Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - denis 68

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 50
55
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje novih clanova
«  : Travanj 05, 2009, 22:27:37 poslijepodne »
Tamara sretno i puno zdravlja želim ;)

56
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Utjecaj južine na križobolju
«  : Travanj 05, 2009, 22:23:53 poslijepodne »
Jupi Proljeće je pravo vrijeme za mene ma super neznam što da kažem posli malo terapijica i toplijeg vremena neznam što reći kad bi ostalo ovako bilo bi super ;D ;D

57
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Molim savjet - ekstruzija L5/S1
«  : Travanj 05, 2009, 22:00:28 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Dragi tnp1970,

Hehe, dobila sam što sam tražila, slutila sam da će tvoj komentar biti u tom stilu. Pa naravno da ovo što mi se događa trenutno nije život, ali je u odnosu što mi se događalo prije mjesec dana ravno pripremi za (para)olimpijadu...uostalom, složili smo se da ću si dati malo vremena da se uvjerim i da je to ljudski?
Postovi od Davora su i više negoli poučni, imam ih u vidu, a pročitala sam temeljito danas i postove od Worfa i Gorana i slažem si neke kockice.
U međuvremenu bih voljela čuti savjete na pitanja koja sam postavila, ma kakvi bili, hoću reći čak i ako su u stilu "idi na operaciju jer ovo nije život", sunce je, nakon vježbica sam dobro i sve mogu podnijeti...
Katarina slažite kockice po svom  osobnom ophođenju to je moj savjet,ja sam slušao prića i prića drugih pa se dokazalo suprotno,bit svega je dali riskirati ili ne,a vrijeme poslije pokazuje učinkovitost ;)

58
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Lumboischialgia
«  : Travanj 05, 2009, 21:51:56 poslijepodne »
Sperman rizici uvjek postoju ;D ;D

59
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: U Hrvatskoj nema hitne pomoći
«  : Travanj 05, 2009, 16:19:17 poslijepodne »
Jasna eto napokon drago mi je da su ti utvrdili uzrok  bolova,eto ja nakon utvrđenja kroničnog gastritisa kao i bakterija dobio sam trojnu terapiju koju sam pio 7 dana i sad mi je puno bolje,a što se tiće kamenca na žući pošto sumljaju da bi i on mogao pravit problem ovih dana se pripremam za operaciju tj 16.04,nadam se ad će bit sve uredu jer i sam polazim logikom da ako želudac i bakterije sredu antibioticima i uklonim kamenac da više neću bit u situaciji da svaki drugi dan letim na HP,jer već i sad sam pomalo lud jer se bojim jesti bilo što,jer neznam što mi može naštetiti pa sam na djetama.Eto Jasna sigurno će ta druga terapija bit bolja ako ne pogledajte ipak žuć,jer kako su meni objasnili jedno drugo mugu iritirati.
Puno pozdrava i sretno.

60
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Molim savjet - ekstruzija L5/S1
«  : Travanj 05, 2009, 16:10:53 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Draga Katarina,
Pa ti ovo nazivaš životom???
Pročitaj ponovo postove od Davora, mislim da je to poučno.


TNP zar je davor dokaz uspješnosti,mislim da je njemu dobro al da je to neki dokaz to če vrijeme pokazati,opet ponavljam Davoru želim sve najbolje al to nije znak uspješnosti ,jer ako če mo gledati realno i ko je operiran i ko nije pravila su za sve ista ,nema puno stajanja ,pretjeranog sjedenja ,vježbanje itd....,e sad sve ovisi o nama.Osobno znam za sebe da me operira vrhunski stručnjak držao bih se pravila maxsimalno al poslje nekog vremena kad bih na to zaboravio opet bi se opustio te uvatio rada ,ronjenja i stvari koje nesmijem i eto naj vjerovatnije da bi opet napravio problem.TNP prijatelju mi smo svi robovi naše kralješnice do kraja života ;)Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Dragi forumaši,

prošlo je osam dana od mog povratka iz Pule, pa da vam se malo javim i pitam neki savjet.
Stanje mi je otprilike kao i vrijeme, a i raspoloženje...dakle, od novosti ima da sam nabavila Elanovu strunjaču, radim vježbice, a dvaput sam bila i na bazenu. Ustvari, pokušala sam po preporuci naći bazen koji ima bar 30C, jer su me upozorili da ako je hladniji mogu mi se ukočiti mišići, s obzirom da ako plivate voda može biti i hladnija, a ako želite raditi vježbe temperatura mora biti kao u terapeutskom bazenu. Tako sam prvi put, unatoč uvjeravanjima kako je bazen 30C, radila vježbe u prilično hladnoj vodi i nije mi prijalo, a u drugom bazenu je voda bila toplija, ali u silnoj želji da što više odradim sam udvostručila napor i poslije se osjećala iscrpljeno kao prebijena mačka, uz to da čak nisam ni odmarala između vježbi, valjda zamišljajući kako trebam biti što aktivnija.
Uglavnom, nekakav plan je da 2-3 puta tjedno idem na bazen i tim danima radim vježbe jednom, a ostalim dvaput dnevno. Napominjem da vježbe traju oko 30 minuta i pitam se da li je to dovoljno u ovoj nekoj fazi.
Od ostalog stanja se uglavnom ponavlja isti scenarij svaki dan: budim se s bolom ili grčem u mišiću desne noge, popijem ketonal i nakon tuširanja se otkočim, bolovi popuste i ostatak dana se trudim da se krećem, ili pak sjedim za kompjuterom, ali najveći problem mi je kad pomislim na ležanje, jer dovoljno da provedem neko vrijeme na trosjedu uz TV već mi krenu bolovi u nozi. Ako je lijepo vrijeme odvezem se negdje, ne hodam puno, u početku je taj hod normalniji a kasnije počnem već šepati, nakon vježbi mi je uvijek bolje... Navečer opet ketonal i apaurin od 2 mg za opuštanje muskulature, bar mi tako kaže liječnica.
Imam dva pitanja:
1. Koliko mislite iz vašeg iskustva da treba vježbati dnevno, da bude učinka, a opet da ne pretjeram?
2. Kako ja najbolje ležati, tj. spavati? Meni se čini da nešto radim krivo. Rekli su mi da spavam na zdravom boku, s jastukom među nogama. Kad stavim mali jastučić među koljena počne me boljeti, a kad stavim veći mekani me toliko ne boli, ali opet se dignem ukočena i s bolovima nakon ležanja ili spavanja. Da li treba uopće taj jastuk ili je sve to individualno, jednostavno mislim da nemam riješenje za ležanje, iako sam bila u takvom stanju da duže od nekoliko minuta i nisam mogla ležati, a sad ipak odspavam cijelu noć.
Stalno pokušavam ne biti preopširna ali ptanja sama naviru...61
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: U Hrvatskoj nema hitne pomoći
«  : Travanj 03, 2009, 14:08:40 poslijepodne »
TNP1970 pod brojem jedan moj stav je takav kakav je zbog loših iskustava,stavovi prema zdravstvu su takvi da neznam od 93 godine od kad su se počele javljati razno razne tegobe da mi je iko riješio problem od razno raznih doktora te isti samo imaju sistem vozati te kao paket.Jedno da ti kažem kakav je to stav lječnika kad dođeš na pregled da ti kaže da su oni uslužna djelatnost i da informacije nedaju,to je pre strašno a takvih je večina a ujedno da odmah napomenem sa svojim postovima nikad nikog ne blatim ako je fer i realan ,tj lubazan onda sam ja još ljubazniji,to što su pojedinci a takvih je većina neljubazni kako bi to trebao opisati da nam je zdravstvo super da imamo povjerenja u doktore il slićno.
Što se tiće branitelja neznam o čemu pričaš na taj dio se nikad i nigdje ne pozivam naprotiv dajem prednost svim onima koji su bolesniji od mene bez obzira dali je neko branitelj ili ne za mene postoji zakon RH koji ja štujem,a nepravdu mito i korupciju pljujem i zato se tako i ponašam i iskreno puno mi bolje ide tim stavom nego stavom dobrote jer ako lječnika zamolim on me istjera ,a ako ga iznapadam isti mi pomogne pa sad mi ti reci njihove stavove ,jer isti kad naletu na liniju težeg otpora onda se i potrude a kad ih se moli i ulizuje onda su bogovi,za mene je samo jedan BOG,a svi ostali bilo to u zdravstvu policiji vojsci,su samo obični ljudi koji imaju il nemaju kulturu ponašanja,te oni koji je nemaju od mene će dobit za nagradu šakom o stol bilo to tebi razumljivo ili ne.
Ujedno bih te zamolio da nemješaš branitelje kao i mene u moje stavove jer rekoh te stvari ne zloupotrebaljavam.Što se tiće tvoje mirovine na tom ti ja nemogu ništa komentirati ako si je mogao dobiti ti sigurno imaš razlog zašto je nisi tražio.Idemo dalje što se tiče teroriziranja i poluinformacija odakle tebi uopće pravo da ti to prosuđuješ da nismo mi slučajno rođaci pa ti znaš dali ja dajem polu informacije nisi mi jasan,a teroriziranje nije ako vidiš da te u jednoj noći sa 5 podjela prebacuju s jednog na drugi te vidiš da ih nije briga krajnji im je cilj trenutno te pokrpati i otprašiti kući,e sad mi ti reci dali je to po lječničkoj etici po tebi uredu.TNP što se tiče policije u svom postu sam opisao zbog čega je to bilo a policije se ne bojim jer jako dobro poznam zakon policije,sudstva,zdravstva,i znam što bi se dogodilo da su je i zvali neko od doktora bi sigurno imao sankcije jer nisu postupali u skladu lječnićke etike.Moj TNPe sad kad si me razljutio sad ću baš upotrijebit rijeć BRANITELJ,a to je da se ni onda nisam bojao nikog a ni dan danas bilo kakve institucije ako znam da sam u pravu ,ako nisam u pravu u stanju sam se pokrit ušima i isto tako isprićati se za svoje rijeći postupke kao i za iste odgovarati,a tebe sad pitam jedno ZAŠTO NISU ZVALI POLICIJU AKO SU ISPRAVNO RADILI SVOJ POSAO ;)
Što se tiće dugoročnog gledanja mog stava  nemoj se ti prijatelju brinit što je dobro za mene jer moj dobar stav me i doveo do ove situacije a sad kad sam okrenio ploču sad meni ide u prilog zato moj prijatelju ja ću i dalje nastavit ovim stavom naravno prema osobama koje to zaslužuju ,jer ako sam u pravu sigurno me nemogu kaćit nikakve sankcije,svakom ko se želi ulizivat bolo kom doktoru,pravniuku ,odvjetniku samo nek izvoli ako misli da je to riješenje al ne zaboravi ova država se nije stavrala da nas neko uvjetuje i da nekog molimo za pomoć,nego da svak u svojoj domeni strućno i proofesionalno izvršava svoj dio posla,a ujerdno da neko nezna da ja stojim iza toga i pobit svoju rijeć neću,jer ako internist i kirurg neznaju od čega ima napadaje u predjelu zdjelicew ja im se popišam na diplome ;D jer im ja osobno nebih dozvolio da rade ni u pisarnici ma strašnooooooo i ti mene uvjeravaš sad da neko zna  da ima ih naravno njima svaka čast.Eto previše sam objašnjavao ja svoje stavove imam ti se drži svojih pa če mo se sresti nakon 100 godina i vidjet ko je u pravu,samo me jedno čudi dali si ti možda u mojim postovima pobrkao lončiće pa si krivo shvatio il ja nisam bio dovoljno jasan,ako i nisam naravno nisam mogao ni bit jer se mi osobno  ni nepoznamo a ujedno nesmim pisat ni velike postove jer su pravila takva,a pravila nameća svak kako njemu odgovara neko je realniji neko nije i zato dragi moj TNP oni kji nisu realni koji su neljubazni svaki put će od mene dobit kontra efekt,a oni ljubazni če jesti bombonjerice ;D ;D :
 Eto Fiškalu prijatelju ni malo se nisam naljutio jer je to tvojevirtualno mišljene o meni.
Ljep pozdrav i tebi od Denisa68
PS.S godinama je čovjek sve mudriji i pametniji ;)
Eh da naglasim ima grešaka u ovom postu al nemam vremena ispravljat zato se svima isprićavam al mislim da će te ipak moćo proćitati post

62
Lud Zbunjen Ukočen / Politika, duhovnosti i materijalizam
«  : Travanj 02, 2009, 22:18:19 poslijepodne »
Draga moja gospodo žao mi je što se znanje nimalo ne cjeni niti plaća ,al jedno je jasno da te niko nepita dali si fakultetski obrazovan ili ne, nego koliko para imaš na računu,jer u našoj ljepoj sposobniji je onaj koji ima lovu ,a ne znanje,to je jako žalosno al istinito.Eto zato moj prjedlog bacite diplome u ormare te se posvetite radu i poboljšanju financiskih sredstava,na koji način i kako to neka sam sebi odlući jer diploma bez sposobnosti neznaći apsolutno ništa,a ujedno da uključim u ovo i dobra veza za bolji uspjeh ;)

63
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: U Hrvatskoj nema hitne pomoći
«  : Travanj 02, 2009, 22:06:23 poslijepodne »
Rimiserk molim te pojasni malo ovaj svoj post neznam kave veze ima želudac i žić sa ovim što ti opisuješ,znaš onako seljački ;)

64
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: U Hrvatskoj nema hitne pomoći
«  : Travanj 01, 2009, 15:56:49 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ajme, Jasna moja draga, da si bar u Rijeci bih ti sredila da te odmah sve obrade, a ne da se toliko mučiš. Ma i odavde bih ali upravo je u tijeku kongres gastroenterologa u Dubrovniku i svi se pokupiše dolje. Ja ne znam, ali mislim da kad kod nas na hitnu dođe takav slučaj odmah mu se radi i UTZ abdomena, i gastroskopija, bar iz iskustva koliko sam vidjela, pa ne mogu te otpiliti da to radiš sve od kuće u tom stanju. Molim te, ako ti se bolovi ne smire, idi po treći put na hitnu i zahtjevaj obradu, oni nisu normalni...a kad ti bude bolje onda u medije...
Katarina slažem se pod hitno od hitne tražiti uputnicu internisti na interni odjel bolnice pa nek oni onda odradu UZ i gastroskopiju ja sam u početku puštao hitnoj da mi daju injekcije i oni bi me otjerali kući ,prošli put sam im rekao da ću zvat novine i tv te da ću na klupi u parku cjelu noć spavat što bi sigurno učinio tek su onda dali uputnicu ;)tako da sam taj dio riješio tamo i utvrdio se kamenac na žući i gastritis,i evo sad upadam u drugi krug igara a to je da svak prebacuje problem  na drugoga tako da su me doveli u fazu da ja razmišljam i počmem nekim redom prvo kamenac onda će mo vidjet kako stvari stoju ako bude bolio i dalje onda je želudac.Moje iskustvo je pokazalo da nema dobrog riješenja nego kad se udre šakom o stol i zaprjeti novinama i tv jadno ali strašno jer mene su i doveli u situaciju sad drugi put kad me uhvatio napadaj te kad su me stjerali sa kirurgije onako neljubazno ko neki paket ,il staru kanto digli su mi tlak pa sam im razbio vrata,prijetili su mi policijom al ništa od toga jer da su je i zvali postavilo bi se pitanje zašto sam to napravio tako da bi neko od dotičnih lječnika odgovarao.MukA MI JE SAD ONIH LIPIH ALUMINISKIH VRATA ;D ;Dal što im sad ja mogu nek ravnatelj bolnice odbija nekom od plaće mene se niko sad nedira,naprotiv danas me i vidio dotični kirurg te se ljubazno javio ;)

65
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: U Hrvatskoj nema hitne pomoći
«  : Travanj 01, 2009, 15:41:26 poslijepodne »
Jasna ako ste pratili moje postove iste te tegobe imam i ja na želudcu mi je chr gastritis a na žući kamenac u vremenu dok sam radio pretrage uhvatila su me dva napada tako jaka da vas razumjem o čem govorite,Moj put je bio prvi put HP koja me uputila na interni odjel te su mi tamo raznim inekcijama spazmeksa i peptorana kao i voltarena umirili bolove,po njihovim mišljenjima internista misli da je problem u žući a kad su me odveli na kirurgiju kirurzi kažu da je to problem u želudcu.Eto poslije 7 dana opet me uhvatio napadaj te su me opet tako izvozali da bi mi doktor internis rekao onako iskreno da su oni tu da me samo pokrpaju jel da ni oni neznaju dal žuć pravi problem pa refleks ide na želudac il obratno.I eto ja sam se odlućio posjetit abdomalnog kirurga s kojim sam dans dogovorio operaciju kamenca jer polazim logikom ako njega uklonim a poslije nekog vremena opet bude bolilo onda će to definitivno ukazivati na želudac,tako da sam baš danas sve preglede napravio i sad čekam 16.o4 za operaciju nadam se da će bit problem u žući a i ako nebude bar ću znat da sam jedan problem riješio.Po vašem opisu upućuje me po istim mojim simptomima da vam ja to kamenac na žući al vi isto pregledajte UZ,kao i gastroskopiju jer možda imate bakteriju koja može isto tako prouzročit bolove tako ad je to sve vezano jedno s drugim.Sretno s pregledima i nadam se da će se to riješit,što se tiće kamenca meni je više od polovice dr reklo da idem izvadit jer da ne čekam akutno stanje jer da će onda bit gadno a onda ide i drugi čin operacije a to je hladni rez.Puno sriće i što prije to napravite jer tablete Spazmex vam neće smanjiti bolove popio sam ih masu da bi opet završio na hitnoj gdje su mi dali voltaren  i spazmex injekciju pa u istoj većeri opet na internom odjelu iste injekcije plus peptoran injekciju te infuzije da bi mi se tek pred jutro malo smirilo,i eto sad sam na teškim djetama,mada me buni kako to ni sami doktori neznaju razlućit al eto što je tuje ;)

66
Novi komentari na stranicama / Odg: Pitanje na stranici: unkartroza?
«  : Ožujak 31, 2009, 23:17:10 poslijepodne »
Nije zua brigu al je za muku bitno je da se ne umire od toga ;D ;D ;D

67
Ostalo / Odg: Kriza, place, otkazi i zdravlje
«  : Ožujak 31, 2009, 23:13:58 poslijepodne »
Misli da sam vidio te spužve u METROA

68
Jako mi je žao što se tiće vaše majke i želim joj brz oporavak  a vama puno snage u svemu tom što činite za majku i vjerujem da će sve završiti pozitivnim ishodom

69
Manula što s tiće Bikovke ni za živu glavu tamo ako je mama nepokretna,neznam što da vam kažem dva put sam tamo bio katastrofa što se tiće uvjeta terapija,mislim da je tamo jedino dobro doć na koji dan opustit glavu al terapije su im nikakve,hrana je tako podnošljiva i osoblje je ljubazno,dok je recepcija grozna radu razno razne mučke tako da vam daju sobu ajme ti ga meni ako nadolpačujete,ma neznam što reći ja više ni u snu neidem tamo ,jer sam u jednom svom postu opisao kad sam bio tamo kakvo je stanje istih.Eto moja preporuka Topusko Krapinske ili Vraždinske a čuo sam da su i neke u Istri dobre nemogu se sjetit kako se zovu ;)

70
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Akutna faza
«  : Ožujak 30, 2009, 22:25:18 poslijepodne »
Orhy naravno slažem se ima prekrasnih ljudi kao što sam opisao u postu gdje me na internom odjelu pregledavao internist stažista,dok kirurgu sigurno neću zaboravit na onim riječima i eto danas pokrećem pitanje operacije naravno sutra se moram javit kirurgu  sa kojim se moram dalje dogovorit .neznam kako idu daljnje radnje al vidit će mo sutrašto će on reći na sve to.
Što se tiče vrtoglavica neznam što bih ti rekao,iste imam i ja i to nepodnošljive uradio sam sve pretrage od MR doplera i raznih drugih pregleda i nalazi su mi svi u nekim po njima granicama normale ,kažu da takve simptome može imat čovjek od 80 god,tj imam osjećaj da mi nevjeruju.Eto na kraju sam od strane fizijatra i neurologa  kao i dr opće medicine dobio uputu da pijem BETASERC 24 mg tablete koje se kupuju jedna kutija dođe 110 kn ,te su mi rekli da moram bar dvije kutije popit da bi vidio  poboljšanje,evo danas sam upravo popio zadnje tablete al ne osjećam ništa bolje,mislim da ih više neću kupovat.Što se tiće normabela mislim da nije loš jer ga je meni fizijatar preporućio ako se preforsiram da popijem radi cirkulacije kao i opuštanja mišića i mogu ti reći da ako ga navećer popijem da mi je ujutro super,mada ga nevolim previše piti al mislim da ima jako dobar učinak,eto sad su mi u bolnici dali isti da bi mi opustilo tjelo radi grčeva koje sam imao u predjelu želudca i žući i mogu ti reći da mi je pomoglo.
A što da više kažem eto kombiniram probavam sve te tablete normalno pod nadzorom lječnika sad su mi dali  revatril pola tablete neznam ni ja kakva je to tableta i ako iko ima iskustva nek mi objasni jer više ni sam neznam što uzet  ???al eto doktorica opće medicine kaže da bi mi to moglo pomoć neznam ni sam vidjet ću probat koji dan pa ako neide opet ide u ormar.mislim da ću u dogledno vrijeme moći otvoriti Apoteku kolko su mi ljekova  prepisali,eto muka mi ih je bacit pa ču ih ponudit dr opće medicine možda nekom ko nema dopunski i zatreba,bolje nego da završu u kanti.
Orhy jedno pitanje koji te  dr sad treba voditi ako nije tajna ;)

71
Renata o lopti kojij govoriš vjerujem da je pogodna za sjedenje za kompjuterom ili na radnom mjestu,a što se tiče same lopte bez nosača ja je osobno koristim samo je stvar navike jer na istoj treba znat držat ravnotežu jer bit i je u lopti da se prilikom držanja ravnoteže pokreću leđni misšići tj muskulatura.Neznam koliko će bit učinkovita lopta u sjedalici jer kad čovjek sjedne u istu te se nasloni mislim da neće imati isti efekt,dok lopta sama za sebe to ne dozvoljava nego te tjera da cjelo vrijeme kako se mićeš da doslovce trćiš za njom a u tom i je bit.Eto treba probati vjerujem da je ta lopta koju očekuješ super kao i stalak,to je sad sve individualno od čovjeka do čovjeka kako kome bude odgovaralo,ja sam na svojoj lopti postigao čak da dignem noge na nju dok  sjedim i tako održavam ravnotežu.Da napomenem to često ne izvodim jer je jako opasno dovoljan je jedan mali pokret i ode Denis opet u krevet ;D

72
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: Koktel bar tri brufena i myoflex
«  : Ožujak 29, 2009, 20:40:31 poslijepodne »
Deziderio što da kažem nego da potpisujem tvoje riječi ;) ,drago mi je da ti je dobro na drugom forumu i nek ostane tako ,što se tiče izlaženja polako sad će bolji dani tako da ćeš i ti pomalo van moraš imat snage da bi sljedeću zimu opet izdržao,a forum neću ni komentirati jer eto puno smo truda ulagali da bi se pojedinci preme nama odnosli nemoralni i bezobrazno bez imalo stida,naravno to mi je razumljivo jer su isti gledali samo svoju guzicu i izvukli sve pogodnosti, informacije na forumu,eto neka im je na čast mi smo bar ostali čista  obraza,a nnjih dragi bog gleda i nedo bog da im dođe na naplatu.Prijatelju drž se i nedaj se znaš da smo jaki jer da nismo ovakve poruke bi pisali PP putem a ne javno al eto kod nas je bilo ono iz srca što na umu to na drumu ;)

 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 50
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com