Radila sam opet magnet, sada nema nikakvog discitisa, piše- mnogomrojne priraslice u predjelu L5-S1 i dalje vidljivo ožiljno tkivo.Ima mnoštvo manjih Schmorlovih hernija, degenerativnih promjena na diskovima...Bože sačuvaj
Ali mene sada brine jedna stvar GRČ
ima li iko problema sa tim. Ustvari ja sam se na operaciju i odlučila zbog strahovitih grčeva u lijevij nozi tj. listu koji su se uvijek dešavali noću dok spavam.To je grozan osječaj, uništi nogu toliko da poslije dva dana se ne mogu osloniti na nju.oni prvobitni bolovi su mene bili prošli ali sam se isključivo radi ovih grčeva odlučila operisati. Nakon operacije sve je bilo ok 10 mjeseci, kad neku noć GRČ. Opet moja oslabljena lijeva noga , samo što je ovaj put držao jedno pola sata. Dijete mi vrištalo po kući od moje face iskrivljene bolom koje je ličilo ne scene iz egzorcizma, mama i tata oko me ne ,dižu prste, zatežu nogu..ništa ne pomaže...kćerka vrišti u pet ujutro po balkonu. neko je čuo i zvao policiju. Rekao dijete samo na balkonu plače. idite provjerite šta je. Ona je, duša moja draga, nazvala i hitnu. Kažu da nekoliko puta ubodem iglom na mjestu gdje je grč dok oni ne dođu. I stvarno mama je uzela iglu i bogami mi je čitav list onako u panici dobro izbola i onda je grč popustio Ja sam od velikih bolova taman bila na ivici kolapsa kada je taj grč prestao i kada je stigla hitna. Moram napomenuti da je policija stigla tranije i da su i oni ubrzali hitnu.
sada 15 dana poslije tog"grča" bojim se ići na spavanje, pijem ogromne količine kisele vode, jedem paradajz. banane, pijem b vitamine, magnezijum od operacije inače redovno uzimam. Čitala sam da ti grčevi budu zbog disbalansa elektrolita, .....ali to je kod mene zbog kičme i oštečenih nerava u lijevoj nozi.
jeli iko imao problema sa tim. kako ste vi to riješavali, postoji li neko konkretno rješenje?