Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - schulz

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Protruzija iv. diska u segmentu L5-S1
«  : Ožujak 22, 2011, 02:21:23 prijepodne »
Postovanje svima na forumu,
Imam 34 godine te kao gotovo svi clanovi na ovom forumu I ja imam problem sa kraljeznicom. Moj problem je poceo prije oprilike 10 mjeseci. Uglavnom pocelo me jako bolit  I zatezat u desnom gornjem dijelu strazjice  nedugo nakon tezeg fizickog posla-tocnije dan poslije. Jas am sve to olako shvatio I kad mi je to stvarno pocelo smetat napravio sam par masaza te je bol bila “znacajno”(citaj podnosljivo) umanjena.Nisam uopce isao doktoru-ko ono ko mi sta moze to je piz…ja.Posto sam pomorac otisao sam na brod gdje se bol vratila vec  tijekom samog puta do tamo  I kao takva(jos uvijek podnosljiva) ostala do pocetka 10-tog mjeseca 2010.Tu I tamo koja tableta I idemo dalje. Nakon dolaska kuci bol se prosirila,pocelo je peckanje,zatezanje u vanjskom dijelu desne nogete  bolni udari u  petu. Neurolog mi savjetovao CT I sljedeci nalazi:
U prikazanom segment je uredna sirina vertebralnog kanala. U razini L4-L5 kraljeska nalazi se desnokonveksni “bulging diska”. Periradikularni prostori su slobodni.
U razini L5-S1 kraljeska  nalazi se dorzomedijalna  protruzija diska s ekstenzijom obostrano  dorzolateralno diskretno izrazenije desno. Disk prominira za oko 3 mm. Disk je u kontaktu sa ishodisnim dijelom oba korjena S1 zivca uz blaze reduciran periradikularni prostor  S1 zivca u desnom lateralnom recesusu. Lagano je impriminirana duralna vreca. Prikazane kostane I paravertebralne structure su urednih osobina. Oba SI zgloba su kongruentna, primjerene sirine i.a. prostora, bez znakova erozivnog procesa.

 Te poslao na fizikalnu.Tamo me satralo sa vjezbama I  I desio se kontra-efekt jer bol se extremno pojacala. Opet isao u nekog fizijatra nakljukalo me injekcijama I sve dobro  I ludilo tjedan dana. Poslije toga u 11-ti mjesec isao u Polikliniku Korak u Splitu(moram naglasiti vrlo ljubazno I pristupacno osoblje).Slikao kukove sve OK.Napravio MR koja je pokazala:
“Kod MR-S kraljesnice na ucinjenim transverzalnim I sagitalnim presjecima primjenom razlicitih tehnika snimanja trupovi kraljesaka primjerene su visine ostro ocrtanih kontura. Reducirana sirina iv. prostora u segment L5-S1 uz desikaciju iv. diska.Na nivou DVS L5-S1 vidi se dorzomediolateralna, paramedijalna, desnostrana protruzija iv. Diska koji komprimira duralnu vrecu  te obliterira desni neuralni recesus I foramen uz konsekutivno kompromitiranje  radiksa zivca L5,S1.
Konus medularis vidljiv u razini L1 kraljeska.
Ne nalazi se znakova intra ili ekstraduralnog tumora.
ZAKLJUCAK:   MR L-S kraljeznice pokazuje protruziju iv.diska u segment L5-S1. Savjetuje se neurokirurski pregled. “

Neurolog rekao da je protruzija veca od one stopokazuje CT(oko 7-8 mm).Na njihov savjet napravio  Epidural(3 injekcije u 4 tjedna). Ma sto neki govorili ipak malo bolno I neugodno.Bilo ludilo odma poslje druge –ostalo samo 5-10% tegoba. Isao  radit vjezbe za kraljeznicu,ali nisam dugo jer mi smetalo(bit ce sam ja to malo jace) pa se posvetio setnji koja mi stvarno pomagala.Kontrolnu MR nisam uradio.Otisao opet na brod kad ono iznenada opet bum: bol se vratila kakve je I bila,a sve u 2 dana.Nista tesko nisam dizao ili nepravilno radio. Ja sam I dalje pokretan,ali smeta mi dok sidim,dok lezim,WC,dok kisem-e onda me stvarno zaboli .Boli me u donji dio leda,vanjski desni dio straznjice ,a cesto pecka  vanjskim rubom noge do pete.Najlakse  je dok hodam,ako hodam koji put vise (do 6 km) e onda  mi poslije te setnje,ali sutra bude gore nego inace. Sa podizanje na petu i prste nikad vecih problema.Kad se dizem ujutro za umit to onda napravim ko covik od 80 godina-cili bolno iskrivljen.Kupija i kosmodisk pa eto sad i to nosim-je li pomaze-pa iskreno ne znam...
A sta sad ?? Di dalje ? Je li Vertebralis rjesenje?

2
Predstavljanje novih članova / Pozdrav svima
«  : Ožujak 22, 2011, 02:05:20 prijepodne »
 Dobar dan i pozdrav svima,
Imam 34 godine i dolazim iz Splita. Ovaj forum pratim ima 2 mjeseca kao gost ,a napokon sam se i registrirao. Problem sa kraljeznicom -ima 10 mjeseci. U pitanju je protruzija L5-S1. Na CT-u mi reklo da je 3 mm,a slike od magnetske po mom neurologu pokazuju 7-8mm. Napravio 3 epidurala u 4 tjedna prije nove godine i bilo ludilo 2 mjeseca,sad sve isto-sve se naglo vratilo bez da sam ja nesto vise radio nego inace. Kvaliteta zivota slaba tj nikakva-ogranicen sa svime iako prije redovno se bavija sportom i izletnickim planinarenjem.Boli ,ali podnosljivo 24 sata dnevno.Tu i tamo moram popit koju tabletu. Sad malo postavit pitanja pa vidit sta i kako dalje.
Cujemo se na forumu .....

 Str: [1]