evo, ja još uvijek, iako više nemam problema, svraćam tu i tamo ovamo.
prije koji mjesec ovaj mi je forum bio zaista važan. zbog nekakve potpore, razumijevanja. ma koliko se naši prijatelji, ljubavnici, obitelj, poznanici, kolege trudili shvatiti kako nam je, razumjeti možemo jedino jedni druge. tu bol treba osjetiti da bi je se razumjelo.
sjećam se svoje mame koja je bila iskreno očajna gledajući mene s podočnjacima do tla što od bolova što od neispavanosti zbog tih istih bolova, davala mi je injekcije koje nisu pomagale, čudila se da me apaurin od 10 ne obara, a nenavikla sam na takve lijekove, bilo joj je grozno gledati me, ali razumjela me ipak nije... ovdje sam nekako znala da me se razumije, da drugi osjećaju tu istu bol.
druga se stvar bitna ovdje odnosi na "tehnikalije" - gdje na mr, kako se naručiti u toplicama, što je uopće ta operacija itd.
važni su i savjeti - što i kako poslije operacije, npr. ne sjeti se pacijent sve liječnika pitati pa ponekad nešto ostane i nejasno, a ovdje se nekako saberu svi ti savjeti i mogu biti korisni. p
ali - ima i negativnosti - prepucavanja (namjesto da se podržavamo, ponekad neki kao da žele poniziti druge), davanje nadridijagnoza jednih drugima (polazim od sebe i ne bih se usudila dijagnosticirati, nisam medicinske struke, čak ni neke srodne, ja sam u humanističkim znanostima), razvodnjavanje tema (beskrajno "trolanje", skretanje s teme)