Forum i stranice > Rasprave o forumu i stranicama

Ekipa, pretjerujete

(1/7) > >>

Jopan:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seSamo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seI činilo mi se da ste vi isti neurokirurg kojem sam slala slike, ali nisam bila sigurna. Hvala što ste brzo pogledali!
Sad sam potpuno zbunjena! Znači u mom slučaju je dobro da je ispad diska veliki a ne mali????
Regresirati znači - povući će se u svoje ležište ili će ga tijelo nekako razgraditi? Ako ne regresira skroz hoće li ostatak prijetiti živcima?
Ugrožavam li živac čekanjem (s obzirom na motornu slabost)?
Ako budem čekala dva mjeseca, biti ću opasno blizu onoj magičnoj granici od 4 mjeseca koja se navodi vezano uz uspješnost operacija...
(MRI je napravljena mjesec dana nakon početka simptoma)

Ako odlučim čekati što mi je činiti za to vrijeme - fizikalna? mirovanje?

Ja volim voditi aktivan život i kad su mi rekli da neoperiranje znači u najgorem slučaju paraliza stopala a u najboljem slučaju doživotan oprez da ne napravim neki krivi pokret da mi se taj dio diska u spinalnom kanalu ne bi krivo pokrenuo i precvikao živac - tad sam pristala na operaciju.
Ali ovo su potpuno nove informacije!


--- Kraj citata ---


Sad baš da se živac može precvikati samo tako i nije istina...

Na tvoja pitanja je teško dati odgovor u smislu da bude nešto konkretno....u neurokirurgiji kralježnice nema konkretnih odgovora....ono što ti je neurokirurg napisao je savršeno relevantno i toga se pridržavaj, što se tiče regresije, to nisam baš sigurna šta točno znači, ali ne moraš se ni zamarati sa tim šta će biti, da li to znači povratak u ležište ili apsorpciju organizma, u obadva slučaja tebe čeka isti scenario, a to je promjena načina života u smislu da bolje paziš na težinu i da redovno vježbaš. Vidim da si aktivna i mislim da ti to neće teško pasti....

U narednom periodu dobro prati snagu muskulatore problematične strane i onda se ravnaj prema tome....ukoliko dođe do progresije operacija je po meni neizbježna, ali ni operacija nije neki bauk. Ovdje na forumu smo već stotine stranica izanalizirali sve tipove operacija pa malo prosurfaj....


--- Kraj citata ---

Davore, Bog ti pomogao jači si od Kokoline, ovako stručne savjete može dati samo neuro i ti, još jednom, Bog te blagosslovio što te imamo ovdje na forumu.

samo mi ovi savjeti liče na "neuro je napisao" i obratno " Davor je to sve lijepo objasnio"

teoantun:
 ;D ::) ;D  , da, kao da je upravo odradio uvodno docentsko predavanje...

Istr:
Davor je za razliku od pojedinaca s ovog foruma čitao što je Neurokirurg pisao i sada ima pravo to znanje prenijeti drugima, bez obzira što nije medicinski školovan.

teoantun:
A drugi za razliku od onog koji čita samo što je neuro pisao, nazovu profesore ili primarijuse, ili u neku privatnu polikliniku, pitaju i imaju pravo objaviti, jer postoje i drugi pametni liječnici.

Istr:
Ne Antisa, oprosti. Nemoj da ti pregledavam postove. Do sada si vec 5-6 puta rekao bezocne neistine i obmanjivao ljude ovdje svojim laickim komentarima koji samo mogu dezinformirati ljude koji u potrazi za pomoci dodju ovdje. Ja sam te propisno  ispravio vec nekoliko puta u iznosenju neistina.... Google i nije dobar izvor informacija, Wikipedia takodjer !!!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju