Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - janos

 Str: 1 2 [3]
37
Operacija kraljeznice / hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 14, 2011, 00:19:34 prijepodne »
Vidim da su se sukobila svakava mišljenja između toga tko je bolji i najbolji kod nas. Ja sam samo tražio da mi netko pojasni kakvi su mi nalazi,koja tehnika je u pitanju i koga izabrati,pošto sam putem veze odmah upao u termin za pregled kod renomiranog dr. u struci bez obzira što je baziran na glavu i gornji dio kralježnice važno mi je samo njegovo mišljenje,pa zaboga čovjek zna očitati sve šta piše,a ja mu uvijek mogu reći dali želim da to obavi on i njegova ekipa ili želim i još negdje zatražiti drugo mišljenje.Koliko čujem kakav je sigurno se neće uvrijediti a ima i iskren pristup,znaš šta te ide i šta te čeka.Ako on predloži neki klasični i veći invazivni zahvat,biti ću iskren i ja prema njemu pa mu reći da ću potražiti i neko drugo mišljenje,naravno u Vinogradskoj ili KBSM.Uglavnom hvala svima koji ste sudjelovali u raspravi,a i dalje ćete vjerujem jer ću i nakon utorka ostati na forumu da znate kako je prošlo i što će mi biti daljnji koraci,a do ponedjeljka navečer očekujem još poneki savjet od svih Vas koji ste mi i do sada pisali. Hvala.

38
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 12, 2011, 13:00:33 poslijepodne »
Ha, ništa sada, za utorak imam dogovoreno to na rebru, dat će mišljenje, a onda u akciju u Vinogradsku ili SM, ako svi velite da je tamo najbolje,najbezbolnije i kasnije sa najmanje problema, važno mi je da kasnije mogu nastaviti sa nogometom u neko skorije vrijeme. 38 je na plećima,za veterane po 15-20 min. biti će dovoljno.Hvala Vam svima na savjetima,a ako ima još netko da da neki savjet biti će mi od pomoći, a ja ću nakon utorka obavijestiti sve nas kolege po kičmi kako je prošlo i šta će biti.

39
Operacija kraljeznice / hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 12, 2011, 12:37:31 poslijepodne »
Daj mi reci Damire koliko to kod tog dr.Saftića košta? Mada bi se dalo i u Vinogradsku preko reda,ali gledam da ostanem i dalje pokretan,ako me kužiš, da ponekad još barem koje poluvrijeme odtrčim.

40
Operacija kraljeznice / hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 12, 2011, 12:29:12 poslijepodne »
Ma eto nemadugo operirao je kolegu s posla, tumor na mozgu, metastazirao na vratni dio kralježnice, čovjek nakon kemoterapija i toplica sasma ok.

41
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 12, 2011, 12:00:33 poslijepodne »
Ej, bok Davore, nadao sam se da ćeš mi se ti javiti i eto,bio sam u pravu.Pročitao sam dosta tvojih postova,vidim da pratiš materiju i da si dosada dosta dobrih savjeta podjelio. Gle,išao sam na to jer sam mogao najranije (6 dana od zvanja) stupiti u kontakt i dogovoriti pregled na rebru. Ne mora biti da ću ako budem morao, tamo i na operaciju,važno mi je bilo da što prije dobijem mišljenje neurokirurga ili nekog stručnog tko se pojavljuje na ovim forumima. Pozdrav.

42
Operacija kraljeznice / Gdje na operaciju - bolnice i lijecnici
«  : Svibanj 12, 2011, 09:16:03 prijepodne »
Čuo sam i za dr.Sajka,znam i za Paladina da je za glavu i gornji dio kralježnice,ali jednostavno su mi većina fizijatara i reumatologa preporučili njega. Vidi se već i po datumima kad su rađene pretrage bilo kakve da sam u vrlo kratkom roku odradio sve,što znači da sam u medicinskim krugovima imao tzv "veza" koje su me gurale,većinu pregleda obavili su ravnatelji odjela tako da im u potpunosti vjerujem,tako je ispalo i s dr.Paladinom. Velim dosada sam aktivno igrao nogomet,tako da mi je i fizioterapeut rekao da nije problem u leđnim mišićima,da su svi razvijeni,odigravao 90 min.utakmice bez pardona mada sam i pušač. Sad je stvarno već postalo nepodnošljivo,niti spavam kak treba,vožnja auta je nočna mora,fiziološke potrebe problem,radno mjesto nije preteško,mada ima nekih rotacijskih pokreta sa držanjem tereta u rukama. Operacijskog zahvata se ne bojim,ali bi htio da mi netko pojasni što je to PLLD,koliko traje oporavak i da li ima ikakve šanse da se kasnije nastavi sa sportskim aktivnostima? A za Paladina sam čuo da je operirao Balića,Prosinečkog i ostalu sportsku elitu isto kao i Peharec.

43
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 12, 2011, 00:04:18 prijepodne »
Lovil sam vezu na rebru radi dr. Paladino-ja,jer sam čuo da je on u HR trenutno tata-mata za te stvari. Zato sam i izabrao rebro za mišljenje dr.
Inače noću spavam po 1-2 pa se probudim,malo nakljukam pa opet 1-2 sata i dođe jutro pa na posao. Spavao sam mjesec dana u dnevnom boravku u kutu kutne garniture u polusjedećem položaju,ajd sad ide i u krevetu ali uz buđenja radi noćna pečenja.

44
Slabinska (lumbalna) kralježnica / hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
«  : Svibanj 11, 2011, 23:52:04 poslijepodne »
Pošto sam od danas novi na ovom forumu,htio bi da mi netko pojasni šta se to kod mene događa.Inače problemi su počeli još u 12 mj 1995,ali sa par injekcija i ibuprofenom stvar se popravljala u 10-ak dana.Tako je bilo po 2-3 puta godišnje sve do lani,kad su ujesen počeli ozbiljni problemi.Ukočenja su se počela javljati jednom mjesečno,injekcije,fizikalna,masaže,pa opet popusti,na poslu šef imao razumjevanja premjestio me na drugo radno mjesto,lakše. 29.01.2011.zacvikao se opet,tjedan dana hodao na injekcije,fizikalne,masaže,plivanja,ništa na bolje,sve je gore svakim danom.Kihanje,mokrenje,velika nužda da ne pričam,vjerojatno znate kako je. Od onda pijem Medrol 16mg,evo sad sam pri kraju,Zaracet čak do 6 tbl dnevno,Tramadol traje 3-4 dana kutija,Normabel 5mg 2-3 puta dnevno,kombiniram čak malo i Knavon forte pa jedva da malo popusti.Kljukam se tabletama,bol je ista,ponekad i jača,žarenje u predjelu kičme do kuka,a bedro i list desne noge utrnuti ko da su od drveta,primjetno već šepam.Vožnja auta postala je noćna mora.Sve do jeseni aktivno sam se bavio nogometom,od djetinjstva i rukometom,igrao u 2.ligi bivše juge,znači o zapuštenosti mišića nema govora,potvrdio fizioterapeut.
Pomogao bi mi bilo kakav savjet ili mišljenje nekog tko se razumije u sve ovo.
Inače 17.05.2011. naručen sam kod neurokirurga na REBRU Dr. Kovačevića,pa ako netko ima iskustva sa tim dr.neka mi odgovori.Svaka Vaša riječ biti će mi od pomoći.


09.03.2011.
Napravljen MR L-S kralježnice
NALAZ: Aldroza primjereno visokih trupova koji su fizioloških intenziteta signala uz održanu dorzalnu interkorporalnu liniju.
I.v diskovi su srednje široki uz fiziološki intenzitet signala i.v. diskova.
Na seriji aksijalnih presjeka u nivoima L4-L5 i L5-S1 vidljiv bulging i.v diska bez neuralne kompromitacije.
Konus medulare završava u visini L1.
Ne vidi se intra niti ekstraduralnog tm procesa.

NALAZ EMNG 22.03.2011.
Emng-om donjih udova nalazi se neurogene promjene u ispitivanim mišićima.Brzine provodljivosti su u granicama normale.Nalaz ukazuje na lakše radikularne lezije L5 i S1 obostrano.

Kontrola kod fizijatra 22.04.2011.
Dg: Lumboischialgia lat.dex.subac.
     Protrusio discorum i.v. L4-L5 et L5-S1 /NMR
     Laesio radicis L5 et S1 bil chr. /EMNG
Pretklon ispruženim rukama max uz bol do 34 cm
Naznačen hipertonus p.v.m. Znak zvonca + (L4-L5 i L5-S1)
Lasegue desno poz. RAT desno odsutan. Parestezije u dermatomu L5 i S1 desno,opseg des.potkoljenice -10 mm. Oslabljena dorzalna fleksija d. stopala.
Upučuje neurokirurgu, eventualno PLLD.

 Str: 1 2 [3]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre