Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Slabinska (lumbalna) kralježnica

Discgel

<< < (2/7) > >>

gocco:
Bojane,hvala.
Nakon 6 tjedana je puni oporavak..tj.smanjenje bolova..tako kažu...mada je to individualno.
Doc.mi kaže da bi puno djelovanje discogel vidjeli za 12 mj.na MR. Trebalo bi se vidjeti smanjenje protruzije.

Dac:
Gocco pozdrav,
imam protruziju disca L5S1 i problem koji vučem više od godinu dana , bol je izražena samo pri stajanju i hodanju ,
pokušavao sam dosada razne metode liječenja ( ekstenzija, Bowen,kiropraktika ) kao i svakodnevno vježbanje i istezanje ali bez uspjeha,
ortoped je mišljenja da nisam za operaciju ,anesteziolog mi je pred kraj prošle godine dao blokadu(ESI) i bilo je relativno ok cca 3 mjeseca , sada se bol ponovno vratila , anesteziolog mi sada preporučuje discogel iako ima dosta oprečnih mišljenja o ovoj metodi ,npr.drSaftić ju ne radi jer je metoda neprovjerena i može izazvati degenerativne promjene itd.,
baš sam u dilemi oko ovog , nadam se da će ti pomoći pa se i ja možda odvažim ...:)

gocco:
Dac, pozdrav!
Imam iskustvo sa dr.Saftićem koji me je poslao na izokinetiku koja je u to vrijeme meni djelovala kao riješenje mojih problema...i bila je. Hvala mu na tome.
Protruzija mi se pogoršala, vremenom, i tad upadaš u čarobni krug - ne mogu vježbati jel trpim konstantne bolove..posljedica - -atrofiranje mišića...još gore.
Znam za njegov komentar o discgel-u pa ću ti proslijediti jedan mail.....

To je prepiska sa dr.Perovićem koji mi je zahvat izvodio, sa identičnim pitanjima njemu kao što su i tvoja....ja sam se odlučio na zahvat.
Da li je to ispravno  - neznam.
Pročitaj pa probaj izvući sam zaključak. (nadam se da si dobio mail)
Lp, G.

Dac:
Primio sam tvoj e mail , hvala ti , i dalje sam u nedoumici , trebam ići na kontrolu u ambulantu boli kod anesteziologa , radio sam nedavno diskografiju , davanjem kontrasta mi je ponovno utvrđena protruzija L5S1 od koje nastaju problemi iako pri samoj infiltraciji nisam osjetio bol , ponuditi će mi vjerojatno kao što je najavio  2 opcije ,ponovno blokadu (ESI) ili discogel,teško mi je donijeti odluku jer mi je ortoped 2 puta potvrdio da nisam za operaciju i zaista ne trpim jake bolove niti se bol širi niz nogu kao što je uobičajeno kod diskus hernija,bol i ukočenost doljnjeg dijela osjećam samo kod malo dužeg stajanja ili hodanja i sa širenjem boli u mišiće stražnjice,ali me izluđuje što sam u godinu i pol dana pokušao "sve" ali bez imalo pomaka , bol je stalno ista osim cca 2 mjeseca kada sam primio blokadu ali je to kratkoročno riješenje i ne bih više išao na blokadu radi kortikosteroida jer mogu kako tako funkcionirati  , dugo sam se bavio rekreativno sportom i u dobroj sam formi ali ne mogu više ništa , od trčanja,plivanja itd. me bole leđa,da bi bilo još frustrirajuće ne mogu niti u lagane šetnje jer nakon cca 5 mim počinju problemi ,
svakako javi kako ćeš se osjećati u narednom periodu , nadam se da će ti biti ok  , ako imaš koji savjet samo daj jer vidim da si svašta prošao sa kralježnicom, nažalost, hvala ti još jednom  ... 

gocco:
Eh...
Sad sa se negdje nađemo bili bi kao dvije babe. i razumjeli jedan drugoga u potpunosti.
Imamo jako slične simptome, samo je meni na l4/l5. leđa i guzovi. Doduše imam lagane protruzije i na svim ostalim, al nekako se trpimo.
Jedina razlika je što je meni uvijek fizička aktivnost odgovarala. i trčanje i hodanje i teretana. Čak i kad je boljelo...(nekako sam ja to sebi stavio u glavu--ne možeš ti mene toliko boljeti koliko ja mogu vježbati... 8))
Dok se moj "diskcimer" jako ne naljuti.

Kolega, iz mog "bogatog iskustva, svima mogu reći jedno...svaki od naših problema je strogo individualan i podnosi različite vrste terapija za olakšanje i suživot sa ovim sranjem.
U mom slučaju mi je pomogla izokinetika i gosp. Marinko Smolčić....nažalost kao i tebi kortikosteroidi...na par mjeseci. (imam kolegu na rebru koji mi je i to savjetovao, ali sam odbio)

Ja sam po riječima dr.Perovića (stvarno, ali stvarno dr.za poželjeti), 11 u HR koji je primio ovaj zahvat.
Stvari se zasad čini mi se dobro razvijaju.
Ujutro sam ukočen...strava, ali bez nekakve velike boli. to prođe nakon sat vremena...malo razgibavanja , istezanja, prije posla krug po naselju, itd.
Tokom dana zna biti iznenađujuće dobro. Zadnjih par dana , kao i sinoć , sam pojačao intenzitet vježbanja i odvalio 4 km.trčanja.

Možda ti to zvuči preoptimistično, ali takav sam bio i prije zahvata. samo sa boli.

Nadam se da će mi ovaj zahvat omogućiti ovakav "aktivan" život.

Kole, ne znam što bih ti rekao...iz mail-a si vidio da je tu politika "svako svog konja hvali", a meni se čini da se radi o istoj stvari-nukleolizi-samo dr.Saftić to radi drugom metodom.

Degenerativne promjene nastaju i bez zahvata...meni je l5/s1 u III.stupnju okoštavanja, drugi "propadaju" kako starimo.

Sretno i glavu gore!



Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju