Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Joško

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10
37
Googlajući svojevremeno "svoj problem" naišao sam na ovaj forum. Bilo je to vrijeme kad sam bio ograničen na kretanje od 100 metara uz bolove, vrijeme kad sam spavao max. 4 sata i to više zbog tjeskobe nego bolova. Čitanjem tuđih iskustava ovdje više nisam bio usamljen u bolovima, osjetio sam olakšanje i na kraju mi je sve pomoglo da se lakše odlučim za operaciju.
Danas sam još uvijek tu upravo zbog zahvalnosti prema forumu i njegovim iskustvima, zbog budućih članova koji žele pročitati pozitivno iskustvo više.
Nije mi namjera, kako je jedan član foruma rekao, otkrivati toplu vodu niti glumiti stručnjaka u ovom području. Tek predstaviti svoje pozitivno iskustvo. Nekad sam tu pitao "što je to išijas", poslije sam pisao o svom rehabilitacijskom putu, danas mogu pisati o rekreativnim aktivnostima kao što je planinarenje, plivanje, brzo hodanje... A to je ono što mislim da novi članovi žele pročitati.
I bilo bi dobro kad bi se jedan dio članova foruma koji je tu predstavio svoj problem, i netragom nestao, kad bi se barem povremeno javili i napisali u kojoj su fazi oporavka. Ne zamjeram im, ali....
I na kraju, tu sam upoznao par predobrih ljudi :)

38
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: pitanje GSM-u ili neurokirurgu
«  : Veljača 06, 2010, 09:11:58 prijepodne »
Osobno se autom odvesti doma nakon operacije i nakon par dana se isto tako dovesti na kontrolu ne da je neodgovorno nego je glupo!

39
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: pitanje GSM-u ili neurokirurgu
«  : Veljača 04, 2010, 22:16:21 poslijepodne »
nisam ni GSM ni neurokirurg, al mi se laički čini da MR neposredno nakon operacije nema smisla ako nemaš bolove koji su izraženiji od onih prije operacije. Tim više što unutra još nije sve sraslo kako treba, nije nastao ožiljak... a i  nakon same operacije bolovi su u pravilu  u znatnoj mjeri  manji nego prije operacije.
Čiam tvoje iskustvo na početnoj stranici gdje pišeš da si se čuvao dizanja tereta, naglih pokreta... Što je s drugim aktivnostima? Koliko si bio aktivan, hodao, vježbao....., kakvim se poslom baviš (više sjediš ili si u pokretu)? Ako sam dobro čitao, tebi su nakon pet godina operirali priraslice?
Malo mi je neodgovorno to da si se odvezao autom nakon druge operacije i za par dana se opet dovezao na kontrolu!?

40
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Piriformis sindrom
«  : Siječanj 23, 2010, 09:39:38 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
sad poslije operacije je bilo super svek dok nisam otišao na taj bazen i onda se pojavila ta bol u g.....,preko kuka u preponu i u nogu.Istu sam sanirao ležeći par dana i stavljajući tople obloge jer meni hladno ne odgovara,te kad sam osjetio da mi je malo popustila bol lagano sam se počeo kretati,inače bol mi je bila najveća preko noči,a sad kad sam valjda lagano to razradio,polako se taj dio boli u g..... puvukao al me muči i dalje noga , kuk i prepona.


i kod mene se par mjeseci nakon operacije pojavila bol u preponi koja me je u jednom trenutku skroz ograničavala u hodanju. Nakon par dana mirovanja pokušao sam sa nekim vježbicama koje mislim da su mi ipak malo pomogle. Možete ih isprobati, neće odmoći a možda pomognu.
1. ležimo na leđima s nogama savijeni u koljenima. koljena širimo maksimalno u stranu i skupljamo.
2. ležimo na leđima, noge ispružene,  rukama primimo desno koljeno i privlačimo ga ka sebi u smjeru lijevog ramena i malo zadržimo. trebali bi osjetiti istezanje desnog glutealnog mišića.
3. ležimo na leđima, noge savijene u koljenima. desno stopalo prebacimo na ljevo koljeno i opet povlačimo desno koljeno u smjeru lijevog ramena i zadržimo  pa ga onda odguravamo ga u suprotnom smjeru i zadržimo kratko.
4. jedna u bazenu (za one koji su u prilici). stojimo uz rub bazena, jednu nogu  podignemo pod 90 stupnjeva, savijenu u koljenu i radimo pokret koljenom maksimalno prema vani, pa u suprotnom smjeru. 10-15 ponavljanja pa drugu nogu.
5. jedna malo teža za opisati, pa ću pokušati ubaciti slikicu. dakle, noge savijene u koljenu, lijevo stopalo na desnom koljenu. rukama se primimo ispod desnog koljena i takav položaj povlačimo prema grudima, pokušavajući lijevim laktom odguravati  lijevo koljeno.  ;D

41
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: plivanje
«  : Siječanj 17, 2010, 21:55:40 poslijepodne »
Pegula samo pokušaj zadržati redovitost u nekom dužem periodu. 800m je više nego dosta, posebno u periodu rehabilitacije i kondicioniranja.
Ja sam u nekom periodu došao do 1000, pa 1200, 1500.. al sad se zadržim na 700 do 800m ne jureći vrijeme, i na kraju završim s par vježbi uz rub bazena. I manje-više radovito 2 puta tjedno. Mislim da je kod nas križoboljaca najvažnija redovita aktivnost, bilo hodanja, plivanja ili vježbanja. Ja sam ovu zadnju skroz zanemario :(

42
Što više ovakvih iskustava to bolje.  Samo tako i dalje, uz vježbe i tjelesnu aktivnost  vjerujem da može biti samo bolje...
A kao da smo jučer čitali ona razmišljanja o operaciji, terapijama... Ovaj forum se pomalo pretvara u svojevrstan dnevnik križoboljaca :)
Kad pročitam svoje prve postove ovdje, prva pitanja... vidim koliko ama baš  ništa nisam znao o ovim tegobama, al sjetim se i bolova pod kojima sam pisao te iste postove...uhh

43
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Uspješne operacije
«  : Siječanj 06, 2010, 15:50:46 poslijepodne »
Gledajući prijenos slaloma na Sljemena komentator je spomenuo operaciju leđa slovenskog skijaša Bernarda Vajdča. I evo ga čovjek skija i to profesionalno, već 4 mjeseca nakon operacije.
Malo sam googlao pa naiđoh na: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

44
Predstavljanje novih članova / Odg: Joško
«  : Siječanj 05, 2010, 22:23:33 poslijepodne »
Evo da se ukratko javim u temi posvećenoj meni, iako bi bio sretniji da je nije bilo. Ukratko dobro sam, a posebice sam dobro kad pomislim kako je moglo biti. Srećom bio sam vezan a i zračni jastuci su se otvorili, inače ne znam kako bi prošao bez toga. I ovako mi je malo čudno da nemam većih bolova obzirom na jačinu udara, samo da se ne pojavi nešto sa zadrškom. Zahvaljujem svima na podršci. I svim križoboljcima želim puno zdravlja i bezbolnu 2010.

45
Ostalo / Odg: Glasanje
«  : Prosinac 27, 2009, 13:33:23 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Sva sreća da mi je baka tako stara da ne može van, hoče glasati za M. Tuđmana. Kažem ja njoj Pa bako on ne zna ni odgovarati za svoja sranja koja napravi (tipičan obrazac ponašanja svih naših političara), napravio je vanbračno dijete i nije ga nikako želio priznati (možda i jest nedavno, ali zbog izbora), iako je bilo potvrđeno DNK analizom da je njegovo, a baka če na to Dijete moje nisam ti ja uopče za to čula  (a svake vijesti gleda) ;D

madagaskar to je bila afera njegovog brata a ne njegova....
I malo više slušaj baku, nije žena bedasta.. preživjela je valjda tri državna uređenja i hrpu poštenih ;D političara...

46
Ostalo / Odg: Glasanje
«  : Prosinac 26, 2009, 19:50:57 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Kak im je Mesić i rekao: "Gospodo ne obećavajte ono što nećete moći ispuniti. Kupite si Ustav i pročitajte svoje ovlasti. Košta samo par kuna."

Ne znam jel Mesić čitao UstavRH kad je obećavao da će hercegovce naučiti raditi (borci protiv rasističkih izjava to nisu niti primetili), da će vratiti sve one miljarde koje su lupeži odnijeli vani.....
Danas ga niko ne pita što je napravio od svih tih obećanja, koliko puta je sazvao sjednicu Vlade,  gdje su te miljarde...    Pa vi opet birajte šarmere ;D

Makar bacio listić uludo, moj glas ide Miroslavu Tuđmanu!
 ;D

47
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Lumbalni dio kralježnice
«  : Prosinac 21, 2009, 20:29:28 poslijepodne »
Pozdrav Krešo!
Dobrodošao na forum. Zatraži od svoje doktorice da te pošalje fizijatru na pregled. I bilo bi dobro kad bi mogao napraviti MR kralježnice koji ti, za razliku od RTG-a koji pokazuje koštane strukture, pokazuje meka tkiva (diskove) koja tebi najvjerojatnije rade problem. Kod neurokiruga ti nema smisla ići bez snimaka, prvenstveno MR-a.
Pogledaj/pročitaj malo teme vezane za vježbe kralježnice pa dok obaviš preglede i snimke polako kreni s vježbama, kreći se, hodaj što više...

48
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Vježbe za kalježnicu
«  : Prosinac 21, 2009, 19:52:00 poslijepodne »
GSM pogledaj malo i LBS program od Peharca, imaš ga negdje u temi.
Od ovih gore vježbi, vježbu br.4 ćeš teško izvesti kao na slici i u tekstu. Mislim da je sasvim dovoljno da malo  podigneš od podloge glavu i ramena i zadržiš položaj par sekundi, uz izdah, uz kontrakciju trbušnih mišića.  Kao i za vježbu br.8: dovoljno ti je podići ruke u ramenima (spajati lopatice)  dok ti je glava čelom naslonjena na neki manji jastučić, uz istovremeno podizanje na prste stopala (ne bi bilo loše da ispod stomaka staviš par puta presavinuti ručnik); osjetiš zategnute mišiće u lumbalnom dijelu a ne radiš ekstenziju trupa. Naime, meni je jedan fizijatar kad je pogledao sliku MR-a strogo zabranio vježbe ekstenzije uz komentar "da s takvom protruzijom ekstenzijskim vježbama samo pogoršavam stanje". I to mi se nekako činilo logičnim.

Meni se dobrim čine i vježbe koje si naveo u jednom od prethodnih postova: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ako malo pogledaš vidjet ćeš da od hrpe vježbi nema niti jedne vježbe s ekstenzijom trupa.

49
Predstavljanje novih članova / Odg: Veronika se predstavlja
«  : Prosinac 19, 2009, 17:12:39 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
I prije posljednjeg produženja bolovanja je bilo problema.. jednostavno mi ne vjeruje da mi nije bolje. Sada je rekla da ću dobiti do kraja godine, ali da se onda to mora zaključiti i da se moram vratiti na posao i uzimati tablete. Mislim koje je to rješenje?! A svo ovo vrijeme mi ništa ni nisu pomogli..sve radi čega mi je eventualno za nijansu bolje jesu privatne terapije, vlasititi trud i napori da dođem do nekih ljudi koji te shvaćaju ozbiljno i koji žele pomoći.

Pitaj ju jel bi svoju kćer poslala na posao s hrpom tableta u džepu, jel bi njoj zaključila bolovanje!?  Ja 15 godina nisam bio kod svoje doktorice, i onda kad mi se dogodio problem, kad sam ju trebao samo mi je dodatno komplicirala. Ništa, ali baš ništa mi nije napravila što je trebala, niti jedan koristan savjet nisam dobio. Sva sreća da sam privatno naišao da dobru fizijatricu koja me je kvalitetno uputila dalje. Inače mislim da bi potrošio mjesece da dođem do onog do čega sam došao za tjedan dana.

Ja ne mogu razumjeti da nekoga ko je bolestan doktor može poslati raditi!!!  Zašto mi (u ovom slučaju liječnici)  uvijek po defaultu mislimo da onaj drugi  laže?!!

50
Predstavljanje novih članova / Odg: Veronika se predstavlja
«  : Prosinac 19, 2009, 16:04:12 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Naravno da bi željela i to probati i vjerujem njegovim uspješnim rezultatima kod ljudi s hernijama diska no problem je taj što ja imam bolovanje samo do kraja godine. Ne vjerujem da će mi komisija željeti  više produžiti bolovanje jer sam već 3 mjeseca na bolovanju, a ponajviše i  radi rehabilitacije kod privatnika.

koliko sam čuo (valjda sam dobro čuo), komisije više ne produžavaju bolovanje već ti to radi tvoj liječnik. A valjda bi  za produljenje bolovanja trebalo biti bitno stanje pacijenta, i može li u tom stanju ići na posao i raditi ili ne. A to što pri tome još ideš na privatne terapije koje masno plaćaš samo dodatno dokazuje da nisi neopravdano na bolovanju.
Njagore je u svemu, uza sve tegobe i bolove,  kad imaš toliko stručnih mišljenja da ne znaš kome više vjerovati.
Daj si još malo vremena, budi redovita s aktivnostima/vježbama...  možda se stanje počme popravljati. Teško da mišići koji su godinama bili zapušteni mogu preuzeti svoju ulogu u 2-3 tjedna vježbi, i još pomalo praćenih bolovima. Ako nemaš nuroloških ispada onda i operacija može pričekati par mjeseci, a sebi ćeš dati priliku da probaš problem sanirati bez operacije.

51
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: molim pomognite očitati nalaz emng-a
«  : Prosinac 07, 2009, 22:00:44 poslijepodne »
da se i ja nadovežem na ovaj off..
Kostelić bi po meni vjerojatno svoje tegobe držao pod kontrolom da nije izložen iznimnim naporima i silama na svoju načetu kralježnicu. Ovako napornim treninzima i utrkama uništi sve ono što terapijama postigne.
Čini mi se da je s Kostelićima radio dr.Ergić.
Čitao sam jednom kako se John Terry (engleski reprezentativac) nakon operacije hernije diska, negdje u Francuskoj, vratio nogometu nakon 2 mjeseca. I to ne amaterskom nogometu!
Očito je bitno imati dobre doktore koji će u jednoj takvoj situaciji/trenutku  znati prognozirati razvoj/rezultate i jedne i druge metode liječenja- i podvići crtu!

korman, ne trebaš čekati fizijatra da bi počela s vježbama. Neće ti ni fizijatar dati nikakve posebne druge vježbe.
Meni je fizijatrica jednom rekla da mi vježbe s rasteretnim položajem kralježnice (ležeći položaj) ne mogu štetiti.
Nemoj pretjerivati s velikim fleksijama trupa, izbjegavaj ekstenzije... i redovito vježbaj. To je ono što ti možeš napraviti za sebe...   a dalje što bude.

52
Renata zašto ne bi ponovo nazvala Nemetovu i inzistirala na ponovljenoj snimci s kontrastom, JER  ste upravo po to i došli. Ako neurokirurg traži takvu snimku da bi mogao donijeti  procjenu, jer on odlučuje i predlaže liječenje, ko je onda taj koji pri snimanju SMIJE reći "tebi to ne treba"?!  Slijedom toga je mogao reći da ti ni MR ne treba...
Tvoja uputnica košta i ona će biti naplaćena od ovih iz Nemetove, a nisu ti dali ono što je uputnicom traženo. Nazovi ih i inzistiraj na hitnoj ponovljenoj snimci.. nemaš što izgubiti.

53
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Fuzija...
«  : Prosinac 01, 2009, 12:30:59 poslijepodne »
U toplicama prošle godine sam upoznao curu kojoj je ugrađen umjetni disk u lumbalnom dijelu. Operacija je izvedena u Novoj bolnici u Zg. Tada, mjesec dana nakon operacije ona se super osjećala, bez ikakvih tegoba.

54
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: isijas....:(((
«  : Studeni 24, 2009, 13:59:48 poslijepodne »
Meni je priča o centrima koji provode trakciju kao rješenje za low back pain malo prenapuhana. Koliko sam primjetio, danas je većina  poliklinika za fizikalnu medicinu  opremljena stolovima za trakciju, i čini mi da kod njih trakcija nije toliko naglašena. Tek kao jedna od terapija koju pružaju, i u situacijama kad fizijatar procjeni da može imati efekta.
Čini mi se da ovi  "centri za trakciju"  pacijentima nude trakciju kao neko revolucionarno rješenje, iako trakcija nije nešto  novootkriveno.

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre