Novi Postovi

Str: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Predstavljanje novih članova / Odg: pozdrav
« Zadnji post ladyanita Srpanj 28, 2018, 12:59:54 poslijepodne »
Lijepo je pročitati da si ok, ali nemoj pretjerivati sa šetnjama. Kralježnice je zajebana stvar.
52
« Zadnji post topalo Srpanj 27, 2018, 00:35:23 prijepodne »
Pozdrav niny, super je pročitat ovako nešto. Nadam se da si i dalje ok. Možeš mi malo više objasnit tvoju operaciju? Jeli to bila stabilizacija ?
53
« Zadnji post niny Srpanj 14, 2018, 09:43:38 prijepodne »
evo da javim da sam operiran u Puli kod dr. Milanov i imam same pohvale prema njemu, njegovom timu i osoblju odjela neurokirurgije, operiran sam 11.7,  2 sata nakon vračanja u sobu bio sam na nogama bez ikakvih bolova, otpušten sam sljedeći dan, danas 3 dana nakon postoje bolovi ali bolovi okolnog tkiva na mjestu operacije, prijašnji bolovi u donjem djelu leđa i kroz noge su nestali potpuno, zadnja 2 dana prošetam cca 2 km bez problema,  princip operacije je bio plif ali bez ikakvih dodavanja vijaka i pločica, sve je napravljeno samo sa mojim kostima
54
Druge dijagnoze / Kubitalni kanal
« Zadnji post ladyanita Svibanj 30, 2018, 14:18:36 poslijepodne »
 Zanima me da li je tko bio na operaciji kubitalni kanala tj.lakta. Idem na operaciju pa me zanimaju iskustva, oporavak i itd.
55
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Fuzija
« Zadnji post RS232 Svibanj 23, 2018, 10:28:46 prijepodne »
Pozdrav,
to su u pravilu velike i teske operacije i oporavak je dug.
Ne znam skoro nikoga da je nakon fuzije kompletno bez bolova, ali vecini ljudi je smanjilo bol izmedju 40-70% (neka moja procjena).
A za operatere... nisam pametan. Ima ih mnogo. U RH dr. Stancic, dr. Saftic, dr. Rapan...
Vani mnogo...
56
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: AS ili nešto drugo?
« Zadnji post Arsinoja Svibanj 09, 2018, 08:55:51 prijepodne »
Novi nalaz MR posle punih 7 meseci
Na nivou L5-S1 snizen vertikalni promer IV diska uz doryomedijalnu i poramedijalnu levostranu protuziju IV diska, znacajno manjeg stepena u poredjenju sa prethodnim MR pregledom od pre 74 meseci. Redukuje prednji likvorski prostor  medijalno i levo paramedijalno uz kontakt sa duralnom vrecom koja je u tom nivou dijametra 15mmx9mm u kontaktu sa levim S1 korenom. IV forameni uzi ekstraneuralno,bey radikularne kompresije.
Doktor mi je rekao da je ovo po njemu sada ok, da je to dokaz da je diskus zivo telo (tako sam ja nekako razumela) i da samo u 2 do 5 % dolazi do poboljsanja.
Ima skoro mesec dana kako su me ponovo uhvatili bolovi u lumbalnom delu koji se sada smpustaju niz levu nogu uz jake grceve u levom listu i trnjenje spoljnog dela levog stopala.
Treba za koji dan da krenem u banju na fizikalnu terapiju ali se ozbiljno razmisljam za operaciju. Ubi me ovo i psihicki i fizicki.
57
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Fuzija
« Zadnji post topalo Svibanj 06, 2018, 19:59:08 poslijepodne »
Eto nakon jedne laminektomije i dvije interlaminektomije na istom nivou preporučena je fuzija na segmentu L1/L2 . Molim one koji imaju iskustva sa takvom operacijom neka napišu svoja iskustva i ako tko ima preporuke operatera ( u obzir dolaze i privatne klinike i inozemstvo) . Dosta mi je ove boli i želim ovo napokon riješit.
58
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Iskustva sa PLDD operacijom !?
« Zadnji post ladyanita Svibanj 05, 2018, 18:42:55 poslijepodne »
Meni je ovo prestrašno. Tri puta režu i ispada bez veze i sad ajde na fuziju .
I na kraju te pošalju lijepo raditi jer to nije ništa imati 4 operacije :( :'(
Evo bila mi prijateljica kod Doc.Radoša na Pldd-a. I izgleda da bude pomoglo. Ona je jednom operirana i to prije deset godina.
59
« Zadnji post RS232 Svibanj 05, 2018, 13:44:49 poslijepodne »
Fuzija se "ne probava". To je "last resort" rjesenje i nije sala... trpite dok mozete
60
« Zadnji post topalo Svibanj 04, 2018, 20:24:50 poslijepodne »
Danas sam bila na drugom mišljenju i dr. smatra da jedino fuzija može pomoći. Navodno je kod laminektomijie na L1/L2 izvađen di kosti( lamine) i to stvara nestabilnost koja izaziva bolove. E sad je na meni odlučit dali trpit ili probat još to.
 Str: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10