Autor Tema: Diskus hernija L5-S1 (damir)  (Posjeta: 149263 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
« Odgovori #54 : Svibnja 11, 2011, 21:39:38 poslijepodne »
Ništa za to, to smo većina prošli s čekanjem. Glavno da ti je ekipa super, to pomaže u opuštanju. Baš mi je drago. Samo se ti što prije oporavi. Bit će sve ok. BB+
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #55 : Svibnja 11, 2011, 23:14:13 poslijepodne »
Capiti suo malum suit, qui alteri malum struit. Memento, homo, quia pulvis e set in pulveris reverteris. Verba volant, scripta manet. Vulpes pilum mutat, non more.

Samo ti seruckaj i ne podcjenjuj me...to bi ti bilo pametnije....ja nisam Isus pa ko tebe kamenom ti njega kruhom....ja tučem aluminijskom bejzbol palicom....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #56 : Svibnja 11, 2011, 23:49:05 poslijepodne »
Te hominum esse memento.
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #57 : Svibnja 12, 2011, 07:43:06 prijepodne »
Damire svakako javi kako si i kad će operacija?
Ja sam ovaj vikend u ZG i ako želiš forumašku posjetu samo mi pošalji sms.
Svakako se opusti i nastoj biti smiren prije operacije jer zaista si u dobrim rukama.
Gotovo svi ovdje smo to prošli (neki i više puta) i razumijemo kako ti je ali i znamo kolika je važnost biti psihički pripremljen na operaciju i vjerovati svom neurokirurgu.

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #58 : Svibnja 12, 2011, 20:53:37 poslijepodne »
I Damire? Jesi operiran i kako?
Zelim ti brzi oporavak :)

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #59 : Svibnja 12, 2011, 21:10:07 poslijepodne »
Operiran je i kaže da ga boli noga.
No ne znam dal je to prošlo i kako mu je sad.

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #60 : Svibnja 12, 2011, 21:28:03 poslijepodne »
Nadam se da je ok. Damire javi seee :))))

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #61 : Svibnja 12, 2011, 21:32:47 poslijepodne »
Meni se Damir javio na forum i rekao je da je bio operiran i da ga boli, ali da su mu doktori rekli da je to od anestezije i da je to normalno prvih par dana, prema tome opušteno. Rezultate ćemo vidjeti za tak jedno 1 tjedan.

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #62 : Svibnja 12, 2011, 21:35:13 poslijepodne »
Po tome nije operiran laserom? Ili?

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #63 : Svibnja 12, 2011, 21:52:08 poslijepodne »
Pa laserom, samo ja to lokalna anestezija , ali naravno da se bol osjeća kad ona popusti, to ti je normalno. Ma bit će sve ok sa Damirom, ipak je to laser ljudi...i to u rukama Dr. Sajka...
« Zadnja izmjena: Svibnja 12, 2011, 21:54:00 poslijepodne Atleticar »

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #64 : Svibnja 12, 2011, 21:58:07 poslijepodne »
Pa laserom, samo ja to lokalna anestezija , ali naravno da se bol osjeća kad ona popusti, to ti je normalno. Ma bit će sve ok sa Damirom, ipak je to laser ljudi...i to u rukama Dr. Sajka...

Naravno da će biti sve ok - jednog dana....ali za potpunu kliničku sliku ajmo pričekati još koji dan......osobno nisam pobornik lasera, pogotovo ne u rukama onoga koji ima paaaaa - jedno 20 operacija laserom iza sebe.....ono što je dobro jest da ako laser ne uspije onda uvijek ostaje Metrx ili endoskopija....

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #65 : Svibnja 12, 2011, 23:07:22 poslijepodne »

Naravno da će biti sve ok - jednog dana....ali za potpunu kliničku sliku ajmo pričekati još koji dan......osobno nisam pobornik lasera, pogotovo ne u rukama onoga koji ima paaaaa - jedno 20 operacija laserom iza sebe.....ono što je dobro jest da ako laser ne uspije onda uvijek ostaje Metrx ili endoskopija....

Kako to misliš kolega ? pošto ja imam u planu ići do dotičnog doktora ?

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #66 : Svibnja 12, 2011, 23:20:48 poslijepodne »
Pa zato jer je dr.Sajko to učio od dr.Rotima ...... A laser je laser, ima svojih mana....

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #67 : Svibnja 12, 2011, 23:27:11 poslijepodne »
Pa zato jer je dr.Sajko to učio od dr.Rotima ...... A laser je laser, ima svojih mana....

u smislu?

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #68 : Svibnja 13, 2011, 09:30:24 prijepodne »
Kao i kod svake operacije tako i kod laserske metode ima rizika, pa ne govorimo o vađenju zuba nego operaciji kralježnice.
To što je laser minimalno invazivna metoda i to mu je prednost ne znači da ne može oštetiti neki živac i još pojačati bol.
Sve ovisi o stručnosti neurokirurga, a pogreške iako su rijetke ne znači da se ne događaju.

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #69 : Svibnja 13, 2011, 13:28:50 poslijepodne »

u smislu?

Dobro...ajd sad konačno da rasvjetlimo misterij o tome zašto ti misliš da je PLDD vrhinac neurokirurgije i ultimativna metoda za bolesti kralježnice.....?

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #70 : Svibnja 13, 2011, 14:49:56 poslijepodne »
Laser je vjerojatno nesto najbolje ikad izmisljeno u kirurgiji kraljesnice, barem iz perspektive pacijenta. Kljucan razlog: upravo ovo sto citamo ovih dana na forumu. Protruzije, a POSEBICE bulgingi diskova i slicno. 99% spinalnih specijalista niti ne razmatra operirati tako nesto. Vecini ljudi bol prodje, no odredjenom postotku bol ostaje, a nalaz je vrlo mali. Tu uskače PLDD.
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #71 : Svibnja 13, 2011, 15:22:01 poslijepodne »

Dobro...ajd sad konačno da rasvjetlimo misterij o tome zašto ti misliš da je PLDD vrhinac neurokirurgije i ultimativna metoda za bolesti kralježnice.....?
[/quote]

Ne mislim uopće, kad sam napisao da je laser laser, nisam mu uopće dao nikakvi vrhunac... Dapače, mnogima je nakon takve operacije presječen nerv, pa su naknadno hitnom intervencijom operirani klasično...