Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Henrik VIII

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 49
37
Meni je partner vozač kad idemo njegovim službenim autom u Aldi kupiti klopu. I to je niski kombi, nakon 1,5 km već sam koma i moram si popiti nekaj žestoko da pojačam učinak tramala. Kod mene sada dolaze u obzir samo vlak, avion i brod (a za to mi sve treba jastuček i steznik). Inerciju i kočenje sad mogu podnijeti, ali rupe po cesti nikako. Bicikl nije problem jer izbjegnem rupe, ali auto ili bus, za poludjeti. Kako su mi pogašeni refleksi u nogama neću niti ići na vozački, iako bih mogao voziti motor. Ali auto me strah, osim onaj invalidski koji se upravlja rukama. Zapravo čekam da Mercedes-Benz, čija je tvornica u mojem gradu, izbaci u prodaju auto koji vozi sam. Uđeš unutra i kažeš adresu, dok on vozi čitaš novine. ;)

38
Isto kao i kod tebe. Nije problem u sjedenju jer se stolica namjesti, ali osjetim svaku rupu i svaki stres. Još je gore u autobusu, jer je širok i kad taj pak ode u rupu, sve zvijezde vidim.

39
Predstavljanje novih članova / Odg: Bojan
«  : Srpanj 29, 2017, 21:00:45 poslijepodne »
Bravo, to je zbilja pozitivna priča i čestitam za vlastiti stan.
I ja više uopće ne mogu u auto, niti u gradski bus, pa ih izbjegavam. Ali jedan dobar Jeep bi bio sasvim OK. :)
Istina, problemi s kralježnicom dugoročno znače jedan dobar mentalni trening, a ne kažu bezveze da je kronična bol bio-psihosocijalni poremećaj. Svašta smo naučili i svašta još budemo!

40
Nije stvar u slobodi govora niti u zrelosti niti u nametanju stavova, nego o osnovama pristojnosti. Ovo je forum gdje dolazimo iznijeti svoje privatne stvari i najveće životne strepnje, dobiti informacije i podršku. Nikome tko se odvaži (a obično je više gostiju nego registriranih članova) registrirati i podijeliti svoje iskustvo nije posve lako, neke su priče više, neke manje uspješne. Činjenica da smo anonimni ne znači da smo svi imuni na svačiji bezobrazluk. Tim više, što nas je mnogo već pod stresom zbog našeg zdravstvenog stanja, odmak da je ovo internet i ne direktan kontakt nije nekad dovoljan; naime tu znamo dijeliti i najintimnije činjenice i zbilja smo osobe. Forum bi zbog svoje naravi morao biti mjesto podrške, a ne bezočnog osuđivanja kakvom je sklon dotični Davor.
Inače, ima drugih foruma po Europi i šire, ima i grupa i nikada nisam nigdje uočio nešto tako bezobrazno. Da li je to svojstveno samo ovim prostorima ili nije, neću suditi, ali svuda se podrazumijeva da atmosfera netolerancije ne može biti prisutna tamo gdje bi trebala biti prisutna podrška.
I moje je mišljenje da je ovaj Forum iznimno vrijedan, bilo bi mi žao da se obriše sve što je Ladyanita napisala i da ovog Foruma nije bilo sigurno bi mi bilo znatno teže proći kroz sve nedaće koje je donijela bolest. Zato sam zahvalan i osnivaču, bez obzira što paralelno mogu sudjelovati i u drugim oblicima internetske komunikacije sa ciljem davanja i primanja podrške.

41
Operacija kraljeznice / Odg: Stanje nakon 3 mjeseca lošije - da li raditi MR?
«  : Srpanj 28, 2017, 18:35:06 poslijepodne »
Ne mora biti rano, ali najbolje je da procijeni liječnik.

42
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 25, 2017, 14:31:22 poslijepodne »
Da ti trčiš Davore i na 100 cm, ne bi bio kako sam kažeš "neki debeljko".  :P Kako smo svi sa svojim problemima onda nam fali smijeha. Davore od srca ti hvala, jer takav cirkusant se još ovdje nije pojavio. A klauni su obično bucmasti! Možda mi ne vidimo dalje od nosa, ali teško je i tebi s vidom dalje od trbuha.  ;D

43
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 25, 2017, 13:58:31 poslijepodne »
Bili mišići ili salo, a bome vidio sam da je salo i to ne malo :P, BMI ti je 35.8, tj. II. stupanj pretilosti. Evon što za tebe, ti jedan veliki medonjo, kažu na portalu Zdrava krava tamo kod izračuna BMI:

"Ti si u drugom stupnju pretilosti, imaš vrlo visok rizik nastanka bolesti srca i krvnih žila, dijabetesa tipa II, nekih oblika karcinoma, i pada obrambene sposobnosti organizma. Potrebno je smanjiti tjelesnu masu – uravnoteženom dijetom, tjelovježbom i promjenom načina života, a s vašim liječnikom možeš raspraviti mogućnost liječenja debljine. Već i smanjenje tjelesne mase od samo 5% do 10% od početne tjelesne mase smanjuje rizik obolijevanja od niza bolesti povezanih s debljinom. Cilj stoga ne treba biti veliki gubitak tjelesne mase u kratkom razdoblju, već to valja postići postupno, tijekom duljeg vremenskog razdoblja i promjenom životnih navika."

44
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 25, 2017, 13:41:00 poslijepodne »
Upozorenje o zdravim stilovima života uopće nije nikakva uvreda. Imaš o tome brdo savjeta, evo jedan od vodećih instituta u Hrvatskoj o tome lijepo piše: http://www.stampar.hr/hr/savjeti-za-prevenciju-debljine pa si to uglavi u svoj "Algoritam liječenja". ;)

45
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 25, 2017, 13:17:18 poslijepodne »
Daj ti za promjenu ocijeni malo svoju kilažu! Debljina je gorući javno-zdravstveni problem i izvor raznih opasnih frustracija. Uz nogomet i košarku dodaj si veslanje, na tome se najbolje gube kalorije i prestani žderati. Vidjet ćeš kako ćeš biti zadovoljniji svojim životom; kad nećeš izgledati kao svi.nja, nećeš se kao svi.nja ni ponašati prema drugima. ;)

Administrator je tvoje ogavne komentare sa javnim upozorenjem prebacio ovdje: http://kraljeznica.com/forum/rasprave-o-forumu-i-stranicama/odg-pecenjesenzacije-u-mosnji/msg25205/?topicseen#msg25205

46
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 25, 2017, 13:05:50 poslijepodne »
"ako to izbjegne onda je dokazao da sam u pravu i da forum treba ugasiti",

Svi smo već shvatili da Vama to jest i cilj! ;)

47
Rasprave o forumu i stranicama / Odg: Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 23, 2017, 08:27:45 prijepodne »
Ne, ovdje nije bilo samoživih egomanijaka, pa s obzirom da si se ti tako pametan i pristojan nakon dvije godine vratio, više nema apsolutno nikakvog razloga da ja ovdje ostanem, pa se sukladno tome i povlačim s ovog foruma. Srdačno, Kristijan Grđan

48
Rasprave o forumu i stranicama / Odg: Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 23, 2017, 07:09:06 prijepodne »
Suženje spinalnog kanala jest dijagnoza, direktore svemira! Prema važećoj ICD 10 Klasifikaciji Svjetske zdravstvene organizacije, poznate kao MKB 10 u Hrvatskoj, šifre M48. Za više info: http://www.specijalna-bolnica-aksis.hr/stanja-dijagnoze/stenoza-spinalnog-kanala-suzenje-kraljeznickog-kanala/

Prema tome, direktore, smiri hormone i nauči se pristojnoj komunikaciji. Lako se skrivati iza anonimnosti interneta. Budi frajer i reci ovima iz sv. Katarine da si direktor svemira.

49
Rasprave o forumu i stranicama / Odg: Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 22, 2017, 08:10:31 prijepodne »
Iskustva su iskustva, nisu činjenice. Činjenice utvrđujemo u konzultacijama s liječnikom, nakon pregleda, o zahvatima suodlučujemo s liječnikom. Ovdje možemo napisati i nešto netočno i nešto što smo čuli od drugih i nešto što smo sami doživjeli i ovaj forum je zapravo mjesto podrške za sve koji se muče s kičmama. Kako ovo nije zdravstvena ustanova, korisnici foruma nisu pacijenti i odluke o svojem zdravlju ne donose na temelju informacija koje ovdje dobivaju. Svaka komunikacija, pa čak i anonimna na internetu, mora biti pristojna. Čak i da je 100% netočno sve što je Ladyanita napisala, nije korektno ovakvo ponašanje prema njoj.

50
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 16, 2017, 15:06:39 poslijepodne »
Meni je tak operacija sredila nogu, sad boli tek s vremena na vrijeme, ali kičmara si daje oduška da zajebava po cijele dane i noći.

51
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 13, 2017, 12:08:54 poslijepodne »
To sad stvarno nije niš logično zakaj te tako boli ta kičma? Pa nije valjda nju ta kiselina otopila?!
Ili si se zdebljala? Kod mene 2 kg gore i treba 50 mg tramala dodatno. Daj ti reklamiraj Radošu tu njegovu kiselinu!

52
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Srpanj 13, 2017, 12:02:12 poslijepodne »
@Topalo, moram reći da ti njemački lijekovi djeluju bolje od hrvatskih! Meni se čini da je razlika u kvaliteti što se tiče tramala jer mi je 200 mg sasvim OK i ako idem na put (uz uvjet da ih ponesem :D), a Aclexa mi ima isti učinak kao i u RH. Kvaliteta može biti različita od proizvođača, a meni je hrv. LOM prepisivala sve od STADA-e jer je Markićkina prijateljica. Ovo tu su sve generički lijekovi, proizvođači su Nijemci i OK su mi ti lijekovi.

53
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Srpanj 12, 2017, 10:51:47 prijepodne »
Ljiljana, super, mislim da ti liječnici za bol i moraju biti malo strogi, a ne "bit će kako bude" jer je liječenje boli složeno, a oni su uz kirurge i onkologe jedini svjesni što bol znači u našim jadnim životima. Ovo sa lijekovima u sate ti je tak jer oni zbilja djeluju točno do u minutu, a kad prestane djelovanje jao si ga majko kako se naglo vrati bol. Meni to napravi tramal s produljenim djelovanjem koji uredno djeluje točno 12 sati, i za vrijeme spavanja prestane pa se pretvorim u ukočenu mumiju. :D Hajde, držim fige da ova ESI proradi!

54
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Srpanj 09, 2017, 22:22:08 poslijepodne »
Ovčice, pa tebi je post. op. oporavak sasvim u redu. Ako preživiš bus do Rige i natrag to će značiti da si posve ozdravila! Proglasit ćemo to čudom ravnom onom iz Lourdesa i svi dolaziti da te dotaknemo i ozdravimo! Samo naprijed!

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 49