Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - janos

 Str: [1] 2 3
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Travanj 12, 2014, 14:28:42 poslijepodne »
Prošlo je 2 godine i 10 mjeseci od moje operacije, mislim da se predviđanja operatera o ponovnom viđenju na stolu za 3-4 godine neće ostvariti, hvala Bogu ako će biti tako. Da samo kažem da je stanje zadovoljavajuće, analgetici ujutro,jer nakon ležanja ima bolova,čim se više krećem,tim mi je bolje,jednom tjedno odigram utakmicu velikog nogometa u punom trajanju od 90 min i dvaput tjedno termin dvorane u malom nogometu u trajanju od 2 sata svaki,nakon tih dvorana pojavljuju se bolovi u predjelu sjedne kosti,ali to pripisujem tvrdoj podlozi,parketu.
Nemogu a da ne pripomenem da sam i u intimnom životu doživio preporod u odnosu na razdoblje prije operacije.
Svakome tko ima bilo kakav problem sa kralježnicom i mora pod nož,želim da mu oporavak bude ovakav,a ako Bog da i bolji.

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Listopad 03, 2012, 11:17:59 prijepodne »
 8)  Evo da se i ja javim nakon nekog vremena odsustva sa foruma,naime jesam povremeno pregledavao teme,ali nisam sudjelovao u raspravama.Meni je eto sad godina i 3 mjeseca od operacije,stanje ajd recimo zadovoljavajuče,povremene boli kontroliram analgeticima,na povremene grčeve u nogama i pečenja ne obraćam pažnju,navikao se.Nogomet igram već od 11 mjeseca lani,znači 5 mjeseci po operaciji,problem mi je jedino što sam natukao 20-ak kila,ali to je zaslugom sporijeg života i prestanak pušenja.Kažem,povremeno se zna javiti tupa bol u tabanima i petama,pečenje u koljenima i potkoljenicama,te grčevi u natkoljeničnim mišićima obje noge.To sve ne javlja se svakodnevno i sve zajedno,nego povremeno i ne traje dugo,oko dva do četiri sata,većinom danju.Gledajući susjeda koji je imao sličan zahvat već 2 puta,ja sam još kao atletičar prema njegovom stanju,razumijem da svatko ima svoj prag boli i na svakom je drugačija manifestacija istih simptoma.Ako itko ima bilo kakvih pitanja u vezi mojeg stanja,a da je obavio isti operativni zahvat neka se javi,možda mogu pomoći.Usput,operater mi je rekao da bi se mogli na stolu vidjeti kroz 3-4 god.mada ja u to ne vjerujem,ali valjda čovjek zna.

3
Oporavak nakon operacije / Odg: Smetnje nakon operacije
«  : Ožujak 18, 2012, 21:48:41 poslijepodne »
I ja sam 2 puta tjedno na nogaču,ali velikom na travi i to po cijelu tekmu od 90 min. Kod mene su kak to veli Davor "signali" nakon nekog nezgodnog rada-pokreta u toku rada,ali u nogometu ništa,sve dok sam u pokretu do onda je dobro.Nogomet igram obavezno sa stabil pojasom na sebi,tako da sam dosta fiksiran u slabinskom dijelu. Operiran 20.06.2011. u Vinogradskoj. Stanje zasad dobro. Ne ureklo se !

4
Operacija kraljeznice / Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
«  : Siječanj 24, 2012, 00:38:15 prijepodne »
Pozdrav drštvo, eto a sam operiran u Vinogradskoj 20.06. Dolje i u mojim ranijim izlaganjima vidi se moje stanje prije i poslije operacije.Prije operacije bilo je oduzimanja nogu,padanja,cca 30 kom tableta,2 inj.dnevno i cca 4 kutije cigareta dnevno.Da ne duljim,operiran od strane prof.doc. Kovača,prošli petak bio na kontroli,sve ok na operiranom dijelu,ali me malo zeza i nakon operacije i sve do danas problem u desnoj nozi,ali to je po riječima doc. uzrok L5-S1 kojeg nije dirao,a rekao mi da će vjerojatno taj disk izdržati još 3-4 god. Inače,odigram nogometnu tekmu od 1,5 h bez problema,ali sa stabil pojasom,usput obavim terapije sa teensom kod kolege fizioterapeuta u rukometnom klubu i sve ok.Znam da mi nož još najmanje jednom ne gine,ali zasad je stanje izdržljivo. Nadam se da će i Vama ostalima biti bolje.

5
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Prosinac 15, 2011, 22:48:37 poslijepodne »
Želim ti brz i dobar oporavak,da ti sve prođe ok. Samo da ti se obratim za toplice,ja sam išao 8 dana nakon izlaska iz bolnice,čak prvi dan nisam išao u bazen jer je toplička fizijatrica testirala ranu da li je dobro zarasla,pa tek drugi,tj treći dan boravka sam ušao na plivanje.Hvala bogu,eto nakon točno 6 mj,sve super,malo sad 2 zadnja dana zateže jer sam vjerojatno malo nazebo pomažući susjedu na kolinjama,već 2 mj.igram nogomet u dvorani,vozim bicikl,plivam sve manje jer mi financije to ne dozvoljavaju (dnevna karta s braniteljskim popustom 20 kn,a dobijem 1345kn naknade).Hodam redovito,bez obzira na vrijeme,osim po kiši.E sad da ti otkrijem tajnu; U GLAVI BUDI FULL POZITIVA I SVE ĆE BITI OK,to ti je bit svega.Još jednom pozdrav i brz oporavak želim.

6
Ostalo / NEMA NAS
«  : Studeni 24, 2011, 22:36:51 poslijepodne »
Ljudi,što se događa,nema problema kod nikoga ???
Ako je tako,super.

7
Ostalo / Odg: Video klip koji me zgrozio?
«  : Studeni 24, 2011, 12:44:03 poslijepodne »
a da bude problema za koju godinu, bude sigurno, a i vidi se da je malo pod stranu lupil pa su rebra dobila. Nemrem si zamislit kaj je bilo narednih mjesec dana, koje masnice i bolovi,a ako nije i gdi kakva ekstrurzija pala.

8
Neka je samo dobro prošlo i neka joj oporavak bude što lakši. Ajde madagaskar prenesi joj želje u dobar oporavak i javi nam kako je.

9
Ima li tko ikakve vijesti o našoj vtl970 ?

10
Te grčeve prilikom rastezanja imao sam i ja,ali su nakon povratka iz toplica,mnogo kretanja kod kuće i plivanje u tim prvim tjednima jednostavno nestali,ali zato su se povremeno još ostali pojavljivati u lijevoj butini sprijeda. Neki sitni spazmi u predjelu desne strane leđa su i danas prisutni kod spavanja ili dužeg sjedenja. Inače,ja vam ljudi idem na posao od 31.10., 4mj i 8 dana od operacije.

11
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Studeni 06, 2011, 14:34:14 poslijepodne »
Operiran 20.06.,u toplicama završio 05.07. vratio se 26.07. iz bolnice izašao 24.06.drugi dan već opalio 3 km šetnje,upala mišića trajala 2 dana,evo 28.10.skinut s bolovanja,od 31.10. na poslu. Meni je sve to smiješno,ali da krenemo redom,od izlaska iz bolnice do odlaska u toplice samo šetnja,o vježbama nisam imao pojma do fizikalnih u toplicama,nakon toplica ponovno šetnja,plivanje povremeno jer 2h košta 20kn na bazenu a dobivao sam 1345kn naknade,vježbanje sve manje.Trnaca nije bilo sve do otprilike tamo 20.10. Znači,28.10.sam skinut s bolovanja,pa reko ako mogu na posao onda mogu i na nogomet,dakle 29.10. odlazim u dvoranu i 1,5h odigram nogomet bez ikakvih problema,trčim već tamo negdi od 15.09.,vozim bicikl ali poslije toga imam bol u samim kukovima,ali prođe nakon odspavane noći. Naravno da se oporavak razlikuje od osobe do osobe,ali mislim da je moj bio dosta dobar,mada znam i operater mi je rekao da ćemo se vidjeti ponovno za nekih 3-4 godine zbog problema koji će se javiti u nižim segmentima lumbalnog i sakralnog dijela,što je već i sada vidljivo iz nalaza MR-a. Obavio sam i oko 15.09.IK koja je donijela rješenje o promjeni radnog mjesta i ograničenjima,a dr.opće prakse skida me s BO nakon 4 mjeseca i osam dana od operacije.Velim,osječam se dobro,jutra su malo teža oko dizanja,obuvanja i svih radnji dok se malo sve ne razgiba,terapije dodatne nisam dobio nikakve,a kažem da su trnci i dalje blagi tijekom cijele prednje strane lijeve noge i stražnje strane desne noge,znači oni dijelovi koji su i bili "problematični" i prije operacije. Uputnicu za EMNG imam,pa na IK ponovo nakon toga.

12
Operiran 20.06.,u toplicama završio 05.07. vratio se 26.07. iz bolnice izašao 24.06.drugi dan već opalio 3 km šetnje,upala mišića trajala 2 dana,evo 28.10.skinut s bolovanja,od 31.10. na poslu. Meni je sve to smiješno,ali da krenemo redom,od izlaska iz bolnice do odlaska u toplice samo šetnja,o vježbama nisam imao pojma do fizikalnih u toplicama,nakon toplica ponovno šetnja,plivanje povremeno jer 2h košta 20kn na bazenu a dobivao sam 1345kn naknade,vježbanje sve manje.Trnaca nije bilo sve do otprilike tamo 20.10. Znači,28.10.sam skinut s bolovanja,pa reko ako mogu na posao onda mogu i na nogomet,dakle 29.10. odlazim u dvoranu i 1,5h odigram nogomet bez ikakvih problema,trčim već tamo negdi od 15.09.,vozim bicikl ali poslije toga imam bol u samim kukovima,ali prođe nakon odspavane noći. Naravno da se oporavak razlikuje od osobe do osobe,ali mislim da je moj bio dosta dobar,mada znam i operater mi je rekao da ćemo se vidjeti ponovno za nekih 3-4 godine zbog problema koji će se javiti u nižim segmentima lumbalnog i sakralnog dijela,što je već i sada vidljivo iz nalaza MR-a. Obavio sam i oko 15.09.IK koja je donijela rješenje o promjeni radnog mjesta i ograničenjima,a dr.opće prakse skida me s BO nakon 4 mjeseca i osam dana od operacije.Velim,osječam se dobro,jutra su malo teža oko dizanja,obuvanja i svih radnji dok se malo sve ne razgiba,terapije dodatne nisam dobio nikakve,a kažem da su trnci i dalje blagi tijekom cijele prednje strane lijeve noge i stražnje strane desne noge,znači oni dijelovi koji su i bili "problematični" i prije operacije.Ako te interesira još nešto pitaj u PP,a tu je i teoantun koji također ima sličnu operaciju i iskustva s istim tegobama.

13
Operiran 20.06.,u toplicama završio 05.07. vratio se 26.07. iz bolnice izašao 24.06.drugi dan već opalio 3 km šetnje,upala mišića trajala 2 dana,evo 28.10.skinut s bolovanja,od 31.10. na poslu. Meni je sve to smiješno,ali da krenemo redom,od izlaska iz bolnice do odlaska u toplice samo šetnja,o vježbama nisam imao pojma do fizikalnih u toplicama,nakon toplica ponovno šetnja,plivanje povremeno jer 2h košta 20kn na bazenu a dobivao sam 1345kn naknade,vježbanje sve manje.Trnaca nije bilo sve do otprilike tamo 20.10. Znači,28.10.sam skinut s bolovanja,pa reko ako mogu na posao onda mogu i na nogomet,dakle 29.10. odlazim u dvoranu i 1,5h odigram nogomet bez ikakvih problema,trčim već tamo negdi od 15.09.,vozim bicikl ali poslije toga imam bol u samim kukovima,ali prođe nakon odspavane noći. Naravno da se oporavak razlikuje od osobe do osobe,ali mislim da je moj bio dosta dobar,mada znam i operater mi je rekao da ćemo se vidjeti ponovno za nekih 3-4 godine zbog problema koji će se javiti u nižim segmentima lumbalnog i sakralnog dijela,što je već i sada vidljivo iz nalaza MR-a. Obavio sam i oko 15.09.IK koja je donijela rješenje o promjeni radnog mjesta i ograničenjima,a dr.opće prakse skida me s BO nakon 4 mjeseca i osam dana od operacije.Velim,osječam se dobro,jutra su malo teža oko dizanja,obuvanja i svih radnji dok se malo sve ne razgiba,terapije dodatne nisam dobio nikakve,a kažem da su trnci i dalje blagi tijekom cijele prednje strane lijeve noge i stražnje strane desne noge,znači oni dijelovi koji su i bili "problematični" i prije operacije.Ako te interesira još nešto pitaj u PP,a tu je i teoantun koji također ima sličnu operaciju i iskustva s istim tegobama.

14
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Listopad 28, 2011, 17:36:48 poslijepodne »
Pozdrav svima !
Uglavnom,danas sam zadnji dan na bolovanju. Tu mi se čini da se nezna tko pije tko plača,bolovanje zatvorene s 28.10. a majstore ti si uzmi GO za 31.10. Evo, danas je točno 4 mjeseca i osam dana od operacije.
Čisto me interesira zbog čega me šalju na posao,kao prvo psihički nisam spreman na taj korak, fizički možda i da,ali poslodavac me nije obavjestio na koje sam radno mjesto premješten,jer po nalazu IK to je i prihvatio,ali ja se s prvim danom moram vratiti na svoje staro radno mjesto.
Moja dr. veli da me nema na osnovu čega više držati na bolovanju jer njoj nigdi nije navedeno da to može ili mora, što meni nije jasno, da nju stalno kontrolorka stišće,da ona mora imati papir gdje to piše i pravno gledajući je u pravu.
Jučer bio kod fizijatra na kontrolnom,on zadovoljan napretkom,normalno iskrcaj 200kn,a ne napiše daljnje bolovanje i dr.opće se odma toga prime ko pijan plota,onda mi veli da jel ja znam kad se uzima bolovanje; kad si misliš na fušu nešto zaraditi onda se uzme bolovanje,ma ljudi moji nije za vjerovati kako sustav funkcionira,da ti dr. to veli ?!?
Svaka čast našem forumskom neuru,svaki puta on nama napiše po N-ti put,ali šta to meni vrijedi,to i ja znam da bi toliko trebalo,ali očito da ovi na IK i dr.opće to neznaju,a kontrolori nemaju pojma o medicini jer nemaju pojma šta je interlaminectomia i masu drugih izraza,uostalom ja na račun HZZO-a živim samo 1 mj zasada,pa ne vidim razlog tog napinjanja o povratku na posao

15
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Povratak na posao i vježbe
«  : Listopad 28, 2011, 14:22:40 poslijepodne »
Pozdrav svima !
Uglavnom,danas sam zadnji dan na bolovanju. Tu mi se čini da se nezna tko pije tko plača,bolovanje zatvorene s 28.10. a majstore ti si uzmi GO za 31.10. Evo, danas je točno 4 mjeseca i osam dana od operacije.
Čisto me interesira zbog čega me šalju na posao,kao prvo psihički nisam spreman na taj korak, fizički možda i da,ali poslodavac me nije obavjestio na koje sam radno mjesto premješten,jer po nalazu IK to je i prihvatio,ali ja se s prvim danom moram vratiti na svoje staro radno mjesto.
Moja dr. veli da me nema na osnovu čega više držati na bolovanju jer njoj nigdi nije navedeno da to može ili mora, što meni nije jasno, da nju stalno kontrolorka stišće,da ona mora imati papir gdje to piše i pravno gledajući je u pravu.
Jučer bio kod fizijatra na kontrolnom,on zadovoljan napretkom,normalno iskrcaj 200kn,a ne napiše daljnje bolovanje i dr.opće se odma toga prime ko pijan plota,onda mi veli da jel ja znam kad se uzima bolovanje; kad si misliš na fušu nešto zaraditi onda se uzme bolovanje,ma ljudi moji nije za vjerovati kako sustav funkcionira,da ti dr. to veli ?!?
Svaka čast našem forumskom neuru,svaki puta on nama napiše po N-ti put,ali šta to meni vrijedi,to i ja znam da bi toliko trebalo,ali očito da ovi na IK i dr.opće to neznaju,a kontrolori nemaju pojma o medicini jer nemaju pojma šta je interlaminectomia i masu drugih izraza,uostalom ja na račun HZZO-a živim samo 1 mj zasada,pa ne vidim razlog tog napinjanja o povratku na posao.

16
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Povratak na posao i vježbe
«  : Listopad 24, 2011, 14:14:05 poslijepodne »
Znam da se nedam ?!? Ali tako moram svaki mjesec na kontrolu kod fizijatra i bite calen,a kontrola kod neurokirurga je tek početkom veljače. Velim sve je ok kad je i aktivnost stalna,ali ćim malo "zalegnem" odmah počinju bolovi i zatezanja.

17
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Povratak na posao i vježbe
«  : Listopad 23, 2011, 22:21:10 poslijepodne »
E ovako,kao što sam i ranije pisao imao sam, a i dalje imam problem sa svojom dr. Htjela me spucati odmah nakon toplica na posao. Dakle operiran 20.06. klasična op. 26.07. dolazim iz toplica i dr.mi kaže da nju kontrola stišće i da bez neura ili fizijatra ona sama mene nemože držati na bo. Kao da sam nakon tih takoreći mjesec dana bio na državnoj grbači a ne na firminoj? Gledam,nije mi jasno,ajde napravim kontrolu kod neura 27.08. ne napisa čovjek daljnje bolovanje u povjest bolesti već samo da po kraju liječenja na IK. Vratim se,moja dr.odma me spuca na IK,oni odrede da liječenje još nije završeno,ali traže promjenu radnog mjesta,firma prihvati. Ali, dr.dobiva rješenje i pita jel hoćemo na posao,dan je 25.09. ljudi moji pa to je tek 3 mj.?!? Odlazim kod fiziatra on piše bo najmanje još mjesec dana,sutra moram po doznake i znam da me se bude tjeralo na posao,opet ću naravno morati potrošiti malo novaca od ove silne naknade koju dobivam od HZZO samo da bi se ustanovilo ono što me normalno sljeduje nakon takve operacije. Neuro mi je usmeno rekao da je normalno oko 6 mjeseci pa i duže,zavisi od slučaja,na IK dr. je rekao isto to,a moja dr. me tišće da je kontrolka svaki puta pita za moj slučaj i kako to da još nisam krenuo na posao. No pustimo mi sustav,jači sam ja od tih zavrzlama,ali bi me interesiralo dali je netko imao sličan slučaj nakon ovakve operacije.
Druga stvar je ta,da u zadnje vrijeme baš nešto i ne vježbam već šečem,plivanje je trenutno u smanjenom obimu jer moram plačati ulaz na bazen u svom gradu,a moram autom,jer mi je bazen totalno na drugom kraju grada,pa benzin,pa kupi sok ili sendvič i ode za 10-ak dana ono šta dobiješ. Nego stvar je u tome da ja vozim bicikl i trčim već sigurno 3 tjedna,kod trčanja nemam nikakvih problema,mada je tempo sporiji ali ujednačen i dužina je sigurno oko 4 km u komadu. Jedino me kod vožnje bicikla, drugi dan bole lagano kukovi,neznam od čega jer se vozim po ravnoj površini bez rupa ili neravnina. Dali je tko to prakticirao tako rano nakon ovakove operacije? Bilo bi mi drago da mi i netko stručan napiše koju riječ.
Sad će mi biti sve teže izlaziti na šetnje i trčanje ili vožnju biciklom jer je sve hladnije,naime živim u SZ dijelu zemlje gdje je već dosta zahladilo.Nekoliko dana lošeg vremena rezultiralo je trnjenjem prednje strane lijeve noge i stražnje strane desne noge,mali popravak vremena i povratak kretanju rezultiralo je nestajanju trnjenja,ali se pojavila napetost leđnog mišića iznad operiranog dijela. Dali će to tako stalno biti ???

18
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Rujan 15, 2011, 14:37:51 poslijepodne »
 8) Eto,danas bio na invalidskoj,čude se koji to dr.šalje nakon takve operacije nakon 2,5 mj.na IK. Rekli ovako,napisali mišljenje po kojem će izdati rješenje, u kojem stoji da se preporuča daljnje bolovanje,po potrebi terapije,utvrđivanje invalidnosti po isteku liječenja,poslodavcu preporuka za promjenu radnog mjesta. Sve u svemu ja zadovoljan,a vidim da moja dr.opće med. nema pojma o procesu liječenja.

 Str: [1] 2 3
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre