Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - ladyanita

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 42
37
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Kolovoz 16, 2017, 21:39:00 poslijepodne »
Bila sam u Osijeku na kontroli kod dr.Radoša,ali sam prije pregleda imala MR. To mirno ležanje me ubilo ,pa sam kod dr.Radoša jedva došepala, pa sam lijepo odmah ambulantno primila 100mg Tramala u fiz.otopini te 1 ampula Analgina i 1 ampula Reglana. Kako se noga primirila nakon epidurolize na samo 4 tjedna i opet nastavila boljeti i to još bolje..sad imam zakazan termin za Esi na dva nivoa L4/L5 i L5/S1. Palexia ostaje 150mg x 2 ,Doreta se prekida i nastavljam sa Dexomen 3x25mg i Analgin po potrebi. Sad sam se već prebacila na Palexiu 200 x 2.

Stigao mi je i napokon nalaz od Mr poštom (bez CDa >:( ) i po nalazu ispada da sam skroz zdrava .Poslala sam ga neurokirurgu i on se čudi i veli da po tom nalazu ispada da nisam bila ni operirana jer nisu ni spomenute bilo kakve postoperacijske promjene. Sad prvi puta da sam bila na MR poslje operacije  bez kontrasta.
Sad čekam opet CD da mi pošalju.

Bolovi su svakodnevni u nozi uz trnjenje,grčeve,,pa mi stopalo odrveni .Najbolje bi bilo da sam cijeli dan u krevetu jer onda je podnošljivo.
Sad imam neki osjećaj da budu Esi pomogle da se to malo smiri.....mada sam i kod epidurolize dobila 80mg Depomedrola i !0 ml 25% Levobupivacaina.

Koma sve skupa i izgleda da nikad kraja tome  :-[  :P

38
Operacija kraljeznice / Odg: Molim pomoc!!!!
«  : Kolovoz 16, 2017, 21:09:53 poslijepodne »
Lavanda najbolje da nazovete u te privatne poliklinike i pitate za magnet pod anestezijom. Ima i te opcije,ali vam stvarno ne bih znala reći gdje. Baš mi je žao kad pročitam kad jako boli nakon operacije.  :'(

39
Operacija kraljeznice / Odg: Molim pomoc!!!!
«  : Kolovoz 14, 2017, 06:25:28 prijepodne »
Dobro došli na forum.
Ne kužim to s mirovanjem baš...dal baš ne možete mirovati ili imate strah od tog zatvorenog prostora?

40
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Kolovoz 13, 2017, 00:30:47 prijepodne »
Ma ne sekiram se ni malo. Samo sam sad ja kao
 kriva kaj je čovjek išao neurokirurgu. Dobro da nisam napisala da ode ginekologu  :P

Uglavnom samo želim reći kako je bilo kad sam bila na prvoj MR. Zaslikaju me i pitaju da li želim da mi radiolog objasni nalaz...super želim. Veli tip ništa strašno mala neka hernija. Samo se treba čuvati,ne teško dizati i tako to. Dođem doma odmah ubacim CD u komp i bacim se na proučavanje i CDa i nalaza. Na kraju sam došla do zaključka da ja budem trebala na operaciju. Bio je petak navečer. Drugo jutro u subotu je moja Lom bila dežurna pa rekoh idem do nje da čujem njezino mišljenje. Veli ona da vjeruje da bude trebala operacija. Odem u ponedjeljak do neurokirurga i on veli to mora odmah van i dogovorili smo termin za operaciju. Znala sam i prije nego mi je neuro rekao da moram na operaciju.
Sad se već dosta kužim u tu kičmu jer sam stvarno sve i svašta prošla, a i imam takvog neurokirurga kojem postavim 1000 pitanja i on mi na ta pitanja detaljno uvijek sve odgovori. I nisam čovjeku napisala da mora na operaciju,nego samo da ode kod neurokirurga jer kao prvo nije toliko bitan taj pisani nalaz od MR-e koliko su bitne te snimke....a te snimke će uvijek najbolje objasniti i dati dijagnozu neurokirurg. Ne fizijatar,ne radiolog nego neurokirurg. Na drugoj MR na kojoj sam bila je radiolog napisal toliko toga da tri neurokirurga nisu mogla to napisano pronaći  na snimkama.

I sad mladi gospodin Koresh nadoda još Emng nalaz za koji ugledni fizijatar veli da su to gluposti napisane. Sad se ja pitam ko je radio taj Emng?! I još k tome napisao takav nalaz?! >:(  I sad ti daj tu neki savjet.
Evo moje je iskustvo takvo da mi je Emng bila prva pretraga ( ajde Rtg je bio prvi,ali 10 mjesecj prije) i nalaz je bio točan jer je upučivao na problem u korjenu S1. Tad me neurologica poslala na Ct koji nisam obavila jer kad je neuro vidio nalaz od Emng-a,rekao je hitno magnetska. I da...bio je pritisak na kirjen S1 (još se radiolog na MR zabunio i napisao korijen L5,pa je neuro ispravio na nalazu).



41
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Kolovoz 12, 2017, 20:06:10 poslijepodne »
 Ma super. Znači sve sam ja kriva... ;D mogao si mu reći da te jedna glupača Anita poslala neurokirurgu.
Ljuta sam trenutno jako,ali ne na tebe Koresh nego na samu sebe jer sam u užasnim bolovima.
Eto nakon epiduroluze bila mi je noga ok 4 tjedna. Mislim da je bilo 25.7. kada mi se iz čistog mira desila užasna bol u stopalu. Nisam mogla pomaknuti stopalo i naravno da su me hitno odveli kod doktorice. 12 dana sam bila na infuzijama i injekcijama i poboljšanje nikakvo. U pon.sam bila na MR i to čak na uputnicu pa čekam još nalaz. Bila sam isti dan u Amb.za bol u Osijeku. Tamo sam jedva hodala i odmah sam dobila intravensku terapiju da se bar mogu donekle normalno vratiti doma.Dobila sam nove tablete i neke stare pojačao dozu.Imam termin za novu ESI na dva nivoa. Daljne planove za sad ne bih pisala. Uglavnom od lijekova nikakva korist....ludim od bolova u nozi. Onda odem na forum i ispadam najveća vještica koja je ikad pisala na forumu.
Eto,ako nemate nekakve savjete,a kako sve skupa izgleda zdravi ste...ne trebate seruckati po nekome.
U ove dvije i pol godine prošla sam stvarno svašta...i više od Vas dvojice. I eto pišem samo svoja odvratna iskustva koja još uvijek nažalost prolazim i ovo pišem u takvim bolovima da bih istog trenutka pristala na fuc@@@g operaciju makar i na živo.
Hvala na podršci  :P

42
To nam je bolna točla. Ja imam već sad dva jastučića u autu. Ponekadbje jedan dosta,a ponekad treba i drugi.
Meni ako je stanje tajvdan ok i idem npr.u Čakovec,odvozim tih 60km.....već znam da me kasnije doma ostatak dana čeka krevet.
Doj vozim nema problema,nego kasnije je veselo.
Znam da mi to najviše od svega smeta,ali eto prisiljena sam voziti. Rijetko da imam vozača.

43
Bojane nisam niti pomislila da držiš ičiju stranu.
Ja se isto mogu predstaviti imenom i prezimenim...mada se sigurno već i jesam,a i svi znaju da sam Anita Kalinić. ;D  ;)
Samo još jednom napominjem da ovdje pišem isključivo svoja osobna iskustva i tako i pokušavam nekome pomoći tj.dati savjet.
Evo sad  su već prošle dvije godine od prve operacije i neki dan godina dana od druge. I stvarno sam puno toga preživjela,prošla razna liječenja...pa imam uvijek o čemu pisati.
I ne mogu se nikako riješiti foruma jer ga jako volim i osjećam se tu kao kod kuće.
Opet sam ga cijelu noć čitala jer opet ponovno tražim odgovor šta mi se dešava jer evo zadnji tjedan je užasan što se tiće bolova.
I opet imam osjećaj da sam na samom početku isto kao prije dvije i pol godine kad sam postala član.

Samo da nekako preguram ovaj tjedan jer drugi ponedjeljak imam MR i pregled u Osijeku,pa se nadam nekakvom novom rješenju iliti već sad čudu.

44
Poštovani Bojane!!

  Meni je jako krivo što se sad desila ovakva situacija na forumu,mada je bilo toga i prije. Tisuću sam puta zahvalila tebi da si ga uopće pokrenuo. Do kad se nisam našla u ovoj bolesti,nisam pošteno ni znala šta je sve kralježnica u stanju napraviti od čovjeka. Kad su počeli problemi,odmah sam na google utipkala kralježnica i naišla na ovaj predivan forum. Učlanila se i pročitala ga u kompletu ne znam ni sama koliko puta. Kad sam prvi put napravila MR,već sam sama znala da budem išla pod nož. Sva pitanja na koja tad nisam znala odgovore, pronašla sam tu na ovom mjestu,a koliko tek novih informacija. Upoznala sam prekrasne ljude,neke i u živo. Bili smo si svi skupa jedna velika potpora....strepili kad je bilo tko od nas bio na operaciji i čekali da se javi tj.da se probudi iz anestezije.

Što se tiče mog pisanja. Pisala sam samo ono što mi se desilo, što je rekao koji doktor,što sam gdje pročitala. Davala sam jedostavno svoja laička  mišljena   tj.što bi ja napravila da sam na mjestu člana koji je postavio pitanje.  Davor me napao da sam čovjeku napisala hitno mora na operaciju. Ja tu rečenicu nikako da nađem, jedino vidim da sam samo napisala da mu je najbolje posjetiti neurokirurga, ustvari da bi mu sljedeća postajabtrebao biti neurokirurg.  Isto ovi postoci što sam napisala koji su ga zasmetali su bile riječi mislim neurokirurga ili nekog doktora kod kojeg sam bila dan ranije.
Meni je i bilo drago kad sam vidjela njegovo ime i da se javio,ali dok sam vidjela taj njegov prvi post,to napadanje,vrijeđanje,bahatost,etiketiranje...ja sam ok,ti nisi ok......evo ostala sam doslovno šokirana.

Napisala sam brdo svojih iskustava na forumu...od dvije operacije,Esi blokade,pulsne terapije, o rehabilitaciji  i sad na kraju o epudurolizi. I na kraju krajeva ipak još uvijek vjerujem da sam mnogima pomogla sa svojim iskustvom. Bila sam na kraju krajeva i realna,ako mi se neki npr.nalaz činio loš,nisam jednostavno mogla napisati da je super jer nije. Večinom su i svi na kraju završili na operaciji.

Evo,a sad mi je najveća želja da mogu sve svoje objave izbrisati. Ako možeš ti, ja te lijepo molim da to napraviš. Ja eto više ne namjeravam pisati jer nisam malo dijete,odrasla sam žena i ne dopuštam si da me netko vrijeđa ili ponižava ni u stvarnom svijetu,a kamoli na internetu.

Želim forumu Kralježnica.com sretan skorašnji 10.rođendan i neka doživi još 10 puta toliko.

Uglavnom....bilo je lijepo družiti se ovdje  :-* :-*
Lijep pozdrav svima!!!! i veliko Hvala...jer ste uvijek bili tu za mene  :)


45
Rasprave o forumu i stranicama / Odg: Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 23, 2017, 08:41:17 prijepodne »
No dobro...Davor je na godišnjem,došao iz Emirata pa nas malo zajebava.
Ali ne kužim ako mu je zdravstveno stanje super kaj radi na forumu,ali dobro nismo se dugo svađali na forumu...tj.samo su jednom i bile nesuglasice tu.

Pusa Davor od injekcije v guzici  :-*

46
Rasprave o forumu i stranicama / Odg: Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Srpanj 21, 2017, 10:15:04 prijepodne »
No hvala dragom Bogu da se napokon pojavio Davor pa da ja bedak ne moram više ništ pisati.
Samo si se mogao onda i prije javiti i dati mi savjete dok su meni itekako bili trebali.
Dobro o Dr.Saftiću već sve znamo jer si ga dosta nahvalio,samo moraš biti svjestan činjenice da si dobra većina ljudi njega ne može priuštiti,pa se zajebavamo okolo sa najobičnijim neurokirurzima pa nam je tako kako je.
Ja svečano obećajem da više neću pisati ništa,pa čak ni bedastoce.
Lijep pozdrav svima,a sad idem u krevet jer me boli dupe od injekcije koju sam prije pol vure dobila.  :-*

47
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 16, 2017, 12:13:37 poslijepodne »
A imam 51 kg...to je i malo čak. Sad na pregled tek u 8.mjesecu jer ga nema. Za nogu mi je pomoglo super,ali ne za kičmicu. Lakše mi svejedno je jer bar nisam živčana od noge. Noga dok boli onda me ta bol nervira. Ova pa bol u kičmi je prava bol kao kad boli zub,ako kužite ovakvo objašnjenje blesavo :P

48
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Srpanj 13, 2017, 09:13:18 prijepodne »
Evo danas sam kao Henrik nahebala. Odem u pola 6 s autom na tehnički i zaboravim tablete popiti i uzeti ih zaboravim i sad lijepo fino krepavam. I noga me sad boli  :-[ sad sam popila palexiu,doretu,normabel,a nogu držim na fitnes lopti na krevetu i čekam milost božju.

49
Bi htjela napisat koje osiguranje imaš. Ja si planiram.dodatno uplačivat,ali nisam se još baš raspitala pošteno. Jedino sam išla u Croatia osiguranje pitat,ali nema baš nekakva ponuda.

50
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 12, 2017, 22:26:53 poslijepodne »
Evo me....čak par dana nisam bila na forumu.
Noga me ne boli ili jako rijetko,ali kralježnica da i to opako.
Pijem Palexiu 100 ujutro i navečer točno u 8 i po danu Doretu po potrebi.
Sad bi trebala na kontrolu u Osijek pa stalno nešto odgađam i sad kod dr.Radoša ovaj mjesec ne mogu,tek početkom 8. Nema veze...stignem :P

51
Ostalo / Odg: Naša mala Brbljaonica
«  : Srpanj 08, 2017, 15:42:43 poslijepodne »
Onda Ovčice živjeli  :-*

52
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 02, 2017, 11:21:54 prijepodne »
Ovo boli sve jače i jače. Cijela desna strana je u grču i naotečena. Joj kako mi je žao što nisam jučer otišla kod Lom.
Već sam morala i.kod fizijatra na kontrolu jooj muka mi je dok se sjetim fizikalnih. Već mi je svega dosta

53
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Srpanj 01, 2017, 10:07:53 prijepodne »
Evo malo da napišem kakva je situacija kod mene. Dva tjedna je prošlo od epidurolize iiiii : noga me više ne boli,ali mi se kralježnica bude raspala. Više ne znam kaj da mislim da li je ova promjena vremena kriva ili opet PMS...ne znam. Jučer sam čak tri dorete tijekom dana morala popiti. Danas sam se probudila i bilo je ok,pa sam evo samo dnevnu sobu osisala i brisala pod i sad mi samo preostaje krevet. Ja ne pamtim kada me tak boljela kičma...stvarno ne pamtim jer ju je noga uvijek predvladala. Sad bi se trebala na kontrolni pregled naručiti,ali me već strah kaj bude dr.Radoš opet predložio. I to putovanje u Osijek mi je koma,tri do tri i pol sata....sad budem vjerojatno išla s vlakom jer ne znam koga žicati da me vozi. Sami pa mi je to prenaporno.

54
Ja se isto slažem sa RS232 da se pogreške mogu dogoditi i to je normalno,ali bi bilo fer od njih da onda to poprave...pa nemreš sad čovjeka odkantati i očekivati da sad to neko drugi popravlja.
U borbu Ante,drugo ti ne preostaje.

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 42
Nagradne igre