U ovom postu Jopan je dejlomično i u pravu. Prvo, ono sto ja radim je svarno dostupno samo onima koji to mogu platiti. Nije uvijek tako bilo jer sam isto pokušao raditi u bolnici ali sluha nije bilo....Drugo, ja sebi za pravo mogu dati i pričati o svemu sto se radi u bolničkom sustavu jer sam tamo do unazad dvije godine i radio. Sve ono sto uvaženi profesori, doktori i ostali koji se bave kralježnicom rade je otprilike 60% onoga šta sam ja radio pa stoga znam o čemu pričam. Ja nisam bio zadovoljan svojim rezultatima pa sam stoga učio i radio da bih moji rezultati bili bolji ili jednostavnijim rječnikom da bih pacijentu mogao što bolje približiti njegovo stanje jer u mom poslu sve nije crno i bijelo. No u "hrvatskom modelu" puno znanja i rada nije dobro, iskače iz osrednjosti i bode u oči. Nije mi jasna ta količina negativne energije koju vidim na ovom forumu jer ovo bi trebalo biti mjesto gdje se izmjenjuju točne informacije. Svatko će odlučiti šta je za njega najbolje a to što ja radim u privatnoj Klinici je nebitno. Istr radi dobar posao i temeljm udruge spinoteka omogućava pacijentima da na puno lakši način dodju do informacije koja je za njihovo stanje relevantna a u suradnji sa liječnicima koji rade u HZZO sustavu i izvan njega pod istim uvjetima. ( drugim rječima besplatno iako zdravstvo u Hrvatskoj nije besplatno kao sto nije nigdje u svijetu). Opet ponavljam isto pitanje, želite li da nastavim pisati na ovom forumu ili ne? Možda želite da kažem da su poluinforamcije koje pojedini članovi prepisuju sa neta točne i da se time uklopim u forum?? No nemojte me dovoditi u situaciju da dodatno pojašnjavam zašto sam nesto napisao i kako to da ja pričam jedno a ostali doktori drugo!!
Doktore svaka vam čast, nitko nikad nije rekao ili pomislio da vi ne trebate biti na forumu, dapače! Ali, jednostavno možete izreći svoje stručno mišljenje i držati se toga. Nas pri tom ne treba biti briga što se vi niste s nekim slagali.
I nitko vas ne tjera da objašnjavate zašto imate drugačije mišljenje od profesora, primarijusa i dr... Kako dopuštate sebi pravo na mišljenje, pa dopustite i njima pravo.
Bez obzira na manjkavost sustava, i zaostatak u kirurškim tehnikama, činjenica da velik broj pacijenata koji su operirani na bitno drugačiji način od vašeg, i savršeno su dobro bez ikakvih komplikacija, govori sama po sebi u prilog tome, da ne treba obezvrijeđivati rad i tih operatra.
Vi držite svoje, oni svoje, mi pacijenti ćemo držati pravo na opredjeljenje, ili vama ili njima.
I nitko se neće ljutiti.
Ali ono na što reagiramo, a možda to ne vidite, ili ne možete vidjeti jer gledate drugačijim očima, jest da mi stalno pokušavamo pisati s pozicije onog jadnog pacijenta koji ni približno nemože doći ka vama, a to je većina hrvatskog zaposlenog puka, onih na birou i umirovljenika.
I još jednom molim: dopustite da i mi imamo svoje mišljenje, jer svatko na to ima pravo.