Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 4 ... 10
1
Obavijesti i upute / Nakon 10 godina
« Zadnji post bojan Svibanj 26, 2024, 20:32:11 poslijepodne »
Nakon više od 10 godina ponovno sam na forumu.
Nakon puno prepucavanja više mi se nije dalo gnjaviti s ljudima koji su željeli forum koristiti za vlastitu promociju, a ja sam se bacio na vlastite poslove i poboljšanje vlastitog zdravlja.
Uspio sam napraviti čudo s oporavkom iz moje perspektive. Iznad svih očekivanja. I to bez ičije pomoći. Dugo je trebalo ali uspio sam.
Malo mi je žao da je forum propao ali s druge strane ja sam sačuvao živce i usmjerio energiju na sebe.
Vjerujem da je forum pomogao nekima i da se još uvijek može pronaći korisnih informacija.

U međuvremenu sam naučio jako puno o webu pa mi je sada bilo lakše osvježiti forum na novu verziju, omogućiti registraciju i srediti stvari koje nisu radile.

Ako želite registrirajte se i napišite vaše pitanje ili iskustvo. Ako nešto registracija ne radi pošaljite mail na info  ET kraljeznica.com

Pozdrav svima
2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Opet bolovi
« Zadnji post ladyanita Siječanj 13, 2023, 18:52:22 poslijepodne »
Ima li ovdje još koga, a da je živ?
3
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdrav svima
« Zadnji post timesurfer Svibanj 21, 2022, 09:12:49 prijepodne »
Dragi prijatelju u istom smo loncu samo sto sam ja izvadio 4 diska u lumbalnom dijelu te ostao na jednom i poslje par godina se javila bol duz cijele kraljeznice koju spotavam tabletama protiv bolova.
Predlozena mi je stabilizacija lumbalnog dijela na tri razine ali s obzirom da bi operacija potrajala negdje oko 5 sati a ja bolujem od angine pektoris t.j.operira sam srce i ugradjeni su dva bajpasa nisam bas siguran dali bi ja tu operaciju prezivio jer zadnj put kad su mi odjednom izvadili tri diska(cetvrti je izvadjen puno ranije)za vrijeme operacje koja je trajala punih 5 sati krvni pritisak je varira tjekom cijele operacije tako da je bilo ili prekinut operaciju nasto moj neurokirurg nije htio pristati jer sam bio upozoren od kardiologa da mi srce nije bajno ali je bol bila jaca od razuma i ja sam prista na operaciju i jedva prezivio jer je anesteziolog cijelo vrijeme operacije govori mom neurokirurgu kolega prekini operaciju izgubit cemo covijeka.
Eto prijatelju tijesi se da nisi sam u tome i da ima nas puno gorih od tebe.
Srdacan pozdrav  ako te jos nesto zanima pisi.
4
Operacija kraljeznice / novi nalaz MR -ls kralježnice
« Zadnji post gupac Veljača 08, 2022, 13:55:19 poslijepodne »
MR LS kralješnice prikazuje stanje nakon lijevostrane interlaminektomije L4-L5 i L5-S1 u siječnju 2008. god.
Trupovi kralježaka su primjerene visine, stražnja interkorporalna linija je održana.
U razini L4-L5 vidi se reducirana visina iv. diska uz dorzomedijalno minimalnu protruziju iv. diska.  Postoperativne promjene u spinalnom kanalu. Neuralni forameni su primjereno široki. Naznačene su umjerene degenerativne promjene malih iv. zglobova.
U razini L5-S1  blaže je reducirana visina iv. diska. Također postoperativne promjene u spinalnom kanalu. Neuralni forameni su primjereno široki.
Degenerativne spondiloartrotske promjene malih iv. zglobovi.
5
Predstavljanje novih članova / Pozdrav svima
« Zadnji post bego Ožujak 12, 2021, 14:48:59 poslijepodne »
Imam 64 godine. Prije 13 godina sam operirao lumbalnu kralježnicu L4/L5 .Stanje se pogoršalo i sada imam dijagnozu fizijatra,  Postlaminektomični sindrom, nesvrstan drugamo i dijagnozu neurokirurga, Teške degenerativne promjene kralježnice, od vrata do lumbalnog dijela . Bolovi su takvi, po cijelom tijelu, da sam nekada jako slabo mobilan i trošim puno tableta za bolove.
6
Lijekovi / Pregabalin 75 mg
« Zadnji post bego Ožujak 12, 2021, 14:41:50 poslijepodne »
Dali netko pije Pregabalin i kakva su iskustva ? Ja ga pijem već 4 mjeseca ,2 puta na dan po 75 mg, i grčevi u nogama su rjeđi a za ostalo ne bih znao reći jer pijem i druge tablete za bolove . Nalaz neurokirurga je Teške degenerativne promjene kralježnice a fizijatra Postlaminektomični sindrom,nesvrstan drugamo
7
Operacija kraljeznice / Odg: Disc-fx metoda
« Zadnji post topalo Listopad 24, 2020, 10:37:03 prijepodne »
Doc_holiday kako je prošao zahvat i ako si sada. Pooz
8
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Annular Tear
« Zadnji post Tuna Srpanj 18, 2020, 10:16:47 prijepodne »
Prema literaturi Annular Tear je slabo shvaćen i najčešće pogrešno dijagnosticiran. U mom slučaju trebala je godina i pol, više različitih mišljenja i dosta sreće za pretpostavku dijagnoze. Iz tog razloga dijelim par linkova koji konkretnije objašnjavaju to stanje.

Annular Tear or Fissure: The Great Masquerader
https://www.genliferegenerativemedicine.com/wp-content/uploads/2019/06/DrBrownAnnularTear-2019.pdf

Clinical Significance of High-intensity Zone for Discogenic Low Back Pain: A Review
https://www.researchgate.net/publication/299542256_Clinical_Significance_of_High-intensity_Zone_for_Discogenic_Low_Back_Pain_A_Review

Toxic Annular Tears
https://www.youtube.com/watch?v=VUOY6ZrUq0c (1/3)
https://www.youtube.com/watch?v=gHwsSRa1NNo (2/3)
https://www.youtube.com/watch?v=Z2RmgCNWZJE (3/3)
9
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Annular Tear
« Zadnji post RS232 Srpanj 13, 2020, 12:50:56 poslijepodne »
Dobar ortoped koji se bavi kraljeznicom u Osijeku je dr. Sasa Rapan. Znam nekoliko ljudi koje je operirao (discektomije i fuzije) i svi su srecom dobro.

On radi i intradiskalnu primjenu maticnih stanica.
10
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Annular Tear
« Zadnji post ladyanita Srpanj 10, 2020, 10:38:48 prijepodne »
Doc. Radoš baš u amb. za bol radi dosta minimalno invanzivnih postupaka. Nikakve ortopedije ili neurokirurgije u Osijeku. Ortopedi rade nešto s matičnim stanicama za obnovu hrskavice. Ja u glavnom još nisam srela nekog tko je bio zadovoljan ishodom operacije u Os. Znam da tamo i orropedi operiraju kralježnicu. Ja se jedino doc. Radošu i njegovom timu dam u ruke.
 Str: [1] 2 3 4 ... 10