Autor Tema: Diskus hernija L5-S1 (damir)  (Posjeta: 149320 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

damirumer

• Full Member
    • Email
Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
« Odgovori #180 : Lipnja 16, 2011, 22:07:37 poslijepodne »
    Hvala na podršci sutra nalaz dobivam od mr pa ćemo vidjet šaljem ga poštom sajkuna mišljenje i idem na god pa u crikvu da vježbam.iceman zovem te pozdrav

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #181 : Lipnja 17, 2011, 16:53:20 poslijepodne »
     Dobio nalaz od radiologa, ali ga nisam ja podigao nego tata pa ga nisam stigao pitati za mišljenje, a stari je samo pokupio te papire i slike.
Tragedija je u tome što to nije cd kao kod prve MR, nego neka slika s puno malih sličica pa ne znam kako da to pošaljem dr.Sajku.

Trebao bi objašnjenje nekoga a nalaz ću sada napisat ovdje pa molim pojašnjenje da vidim jeli to bolje ili ....

MR L/S KRALJEŽNICE

Na seriji aksijalnih i sagitalnih presjeka kroz područje lumbosakralnog kanala vidi se uredna visina prikazanih korpusa uz aplanaciju fiziološke lordoze te prisutne degenerativne spondilotične promjene - vidjeti standardne snimke.

Prikazana je torakolumbalna medula fiziološkog signala.

Stanje nakon PLDD u nivou L5/S1 gdje disk još minimalno dorzomediolateralno (foraminalno) desno prominentan,a u komparaciji sa prethodnim pregledom nalaz je u regresiji.

Spominjem od ranije opisivanu leziju fibroznog prstena dorzomedijalno - annular tear.

Ostali je nalaz L/S kralježnice odgovarajući prethodnom pregledu.

ZAKLJUČAK

MR L/S kralježnice pokazuje stanje nakon PLDD u nivou L5/S1 gdje je prominentnost diska dorzomediolateralno (foraminalno) desno manje izražena.

Pa ko razumije neka malo pojasni da li to manje desno izražena znači očišćena hernija ili još uvijek postoji, ali u manje obliku nego prije.

Pozdravljam ekipu!

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #182 : Lipnja 17, 2011, 17:59:16 poslijepodne »
Pozdrav Damire...

što se slika tiče, preporučam ti otići u bilo koju ordinaciju i prisloniti slike na izvor svjetlosti, te potom uslikati mobitelom ili fotoaparatom, slike staviti na CD ili e-mail, te poslati doktoru.

Tvoj nalaz, iz ovog što si napisao, znači da je vakum efekt u disku uspio u određenoj mjeri, ali nedovoljnoj da se tvoje tegove povuku. To ovisi o tehnici rada, parametrima na izvoru energije te vjerojatno i o stanju tvog diska.

Zanima me da li tebe jače boli noga nakon operacije?
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #183 : Lipnja 17, 2011, 23:04:31 poslijepodne »
     Noga manje boli , lagano bedro i list, ali puno manje nego prije operacije. ovo ću probati uslikati jer sam se nadao da ću dobiti cd kao prvi put,  ali došla ogromna slika sa puno malih sličica.Problem mi je šta mene bole križa tu najviše osjećam bol šta mislite idem u crikvu 27. 06. na terapiju da li će pomoć ili opet na operaciju. to mi je sad put nikako da završi da se vatim svom starom životu

vale spiler

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #184 : Lipnja 17, 2011, 23:09:28 poslijepodne »
uvijek se nadaj pozitivi..rješi terapiju,pa češ vidit kasnije..nakon nje bi ti trebalo biti bolje..meni nije..ali sam možda ja jedan on onih postotaka koji tako završavaju..sve če bit ok..samo se nemoj zaleč u krevet..i tubro se čuvaj!! želim ti brz oporavak i sve naj!!!pozz

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #185 : Lipnja 18, 2011, 15:50:47 poslijepodne »
Nesto gledam pocetak ovog tvog posta pise da tu ima jos jedan problematic disk l2l3 ako se ne varam koji ti udara u ledja pa mozda je od njega. Terapija ce ti vjerovatno pomoc al mislim da te nece prestati skroz boljeti al naravno mozda grijesim. Cesto pominjes recenicu vratit se normalnom zivotu ne bih da te crnjacim nego samo kazem to je takva bolest kojoj ti moras prilagoditi cijeli zivot a ne obrnuto.
A vjeruj upoznalz sam i ja dosad 4 osobe od kojih je jedna da prostis dozivjela onaj najgori sindrom hitno operisana u roku 24 sata , sve cetiri osobe operisane klasicno od kojih dvije dva puta. Svi zive potpuno normalnim zivotom.... ne treba dakle gubiti nadu al se pripremiti mozda na onu manje privlacnu opciju. Ps: mozda je ipak saftic bio bolji izbor no. o tom potom. O cerkici se nemoj brinuti Mi u bosni kazemo svako se rodio sa svojom nafakom. Cuvaj se max i sve najbolje.
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

iceman

• Newbie
  • *
« Odgovori #186 : Lipnja 19, 2011, 16:09:08 poslijepodne »
evo Damire,ja cu najvjerovatnije iduci tjedan u thalasoterapiju,pa se vidimo tamo.....ako sam operiran 17.05,nadam se da mi nije prerano 20.06 za fizikalnu....ili da pricekam jos do kraja mjeseca????
NeMa PrEdAjE,NiJe BiTnO KaKo Si PaO BiTnO Je KaKo UsTaJeS

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #187 : Lipnja 20, 2011, 07:19:02 prijepodne »
  tamo ćemo vidjet sa fizijatrom čujemo se

iceman

• Newbie
  • *
« Odgovori #188 : Lipnja 20, 2011, 12:46:36 poslijepodne »
evo jutros me zovu iz Krapinskih toplica da mogu dobiti termin 24.06,a poslao sam papire tu u Crivenicu u Thalasoterapiju prije dva tjedna i jos me nisu zvali....neznam sta bi bilo pametno Thalasoterapija mi je udaljena od kuce nekih 7 km,a Krapinske 190km...moze mozda neki savijet???ova iz krapinskih mi je rekla da joj javim naj kasnije sutra ujutro do 9 sati...

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #189 : Lipnja 20, 2011, 13:45:13 poslijepodne »
Ja imam dobra iskustva s krapinskim toplicama....

iceman

• Newbie
  • *
« Odgovori #190 : Lipnja 23, 2011, 11:11:50 prijepodne »
odluka pala na Krapinske,zao mi je sto se necemo vidjeti Damire da nam vrijeme prođe sto prije,ali ima vremena blizu smo.......

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #191 : Lipnja 23, 2011, 12:55:14 poslijepodne »
Sretno. Oni stvarno rade kvalitetno, usudio bih se reci i inovativno (barem na podrucju elektrostimulacija). Pozdrav

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #192 : Srpnja 20, 2011, 13:21:33 poslijepodne »
Damire, nemoj mi sad samo čitati po forumu. Napiši kakvo je stanje.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #193 : Kolovoza 17, 2011, 14:57:54 poslijepodne »
   Evo da se malo javim 3 mjeseca poslije operacije od 20.06. svaki dan u moru plivanje hodanje svaki dan spavanje u 22 h, već ni sam ne znam da li je dobro ili ne bude dobro par dana pa 1 dana boli.zanima me oporavak tog živca jer meni se funkcija noge vratila i mogu držati tijelo na peti noge znači puno je bolje, ali uvijek imam neku laganu nelagodu u križima i u listu noge. koda je neko stavio kamenje unutra pa je ta noga napetija teža, ali opet naglašavam to nije ona bol koja je bila prije operacije.imam osjećaj sad kad sam prošao kroz taj pakleni put da sam zakasnio s operacijom da sam prije operiran možda živac ne bi toliko najebo i sad bi oporavak bio brži, a ovako natezanje s doktorima ponovo oko bolovanja, s tim da sad ne trčim za oporavkom nego kalkuliram ili ti ga kupujem vrijeme, jer još mislim da za posao nisam spreman. znači terapija u 9 mjesecu početkom 10 na kontrolu kod sajka pa ćemo vidjeti nadam se da će se živac do tad još oporaviti ako ne idem na klasičnu operaciju jer ne želim imati nikakve nuspojave od ovoga.igram se s malom u moru vozim auto znači više se ničeg ne držim onoga šta doktori govore jer onda bi bio 700 %-tni invalid morao bi naći tetu čuvalicu da brine o meni i maloj.sve u svemu je puno bolje ali još to nije ono šta ja očekujem i vidim poruka za bronx da je mužu bolje super ali mislim da što duže odgodit povratak na posao po cijenu bilo kakvih para jer ponovo sve ovo proći ne znam koju cijenu ima.pozdravljam vas idem plivat.

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #194 : Kolovoza 17, 2011, 18:13:30 poslijepodne »
poz damire, dri se. cuj i on ima ta<j neki osjecaj u nozi i misicu ali to nije nista zabrinjavajuce.

socrates

• Full Member
« Odgovori #195 : Kolovoza 18, 2011, 20:28:33 poslijepodne »
Drži se Damire i plivaj,malo je još ljeta čak i kad ti ruke otpadaju opali još sto metara za kraj ;D
Bit će to sve ok,mora malo bolit i dalje...sa povratkom na posao ne bi trebao žurit nitko,ipak nismo strojevi,čak se i njih ne forsira,ne vjerujem da ćeš ratovat s doktorima u vezi duljine bolovanja,mada zavisi na kakvog naletiš u komisiji.

heleena

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #196 : Rujna 25, 2011, 14:24:55 poslijepodne »
Damir je na L5-S1 kolko je meni rekao imao 4 mm, jbg ga tolko imam i ja...dakle to bi bila "mala hernija" ,a svejedno se čovjek ovako osjeća, nije mi jasno kako je to moguće...valjda to ovisi o organizmu ili šta ?

Ja imam 8,5 mm na L5-S1, što bi to onda za mene značilo?!!

heleena

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #197 : Rujna 25, 2011, 14:28:24 poslijepodne »
ja sam operirana endoskopskom metodom-stanje katastrofaaaaaaa

Meni preporučuju endoskopsku operaciju, možeš molim te napisati kakvu si imala herniju i što ti je sad, tj. kakva katastrofa?
Hvala