Operacija kicme nije kao da zasivas prst.
I hope it helps...

5
Predstavljanje novih članova / Odg: Evo i mene, boli, pa boli....
«  : Travanj 08, 2013, 21:37:39 poslijepodne »
Najbolje bi bilo da skoknes do neurohirurga, a sta znam za tog Peharca, ja ne vjerujem da ce tebi pomoci jer se radi o hronoicnoj svakodnevnoj boli. Znaj da se nestanak boli moze dobiti samo operacijom, kad ne mognes trpiti vise, ides pod noz i tako ti je to. Nazalost.
Za epiduralnu ti nije kasno, al je vrlo upitno kakvo ce ona dejstvo imati, mozda ce ti malo smanjiti bol NA JEDNO VRIJEME, a onda ce se ona vratiti u jos gorem obliku.
Ne zelim te crnjaciti, al problemi sa diskovima, hernije, degeneraciju su prava sjebada.
Radi SAMO pilates i setaj, aerobik ne, to nije preporuceno za ledja. Odi na fizikalne ako pomaze. Probaj epiduralnu, probaj sve prije noza.
Nadam se da ces biti bolje ... Sretno.

6
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Protruzija diska 7-8 mm (L4l5)
«  : Travanj 08, 2013, 21:32:22 poslijepodne »
Ma nemos ostati nepokretan od tog diska  ;D posebno ne sa simptomima takve kao sto ti imas. Ako ti se javi jak nepodnosljiv bol, koji te ogranicava u svakodnevnom zivotu, onda je najbolji korak operacija.
A ovako, cupaj konju rep i zahvaljuj se sto si jedan od sretnika koji ne trpi hronicnu bol svakog bozijeg dana.
All the best  :)

7
Oporavak nakon operacije / Odg: Kako do normalnog zivota nakon operacije?
«  : Ožujak 05, 2013, 21:26:57 poslijepodne »
Uvijek je lijepo cuti dobre vijesti  :)

8
Bolesti, ozljede, operacije,... / Odg: Fractura oba lakta
«  : Veljača 26, 2013, 20:35:23 poslijepodne »
Na forumu ti nema niko ne znam ni ja zasto  ;D
A malo si zalutala, ovdje svi znaju sve o kicmi, al o lomovima, bar o tom ne trebas brinuti i kako si samo uspjela slomiti obje ruke.
Lomovi su nista naspram kicme, znam lomila ruku i prst, prst operisala, i nista super, ruka bila u gipsu i nista posle sve ok. A i kicmu sam zakrpila, moze dokle moze ;D

9
Predstavljanje novih članova / Odg: magnolija
«  : Veljača 26, 2013, 20:24:33 poslijepodne »
Carski rez je nula naspram kicme, to se ni ne pika iskreno  ;D Ukoliko osjetite da ne mozete dalje dal radi bola, slabosti u nogama, poremecaja u mokrenju ili bilo kakvih simptoma, tu se nemate sta dalje razmisljati. Ja sam se operisala, i da nisam, danas ne bih bila medju zivima imala sam grozne simptome.
Eto, sretno nadam se da ce biti ok  :)

10
Predstavljanje novih članova / Odg: magnolija
«  : Veljača 17, 2013, 17:22:21 poslijepodne »
Nisam doktor, al po ovakvom nalazu nisu vam tek tako rekli da se operisete. Neurohiruzi najcesce odbijajau da operisu ukoliko zaista ne misle da drugcije ne moze. Sad, ta situacija traje 6 god. vi to dobro podnosite, pitanje je jos kolko ce to moci dalje nastaviti. Svaki slucaj je za sebe, al nakon boli dolaze teski neuroloski deficiti, to trebat znati. Probajte terapiju, al operaciju vam nisu bezveze predlozili uopste.
U medjuvremeni, s ovakvim ledjima ne biste treali NISTA dizati, ako mozete raditi da, al NIKAKAV teret.
Sretno, nadam se da ce se sve srediti.
Ukoliko bude doslo do operacije, obavezno razmotrite minimlano invazivne metode. Klasicno nije bas (po meni a i po mnogima) preprucljivo...

11
Operacija kraljeznice / Odg: Preporucena tezina (ITM) za operaciju
«  : Veljača 10, 2013, 14:42:42 poslijepodne »
Prekomjerna tezina ne pomaze kicmi, vec stavlja opterecenje na nju kakvo je tesko i zamisliti. Medjutim, nema nikakve garancije da kad izgubit tih 30 kg da ce vas prestati boljeti, moja tezina je idealna oduvijek bila 1,72 imam 55 kg, pa opet nije moglo bez operacije.
Moj decko je izgubio 20 kg, a nije mu pomoglo i dalje ga boli. Medjutim, da bi i uopste uzeli u razmatranje operaciju, morate izgubiti tu kilazu, inace operacija vam nece uspjeti, bar ne znam nikog pretilog da se uopste i opersiao sa viskom kila.
U svakom slucaju sretno, moj slucaj ne mora biti vas, a podignite 30 kg i hodajte sa njima cijeli dan, pa cete vidjeti kako je to tesko, a to vasa kicma cini SVAKI DAN...

12
Ostalo / Odg: koliko vjera pomaže?
«  : Siječanj 19, 2013, 10:25:00 prijepodne »
Inspirativno, mada cisto sumnjam da su bili u nekim strasnim bolovima  :)

13
Operacija kraljeznice / Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
«  : Siječanj 19, 2013, 10:18:30 prijepodne »
Kao sto rekoh stepenice su problem, meni su bile zabranjene a vjerujem svima koji su operirani kod dr. Saftica, iz razloga jer se rana jos formira tj. formira se oziljak u tih prvih mjesece dana, a kad se penjes uz stepenice vrsis pritisak na nju, i moglo bi se to nedaj boze poremetit. Setati SMIJES sve do granice bola, kolko tebi pase, ja sam setala odmah mozda 7 dan od operacije prvo po pola sata pa onda sto sam vise mogla onda sam isla na sat vremena svaki dan i tako prva  3 mjeseca, onda sam pocela raditi i malo smanjila. Eto, a sad radim pilates 3 puta sedmicno i ne vjezbam izmedju tih dana, kad se nakanim da  :D

14
Oporavak nakon operacije / Odg: Kako do normalnog zivota nakon operacije?
«  : Siječanj 19, 2013, 10:14:47 prijepodne »
Evo ovako, setati smijes do besvijesti, s tim da ja nisam smjela prvih 20 dana ici i silaziti niz stepenice, te sam mogla vrlo kratko sjediti po 15-30 min. Ja ne znam zasto u bolnicama dozvoljavaju penjanje uz stepenice valjda jer je mozda to svojevrsna vjezba ne znam. Meni je bilo zabranjeno velim ti tih prvih 20 ak dana.
A setati sigurno smijes i trebas svaki dan kolko mozes, i tako nastaviti do kraja zivota sa setanjama. Vidjet ces kako dalje vrijeme ide, neke stvari ti nece prijati, recimo meni da vozim auto ne prija tako cesto, vec svuda idem pjeske i sa javnim prevozom, a uzmem auto samo kad moram. Krenula sam na pilates, to mi je bas dobro, a ti recimo mozes posle na plivanje ako s dobar plivac. Nema dizanja teskog, ikad vise, mislim mozes ti al ja ti ne bih preporucila, mozes mozda do 10 kg ako se osjecas da to mozes podici al iz NOGU.
Eto nadam se da ovo pomaze

15
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Simptomi nakon operacije
«  : Siječanj 06, 2013, 21:23:17 poslijepodne »
Ma ne moze stetiti Pa malo placebo efekta nikome nije nastetilao :-)
Salim se, probaj kakve hoces vitamine samo bjezi od kojekakvih kostolomaca. Nakon operacije, uspjesne ili ne, to bi jednostavno bila glupa odluka.
Nadam se da ces biti bolje, sretno

16
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: extrulzija L5/S1 kako dalje
«  : Prosinac 22, 2012, 16:57:22 poslijepodne »
Nadam se da ovim rijecima necu ureci, al evo prosla je 1,5 god od operacije, i stanje je jos uvijek bez bolova. Ne znam sta iko ima protiv Saftica, al da moram ponovo nesto raditi otisla bih bar po misljenje kod njega, pa onda ostalo.
To receno, ako hoces da ides kod drzavnih hirurga, niko od njih ne objasnjava sta i kako ce ti raditi, ti moras napraviti cijelo pretragu i istragu, pa onda odluciti. Tako ti je to, ja sam ih vidjela more, i nije stvar u tome da su oni losi hirurzi, vec u Sarajevu bar, nemaju opereme kojom Saftic raspolaze.
Toliko od mene,
Nadam se da ste svi podnosljivo dobro  :)

17
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Simptomi nakon operacije
«  : Prosinac 22, 2012, 16:51:34 poslijepodne »
Hm, operacija se valjda morala napraviti, ocito nije uspjesna u tvom slucaju ... nazalost. Nikakvi vitamini nece popraviti takvo stanje nerava, oni se ne mogu regenerirati, napravi kontrolni MRI pa vidi gdje si...
Sretno

18
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: protruzija diska L4,L5 ožiljno tkivo
«  : Rujan 29, 2012, 21:55:25 poslijepodne »
Mozda da ides kod Saftica da ti min-invazivno skine priraslice....? Juce upoznah covjeka, oko 55 veli 3 puta operisao kicmu, prvi put katastrofa, odma druga operacija za 2 sedmice i treca ne znam za par godina, i evo kaze ne boli me al me tu i tamo ukoci pa ne mogu po mjesec dana iz kuce. Al uglavnom ciko dobro izgleda, ja nisam vjerovala da neko moze onako dobro izgledati nakon 3 operacije kicme. On mi je vratio malo nadu za ove 'izgubljene' slucajeve  ;)

 Str: [1] 2 3 4 ... 28
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com