Autor Tema: Diskus hernija L5-S1 (damir)  (Posjeta: 149249 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Istr

• Sr. Member
Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
« Odgovori #126 : Svibnja 24, 2011, 23:12:26 poslijepodne »
Ne može te stresti struja kroz nogu tijekom PLDD-a!! Igla je ili zahvatila živac ili ga dodirnula, a bilo kakva manipulacija živcem tijekom operacije uzrokuje reakciju i trzaj noge (ako je pacijent budan).
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
« Odgovori #127 : Svibnja 24, 2011, 23:17:00 poslijepodne »
Pod manipulaciju spada i kad operater malo omakne rukom pa opeče živac laserskom zrakom.....
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #128 : Svibnja 24, 2011, 23:23:58 poslijepodne »
     Jel to uredu po vama ili je tu došlo do nekog problema ako nešto više znate samo iskomentirajte to me strašno zanima

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #129 : Svibnja 24, 2011, 23:27:42 poslijepodne »
Živac ima vrijeme oporavka, i svakome je to vrijeme različito..... Uzmi i Plibex, komplex vitamina B da hrani taj živac.
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #130 : Svibnja 24, 2011, 23:30:06 poslijepodne »
Pod manipulaciju spada i kad operater malo omakne rukom pa opeče živac laserskom zrakom.....

Ne razumiješ princip rada PLDD-a... I ako omakne malo rukom dok uvodi sondu, sonda prolazi kroz iglu vodilju koja je vec u sredistu diska. Drugim rijecima, i kad omakne rukom nista se ne desi.....

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #131 : Svibnja 24, 2011, 23:34:42 poslijepodne »
Da? Onda ne razumije ni dr. Sajko koji je kazao da je možda malo pecnuo živac......

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #132 : Svibnja 24, 2011, 23:35:59 poslijepodne »
edit...

malo bolje procitaj sto je damir napisao pa ces mozda i shvatiti
« Zadnja izmjena: Svibnja 24, 2011, 23:41:04 poslijepodne Istr »

vita

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #133 : Svibnja 24, 2011, 23:39:36 poslijepodne »
     a bolest je očigledno takva da ubija na svoj način jer ne znaš kada ćeš doći s njom na kraj puta.

A što  bi sad na tu izjavu kazali svi oni koji su klasično operirani i oporavljali se od 6 do 9 mjeseci, a sada sve rade?
Kakav kraj puta? Ma, početak puta, početak ozdravljanja, a to traje! Glavu gore! :)

slažem se....

a i laser je divota što se tiče same operacije i oporavka vezanog za nju, u odnosu na klasiku....e sad, nastavak sljedi, treba se pridržavat savjeta i pazit se ne samo sad nego i ostatak života
ljudi olako shvate i ovu operaciju...

damir
cura što je bila sa mnom, je isto osjetila takav trzaj od struje da se sva stresla, ali njoj je pušteno od jednom
ja nisam osjetila nikakvu jačinu te struje nego samo malo i ta toplina mi je bila baš ugodna a budući da mi je puštao malo po malo nisam je više osjetila,
ja sam bolno osjećala svaki momenat prije tog puštanja, osjećala sam kao da mi nešto probada, kida nešto.....i to bi se bol pojačavala tako da bi doktor svaki put stao jer je rekao da mu kažem svaku promjenu....navodno to nije trebalo bolit
barem sam ja tako shvatila

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #134 : Svibnja 24, 2011, 23:42:36 poslijepodne »
edit...

malo bolje procitaj sto je damir napisao pa ces mozda i shvatiti

Ja samo ponavljam ono što je operater kazao.... Koji ji, usput rečeno, prošao edukaciju....

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #135 : Svibnja 24, 2011, 23:44:34 poslijepodne »
     Šta se tiče operacije samo sam u jednom trenutku osjetio da me kao struja stresla kroz nogu pitao sam doktora šta je on mi je rekao da prolazimo i iglom pored živca i to je to prste sam micao cijelo vrijeme ili sam imao feeling da ih mičem da vidim da li sam umrtvljen i onda mi je rekao ide energija to i nisam osjetio

citiram kljucne stvari vezano za ovo o cemu ja i ti raspravljamo. i iz toga se vidi da ja znam sto pricam, a ti pricas bezveze..... da izvines.

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #136 : Svibnja 24, 2011, 23:46:47 poslijepodne »
Znam i ja i pročitao sam to isto, a opet ponavljam, znam i što liječnik kaže naknadno!
Jednako tako znam pacijenta koji je nakon lasera morao na klasičnu......
Poznam i ja liječnike i sestre.....

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #137 : Svibnja 24, 2011, 23:50:07 poslijepodne »
Pa ni prvi ni zadnji. Dobar broj ljudi nakon lasera zavrsi ili na klasicnoj ili na drugoj MISS operaciji. Razlozi:
- nepridrzavanje uputama
- zbog toga sto je laser dobronamjerno radjen kao alternativa klasicnom zahvatu iako npr. pacijent ima ekstruziju
- mozda i neka pogreska operatera, ali ja do sad nisam cuo za to

vita

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #138 : Svibnja 24, 2011, 23:50:53 poslijepodne »

Ne razumiješ princip rada PLDD-a... I ako omakne malo rukom dok uvodi sondu, sonda prolazi kroz iglu vodilju koja je vec u sredistu diska. Drugim rijecima, i kad omakne rukom nista se ne desi.....

tako je....sonda prolazi kroz iglu
mene ništa nije bolilo to prije...uvođenje igle, sve sam pratila na ekranu, ustvari je čak i to malo pomicao dok nije našao pravo mjesto
mene muči ta bol poslije i nekako mi se činilo da to nije  trebalo tako biti , a i sam doktor je rekao da se ponekad nekima tako dešAva, pa da će probat laganije i iz više puta

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #139 : Svibnja 26, 2011, 20:58:35 poslijepodne »
Damire kako se sada osjećaš, popušta li bol?

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #140 : Svibnja 26, 2011, 21:04:42 poslijepodne »
   zovem te iza 10

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #141 : Svibnja 26, 2011, 21:28:34 poslijepodne »
Aaa Damire, napisi ti tu kako ti je ili te trebamo zvati da to cujemo?!

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #142 : Svibnja 26, 2011, 22:51:33 poslijepodne »
     očekivao sam više možda funkcioniram, ali imam i dalje sitne bolove i ta pečenja koja idu od križa pa malo bedro pa list pijem lijekove i čuo sam da ako je bilo veliko oštečenje živca , a emng je pokazao to da je,sad i ako je živac oslobođen treba mu vremena da se regenerira, a ja sam nestrpljiv 7 mjeseci sam doma praktički nezaposlen, a brijem da ni firma više neće tolerirati, a komisija me čeka.vidjet ćemo 13. 06. imam kontrolu, pa ako ne bude bolje ovog opet napast da vidim šta mogu napravit i ići u nabavku para za privatno, ali i toga se čovjek boji šta ako i to napraviš pa ne uspije.vidjet ćemo evo to je to kaže moj otac strpljiv spašen ja nisam taj tip, a možda stvarno treba vremena.

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #143 : Svibnja 26, 2011, 23:08:13 poslijepodne »
Treba ti vrijeme i strpljenje. Čekaj i popuni vrijeme nečim ugodnim. Nemoj sebi činiti gore. Umiri se, bit će bolje. :)